söndag 23 maj 2021

Du får inte missa!!


Hej hej!
Här hemma hos mig och oss går dagarna så fort, ja dom rusar fram och jag hinner inte riktigt med.
Nu är jag en ganska lugn och ostressad person, men jag märker av att trots mitt lugn så går tiden i rasande fart runtomkring mig på något sätt. 
Jag har haft en period nu av att jag inte riktigt haft något projekt att ta tag i, jag gör mest det som ju alla gör. Jag lagar mat, plockar lite här och var och så kan det bli ett eller annat bak. 
Jag tar mest dagarna som dom kommer, och beroende på vädret så bestämmer jag utefter det vad jag vill göra.
När solen är framme, ja då vill jag vara ute och sola, lyssna på en podd och just då inte göra något annat än att sola. Sen när det är mulet och lite "dassigt" ute, ja då kan jag pyssla med annat. 
Med andra ord så är det mycket, ja väldigt mycket vädret som styr :) 
Att vara inne och laga mat känns ju inte roligt alls då solen är framme, nej då prioriterar jag mig själv framför maten haha :) 
Mat kan man ju laga då solen gått ner tänker jag :)

En av våra vänner i Fagersta, Janne, fyllde 60 år i veckan som var. Då som ni vet ni som läser det jag skriver så blev det en smörgåstårta till Janne och ett paket förstås.


När jag ändå gjorde smörgåstårta, så gjorde jag en till oss också, och sen några "små" smörgåstårtsbitar som vi levererade :) 
Ja jag känner varje gång, vid varje tårta att jag inte kan göra dom fina, nej då det gäller tårtor (smörgås eller fikatårtor) så är jag inte pysslig alls, nej det är ingen gåva jag har fått haha :) 
Men dom brukar ju bli goda iallfall, och det är ju det viktigaste :) Jag kan vara väldigt mycket mer pysslig och ha jättetålamod, men inte då det kommer till tårtor :)


En dag kom Marielle för att låna våran fasta telefon. Ja vi har en fast telefon sedan vi flyttade hit eftersom jag behövde ha ett person larm kopplat till den. 
Marielle skulle ringa Kanada för att få återbetalning då deras resa dit förut blev inställd. 
Vi fick göra något först med telia för att vi skulle kunna ringa utomlands, och då det skulle ta några timmar innan det skulle fungera så kom hon nästa dag igen för att göra klart.
Nu blev det inte att fungera så som hon trott så hon fick ringa ett annat nummer för att få hjälp. 
Vilken tur att hon är duktig på engelska säger jag :)


När vi är ute och går, springer eller vad vi gör så blir det inte jätteroligt för mig att komma in hemma. Nu har jag ju en "maskin" som Gert byggt med hjälp, men det blir mycket som följer med in iallfall. När det sen regnar mycket och allt blir som en gröt, njae då är det inte så roligt att åka in.
Men men, nu är det som det är förstås, men lite motigt känner jag allt att det är. 


Nu till något vidrigt (enligt mig)!
Maria fick skynda sig att komma!! Du får inte missa!! 
Ja ni förstår nog vad jag upptäckte på halltaket medan jag borstade tänderna på toaletten med dörren öppen :(
Hon träffade och jag överlevde!!
(En platt brunaktig spindel!!)


Jag har skrivit om Bob flera gånger förut, ja det är Marias snigel som hon har i ett akvarium hemma hos sig. Jag gillar Bob starkt, ja han är så fascinerande och inte kan han bitas heller, det är ju ett plus :)
Han är ju enligt dom flesta äcklig, men jag tycker inte att han är äcklig alls, nej en underlig figur helt enkelt bara. 
Maria tog kort på honom när han badar i sin vattenskål (plastlåda), man kan inte ha något hårt där i ifall han sitter i taket och ramlar ner, då kan han göra sig illa.


En dag förut så bestämde sig Gert och hans pojkar för att cykla en tur. 
Ja för att vara en av dom första turerna för i år, så blev fem mil en rejäl tur då man tänker på deras rumpor :) 
Dom fixade det iallfall galant. 
Idag har dom tagit en cykeltur igen, och då passar jag på att skriva några rader :)

Pojkarna, ja nu är dom ju vuxna sedan länge, dom ska göra klassikern vilket betyder att dom ska cykla Vätternrundan på 30 mil!? 
Helt sanslöst långt enligt mig!! Fy så himla drygt!! 
Men det blir en utmaning och så hoppas jag förstås att dom står ut. 

Jag har aldrig gillat att cykla, och innan jag blev sjuk så kände jag mig vinglig och tyckte då att det inte var roligt. Nu hängde det säkert ihop med min sjukdom, men nej tråkigt har jag tyckt också, och så himla jobbigt haha :) Nej cyklist hade jag inte kunnat bli :)



Här nedan var dom hemkomna :)


Nu till lite matlagning igen, rotmos, ja som jag tycker om rotmos. 
Jag minns hur min morfar ringde mig för att fråga om jag ville ha lite rotmos, endera så blev jag bjuden dit, eller så fick jag en låda.
Han gjorde med fläsklägg till och det var supergott!!
Nu gör inte jag med fläsklägg, jag har gjort det, men jag tycker då att det duger bra med fläsk korv till, det är ju mycket enklare, så så brukar det bli.


Jag skrev ju sist om en kaktus jag fick utav Maria, hur den passade in här.
Jag måste visa hur den trivs här, ja det är ju iallfall som jag tror haha :) 
Den har fått så många "bebisar", ja jag undrar ju då hur stor den kommer att kunna bli till slut :) 


Den andra kaktusen som jag haft ett tag och som "bebisen" vikt sig emellanåt har nu bara hållit sig upprätt i ett par veckor. Ja just den utväxten kommer att bli större än hela grundkaktusen ser det ut som :) Ja jag tolkar det som att dom trivs här med mig den med, och med Gert som vattnare :)



Nu hoppas jag att alla har det bra, så bra det bara går mitt i allt som sker i världen.
Var försiktig och var rädd om dig och dom dina.
Kram kram






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar