fredag 15 oktober 2021

Nu är jag helt botad!!

Hej hej!

Nu har det dröjt sedan sist jag skrev och mycket har berott på att jag haft ont och faktiskt känt mig riktigt risig för att vara ärlig. 
Jag har inte haft ont hela tiden, men efter några dagar som faktiskt blivit veckor så ja, jag har haft det lite jobbigt.
Jag och Maria for till Falun för att få hjälp att kika in i urinblåsan (där det onda kommer från) för att se hur det såg ut?


Det såg fint ut om man kan säga så, inte en enda sten så långt ögat nådde, så kan man sammanfatta besöket. 
Jag fick en tablett utskriven som jag skulle testa istället för en annan jag ätit i flera år, som jag tyckt slutat fungera som den gjort. 
Jag behövde alltså en ny tablett som kan ta bort det värsta av min överaktiva och spastiska urinblåsa.
Ja jag skriver och skriver om min "kära" urinblåsa, om och om igen haha :) ,men det beror ju på att den är en följetång här i min kropp, och slutet på den vet ju ingen.
Skämt åsido nu haha :) 
Doktorn sa att om inte tabletten hjälpte så blir det botox i urinblåsan.
Jag har läst och hört om botoxen och att dom sprutar in det på många ställen i urinblåsan, vilket läkaren också berättade. 
Vi konstaterade att för att det ska gå att göra så på mig så behöver jag eller rättare sagt min kropp vara lugn under "ingreppet", och då föreslog doktorn ryggbedövning?? NEJ det ska jag verkligen inte ha!! Sa jag :) Nehej sa han, då får det bli sövning då, ja så får det bli isåfall :)
När vi pratat klart om det så for jag och Maria hem igen med ny medicin jag skulle börja med nästa dag, vilket jag gjorde.
Jag och Maria åkte färdtjänst/sjukresor då vi for dit och hem. 
På vägen hem skulle vi få vänta ganska länge innan bilen skulle komma. så gick vi till mc donalds som ligger nära sjukhuset för att köpa något att äta. 
Det är verkligen inte mitt favoritställe, men jag tänkte testa en kycklingburgare som jag visste att Melina tyckte om. 
Fy vad den var ogod!! 
Det var inge fel på själva kycklingburgaren, nej men såsen?? Majonäs!!, en detalj jag inte kände till?! 
Jag blev att må riktigt illa och det blev bara ett par tuggor,  det blev några strips bara till lunch, men räddades upp av en glass, och det var ju inte fel  alls då jag ju inte ätit knappt. 
Jag minns inte vad Maria tog, men det var gott iallafall enligt henne haha.


Bilen kom lite tidigare så det kändes skönt att åka hemöver.
Nu tillbaka till den där nya medicinen.
Jag tog den fyra morgnar, men sen fick det vara bra, vilket helsike jag fick, ja med stora bokstäver liksom!! 
Jag bytte tillbaka till min gamla medicin, och skrev ett meddelande till det stället jag var till. 
Jag hoppas och håller nu tummarna allt jag kan för att få göra och testa botox så snabbt dom kan hitta en tid. Det som inte känns bra om jag börjar med botox är att jag isåfall måste göra det flera gånger om året, det ska liksom fyllas på. 
Jag får se vad läkarna säger och tycker, och förstås vad jag själv tycker också. 
Jag vill iallafall inte ha ont mer eller mindre hela tiden. nej det är inte roligt alls, jag vill känna att jag kan göra allt jag vill utan att det gör ont där inuti :)


Ja när jag ändå är inne på sjukhus skrivning så berättar jag nu att jag har tagit, ja Gert också, den  andra och sista sprutan mot bältros, jätteskönt att det är klart faktiskt.
Den första av dom två gjorde enligt mig riktigt ont, och efteråt hade jag rejält ont i en vecka, men inte den här gången?? 
Nej lite öm efteråt och lite ont just då jag fick sprutan, men herregud så jag vant mig nu. 
Jag är verkligen inte spruträdd mer jag :) Det ni!! 
Jag botade mig själv genom att utsätta mig för det, en av dom två fobierna jag hade, nu har jag bara en kvar, super skönt!!
Igår Torsdag så tog jag en tredje covid spruta, ja vilken tur att jag inte är rädd mer, härligt fantastiskt underbart!! 


Jag måste tacka corona lite grann för hjälpen på traven med vaccinationer (inte själva sjukdomen utan vaccinationerna som behövdes ta), ja jag hade ju nu liksom inget val ,det var bara på det liksom :) 
När jag då ändå skulle ta covid sprutor så tänkte jag att det var lika bra att ta fler haha :)
Nu har jag ju förstås inte tagit onödiga sprutor, nej jag har tagit dom jag velat ta länge men faktiskt inte tordats. 
Jag är lycklig och glad för att faktiskt känna mig botad, ja botad på riktigt! Jag är inte alls rädd längre och jag är glad för att jag faktiskt gjorde det, att jag tog dom jag ville och var beslutsam att göra det!!
Jag känner mig lite stolt över mig själv och det kan jag ju få vara tänker jag :)
Det är inte hälsosamt att vara rädd för något, nu har jag ju mina spindlar att ta itu med nästa gång, men att bara ha en fobi istället för två, ja det lättar då kan jag säga :)
Spindlarna kommer jag inte att kunna komma över med hjälp av mig själv, nej där krävs det någon som kan hjälpa mig, och det finns det ju förstås. Det är "bara" jag som ska vilja och tordas först :)
(Inget av det ovan är bara, nej det är väldigt mycket mer än bara).

Jag köpte två hus förut på en köp och säljsida för länge sen, två jättefina hus. Det enda som inte var bra var taken och beslagen, dom var svarta!! 


Jag visste inte vart dom skulle passa någonstans härhemma och kom då på att jag ju kunde måla taken, och sagt och gjort.
Jag var in på "panduro" och köpte en kopparfärg i en sprayflaska. Gert var snäll och förbarmade sig över alla små delar och tak :) 
Jag vet inte riktigt än vart jag ska ha dom stående, men nu passar dom ju in i vårat hus,  med rätt färg liksom :) 


Jag har många saker jag skulle vilja ha framme eller ha i ett fönster, men jag har liksom fullt i alla fönster, ja jag har ju så mycket och många blommor!! 
Jag vill inte och gillar inte att ta bort eller döda blommor, så dom får lov att bo kvar tills någon dör av sig självt, ja då får jag passa på att ställa fram någon sak :)

Jag har ju skrivit om det förut, många gånger. 
Jag är så frusen på kvällarna, ja ibland hela dagarna också förstås. 
Häromkvällen hade vi ljus lite överallt, och så satte Gert igång våran "kamin" och ställde den alldeles bredvid min fåtölj, ja då njuter jag :)
Jag behöver förstås oftast ha vetekuddar och filtar iallfall, men det blir extra mysigt och varmt med kaminen bredvid :) Ett väldigt bra köp den där gången för ett gäng år sedan.


Gert fyllde år härom veckan och han skulle inte bli hemma på självaste dagen. 
Jag hade gjort paket med lite nyttogrejer som han öppnade dagen innan. 
En ny morgonrock, tröjor och kalsonger, och så en mugg med ett G på :)
Bredvid den muggen står en annan mugg som han fick av Ingemars paket, ja nu har han ju till och med en med lock :)


Simon kom förbi en dag på lite fika och prat. Han hjälpte oss lite med val till vårat fiber internet. 
Ja vi har inte gjort klart än, men vi fick lite mer kött på benen, och för Simon är ju inte mina frågor så konstiga alls, tack och lov :) 
Men några små skratt kan det ju höras när jag frågar något tokigt, som ju säkert ska vara självklart kanske?? Otekniska jag, ja det kan man ju lätt komma fram till. Jag är nog mest ointresserad än oteknisk då det gäller tv och internet, men antagligen en kombination av båda :)


Höstdagar, ja det kan ju inte finnas bättre dagar än just dom där härligt underbara dagarna!!
Ja jag älskar alla årstider, men hösten är något alldeles extra, alla härliga färger och den friska luften, ja jag kan inte få nog av den då jag är ute och åker.
Här nedan är jag ute bland alla löv som hade ramlat ner på en dag bara, Gert var ute och krattade dagen innan och fick ihop det då till tre säckar, undrar hur många det blir totalt?


Rebecca hjälpte mig att plocka ett gäng, och så la jag och vi dom på bordet på tork. 
Jag hade tänkt göra något slags arrangemang ute på bordet med ett gäng löv, vi får se hur det blir,


Jag skrev ju om ryggsäcken jag härmade Maria med. Jag fick den först en dag men blev så besviken då jag öppnade, helt fel brun färg?? 
Det fanns två bruna, två oliv, två röda och så två av något annat när jag beställde. 
Av två bruna så fick jag alltså fel först, men sen kom den rätta vilket ju känns mer beige än brun, men det var ju just den jag ville ha. 
Jag har packa ner regncape, paraply och lite annat där i, det blev kanoners!!


Gert spelar paddel någon gång i veckan, och den här gången gjorde han om samma sak som veckan innan, han "slängde" sig efter en boll :) 
Ja så kan det ju gå verkar det som, kanske det blir något slags knäskydd framöver, det visar sig :)


Jag var in på ett loppis på gallerian i Ludvika en dag där jag hittade den finaste (enligt mig då) 
Jag var tvungen att köpa den och en skål, ja jag hade inget val haha :) 
Den blir lika med dom sakerna som andra saker jag vill ha, dom får inte plats? 
Jag får göra någon slags rockad till slut så jag kan ha mina fina saker framme och inte stående i förrådet nere i källaren.

Här nedan är vasen jag köpte bakom lyktorna som jag redan hade, och den finaste skålen med bubbligt glas :)


Nu slutar jag att skriva för idag och har ju som vanligt massor av rättning framför mig.
Jag hoppas att du har det bra och att du mår bra förstås.
Kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar