tisdag 31 mars 2020

Jag kommer att göra det varje dag!!

 
Hej hej!
Nu sätter jag mig och skriver några rader efter att jag stekt pannkakor :)
(Jag har rättat allt jag skrivit och det tog sin lilla tid, därför läggs det ut nu sent på kvällen. )
Ja jag har ju stekt en och annan pannkaka i mina dagar, men det kan vara så bra att ha i frysen, ifall att någon behöver.
Ja det kan vara jag som behöver förstås, men mina tjejer kommer gärna och hämtar matlådor då och då :)
Just den här gångens pannkakor kommer det att bli några matlådor till våran vän Ingemar i Fagersta. Ja Gert ska hjälpa han med håret (raka av håret) en dag snart, och då vore det ju bra att ha några lådor med mat som han kan ta till. Inte bara pannkakor blir det, jag lagar ju alltid för mycket mat som resulterar i matlådor i frysen.
Jag passade också på att baka lite idag, så då har han lite fika att ta till också :)
Ja man kan ju säga att jag gjort lite av en dagens gärning, han blir ju så glad och så stolt på något vis när just han får. Gert gör ju dagens gärning då han hjälper Ingemar att ta bort håret, Ingemar vill se vårdad och proper ut :)
 
Nu till något helt annat :)
Jag förbereder er redan nu på att det kommer att bli ett rörigt inlägg den här gången :) Jag kommer att få det svårt att få ihop det tror jag:)
 
Jag har som vanligt haft lite fullt upp sedan jag skrev sist, njae inte riktigt fullt upp kanske, men lite lagom mycket har jag pysslat med.
Som vanligt så är det ju lite matlagning och lite fix och pyssel med lite av allt möjligt.
Jag har ju haft det lite jobbigt med slem i mina lungor som jag inte kunnat hosta upp, så jag har inte känt mig super pigg riktigt förrän!!
Jag börjar från början, jag var till doktorn och jag fick antibiotika i en vecka, och samtidigt skulle jag ta en cortisonkur i tre dagar. Jag fick också inhalera någon medicin för att det skulle kunna bli bättre.
 
Det blev bättre just då och under cortisonkuren men, nej efter den så blev jag sämre.
Jag fick åka till jourmottagningen efter att jag ringt 1177.
Jag ringde dit för att jag hade svårt att andas, det kändes tungt och det lät inte bra, och då jag skulle sova så var det riktigt jobbigt. Otäckt kändes det också då jag fick uppleva "nära döden upplevelser" flera gånger då slemmet fastnat och inte vill komma upp, nej fy så otäckt det var då. Det var som att kvävas, ja faktiskt så kändes det så, jag fick ingen luft.
Där på jouren lyssnades det på mina lungor och dom var fulla med slem, ja jag kan ju verkligen inte hosta upp det, nej hur gärna jag än vill så kan jag inte.
Jag fick då inhalera igen, det var min egen rekomendation eftersom jag första gången kände att det blev lite bättre, så det gjorde jag, och så skulle jag ta cortison i en liten kur till.
På vägen hem stannade vi till och Gert gick in och köpte en Tiptop, min favorit!!
Den unnade jag mig efter den ogoda inhaleringen :)
 


 

 

Jag pratade med min ena assistent Maria i telefonen några dagar innan, som berättade att det var bra att blåsa i ett sugrör i en flaska med vatten.
Det lät ju enkelt, ja lite för enkelt verkade det som eftersom jag inte gjorde det ??:) Hur dum fick jag vara kan man ju undra??
 
När jag och Gert någon dag efter jourmottagningen råkade ha kanal 1 på SVT, så var det "fråga doktorn". Min pappa gillade det programmet mycket, men det är inte alls mitt favvis program.
Nej fy jag gillar inte det alls jag, men doktorn sa något så klokt!!
 
Hon sa att man skulle kunna bli av med slem och träna lungorna genom att ta en slang och blåsa igenom den i en flaska med vatten!!
Men precis som Maria sagt till mig, och nu blev det fart på mig direkt!!! Haha :)
 
Ja jag vet inte hur jag ska berätta hur himla bra det var!!
Så himla bra, och jag lovar att det tog två gånger bara (alltså att jag blåste tio gånger, två gånger) och sen var jag frisk!!
Om jag ändå gjort som Maria sagt direkt, då hade jag sluppit mediciner och kunnat bli frisk snabbt som ögat :)
Jaja nu är det ju ingen idé att vara efterklok eller ångra sig, nej nu vet jag iallfall, och jag kommer att blåsa i den slangen varenda varenda dag, jo det ska jag verkligen göra!!
 
 
Nu var det inte bara slemmet som försvann genom att gurgla i flaskan med vatten, nej den flaskan och slangen har verkligen hjälpt mig mycket.
Det tillsammans med mina rörelser (min träning) har gjort att jag kan sjunga igen, ja inte som förut då, men nu kan jag lite iallafall.
Förut, ja sedan jag blev sjuk för ungefär åtta år sedan, så gick det inte att hitta något där inuti som gjorde eller hjälpte kroppen och lungorna att få fram ljud.
Nej jag visste inte hur man gjorde det!
Det var så jobbigt att ens försöka, så jag  gav upp det och slutade försöka :(
Jag fick acceptera att jag aldrig mer skulle kunna!
Nu, ja nu kan jag och vet ungefär vilka muskler och kan använda lungorna så som jag behöver använda, och det kommer en röst, min röst, helt magiskt!!
Ja varför började jag skriva om just det här?  Ingen aning men jag fortsätter lite till :)
 
 
Ända sedan jag var liten så har jag älskat att sjunga, ja jag tror faktiskt att jag sjöng jämt, iallfall för det mesta.
Där jag är uppväxt hade jag mitt rum nerpå och med tunna väggar och en dörr som var ännu tunnare. Jag sjöng, ja som jag sjöng!!
Jag minns inte en enda gång som mina föräldrar eller min syster sa till mig att jag skulle dämpa mig, nej inte en enda!??
Knepigt egentligen, för jag sjöng verkligen med min allra största röst liksom.
Björn Skifs förstås, men Carola, Herreys, mfl, ja herregud så jag sjöng.
Jag sjöng inte bara då jag var yngre, nej när jag blev äldre och sen vuxen så fortsatte jag sjunga, kanske mest i bilen då vi skulle någonstans, eller hemma då jag var ensam, ja då kunde jag sätta på en skiva jag gillade.
 
 
 
En liten sammanfattning :
Inte nog med att jag slipper slemmet, jag kan sjunga lite också, ja jag som älskar att sjunga har inte kunnat det på över sju år, så nu snart, men med träning förstås, så kan jag kanske igen.
Jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle behöva en host maskin, men nej jag tror jag kan lösa det med en plastflaska och slang haha, tänkt om doktorn tipsat mig om det direkt??
Nu minsann har nog både ni och jag fått nog av det här ämnet, men lycklig är jag!!
 
Förra helgen så var vi på väg ut en sväng och precis då kom Marielle och Melina.
Dom hade tagit en promenad hem till oss, mysigt i solen med lilla Billie.
Vi gick ut lite vi allihop då, men fy så ruggigt och kallt det vart då vi kom ut, det hade börjat blåsa, inte skönt alls. Vi fick gå in och mysa lite inne istället.
 

 

Ja dom här tjejerna, mina älskade finaste tjejer. Stolt och glad för att jag fått vara deras mamma, det är ju det största i livet!!
 
Nu till mer mat igen :) 
Jag gjorde en köttfärslimpa en dag i veckan på beställning av Gert, ja han gillar det :)
Jag gjorde sås med hjälp av skyn och så potatismos till det, ja det blev riktigt bra trots att jag inte gillar köttfärslimpa alls jag haha :)

 
När jag lagar mat så kan jag fixa ganska mycket själv, ja väldigt mycket men allt det efteråt, nej det kan jag då inte fixa själv :)
Jag lyssnade på en podd medan jag fixade med köttfärssmeten, och sen fick Rebecca en liten present då hon kom upp från källaren, disken menar jag då haha :)
Att lyssna på poddar gör jag bara då jag lagar mat, det är sån avkoppling för mig, att bara nörda in mig liksom haha :)
 


Häromdagen var det våffeldagen, jag brukar inte bry mig om den alls, men just i år så blev det våfflor på våffeldagen :)
Jag tycker absolut att det ser godare ut än det är, men det händer inte ofta att vi gör våfflor så det fick gå an :)
Hemgjord jordgubbs sylt, färska jordgubbar, grädde och glass, ja men lite gott var det ju haha :)
Marielle kom förbi och åt några, medans Melina lånade med sig våffeljärnet hem till sig när vi gräddat klart här istället :) 



Vi har hemma hos oss ett handikappsanpassat kök, ett jättebra kök som har fungerat riktigt bra.
Men nu dom sista månaderna så har jag haft lite krångel med dom sakerna som är viktigast.
Jag har två skåp som ska gå att få ner så jag kan nå det inuti skåpen, och bänken ska gå att höja och sänka.
Gert pratade med "Filip" i telefonen på köks stället härom veckan, och så hoppades vi att det var något lätt fixat, men nej det var för krångligt.
Han skulle åka förbi när han hade tid och den dagen var i Fredags.
Här nedan har Gert Filip i luren och dom tillsammans försöker klura ut, mest Filip då eftersom det var ström och motorer det handlade om :)
 


 
När han kom förbi här så hade han varit någonstans med visningsvagnen, som han visade oss efter att han klurat ut vad eller om det går att fixa till :)
Det felet som kunde vara kunde han inte lösa på direkten, han behöver leta efter någon eller några reservdelar hos dom som har med vårat "äldre" kök som dom inte längre gör.
Jag får hålla tummarna för att han hittar på så det blir enkelt.
 


 
Mitt kök är ju "gammalt" då man jämför med deras nya lösningar dom har nu, så att laga mitt är inte helt enkelt, men han tror att det kommer att gå :)
Här nedan får jag testa överskåpslyften och det verkade hur bra som helst förstås :)
Tur att dom utvecklar så att det blir bättre och bättre :)

  
 
Jag och vi hade Billie en dag alldeles nyligen, och hon är då så himla härlig.
Hon har lärt sig så mycket, men testar mig fortfarande om jag inte når bollen som ligger på golvet så jag kan ta upp den och kasta??
-Nej mormor kan inte! säger jag och så håller jag ner handen, då hämtar hon och ger den till min hand så jag kan kasta den.
Hon kan göra så om och om igen, hon verkar aldrig tröttna haha :)
Hon har också lärt sig att hoppa upp i mitt knä, ja det har tagit ett tag, men nu så kan hon och riktigt flyger upp haha :)
När helst jag inte är beredd så kommer det en liten svart hund farandes haha :)
Ja hon är för härlig den underbara älskade hunden.

 

Inte alla hundar som får åka rullstol med sin mormor, men det får Billie <3 och förut då Stina och Tyke fanns (Marielles hundar) så fick ju dom en tur dom med :)
 
En dag i helgen så var jag nere i källaren med Maria för att filura ut hur jag skulle vilja ha det både där nere, och vad jag skulle vilja ta upp där nerifrån.
Det gick sådär haha :)
Jag kommer att behöva åka ner många gånger innan jag vet känner jag :)
Ibland är det lite svårt med inredning, och jag tycker ju att jag har så mycket fina saker.
Mest auktionsfynd och andra gamla saker, men svårt att bara välja ut någon eller några enstaka :)
 
Medan vi var där nere så hörde jag små tassar som kom ner för trappen och till oss, och sen efter en liten stund dess matte och husse :)
Dom skulle åka iväg på lite utflykt och ville ha lite fika, ja ni ser ju att det var något som passade.
En socker chock kanske dom fick med allt det där i magarna haha :)
 

 
Samma dag men på kvällen så kom Melina och hennes Oscar förbi en sväng, det var toppenbra så jag kunde hålla mig vaken.
Jag har varit och är så trött på kvällarna sedan någon vecka. Ja jag sitter och blundar framför tv:n och det är såå jobbigt att hålla mig vaken, då är det lika bra att lägga mig :)
Ja det har blivit tidig "läggning" här, runt halv nio nio, helt galet tidigt, men så skönt samtidigt att kunna göra som man vill och faktiskt behöver.
Jag har nog aldrig varit någon kvällsmänniska, det är bara att gilla läget och ta en dag i taget :)

 

Jag ska nu börja rätta alla rader som blivit ganska många både ord och rader :)
Jag har så mycket mer att skriva om, men jag får ta lite åt gången, jag måste ju inte skriva som en bok varje gång :)
Nu vet jag inte hur rörigt det blev och jag känner mig lite för trött för att orka rätta en gång till, iallfall just nu.
Jag hoppas att ni har det bra alla ni som läser det jag skriver.

Kram kram till dig från mig :)

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar