onsdag 22 december 2021

Det är så himla roligt!!

 

Hej hej!
Här har jag haft lite fullt upp sedan sist jag skrev. Ja lagom fullt upp ska jag ju säga förstås eftersom jag har gjort det jag tycker om att göra. Ja det jag mest gjort är att baka haha :) 
Ja många bulldegar har jag fått till, och killarna i laget gillar dom vilket ju är jätteroligt att höra. 
Ja killarna är hockey killarna i Smedjebackens A-lag, det är dom som får bullarna jag bakar. 
Jag har lite mer bak framför mig, men det är till oss, ja nu får det bli ett gäng lussekatter som vi kan mumsa i oss på både uppesittarkvällen, och så på julafton förstås :) 

Jag har inte bara gjort roliga saker, nej jag har slagit in paket också haha :). Jag tycker att det är roligt att slå in paket och göra dom fina, men några stycken då. 
När man gjort fem, uppemot tio stycken, nej då är det inte roligt längre! 
Jag tänkte att jag skulle slå in några om dagen, men när jag väl började så ville jag bli klar liksom haha :) 
Nu blev det två dagar med paket inslagning och ett par stycken väntar på att bli inslagna, men sen så!! 
Jag gillar att ge bort saker, ja jag tycker mycket mer om att ge bort än att få, mycket mera mest!


Jag kom på när jag skulle slå in dom första paketen att jag inte hade etiketter att sätta på, så då tog jag vad jag hade och det blev jättebra. 
Jag kände att jag hade en ganska bra skrivdag så det blev ett gäng med julkort också :)  


Nu till ett jubileum nästan, ja man kan ju få kalla det så, mitt 10 års jubileum!

Den 23 December för 10 år sedan fick jag min Ms diagnos, ja det är ju helt sjukt att jag varit sjuk i den sjukdomen så länge! 
Nu har jag egentligen varit sjuk i Ms betydligt mycket längre än 10 år, men det var då jag fick reda på varför min kropp betedde sig så konstigt.

Min dåvarande doktor (husläkare) sa bara när jag var dit med mina konstiga symptom, och kroppen som verkade konstig, att det berodde på mina dåliga höfter. 
Ja jag hade proteser i båda höfterna, och dom behövde snart byta ut, men jag tyckte inte att det stämde alls?
När jag berättade en av gångerna då jag var till honom att mina ben liksom snubblade på sig själva, så sa han bara att jag skulle ta bilen till ett ställe som hette Vanbo och parkera där, och sen gå mina promenader där. 
Det sa han bara för att jag sagt att folk kunde tro att jag var full då jag vinglade till då och då, då var hans lösning på problemet att gå där ingen såg mig? 
Ja jag gjorde förstås inte det, nej jag kände ju att något var helknasigt med min kropp!

Jag valde till slut efter flera gånger då han inte trodde mig att byta doktor, och fick då superbra hjälp och blev skickad till neurologen i Falun. 
Han såg och lyssnade, och framför allt så trodde han på mig, evigt tacksam över det är jag.

Sen då jag kom till neurologen så hände mycket både bra och jobbiga saker,  men som jag nu då många många år senare fixar ganska bra, faktiskt hur bra som helst. 
Ja jag mår verkligen bra, jag tänker inte en gång på att jag är sjuk i MS, nej det händer bara om någon frågar varför jag sitter i rullstol, då säger jag ju det förstås. 

Nej jag tänker inte ens på att jag åker rullstol, nej inte förrän jag skulle vilja komma in eller upp någonstans och det inte går, ja dom gångerna blir jag att komma ihåg det. 
Jag blir aldrig ledsen eller så, nej då är det som det är, ibland kan jag förstås tycka att det borde kunna göras en ramp, men jag blir ingenting faktiskt, nej. 
I början i min sjukdom och i rullstolen så kunde jag bli lite ledsen, lite utestängd kände jag då jag inte kunde komma in på vissa ställen. Men det var då det, och en helt normal känsla då kan jag tycka :)

Nu tillbaka till då i början innan jag fick min diagnos, ja då var det nog många på byn (Smedjebacken) som pratade om mig när jag försökte motionera genom att gå, och benen inte ville som jag. 
Jag är övertygad om att det pratades om att jag var lite full eller rent av berusad. 

Vid en av mackarna som finns där så berättade jag hur läget var, för jag förstod ju att folk kunde reagera då jag vinglade runt då jag skulle tanka. Och isåfall med all rätt, då måste man ju reagera. 
Jag hade tur (eller hur man ska säga), det var ingen polis som kom och ville att jag skulle blåsa, men jag hade absolut förstått ifall någon hade ringt polisen.
Ja oj så många konstiga symptom jag hade, dom är jag glad att jag inte har kvar, nej men nu har jag fått lite andra saker som kroppen håller på med, men jag försöker att ignorera, den ska liksom inte få vinna känner jag. 

Jag kom på efter mina andra inlägg då jag skrivit om att jag skulle få och nu har fått botox i min urinblåsa. Jag vill berätta lite mer om det då jag inte skrivit så mycket om just det förut då jag skrivit om det.

Man kan förstås googla om det, men jag tänkte förklara lite kort och ja det lilla jag vet :) 
Dom ger botox inuti urinblåsans väggar, olika många sprutor beroende på varje persons problem tror jag. Dom sprutorna gör att urinblåsan blir avslappnad och bedövad. 
Man kan inte få botox oftare än var tredje månad berättade läkaren då jag var där, men för mig blir ju inte det något problem, eftersom jag aldrig kommer att använda det på fler ställen än just i urinblåsan, där det inte syns haha :)
Det känns fortfarande så förbaskat bra och jag kan komma igång med lite träning. Det har varit lite mycket ett tag, men efter jul så kan jag faktiskt ta tag i det :) 

Innan jag fick sprutorna så gick det till slut inte att träna, nej så fort jag gjorde rörelser eller lyfte något i gymmet så gjorde det så förbaskat ont i urinblåsan. Nästan allt man gör, alla rörelser man gör, gör ju att det rör sig därinuti och det kändes! Inte skönt alls.
Jag förstår ju nu att jag ju använde mina "vilande" magmuskler som ju sitter runtomkring där, där urinblåsan är. 
När jag då gjorde en övning och jag inte var "bedövad" av botox så slog den helt bakut!! 
Nu kommer jag vara glad och lycklig varenda dag som jag slipper det onda som jag hade då. 
Nej nog om min urinblåsa och botox, nu skriver jag om något annat :)
Jag kunde inte ens sitta på sängkanten och göra mina övningar :(


Nu till något jag tycker är super roligt!!
När snön är så där perfekt!! 
När jag kommer farandes i den högsta farten jag kan, och det känns som att jag sladdar hur som helst!! Nu tror jag inte att jag sladdar så mycket som det känns, mer kanar kanske haha :) 
Men känslan är obeskrivbar!!
Ja det är jätte härligt roligt, det är liksom frihet för mig!! 
Nu törs jag inte mig ut för att åka någonstans själv, nej det törs jag inte ifall jag fastnar eller slirar fast någonstans, nej isåfall behöver jag någon som kan putta på mig :) 
Gert fick ta kort på mig men vi hade behövt filma in min härligt roliga svängiga tur , och mitt skratt haha :)


Då när vi var ute och for lite och jag fick sladda runt så skulle vi till Elgiganten för att köpta en kaffebryggare till en av våra vänner i Fagersta, Ulla som fyllde år!  
Där fanns inslagningspapper så det blev ett fint paket som vi tog med oss och for dit med.


Jag och Ulla hade pratat lite om hur hon ville ha det på sin dag, och i vanliga fall så vill alla där ha smörgåstårta då dom fyller. Hon ville ha något annat, så efter lite funderingar så blev det makaroner och köttfärsgratäng. Det var roligt för mig  att laga mat istället för smörgåstårta :)
Här nedan är hela Fagersta gänget förutom självaste födelsedagsbarnet, hon höll sig uppe hos sig hon :)
Tråkigt att jag inte kan komma in enkelt, men det är tur att vi kan ses lite utanför. 
( Det är för liten öppning på balkongdörren, annars hade det gått ganska enkelt att iallfall komma in till Eva )




Ja hörrni! Jag fortsätter med våra fina vänner, ja i det här inlägget blir att handla mycket om våra härliga stunder med våra vänner från Fagersta. 

En dag förra veckan så for Gert och hämtade dom för en dag i Ludvika. 
Ja Gert fick åka själv så att dom alla fick plats i bilen, en av våra bilar får man plats sex personer i. 
När jag ska följa med och vi tar stora bilen så får bara tre plats i baksätet, och dom är ju liksom fyra, minst :) Hur som helst :)
Jag och Maria mötte upp dom alla på stan och gick på en restaurang för att äta lite lunch, och sen blev det en tur till "Biggans loppis". 


Där hittade vi nästan alla på något vi ville köpa, och sen for vi hem till oss. Maria fick plats i bilen hon, men jag körde hem med rullstol jag. 
Det tar knappt en halvtimme för mig, och jag behövde luften jag fick den stunden! 
Nu på vintern är jag ju inte ute så mycket när det är mycket snö, jag vill ju inte fastna någonstans.
Den här dagen var det hårt packat med snön så det passade mig perfekt!!

Maria var så snäll och hjälpte både Eva och Ulla att färga hår och fixa till dom lite inför julen nu. 




Janne och Ingemar fick sällskapa lite under tiden. 


Åh så härligt roligt det är att träffa dom allihop, och som vi tycker om dom!! 
Ja så roliga dagar vi haft med dom bästa!
Dom vet hur jag är då vi träffas, jag vill liksom föreviga allt, ja jag tar kort mest hela tiden jag haha :) Jag brukar sen framkalla bilderna så dom får alla kort dom också, vilket jag vet att dom vill ha.

Fika flera gånger hann vi med :)

Ingemar hade redan förvarnat mig om vad han behövde hjälp med, han behövde syhjälp! 
Haha, ja det är då tur att man kan lite av varje, ja inte bara jag då. Gert är den som brukar spika och borra och skruva då det är något som behöver komma upp på en vägg. 
Vilken tur att vi kan hjälpa till, ja det känns riktigt bra det.
Jag sydde lite medan Maria fixade med damernas hår, det var fickan i Ingemars jacka som hade gått sönder där inuti. 


Killarna vill gärna posera med tomten som skulle få flytta ut på verandan.



Janne visar stolt upp slipsen han köpte på "biggans"

Innan Gert skulle skjutsa hem dom på kvällen så behövde jag flyttas till fåtöljen.
Janne ville gärna hjälpa till, och det gick ju jättebra och han var hur duktig som helst.


Ja jag har hunnit med lite fler saker än dom jag skrivit om i det här inlägget, men det är jag säker på att ni som brukar läsa det jag skriver vet. 
Jag sitter ju inte still precis, haha eller jo det gör jag ju, men jag pysslar med något för det mesta menar jag. 

Ja som vanligt så går dagar och veckor så otroligt fort, fortare än någonsin tycker jag att det känns som.

Jag vill nu önska er alla en fin bra förhoppningsvis en härlig både jul och nyårshelg!
God Jul kramar från mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar