söndag 22 december 2019

God jul!!


Hej hej!
Ja nu skriver jag igen, redan!! Jag som skrev att jag inte skulle skriva mer före jul :)
Idag tror jag inte att jag skriver så mycket, men det vet man ju inte med mig haha :)
Orden brukar forsa ur mig, jag fattar ingenting, nej jag kan inte förstå hur det går till, men bra är det ju!
Ja jag som har min blogg att skriva i är ju jätteglad då orden kommer i rasande fart ut genom mina fingrar. Jag antar ju att alla ord och meningar kommer från huvudet och mitt hjärta på något sätt från början, men hur och varför spelar ju ingen roll, nej huvudsaken är att det händer och sker!!

Jag antar att författare har det lika som jag, att orden och idéerna kommer av sig självt, att dom som jag bara kan sätta sig och skriva!?

Nu till lite jultid, ja den kommer ju om bara någon dag, ja julafton är på intågande!
Jag och vi har haft lite att pyssla med innan det blir julafton och idag blev jag helt klar, ja inte med mat och så, men alla paket som var kvar, ja dom blev inslagna och klara, superskönt.



Julstress, ja nog har jag en liten släng av den, ja men jag vill absolut inte ha den!
För att slippa den så behöver man eller rättare sagt jag träna, år efter år för att bli av med allt vad stress heter runt jul. Jag är en ganska god bit på väg faktiskt, men en gnutta av den finns kvar, tyvärr.

Den förgör, ja faktiskt så gör den det. Inte bara runt julen, nej i hela livet förstör den för oss!
Ja jag har ju skrivit om stress många gånger och ska inte gå in alls så mycket på den nu, men jag önskar så att alla kunde sluta med den, och särskilt nu över storhelger.
Man hinner det man hinner och allt måste ju inte vara klart, nu vill ju jag gärna att det ska vara klart då om vi får besök, men om dom får vänta en liten stund, nej det skulle inte göra något alls.
Dom som kommer till oss är bara dom vi känner, ja och ingen av dom skulle bry sig i om vi skulle få vänta på något, eller om jag glömt något.
Jag vet inte riktigt vad stressen kommer från, hela livet är ju stressigt då man tänker efter.
Här hos oss har vi tagit bort stressen, ja vi har ingen kvar förutom lite nu då när det är mycket man ska komma ihåg innan jul, inköp av paket och att skicka kort bland annat, haha :)

Jag och min kropp mår skit av stress, ja herregud så dålig jag blir att må, och fy vad jag ogillar det.
Förut innan jag blev så dålig i kroppen som jag är nu, då jag fortfarande kunde gå, om än korta bitar.
Om jag då på den tiden vart stressad, om någon runtomkring mig stressade så la mina ben av, ja dom tänkte inte gå!! Helt klart och tydligt slutade dom fungera, hemskt var det! Det var då jag bestämde, vi måste sluta med stress, och sedan dess har det varit så. Vi har hela livet på oss, ja så tänker vi nu för tiden, ja det är faktiskt så på riktigt.
Jag berättade då för dom närmsta och slutade med vissa saker för att slippa bli att må dåligt, men en del människor kan inte sluta stressa, nej dom stressar men säger att dom inte stressar?
Ja jag har fått lov att ta bort allt som kan tänkas göra min kropp sämre, och stress är överst på den listan, helt klart överst.
 
 

Vi ska spela bingolotto imorgon kväll här tillsammans om det blir som vi tänkt. Melina och Marielle kommer hit tror jag, och så vi då. Det är inte min favorit syssla, men tjejerna tycker det är roligt att spela oavsett dom vinner eller ej :)
När vi ska spela så käkar vi en skink macka och godis, en och annan lussebulle kanske, ja jag tror inte att vi behöver vara hungriga iallfall:)
Det brukar bli en riktig myskväll.
På självaste julafton så blir vi här allihop på förmiddagen, och sen far alla vidare till andra ställen, precis som dom flersta andra jular. Jag och Gert är jättenoga med att alla gör precis så som dom vill, vi vill aldrig att dom ska ha dåligt samvete över att inte hinna, vilja eller orka. Nej julen ska vara en mysig rolig dag utan måsten, ja så tycker vi :)
Det blir en enkel superhärlig dag men i år kan inte Gerts äldsta son Simon och hans Stina komma hit, utan blir kvar i Jönköping där dom bor. Jag har skickat ett paket förstås så dom inte blir utan paket :)



 
Mina döttrar har en halvbror i Norge som har två så fina barn, så det blev ett gäng mindre paket i ett stort paket. Paketet åkte iväg med posten förra veckan för att komma fram till julafton, så det hoppas jag på :)
 

En dag förra veckan så for jag med Melina till Borlänge för att handla dom sista paketen, och vem träffade vi där?
Jo först träffade vi min vän Elenor och hennes ena dotter Josefine.
Sen då vi gått runt i alla affärer och skulle handla lite baksaker på Ica, ja då mötte vi en annan vän sedan förut Ann.Britt :)
Jag glömde ta ett kort då jag träffade Ann-Britt, knepigt jag som alltid vill ta kort :)
Jag blev nog alldeles chockad av att jag träffade dom efter så lång tid :)
Ja tänk att jag träffade dom båda två på en och samma dag!?
Jag har inte träffat dom på flera år, nej faktiskt var det flera år sedan sist, men så kan det ju bli :)


När vi var på kupolen där i Borlänge så gick vi in på skoaffären, och vad hittade jag väl där?
Jo jättefina skor, tyckte jag, så det blev både ett par grå och ett par svarta kängor till mig, roligt.
Det är ganska svårt, ja för det mesta jättesvårt att få på skor på mina fötter, men Melina fixade det, men blev lite svettig :) Så roligt för mig att nu ha några fler skor att välja på nu :)
Melina hittade också ett par skor, men inte lika som jag köpte då förstås :)



Då vi brukar äta lussebullar både på uppesittarkvällen med Bingolotto, och på julafton så fick det bli ett till bullbak i slutet av veckan, så det skulle finnas.
Det blev ett helt gäng med bullar, så nu behöver jag inte oroa mig för att det inte finns och räcker, nej nu kan jag vara helt lugn :)
 
 

Jag har beställt i två omgångar, ja jag ska inte visa eller berätta vad jag köpt, nej det går ju inte.
Nej jag har beställt några saker som ska bli julklappar, och dom ska jag visa er efter jul, visa vad som finns där i kartongen :)
Här nedan får ni iallfall se hur förväntansfull och  glad jag är över det i paketet:)



 

 

 

En dag då jag och Gert skulle hämta paket på Ok så var min Melina och Louise där och hälsade på Emelie som jobbade just den kvällen.
Melina och Louise jobbar där också, men just den här dagen var det Emelie. Melina jobbar bara ibland, extra då det är kris för dom. Hon jobbar vanligtvis på ett valsverk. Då hon jobbar skift, så kan hon rycka ut på Ok ibland.
 

Emelie Melina Louise

Nej nu får det vara slut för idag :)
Jag hoppas att ni alla får en fin bra jul och framför allt en stressfri jul och nyårshelg.
Nu ska jag rätta och sen är det läggdax.
Kram kram och jag önskar er en God Jul!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar