lördag 29 december 2018

Man ska få göra som man vill!



Hej hej!!
I mitt förra inlägg så önskade jag alla en fin jul och nyårs helg, och det gör jag förstås nu också men jag fick lite skrivsug nu innan det nya året kommer. 
Ja det året kommer med rasande fart kan jag lova. Herregud så snabbt dagarna rusar fram!!
Jag har den sedan jag skrev sist hunnit baka bullar flera dagar, ja hur många kan man behöva kan man ju undra?. Som jag skrev förut så kan jag och min familj behöva många, ja jättemånga.
Jag har synd nog inte räknat hur många jag bakat, men flera hundra iallafall har det blivit. 
Men då vi älskar lussebullar, ja allihop faktiskt, ja då får jag baka helt enkelt.
Jag har bakat saffransbullar av olika slag, med russin, med mandelmassa, båda delarna. 
Ja och så har jag bakat mina favoriter, helt utan fyllning. Ingen blev särskilt snygg, men alla utan russin blev kanoners ;)





Ja ni som har läst om mig förut vet ju att jag älskar att baka och framför allt så älskar jag att ha fika i frysen, ja det är viktigt för mig :) 
Nu får vi inte främmande särskilt ofta, men jag vill ha att ta fram ifall att.

Någon dag före julafton så fick jag och vi  till vårat vardagsrum, eller rättare sagt så fick jag till TV möblemanget så som jag ville ha det. 
Det blev jättemysigt och jag är nöjd. Maria fick äran att spika upp en spik där jag hängde min mormors fina stora tavla. Ja tavlan har stått på golvet nedanför där jag ville ha den tills jag skulle veta vart den skulle vara. 


Jag brukar vänta in i det längsta, jag vill veta att jag vill ha just den där, just där. 
Ja jag vill verkligen inte ha spikhål eller hål från en skruv på väggen. Helst inte under något heller för då  jag ju vet att det finns där. Ja hål i väggarna är inte alls min grej, det undviker jag så mycket jag kan.
Nu fick det lov att bli ett extra hål, det blev inte bra med första spiken :) Men det är det värt då jag ju tycker att det blev så bra som det blev, och det extra hålet är under tavlan iallfall :)


En morgon vaknade jag av att Gert skulle gå till jobbet, ja nu vaknar jag nästan varje morgon förstås men just den här var extra tidig. Runt fem, och så tidigt börjar han normalt inte, även fast han får komma och gå lite som han vill. 
När jag senare på kvällen då vi sågs frågade om han inte var supertrött eftersom han åkt så tidigt? 
Då berättade han att han inte kunde sova på morgonen så som jag lät!?
Va?? Lät?? 
Ja, han menade att jag snarkade högt och sen lät jag inte alls. Han blev riktigt orolig och lyssnade så jag andades. Ja alltså var det jag som väckt han, och han skulle givetvis ha knuffat på mig lite. 
Nu då jag sover nu för tiden så går jag liksom ner i koma ibland, ja på riktigt. 
Det går inte att väcka mig, vi tycker det är riktigt otäckt allihop eftersom vi ju alla vet hur lättväckt jag är. (Nu vet vi ju inte om jag hade kunnat vakna då han inte ruskade på mig lite)

Om han skakat lite på mig så hade jag kanske varit inne i en sån period under nattsömnen så det inte gått att väcka mig iallafall, men nu har han lovat att försöka väcka mig nästa gång iallafall.
Ja fy så jobbigt det känns att veta att jag kanske inte går att väcka, ja fy så otäckt jag tycker det är. 
Jag tar en insomningstablett varje kväll, inte för att jag har svårt att somna kanske egentligen, men för att tordas somna, och jag får kanske sova lite lugnare tänker jag, men jag kan nog faktiskt vara lite hjälpt av den då jag tänker till nu.

Om jag är trött på dagen så törs jag inte somna, nej jag vill hålla mig vaken till kvällen och det för att jag är rädd för att inte kunna vakna på eftermiddagen. 
Det har ju bara hänt mig på dagarna som vi vet om, för på nätterna är det ju ingen som kollar om det går att väcka mig. 
Ibland på natten eller morgonen så vaknar jag och mår illa, som att jag är åksjuk. 
Då tror jag att jag varit i drömmarnas värld och ryckts upp snabbt, så det är därför jag blir att må illa? 
Ja det är min teori :) 
Det har känts lika då jag varit borta länge och sen vaknar upp, därför tror jag det.

Ja faktiskt så kan jag inte slappna av på en dag så att jag somnar , så på kvällen känner jag mig lite tryggare, och tar jag en tablett innan lite för säkerhets skull, för att inte få ångest också över just det att kanske inte vakna.
Jag vill ju inte inte känna att jag inte törs somna liksom, nej jag vill ju vara som förut. 
Hur som helst så känns det otäckt att det är så ibland, vem vet kanske varje natt? 
Jag snarkar!! 
Ja faktiskt hur knepigt det än låter så kan jag snarka!! 
Jag ligger alltid på rygg nu för tiden så det beror alldeles säkert på det, förut låg jag ju oftast på sidan, det kan jag inte nu. 
Nej mina armar skulle domna bort och jag skulle behöver vänd hjälp stup i ett, och det skulle verkligen inte göra mina nätter till bra nätter. 
Nej jag sover på rygg och Gert får göra lika som jag får göra då han snarkar, putta på mig lite :) 


Några dagar innan julafton så for jag och Melina till Örebro för att handla dom sista grejerna vi tänkt köpa. En mysig eftermiddag med paketinköp, lite mat och massor av prat :) 
Vi hade inte några stora grejer att köpa, nej men vi hade ganska många små som vi behövde hitta, och det gjorde vi :)



Nu till lite jul här hemma hos oss.
Uppesittarkväll kvällen före julafton med Bingolotto, nja, men tjejerna ville att vi ska göra det som vi brukat göra i flera år tillbaks, så vi offrar oss allihop.
Vi gillar bara självaste spelen och är mindre roade av rim och allt vad dom hittar på, nej men spelen gillar vi ju alla tre. Nu blev det bara jag och Melina som spelade i år, Melina tog Marielles lott hon, och Gert höll oss lite sällskap han :) Marielle blev hemma hos sig och myste hon :)
Lussebullar och skinksmörgås blev det till kvällsfikat och vi hade en mysig kväll :)


Sen kom självaste julafton som vi alltid firar som vi gjort, eller firar och firar.
Gerts pojkar och mina tjejer kom på förmiddagen för lite skinksmörgås och fika, för att sen öppna paket och umgås, en super härlig stund har vi med alla eller dom som vill och kan förstås. På bilden ovan längst till höger är Stina , Simons tjej med :)


Inget tvång ska det finnas runt jul och vem som ska till vem, nej våra barn får göra precis som dom vill, det är jättemysigt att alla vill komma lite förstås, men aldrig ska dom få dåligt samvete för att dom kanske inte kan eller vill. 
Nej det är något dom aldrig kommer att behöva ha, hos oss väljer man själv.


Efter att dom varit här åkte dom vidare på annat, så då blev vi själva framför TV:n. Vi har blivit riktiga serie fantaster vi, sträcktittare verkligen. 
Ja vi hade att göra kan man säga och så blev det lite tomtegröt till kvällsmat :)
En superhärlig dag med fina paket och så himla roligt att få träffa alla våra älskade barn.


Nu till lite dåtid.
Ja vi har medan mina barn varit små farit runt eller iallafall inte varit hemma, så jag bestämde mig en dag för många år sedan, att vara hemma på julen. Då var barnen inte jättesmå precis, men jag kände att det fick vara slut på det jag inte gillade då. Gert och jag tyckte lika, att det vore skönast att bara vara vi. Sedan dess har vi varit hemma bara, för att vi vill det.

Innan vi bestämde oss för det så var ju jularna bra förstås, men röriga och mycket folk. 
Vi kände att vi ville bara vara vi och ta det lugnt och bara vara,  göra det som faller oss in.
Inga måsten alls, nej det finns verkligen inga måsten. 
Jag önskar att jag bestämt så då barnen var små, riktigt små. 
Alla presenter dom fick då, fick dom ju helst vänta med att packa upp tills vi kom hem. 
Det kunder ju vara pärlor eller pussel eller vad som helst som dom ville börja leka med direkt förstås. Nej det är inte lätt det här med det ständiga dåliga samvetet, som man vet att man inte behöver ha, men som något ser till att ge. Man har rätt att få göra som man vill, ja så är det. 
Vi har haft en härlig julhelg, ja lugnt och skönt, precis som vi vill ha det.
Jag hoppas att ni får en fin nyårshelg, ja jag skriver det igen.
Ja eftersom jag ju redan skrivit så så får det bli en repris.

Gert testar det nya lakrits teet han fick av Melina :)

Jag har redan nu medan jag skriver, skrivit upp idéer till nästa inlägg efter nyår, ja så får det bli.
Det är så roligt, så roligt att skriva lite i min blogg, och jag får ofta jättefin respons från er som läser. Tusen tack för det. 
Nu tar jag och kanske förhoppningsvis du ett nytt tag och ger oss in i nästa år, ja det är ju inte klokt, nytt år, igen!!
Kram kram från mig <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar