söndag 2 januari 2022

En härlig jul och nyårshelg har vi haft!


Hej hej!
Nu blir det i det här inlägget lite rörigt känns det som att det kan bli redan nu, men det tror jag du som läser hänger med på :)

Jag gör förstås som vanligt, ja jag "behöver" föreviga, ja det kan bli lite irriterade tror jag :)
Men för mig är det ju jätteviktigt att ta kort, ta kort på det som händer och det vi gör :)
Alla dom mina tycker att jag har en alldeles för gammal dålig mobil, och med dålig kamera?? 
Ja, jag har ju hört det förut haha :) 
Det blev nu så då, att dom flesta av alla kort i det här inlägget som har med julafton att göra, är tagna med Melinas mobil. 
Marielle tog också en del med sin mobil som hon sen skickade till mig.
Det är inte så lätt det här med mobiler, för mig är det lite extra svårt eftersom jag inte vill ha någon ny. Eller jodå jag vill ju det egentligen, jag vill ju ha bättre kamera och ett bättre batteri, jodå det vill jag, men!! 
Det är svårt för mig med förändringar och nya saker har jag ju fått förstå, men bara då bara när det gäller maskiner, ja tekniska prylar! Jag ska ta tag i det, så småningom haha, ni får hålla till godo med några lite bättre kort nu då än vanligt :) 


För många år sedan ( ungefär 12 år sedan) så bestämde jag och Gert oss för att bara vara hemma hos oss själva på julafton. 
Ja vi kände att det blev rörigt och stressigt att ha tider att passa, och mest bara ett ork på självaste julafton, så vi bestämde att vi ville vara bara vi och våra barn på julafton. 
Ja sedan dess så har det varit så, och det har varit jätteskönt och väldigt lugnt utan någon som helst stress.

Sedan jag blev sjuk, ja för mer än tio år tillbaka så har stressen verkligen gjort min kropp till något den inte egentligen var. 
Nej när det blev minsta rörigt på den tiden jag fortfarande kunde gå så vägrade mina ben, ja dom tvärvägrade, dom nästan blev vrånga och tjuriga!! 
Knepigt verkligen vad stress kan göra med kroppen.

Jag har sedan dess, ja mina närmaste vet också hur stressen påverkar mig, så sedan dess så skyndar vi oss aldrig här mer, nej det gör vi faktiskt inte.
Nu finns det människor runtomkring som inte förstår, nej så är det synd nog, och dom måste jag hålla på avstånd, det går inte annars.
Nej jag måste tyvärr och har fick bestämma mig för det då för tio år sedan, jag behövde ju få må så bra som det bara gick.
Stressen är inte bra för någon, nej samhället vi lever i nu är alldeles för stressigt, jag önskar så att alla bara kunde ta något djupt andetag där mitt i, att lunga ner liksom.

Men nu då trots att det då bara är vi och barnen, så kan det ju vara lite mycket att tänka på. 
Ja men även fast jag försökte tänkta till dagarna innan julafton så glömde jag att både göra laxen som skulle bli klar i ugnen, och gurkan som skulle ha lagts in?? 

Jag vill ju att allt ska vara bra och klart på förmiddagen då barnen kommer hit för lite lunch med oss.
Som ett litet julbord, ja ungefär så vill jag att det ska vara. 
Nu ska ju nästan alla vidare till nästa ställe och med kanske nästan lika meny, så det blir ju lite tokigt med lika, så det blir lite enklare här,. 
Någon gång kanske vi går "all in" och gör något helt annat? 
Ja det vore ju både roligare och enligt mig mycket godare :) (beroende på vad jag gör då förstås) 


Det som är jätteroligt och roligast är att både Gerts pojkar och mina tjejer ses här med oss, ja det är härligt att dom är så bra vänner trots att dom ju inte ses ofta alls, men på julafton iallafall, 
Våra älskade fina barn <3
Här nedan syns ju verkligen skillnad på kameran!! 
Jag råkade komma åt en "knapp" på Melinas telefon och så blev det så här bra :)




Billie får lite klapp och mys hos oss alla <3


Nu backar vi lite till dagen innan självaste julafton, då vill tjejerna ha uppesittarkväll med mig :) 
Gert vill inte vara med och titta eller spela han, men han skötte mark servisen han.

Innan vi flyttade mig till fåtöljen så visste Billie vart jag var på väg då jag åkte mot diskbänken och skafferiet :) 
Där finns burken med godis, och det har hon ju snappat upp sedan länge haha :)


Ja uppesittarkväll och uppesittarkväll, ingen av oss orkar vara vara med i spelet så länge, så efter tio ungefär, då gav vi oss. Haha :) 


Melina hann vinna 100 kronor hon, men dom resterande spelen fick jag rätta dagen efter och vi vann inget alls varken jag eller Marielle.
Trots att vi inte blev uppe vakna så länge som det var Bingolotto på tv, så hade vi en jättemysig kväll vi tre. 
Billie har ganska nyligen fyllt 4 år så ett paket fick hon förstås om än lite för sent :)



Melina for till min syster och hennes familj lika som varje år efter att hon varit här, och här nedan ett fint kort på Melina och hennes och Marielles kusin Amalia <3


Jag vill sammanfatta den här julen som en fin härlig lugn helg.



Och så var den julen slut och förbi, ja så mycket "sjå" för en dag och kväll liksom? 
Nu gör vi inget speciellt alls egentligen, men lite mat, fika, godis och några paket är ju sånt jag behöver få till innan förstås.

Efter julen så kom mellandagarna och Gert var ledig hemma med mig. Vi hade båda två ett par sega dagar då vi inte gjorde något alls mer än att se på tv :)
Ja då är det tur att det finns serier och filmer att titta på.

En dag efter dom där trötta sega dagarna så for vi ner i källaren, där nere kan det bli hur bra som helst när jag pysslat på lite mer än jag gjort hittills!
Det var riktigt kallt ute så då passade vi på att frosta av frysboxen, då kunde Gert bära ut det vi hade i boxen under tiden den frostades av. 


Det är så skönt att få ordning i boxen då det lätt blir saker i botten man glömmer att man har. 
Nu är det klart för nu och jag fick lite bättre koll :) 
Jag som ju inte kan springa ner och kolla vad som finns behöver ju ha lite koll, ja då är det jättebra att vara med så jag vet. 

Min fina tavla som jag köpte på en loppis för ett tag sedan hade jag en plan för där nere på ett ställe, men där satt ett skåp som först behövde flyttas bort. För att få till så tavlan kom på plats så behövdes en ny ståltråd där bakpå, men det fixade Gert snabbt :)
Jag älskar våran nedervåning och när jag väl får till det lite överallt så kommer jag absolut att vilja vara där nere ofta. Vi får se när det ska bli klart först och av sen bara.

Ja nu har jag ju fortfarande en av mina fobier kvar, dom där spindlarna, jominsann dom gillar våran nedervåning :( Lite tokigt kan jag tycka då det faktiskt är mitt och vårat hus, och våran nedervåning!! Jag ska filura ut hur det ska bli framöver, jag vill liksom kunna ta kommando och bestämma vem som får eller inte vara där!  :) 


Innan julen så fick jag till ett bra system, jag skrev namn på postit lappar som Rebecca fick sätta fast på golvet. Jag behövde få lite översyn och tänka till på vad jag skulle/behövde/ville köpa. 
Många julklappar skulle det bli, trots att vi knappt köper någon? Haha så det kan bli :)


En dag så tänkte jag skriva lite i min blogg, men då jag åkte in till mitt "skrivarrum" så kändes det så himla ruggigt och kallt. Jag tog då lite hjälp att sätta fart på våran kamin. 
Åh så skönt att sitta och skriva och samtidigt höra ljud från brasan bakom ryggen. 
Och värmen ja som jag fryser hela dagarna så skulle jag behöva ha kaminen med mig vart jag än är, ja faktiskt!! Så underbart skönt för mig!! 
Ni ser den lite i bakgrunden. Vi har den på en liten platta som Gert gjort, och så har han satt hjul under, jätte skönt och så behändigt att kunna flytta med sig den.


Ja som jag fryser, jag har skrivit det mer än en gång är jag säker på. 
Jag har nu faktiskt skrivit till min en doktor för att kanske få ta något slags prov, kanske kan min kropp saknar något?


Mat har vi gjort här under mellandagarna också, jag kan inte ha för många matlådor, nej just min köttfärssås och spagetti, nästan inget slår det. 
( Jag har lite svårt att bli sugen på något att äta, så då är det bra med mina smålådor, som jag kan ta till!!)
Nu blev det ganska mycket mer än på bilden, så både stora lådor och mat till oss ett par dagar räckte det till, lovely!!


Det har ju varit en nyårs helg också, ja jag och Gert var hemma bara vi och käkade jättegott!
Det blev mycket tv tittning den helgen också, men en långpromenad blev det iallafall igår. 
Såå skönt att få luft!! 


Ja det känns viktigt för mig att få luft då jag kommer ut, det blir ju inte alls lika ofta på vintern som resten av året.
Jag vill ju verkligen inte köra fast om jag skulle åka ut själv, och så behövs mycket kläder på innan jag kan ta mig iväg, ja det är lite "procedurigt" :) Ja så kan man sammanfatta en promenad för mig.
På sommaren kan jag bara dra iväg, ja då är jag liksom mer fri för en promenad då, men snart så är det vår och sommar :) 
Jag skriver ju ofta om hur tiden bara rusar fram, att jag vill och behöver stanna tiden, ja så gör den ju! Ja och eftersom den går i sån rasande takt och fart, så behöver jag verkligen inte gnälla över lite snö och is nu, nej snart är det sommar!!

Jag läste ett minne på facebook som jag skrev förra året? Jag trodde att det var längre sen, men så var det inte.
Jag måste få dela det med er, jag satt själv och småskrattade lite då jag läste vad jag skrivit :)

Den här bilden nedan var överst, över texten.


2 Januari 2021 
Delat med Offentlig
Offentlig
Hej hej!!
Nu kör jag en riktig mellandagsrea!!
Annonsen är den nedan:
Jag säljer mina fötter, ja benen kan få följa med vid ett eventuellt köp.
Jag har bara två, så passa på, först till kvarn!!
Dom är både långa och smala, men gör inte särskilt mycket nytta.
Dom är bråkiga och gör inte som man vill.
Nej för att vara ärlig, dom är egentligen ganska värdelösa 🙂
Varför inte slå till?
Ja om ni bara visste hur många gånger jag sålt dom, helt gratis haha 🙂
Ja ibland kan jag känna lite så 🙂
Nu har jag vant mig för länge sen och det är inte ett dugg synd om mig, men jag kan bli nedrans trött på dom även fast jag ju ändå är glad att jag har ett par ben haha 🙂 🙂 🙂

Haha :) Ja där fick jag till det :)
Nu då både jul och nyår är slut så är det hög tid för mig att ta bort julsaker och tomtar.
Jag tycker om att ta fram och göra fint, ja det gör jag, men att ta bort allt sen är så skönt tycker jag!
Kanske för att det då blir att kännas som att vår och sommar är på gång, om än om ett ganska långt tag? Jag vet inte, men skönt tycker jag i alla fall att det är.
Jag sparar alla ljuslyktor och ljus som jag har lite överallt, ja dom hör ju inte julen till tycker jag även om dom ju är där då också :)



Nu idag fick han komma in i värmen, våran tomte :)


Jag hoppas att ni alla haft en fin bra jul och nyårshelg!
Det blev väldigt många kort i det här inlägget, och väldigt mycket bara jul och nyårsskriverier :)
Nästa gång kan jag ju iallafall lova att inte skriva så mycket om just det :)
Nu ska jag rätta och göra klart, innan det blir kväller för mig :)

Kram kram !!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar