onsdag 5 februari 2020

Jag känner skillnad!!

 

Hej hej bästa ni!!
Jag är så glad att så många fortfarande läser det jag skriver, ja det var ju några år sedan jag skrev mitt första inlägg. Sjuhundratrettiosex inlägg har det blivit totalt, ja det är ju inte klokt så mycket jag verkar ha att berätta :)
Det kan som vanligt bli lite rörigt och hit och dit då jag skriver, men jag försöker alltid så gott jag kan att få ihop det till slut.

Jag börjar med det värsta!! Ja för mig är det verkligen det, inte det värsta kanske, men det jag mest är rädd för.
Gert skulle gå ner i källaren en kväll och kom upp snabbt igen, för att hämta papper, hushållspapper. Då visste jag!! Fy då!!
Den största Gert sett!! Och den var i våran, i min källare!!?? Hur ska jag överleva känner jag lite?
Ja jag är så lyckligt som slapp vara där och se den.
Ja ni som inte vet och känner mig, ja det handlar förstås om en spindel, en vidrigt stor sort!!
Hur ska det här bli??
Jag som snart tänkt börja inreda lite i vårat källarplan,  ja jag har tänkt mig att faktiskt sova där nere ibland. På somrarna är det så varmt här uppe, ja hela somrarna är det ju jättevarmt i sovrummet.
Jag har då tänkt att jag och vi ju skulle sova mycket bättre där nere, och mörkt är det ju också.

Jag har känt mig skeptisk förut och inte vetat, men det känns som jag vet nu.
Jag vet att jag faktiskt kanske inte törs, nej att sova där nere där dom stora finns, ja dom största!!
Just nu känns det inte som ett alternativ ens, men jag får fundera lite, det är inte sommar än.
Så jobbigt att ens fundera över det och nu har jag skrivit om dom igen, ja jag blir lite svettig bara genom att skriva om dom.

Lite på tal om att renovera där nere, jag råkade se två jättefina, annorlunda sängbord på en köp och sälj sida, som jag bara var tvungen att slå till på direkt!!
Oavsett om jag törs sova där nere eller inte, så ska jag iallfall ordna till så att jag kan ifall att :) så får det bli.
Jag har tapeter sedan länge och så ska jag köpa lite färg, och förstås försöka få till det med allt :) Jätteroligt är och blir det, och det kommer att bli så fint så är jag säker på. Med rätt möbler, tapeter och färg, ja det kommer att bli bra. Låter lite kaxigt haha :) men det får det göra :)



Vi har ett gästrum som är klart och bra, men i ett annat rum, del av ett rum så hade jag tänkt mig två sängar, som en dubbelsäng då.
Då kommer dom nya sängborden passa in perfekt. Som jag älskar att fixa och jag kan se framför mig hur det blir då det blir klart, den gåvan som jag faktiskt kan kalla det för, har jag min pappa att tacka för. Han kunde det han också, men jag tror faktiskt att jag är bättre än han på det:)
Nu finns inte min pappa i livet längre, men jag vet att han vet att jag faktiskt är det :)

Nu till en grej som hänt mig fler än en gång, men det var länge sen nu.
Vi var ju in på rusta en dag för att köpa gardiner som jag skrev i mitt senaste inlägg, det var då det hände. Vi hade köpt gardiner och något litet mer, och mjukmedel.
Dom hade någon tillfällig doft "limited edition" som jag luktade på och som luktade jättegott, så vi köpte några flaskor.
När vi betalt och jag kommit in i bilen så upptäckte jag!!
Den flaskan jag luktade på i affären hade jag kvar i knäet lite under min väska!!
Jag hade tagit den kan man ju säga, jag hade iallfall inte betalt den!!
Nina fick helt enkelt åka in för att betala den haha, så tokigt det kan bli, jag bara hoppas att ingen såg den under min väska, så att dom trodde att jag tänkt sno den, nej jag hoppas inte det :)
När jag tänker efter så har det blivit så många gånger totalt, ja minsann, jag gör iallfall rätt för mig genom att gå tillbaka och betala det jag inte trott ha med mig obetalt ut.
Inte bra av mig att göra så, men men!!

En dag då jag och Gert var ute och motionerade, ja Gert var den som fick motion, jag fick luft jag i alla fall och det är ju verkligen så himla bra!!
Så skönt att få komma ut, helst varenda dag.
Om jag får vara ego så vill jag ha såna här vintrar alltid, ja varenda år!!
Jag passar på varenda dag nu att åka ut och åka. för om snön kommer så går det ju inte mer :(
Men jag förstår ju hur ledsna alla barn och vuxna är som vill åka skidor och pulka, ja det gör jag ju.

När jag varit ute och åkt så gör jag rent mina däck innan jag åker in, allt går inte bort, men det värsta.
Jag är så glad över min rengörings maskin som jag och Gert fixat med lite hjälp av några som svetsade och grejade till, den är riktigt bra!!
 



När vi var på väg hemåt så ringde Melina, hon och Oscar var hemma hos oss och undrade var vi var? Hon berättade att hon varit ut vid kaninerna och burit upp dom, en i taget. Hon berättade att Bruno hade en jätteknöl i nacken, ojojoj, igen!!.
 


Han har ju en sån häftig frisyr, och han sitter ute i ur och skur så han får tovor, och nu var det en super tova!! Han har haft en förut men då var det inte vinter och kallt.
Jag ringde veterinären nästa dag så vi fick en tid för att få hjälp att raka bort tovan.
Lilla lilla Bruno så det måste varit stramt då han rört sig. Kvinnan som hjälpte oss frågade om han var van att bli hanterad och njae inte nu riktigt eftersom dom ju bor ute i lekstugan han och Mimmi.
Vi köpte ju dom på ett ställe där man fick adoptera kaniner som blivit lämnade där.
Innan dom kom dit så måste den som haft dom verkligen varit snäll mot dom, och myst mycket med dom för dom är såå himla snälla båda två.



Nu tillbaka till Bruno, han var så snäll och lugn hela tiden. Nu då han är rakad i nacken så är ju jag glad över att det inte är så jätte kallt ute, nej han behöver ju sin päls då.
Det ska nog ordna sig ändå hoppas vi, vi var ju tvungna att ta bort det som gjorde ont på honom.
Nu har han ingen "fräsig lugg" mer, men den kommer alldeles säkert att växa ut igen.


Jag känner mig lite osäker om jag skrivit om mina urinstenar som kommit ut?
Jag har iallfall skrivit om att jag har stenar i urinblåsan, som en hel stenmur haha :)
Hur som helst så blir det några rader igen då :)
Häromdagen så kom det ut tre stycken, och sen en annan dag så kom det ut en till!!
Nu vet jag ju att jag har många där inne i urinblåsan, men i den här takten så kanske jag inte behöver spränga bort dom i en operation?? Jo då, det måste jag, för det fanns såå många därinuti, och många var stora.
Dom jag tagit kort på är ju inte stora kan man tycka, men genom ett urinrör och ut, ja då är dom stora.
Jag har haft ont, ja det har jag haft flera gånger, men då jag inte har en aning om vart knappt, inte mer än någonstans i urinregionen, så då har dom ju säkert varit på väg ut.
Om jag haft normal känsel eller känt mer än jag gör så hade det nog verkligen gjort ont.
Jag känner så dåligt, men min kropp reagerar genom att bli spastisk då något gör ont, och oftast är det då någonstans i urinregionen det gör ont.
Det är någon slags känsla jag kan härleda till den reionen haha :) Härleda, jominsann vilka ord jag kan :) 
Jag har en liten burk där jag spar mina stenar, jag har ju sedan förut också då dom kunde plocka ut utan operation.

Jag har fortsatt med min träning sedan sist jag skrev om den, jag tycker verkligen mig se skillnad från gång till gång, och det känns bättre för varje dag nästan.
Träningen att sitta på sängkanten och bolla, ja där känner jag superskillnad!
Varenda dag kommer det att få bli, ja så är det.
Jag var duktig förut och gjorde allt, men kanske inte kände någon skillnad. Men nu minsann är det skillnad från en dag till en annan, ja då känner jag att det inte finns några allternativ alls, bara att köra på!!
Rebecca har tagit kort på mig och dagarna efter varandra så tycker i alla fall jag att det syns skillnad.
Igår och idag har jag också försökt, men då vill inte min vänstra fot vara med alls, nej den böjer sig även fast Rebecca håller i den och har koll på den. Nej utan båda fötterna och benen går det inte, så jag får försöka lite varje dag :)
 



Som ni ju vet ni som läser så är bakandet viktigt för mig, ja det blir bakning varenda vecka tills hockeyn är slut för säsongen då förstås.
Två matcher iveckan är det ungefär och då behövs det lite fika.
Nu häromdagen så blev det vaniljbullar, ett helt gäng och då fuskade jag, jag smakade en jag med!
Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag slutat med socker, jag har gjort det många gånger. Man kan ju då undra varför jag börjar äta godis och fika igen efter att ha hållit upp så länge?
Ja den frågan ställer jag mig också, ingen aning??
Nu har jag ganska lätt för att sluta, om jag bestämt mig så har jag liksom, och då är det noll tolerans som gäller, ja då vill jag inte ha något, men nu som sagt, så fuskad jag :)

  

 
I vanliga fall brukar jag baka på två liter mjölk (150-160 stycken bullar)  men jag har inte plats i frysen nu, så jag fick nöja mig med en liter den här gången.
 

Nu till något helt annat som varken jag eller Gert kan :) Tekniska grejer, nej!! 
Gert har bytt telefonleverantör och skulle byta simkort!??
Ja varken han eller jag kan så den här gången fick Marielle förbarma sig över det problemet.
Ja tänk vilken tur vi har barn som är duktiga på sånt vi inte förstår oss på, eller som vi inte ens vill lära oss att förstå eller kunna haha :)

 
Jag och Gert är ju som jag skrev ovan ute och går så ofta vi bara kan, och det är faktiskt nästan varje dag.
Såå skönt att få luft och bara få vara lite.
Jag klär mig som om det är tio grader minus ute jag haha :)
Men då jag sitter still och inte rör mig så behöver jag verkligen det, för det mesta iallfall.
Mycket kläder och mycker reflexer, ja det är jag det :)
Om jag fryser så vill jag ju bara åka hem direkt, och klär jag mig så kan jag vara ute så länge som rullstolen orkar, tills batteriet tar slut :)
Bara mössan som saknades :)

En dag alldeles nyligen så stekte jag pannkakor, ja jag tog en sån eftermiddag och det blev många lådor, totalt runt fyrtio pannkakor.
Det tog lite tid, och just då jag steker pannkakor och inte behöver tänka på annat eller göra annat, så lyssnar jag på en podd under tiden, det är så skönt tycker jag.
Det var länge sen jag stekte pannkakor och jag har längtat efter att lyssna lite så nu hann jag lyssna på två stycken "värvet" poddar.
Jag tycker verkligen om Kristoffer Triumf som leder "värvet" och gör varje inlägg, så proffsigt och så bra helt enkelt tycker jag. Sen beror det ju på vem han intervjuar, alla är verkligen inte så roliga att lyssna på, men då har man ju tur som inte behöver lyssna klart :) Då tar man ju bara nästa.
Ja ett tips för dig som vill ha lite egen tid samtidigt som du får något gjort, stek pannkakor och lyssna på en podd :)Jag glömde ta kort på hela högen klara lådor :)



Jag träffade på min frisör nyligen på affären och hon berättade att hon skulle dricka "prosecco" ( eller hur det stavas)  på kvällen :)
Det har jag aldrig druckit sa jag, men inte provat så mycket annat heller erkände jag :)
Hon är även Rebeccas frisör så vi kom överens om att nog Rebecca kunde lära mig haha :)
Då jag berättat det för henne så kom hon med en liten flaska till mig dagen efter, som jag någon gång framöver ska testa, antagligen gillar jag det inte, men man vet ju aldrig.


Marielles lilla Billie har varit med oss någon dag då hon behövt hundpassning.
Förut så har hon inte förstått att hon ska ge mig bollen direkt i handen eftersom jag inte når ner till golvet, men nu så!!
Som hon förstod!
Hon sprang och hämtade direkt jag kastat bollen och kom direkt tillbaka till mig med bollen.
Hur många gånger som helst kunde hon, så himla duktig!!
Vi filmade in henne då hon var så duktig, men jag kan inte få in den här synd nog, jag vet inte hur man gör eller om det ens går haha, helt oteknisk är jag:) 


Billie myser lite med Gert :)
 
När Gert var borta på hockeymatch en kväll så gjorde vi en lite matlåda till mig, eller låda vet jag inte, men en väska iallfall med kylklabbar i.
Jag hade köpt plocksallad och lite melon och druvor och så hade jag gjort en god smörgås.
Jag vet inte hur jag trott att jag skulle orka med allt det jag stoppat i, vi fick lägga i kylen då Gert kom hem, och så fick jag äta lite nästa dag istället :)

 
Jag sydde ju gardiner förra veckan till ishallen, och häromdagen skulle jag ge mig på att sy upp gardiner här hemma till vårat "rullstolsrum".
Ja jag har mina rullstolar där så därav namnet på rummet :)
Herregud så frustrerande!!
Jag mätte, jag mätte igen och så blev det inte bra iallfall, nej fy då!!
Jag hade fyra längder i gammaldags spetstyg som jag köpt nyligen. Jag vill ha två längder på varje sida och hur lätt blev det då när dom helst haha skulle vara lika långa??
Nej fy då vilket jobb. När jag tittade extra på dom efter ett tag med mätande, så var dom inte lika långa från början och så var inte kanalen rak och njae det var inte lätt kan jag säga.
Jag som sytt så mycket i mina dagar höll på att gå bet, men skam den som ger sig.
Rebecca som jobbade hos mig den här dagen tyckte att jag hade jättebra tålamod och att jag behöll lugnet, jo då men det var inte långt borta att jag gett upp!!
 
Till slut så blev jag nöjd men då Rebecca sen hängde upp så hörde jag ett NEJ vad nu då??
Jag vet inte när jag skrattat så mycket som jag gjorde då Rebecca skulle hänga upp dom efter att vi sytt klart, och då sett och insett att dom inte var lika långa :) Jag hade tur att två var lika och två lika, så det ordnade till sig ändå.
Vi fick till dom till slut, men jag var inte bra alls på att mäta och nåla och stryka, nej urkass känner jag att jag var. Även om jag var dålig på min syssla så skyller jag lite på gardinerna också som verkligen inte var raka någonstans haha :)
 


 
Uppgiven men glad!!
En kväll kom Gert hem med supersöta hemägg, så himla fina!!
Det är en fröjd att koka och lägga dom färdigkokta äggen i en skål, så fint och mysigt det blir till och med i kylen :) Tusen tack Rickard och Tina <3 Nu får det bli hemägg framöver, ja så får det bli :)
 

Nu ska jag sluta skriva för idag och försöka rätta alla rader. Mitt rättstavningsprogram fungerar inte alls tycker jag så jag försöker att upptäcka felstavningar genom att läsa igenom bara.
Det innebär ju att det kan bli sånt jag inte upptäcker, jag blir lite "blind" ibland och upptäcker inte eventuella fel. Nu tror jag att du som läser har överseende med lite fel ibland, så jag läser inte igenom många gånger, nej men en eller två blir det ju.

Jag hoppas att du och ni har det bara bra och att ni mår bra förstås.
Kram kram
 




 




 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar