fredag 11 juni 2021

Vi är aldrig nöjda!?

Hej hej!
Det har tagit alldeles för lång tid sedan sist jag skrev, dagarna går ju så fort så jag inte hinner med att sätta mig för att skriva :) Jag försöker få med det mesta, men det måste nog bli en till alldeles snart :)

Nu har äntligen värmen kommit, ja kanske för att stanna ett tag, eller så försvinner den lika snabbt som den kom?? Jag kollar inte vädret något vidare på tv:n, jag tänker att jag får se när jag vaknar hur det ser ut :) Jag kan förstås ibland kolla vädret på tv, jodå det kan jag, men jag glömmer det lika snabbt som dom sa hur det skulle bli haha :) 
Jag kan nog se något gott i alla väder faktiskt och många fler med mig. Vi människor är ju aldrig nöjda, nej fy så det bara regnar eller åh vad varmt det är, ja det är ju faktiskt så.
Jag har skrivit om det förut, men visst är vi människor väldigt gnälliga, och vi gnäller då över något som ju ingen kan göra något åt eller rå på liksom?? 
Jag tar dagen som den kommer och är det regnigt och ruggigt, ja då kan man ju gosa ner sig och se på en film och tända lite ljus, ja så tänker jag.
Det är förstås klart att jag helst vill ha sol och värme jag som är en riktigt fryslort, och jag som vill bli brun :) Här nedan är en bild på där jag "bor" vid soligt väder :)


Även fast det är soligt och jättevarmt ute på dagen och värmen finns kvar inne i huset så fryser jag på kvällen?? 
Ja som jag fryser! Värmedyna under axlarna, värmefilt ovanpå täcket, vetekuddar och så två filtar att ta till ifall att ?? 
Ja det är verkligen inte klokt hur jag kan frysa, jobbigt och oskönt att huttra varenda kväll framför tv:n och i sängen. Det är tur att jag har resurser iallfall att ta till då kölden sätter in liksom :)


Jag for ut en dag då jag skulle till min doktor, ja då hade jag legat ute i solen på dagen och helt glömde hur jag brukar frysa, hur kunde jag glömma det? minns jag att jag tänkte?
Jag hade iallfall satt på mig en tröja vilket var tur det, men jag hade kunnat ha en jacka också, och vantar!! 
Hur kunde jag glömma vantar? Mycket och många frågetecken i det här stycket haha :)
Jag kan säga som så, jag lärde mig av mitt misstag :)
Nu har det ju varit många fina dagar sedan den turen, och jag hoppas att jag slipper vantar och jackor typ nu haha :)


Jag har så mycket att skriva idag så det får bli lite hur som helst :) 
Ja jag vill nu berätta om vad jag gjort!! 
Jo minsann, jag har tagit min andra corona spruta, och så bra det gick, ja herregud så duktig jag blivit redan haha :) 
Jag som har haft sprut fobi sedan jag var liten, jag håller verkligen på att ha terapi med mig själv :)
Den här gången förberedde jag mig visserligen med Emla (bedövnings salva), ja det kan ju vara lite fusk, men det gör inget då jag ju inte tävlar med någon :) 


Nu då jag har tagit min andra spruta kan jag blicka framåt mot fler vaccinationer som jag vill ta och som jag behöver. 
Min bromsmedicin sätter lite käpparna i hjulet, men min doktor här på vårdcentralen pratade med en neurolog för att veta hur det skulle bli, så nu har vi en plan!! 
Det är ju liksom bäst att smida medans järnet är varmt skulle man kunna säga haha :) 
Jag ska ta vaccin mot lunginflammation och sen mot bältros har jag tänkt, ja jag börjar så tänker jag och kommer att fixa det förstås, ja det känner jag mig säker på :)


Och som vanligt har jag planterat blommor, ja jag fick åka och köpa dom först förstås.
Det har ju inte varit så varmt förut så jag har inte velat plantera och fixat fint förrän härom veckan. 
Ja jag kanske ska berätta att det är pelargoner jag köpt, ja faktiskt bara vita pelargoner, som vanligt haha.
Jag ville inte bära in och ut varenda dag om det var kallt på kvällar och nätter, men nu så.
Jag köpte tjugo stycken på plantagen och sen ett gäng till i Borlänge på blomsterlandet. 


Jag vill ju ha bara vita jag då vårat hus är rött och jag vill matcha haha :) 
Jag hör ju hur tokigt det låter!! :)
Innan coronan slog till så köpte jag nästan alltid blommor på marknaden. Dom brukade vara jättebra och växa sig stora och fina. Nu då det inte finns några marknader så fick jag handla här och självklart är ju det det bästa, att gynna den lokala handeln :)
Nu har jag planterat alla och vi fick till det fint här ute. 


Nu till något som säkert fler med mig inte gillar så mycket :)
Lök!! Ja alltså lök, löken gillar verkligen inte att jag skalar och skär i den.
Det är säkert inte så många som inte märker av att löken riktigt stänker ut ångor rakt in i ens ögon. 
Ja i mina kan jag lova att allt hamnar, herregud så det svider och rinner.
Härom veckan så skulle jag skära och hacka lök och det blev som vanligt, jag fick typ hacka medan jag blundade, det brukar ju alltid gå bra bara det att jag hade köpt nya knivar!! 
Jodå minsann den var vass, riktigt supervass!! Jag råkade skära i tummen och i nageln, så jäkla onödigt!!
Cyklop eller simglasögon skulle jag inköpa, ja det bestämde jag. Nu har jag tänkt tanken förut också, men jag har inte slagit slag i saken förut.
Då jag berättade om mina planer så fick jag veta att det finns hackad lök i frysen på affären!?? Varför har jag inte vetat det? För länge sen? 
Hädanefter så är det sluthackat här hemma, ja när jag gjorde köttfärssås och korvgryta sist så tog jag fram ur frysen, så behändigt!! Den lyxen, den är jag värd!!


För något år sedan så köpte vi två kylar och frysar till vårat kök. Ja två kylskåp(lite mer än halva) och två frysar (lite mindre än halva) 
Ett super bra köp enligt mig, ja jag tycker att det är jättebra. 
Efter bara någon dag så hände det första gången. Jo då, jag körde in i den ena frysdörren!? Efter den gången hände gång nummer två och sen har jag kört försiktigare efter den gången :)
Hur gick det till kan man ju undra? 
Ja jag kan ju inte annat säga än att det var jag, ja jag körde lite för fort och genade haha :) 
Ja man kan ju inte annat än skratta åt eländet :) 
Vi har nu haft den repade dörren sedan dess och jag ville passa på att köpa en ny dörr medan den finns kvar, så nu har vi fått den!
Jag är inte så ivrig att sätta dit den, nej inte än, jag är rädd att det blir samma sak med den.
Nu är det ju bara döda ting, jovisst, och Gert tyckte inte att jag skulle köpa en till, men envisa jag, nu har vi en dörr i källaren till senare haha :)



Nu kör jag inte vårdslöst jämt, nej det gör jag inte, men ibland så har farten en stor betydelse, och så jag då som kanske tänker på något annat än att köra eller backa försiktigt och bra :)

Nu till en av mina lyxigaste saker i livet, ja så känns det. 
Jag har skrivit om det förut, men vill verkligen belysa vilken härlig känsla jag får då jag är färdig för dagen (toa, dusch och hårfix)och kommer ut i köket och möts av det här!!
Ja nu vet då min assistent att jag vill baka och vad, så dom fixar till så jag bara kan börja, ja det är lyx!!
När jag var frisk så bakade jag också, kanske inte lika ofta då som nu. Då tog ju jag fram själv och ordnade, men nu slipper jag det, nu kan jag bara börja när som helst, och göra det roligaste :) 




Jag har bakat bullar i massor, haha, ja det blev en och annan, men jag gjorde dom inte på samma dag, nej jag delade upp det till två dagar :) Jag har också bakat kladdkakemuffins och framöver då solen inte kikar fram, ja då blir det lite fler sorter har jag tänkt :) Det är härligt roligt att baka tycker jag.

Jag försöker sitta och skriva en dag i veckan,, ja jag skriver då till min framtida kommande bok. 
Det är mycket jag behöver komma ihåg och det är inte alltid lätt att ta fram minnen från mitt livs värsta tid. Men även om det är jobbigt så känner jag att det blir lite som terapi för mig, att få ner saker på print och sen kanske det kan bli ett avslut. 
Här nedan var det lite ruggigt så jag behövde min väst på mig, den hjälper riktigt bra. Det går att sätta på värmen i den om jag kopplar i batterierna, men jag blir varm av den utan batterier.


En dag var vi till Melina och hennes lägenhet. Hon hade några saker som hon behövde hjälp med, så då ryckte Gert in. Borra och plugga, ja överallt i hennes lägenhet behövs det, vilket ju är tråkigt.
För att komma in till henne så behovs också Gert, ja vi får först byta rullstol från min elektiska till min manuella. Då vi gör det så behöver vi ha med lyften för att flytta mig till rätt rullstol. 
Sen när jag är på plats så behöver Gert rulla och dra upp mig för trappen, bara en trapp vilket ju är skönt för Gert haha :) 
Just den här dagen så regnade det ganska mycket, men vi fick lägga på ett kol(skynda oss).
Hon har en jättefin lägenhet, och hon fick upp lite på väggarna som hon har tänkt.





En annan dag så skulle vi ha ett samtal med kommunen angående min assistans och hur många timmar jag behöver. 
Vi skulle göra det med datorns hjälp och hon vi skulle prata med hade skickat en länk, ja ni förstår ju?? Haha :) 
Jag som är totalt oteknisk och den jag pratade med också gav upp, ja efter några försök gav vi upp och så fick vi prata i telefon istället. Jag har en jättebra tjej/kvinna som liksom är min kontakt.
Medan vi väntade på att försöka så var både jag och Rebecca lite nervösa hur det skulle bli, och hon gör ju lite tokminer som jag bjuder på haha :)



När det var morsdag så kom båda mina tjejer, i olika omgångar. Marielle hade målat en tavla med sina hundar som inte finns mer, Stina och Tyke. Hon är så duktig så, och jag blir så imponerad.
Jag fick choklad, en liten blomma och jordgubbar också av henne.
När Melina kom så hade hon med sig en fin blomma och massor av choklad, ja vad vore jag utan mina älskade döttrar.


Melina och Rebecca sällskapar med mig lite då jag solar.


En sen kväll då jag lagt mig så fick jag lite besök, Melina och hennes kompis Louice och hennes Oskar kom förbi. Jag hade inte träffat Oskar förut så det var roligt att få se ett ansikte. 
Det är inte varje dag jag får "nattbesök" kan jag lova :) 


Marielle kom förbi en dag efter att jag solat klart. Hon hade köpt garn som behövde bli ett garn nystan, så hon satte igång själv först. 
Det blev mycket trassel, ja i början var det mest bara trassel. Det var ju svårt att börja på rätt ställe liksom :) 
Jag ställde upp och höll i garnet så det var lättare för henne att snurra på, ja det blev ett ganska stort nystan och det kommer alldeles säkert bli en eller flera fina dukar av det då hon är jätteduktig på att virka.
Ja hon är så kreativ och jag som aldrig kunnat virka förstår ingenting haha :) 


Billie flyger upp i mitt knä då jag minst anar att hon är på väg :)


Det är inte bara plantering av pelargoner som gjorts här hemma, nej jag hade en blomma som inte alls trivdes i sin kruka, som behövde en ny.
Det blev en ny stor kruka som jag hade i garaget, ja då man tittar på den gamla och den nya haha, ja då förstår man ju att den behövde en ny.
Jag har ju skrivit det många gånger, men gör det igen. Jag vill alltid plantera om och se till att blommorna hemma hos mig har det bra. Jag hoppas och håller tummarna för att den överlever :) Nu blir ju dom flesta blommor till slut här hemma för stora för fönstren, det gillas inte av mig egentligen. Nej då jag ju inte vill ha pidestaler eller krukor på golvet så är det bäst att dom klarar sig länge i sina nuvarande krukor :) 


När jag ska sola på dagarna när solen är framme, så flyttar vi mig från rullstolen till solsängen. 
Sen får Rebecca som är här på bild (eller Maria) köra in den igen. 


Ja nu kanske ni undrar varför den inte kan stå kvar ute? Jo ni förstår haha :) 
Jag vill inte riskera att alla spindlar som springer runt ska springa upp i min rullstol, nej det vill jag verkligen inte.  
Jag vet inte hur jag skulle göra om det kom en krypande på mig och jag kanske inte kan nå?? 
Jag skulle förstås få lov att döda den om jag når den även om jag inte törs, för jag kan ju inte ha den på mig eller någonstans på rullstolen, nej fy då. 
Jag kanske skulle köra åt skogen om det kom fram en då jag var ute och åkte!!
Jag vill inte utsätta mig eller någon för det, jag minimerar risken kan man säga.

En kvällning var vi bjudna på lite födelsedagsfirande. Min systers man Danne fyllde 50 år. 
Vi blev bjudna på jättegod mat och sen tårta på det. En jättefin kväll och vädret visade sig på topp!




Nej nu får jag nog lov att sätta lite stop för den här gången :) Det kommer så mycket ord då jag sätter mig för att skriva så jag blir ju liksom aldrig färdig, nej jag kan som en sån här dag skriva hur mycket som helst känns det som. I mitt nästa inlägg så blir det som vanligt bak och säkert en och annan plantering haha :) Men då blir det även en student jag kommer att skriva lite om :)

Jag hoppas att du har det bra och att du mår bra.
Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar