lördag 11 januari 2020

Brun och vidrig!!



Hej hej!

Jag skrev ju i mitt förra inlägg om att mitt batteri tog slut då jag var ute och åkte, att rullstolen inte alls var som det brukar och ska vara.
Jag ringde och felanmälde, och det är inte klokt så snälla och bra dom är på hjälpmedelcentralen i Borlänge!!
Niklas som är en av två som oftast kommit hem till mig för att hjälpa mig med något, han ringde två dagar efter att jag ringt och anmält. Han var nära och kom förbi vid mig med ett nytt batteri och samtidigt fick jag en ny laddare.
Dom är snabba och otroligt duktiga med det dom gör. Jag kan inte nog berömma dom som varit till mig, helt otroligt bra är dom!!
Glad och tacksam över att dom verkligen har rätt jobb, glad att dom hjälper mig med det jag behöver ha hjälp med.
Nu är det inte så ofta jag behöver ringa dom, men jag har haft lite krångel med min ena rullstol och då är så skönt att dom vill hjälpa mig så på direkten nästan :)
 
 


Jag skrev också om att jag gjorde en smörgåstårta och att vi for till Fagersta med den, så att dom kunde äta den till nyår och fira in det nya året.

Något vi helt glömt bort var att Ingemar och Eva firade sin fyra års bröllopsdag, som jag glömt?!( Borde jag inte gjort eftersom vi ju var på deras bröllop, men så är det ju, minnet ni vet, det jag också skrivit om :) Ett litet paket hade ju varit bra, men men :)

Ingemar som jag skrivit om flera gånger, och Ulla hans syster har en bror i Örebro som blivit sjuk.
Vi har skjutsat dit dom förut flera gånger, men den här gången var det lite extra viktigt eftersom deras bror som bor i Örebro blivit sjuk.
Som alltid så tar jag kort bak på dom tre som sitter där bak i bilen, omelett liksom!!

 


Vi stannade till i Lindesberg på ett fik som var öppet, för att köpa lite fika. Lite fikabröd så dom kunde få lite kaffe och kaka då dom kom fram till deras bror.
Vi släppte av dom där, Gert följde till porten så dom kom rätt. Sen for han och jag på lite shopping, ja inte till stan eller så, nej det fick bli biltema och Ica maxi haha :)
När vi först kom fram till biltema så fikade jag och Gert lite först och sen så efter en tur i affären, så köpte jag mig en mjukglass innan vi skulle åka vidare :)


 
Jättegod, men inte lika som på Ikea, nej Ikeas och Mc Donalds vinner måste jag säga :)
Nu äter jag nästan aldrig någon mat på Mc, men om jag vill ha en glass så kan det få bli där.
Nu gillar jag ju allra mest pistage, så om den finns som kulglass på kiosken så blir det den förstås, det är det absolut bästa sorten jag vet!!
 
När våra vänner hälsat på klart, så hämtade vi upp dom för att åka och äta.
Det är så att vi har ätit på en restaurang där, eller mer pizza, ett hak där då vi varit, och då ska vi förstås äta där på samma ställe tycker dom. ( Det är bra där så det är ju helt jättebra att vi stannar till där. )
Jättegott och vi alla var hungriga. Han som jobbade där var toppenbra, ja verkligen superbra!!



Efter maten så for vi mot Fagersta för att släppa av dom hemma hos sig.
När vi kom och släppt av dom, så skulle jag krama Eva hej då och vad gör jag då??
Jo jag körde rakt på hennes fot??
 Ajajaj förstås, jag ska ringa och fråga om hon blev alldeles blå, lika som Gert blivit då jag kört på hans :) Inget att skratta åt förstås, men det låter för roligt då man berättar om det nu efteråt.

Eva till vänster :)


Ingemar fick en Mora mössa av sin bror och ville självklart testa den på direkten, se ovan :) 
Nu hejar han mest på Smedjebacken och Faik (Fagersta), men tror faktiskt att han ärligt kan heja på vilken som helst. Han är för härlig och en riktig glädjespridare är han!!
 
En toppendag verkligen, men borta bra och hemma bäst, ja så är det ju.



Gert och jag tittade på några bilder häromdagen, och då kom en bild på hans fot som mer eller mindre var blåsvart, Nina liksom!! Ja man får lov att vara beredd i närheten av mig, ja så kanske man snällt kan säga, men jag förstår ju att det gör ont för rullstolen tillsammans med mig väger ju massor av kilon :)


Det här är min fåtölj (nedan), eller min och min, jag brukar iallfall sitta i den då jag inte sitter i rullstolen.
När jag sitter i rullstolen lite längre, som jag gör vissa dagar så brukar Gert låna min :)
Som synes nedan så "haschar" ( jag vet inte hur man stavar )han ner hela täcket som jag har täckt stolen med, ett dubbeltäcke som jag har köpt för att dölja den gråsvarta färgen :)
Inge fel alls förutom färgen egentligen, det passar absolut inte in med en så mörk stol hemma hos oss, nej verkligen inte.
Då jag köpte den så var det lite akut läge, jag hade ingenstans att sitta förutom i min manuella rullstol som jag hade då bara. Om jag kunnat vänta så hade jag kunnat få i samma färg som soffan, men jag kunde inte vänta, nej jag var tvungen att få en då!
Jag hade panik just då, jag hade ingenstans att ta vägen kändes det som, jätte jobbigt var det då, och den manuella rullstolen var inte bra alls. Då hade jag ingen bra dyna heller och då blev det ju jättejobbigt att sitta still i den.
Nu idag är det ju skillnad, jag har flera rullstolar och fåtöljen att ta vägen till :)
Maria och Rebecca får fixa till den mest varje dag haha :)


 
 
En dag så hade vi både skinka och bacon i kylen som behövde användas, så det fick bli en ugnspannkaka. Den blev riktigt god och bra, men lite som en omelettpannkaka kan man säga haha :) Jag använde kanske för många ägg? Ingen aning vad som gick fel, men bra blev det iallfall.
Jag använder sällan recept då jag lagar mat, när jag bakar dock, då blir det recept att läsa och kolla i.
När jag ska vispa ihop en pannkaks smet, ja då blir det lite hur som helst, som jag tror och känner för dagen kan man ju säga.


Jag brukar beställa handskar och lite annat från ett ställe via mitt assistensbolag, och gjorde det för ett litet tag sedan. Jag beställde lika som jag ju alltid beställt och så kom dom.
När Maria skulle öppna en ny kartong så var dom alldeles blå??
Haha, jag måste läst dåligt, vad vet jag??, men det spelar ingen roll alls förstås, huvudsaken dom fungerar och det gör dom ju :)
Den nya färgen känns till och med skönare än dom genomskinliga vi haft förut, men det behöver ju inte vara så förstås, men känslan är bra iallfall.
Jag använder handskar då jag bakar och lagar mat, det är krångligt för mig att tvätta av mig efter varje moment, så därför är det smidigare med handskar. Hygieniskt också förstås, så jag kommer fortsätta att använda dom till det mesta.


Nu till något jag  skrivit om många gånger, ja tyvärr!
Maria såg den!! Fy då, en ganska stor, ja enligt mig jättestor spindel, brun och vidrig i taket!!.
Jag såg den inte utan hon sa bara att jag skulle backa lite, då förstod jag!!
Jag brukar ha som röngen syn då jag kommer in i ett rum, ha koll överallt, inte alls så jag tänker på att jag gör det ens, nej det sker helt automatiskt, per automatik.
Den fick dö iallfall och Maria som är kort nådde precis.
Hon har ju ganska stor press på sig, hon får inte missa!! Nej för då kryper den snabbt iväg under en list eller något, och hur skulle jag då kunna somna om jag vet att den kryper runt i halltaket alldeles intill mitt sovrum, nej det går inte alls det.
Låter ju och är skit larvigt, jag vet, men det hjälps inte. Nej jag hatar dom inte egentligen, jag avskyr mer att jag ska behöva vara rädd för något som är så onödigt att vara rädd för.
Det är alltså inte dom jag är arg på, nej egentligen på mig själv. Arg för att jag inte tagit tag i min fobi, snart femtio år och är rädd för spindlar, helt onödigt ,ja jag vet.

Det beror nog mest på att jag inte törs, ja jag tror faktiskt att det är det som är mitt problem, jag är så rädd för dom att jag inte vill och törs träna med hjälp. Nej jag vill ju liksom inte tycka om dom, nej det vill jag verkligen inte, men jag vill heller inte vara rädd, nej ni hör ju!!
Jag vet ju att många, ja jättemånga blir botade på en dag??
Ja jag ska kanske läsa lite om hur det går till så får jag se sen hur jag vill orkar och törs göra.

Maria får rycka ut!
Nu ska jag försöka rätta lite och sen lägga ut det här inlägget.
Jag hoppas att du har det bra och att du mår bra.
Kram kram från mig!! 
 
 

2 kommentarer:

  1. Det brukar funka om man trycker till spindlarna i taket med en krycka, det har jag gjort med framgång. :)

    SvaraRadera
  2. Hejhej! Jag förstår att det kan vara ett bra hjälpmedel att ha en krycka till hjälp :) Tack för tipset :)

    SvaraRadera