måndag 13 juli 2020

Så underbart bara bäst!!

Hej hej!!
Nu skriver jag lite igen, ja vi får se hur lite det blir innan jag är klar :)
Det känns lite som att det blir en bild dagbok.
Jag är ju som en del redan förstått involverad lite i A-laget i Smedjebackens hockey och ishall. 
Jag har bakat lite fika till killarna som dom kan käka före eller efter match. 
Dom har fått ett nytt omklädningsrum som är riktigt superfint och vad vore väl passande då om inte egna koppar, med deras nummer på :) 


Jag har målat på porslin i många år, ja jag har haft en ugn som jag brände porslinet i i 800 grader ( tror att den kunde bli 1200 grader). 
Då jag blev sjuk så förstod jag att jag aldrig skulle kunna måla mer, så jag gav bort alla färger och sålde ugnen?? Hur tänkte jag då? Lika som med massor av ytterkläder och skor, jag sålde iväg eller gav bort?? Hur tänkte jag då?? Det var lite som att jag inte skulle behöva ytterkläder mer då jag blivit sjuk?? Jag måste ju erkänna att det var helt tokigt gjort!!
Ja ni förstår ju så tokigt det blev nu då jag skulle till att måla kopparna.

Jag fick köpa andra färger som gick att bränna i vanlig ugn, inte alls samma lika som jag var van med förstås. 


Jag vart inte nöjd så jag fick göra om lite och till slut fick jag lov att tycka att dom var okej och klara. Jag var och är inte nöjd, nej minsann, men jag är kanske för självkritisk, antagligen.
Jag tror att det mest beror på att jag nu målat på ett annat sätt som jag inte var van, men men huvudsaken alla har varsin egen kopp :)
Nu var det inte bara killarna som skulle ha varsin kopp, nej alla andra "gubbar" behövde varsin kopp, så jag gjorde några andra till dom.
Jag gjorde två provmuggar först och bestämde att det fick bli lite huller om buller på dom muggarna :)
Roligt att göra dom muggarna och så enkelt, bara min textstil på alla.


Jag hade på mig till September, ja jag ville ha dom klara inför säsongs starten, men nu är dom klara redan och jag är glad över det. Nu hade jag inte bra målarhänder varje dag, nej, jag fick "tima" in när dom kändes bra och göra många då. Ja en sån dag kanske jag kunde göra tio på direkten, och det kändes roligt!
En av färgerna som jag använde skulle sättas in i kall ugn för att brännas, den andra sortens färg skulle sättas in i varm ugn. Det gällde att jag hade lite koll på vilken som var vilken


Här nedan lite kort från målartiden



Nu till lite bakning, igen!!
Jag har bakat på nu då det inte varit solväder ute. När det är sol, ja då gör jag just ingenting mer än solar, eller jo det är klart jag gör. Då om solen är framme är det träning, solning och sen dusch som står på schemat. Nej då solen är framme vill jag varken baka eller laga mat, nej då är det solen som gäller, soldyrkare som jag är!!

Jag har bakat kladdkakemuffins, rutor av olika slag med strössel, kokos och hackad dajm.


Jag behöver ett gäng, ja antal menar jag till varje match. Nu har jag kommit en bra bit på väg och det blir en lugn och bra start på säsongen.

Gert får bära ner i frysen :)



Jag ska fortsätta baka på, det kommer att bli skönt för mig att veta att det finns ifall jag inte vill eller kan någon vecka :)

Härom veckan så fyllde en av våra grannflickor 8 år. Jag har skrivit upp hennes och hennes systers födelsedagar så jag ska komma ihåg.
Det blev en present med godis och en peng så hon själv kan köpa sig något. Det är inte lätt att hitta på något att köpa :)
Lite senare samma dag vi gått förbi med presenten så kom tjejerna hem till oss med både mat och fika,så himla snällt!!

När storasyster fyller år är det lätt att komma ihåg, hon fyller på samma dag som mig.
Dom är så himla gulliga, och hela familjen är så fina och snälla. Så gästvänliga och härliga.
På dom fina korten nedan är två av tre barn våra grannar :) Dom andra är deras kompisar.



Jag har grejat lite med mina taveltryck som jag skrev om förut. Jag skulle först få till passpartoun så det blev rakt innan den fick komma på plats i ramen. Jättefina tycker jag att dom blev alla tre.



Den lilla söta elefanten bor på toaletten.
Nu till något helt annat, jag bara måste berätta! ( Jag kan ha gjort det förut, men isåfall för länge sen).
Ja jag måste berätta om mina älskade tröjor, som jag har många av och med olika färger.
Så alla kort i min blogg nästan, eller iallfall väldigt många av korten, så har jag samma tröja eller iallfall likadana

En del av er som läser kanske inte tänkt på det alls, medan en del gjort det.
På många, ja inte alls på alla men på väldigt många bilder så har jag "samma" tröja på mig haha!!

Jo visst är det så egentligen, jag har ju hittat min absolut favorit tröja från "revolutions race", ja den är så bara bäst!! Jag behöver något som går upp i halsen då jag ju fryser jämt, och har härligt långa ärmar, ja nu fryser jag inte då det är sol och varmt, men annars.
Jag kan uppdatera er så ni förstår.
Jag började med att köpa en turkos, och sen har det blivit två färger till. 
Nu har det inte blivit så att jag bara har en av varje färg, nej minsann jag tror att jag har tre av varje. Inte för att jag ville överdriva eller vad vi ska kalla det, helt galet förstås, men en liten fläck och så är det kört tänkte jag där för säkert två tre år sedan. 
Nu har jag sullat på mig, ja en del har fått stå ut med allt möjligt, mest smör faktiskt då mackan gått sönder och en bit ramlat ner på tröjan.
Jag gillar en macka som faktiskt alltid går sönder haha :)
"Ta bort" spray och direkt in i tvätten och vips så har det gått bort, ja varenda fläck har gått bort. Jag har många andra tröjor och klädesplagg, men då jag ska välja efter lite ruggigt väder, då blir det min favorit.
Jag har ett litet stort lager att ta till, dom blir ju inte ens sönder tvättade eller blekta, världens kvalité!!
Ja nu vet ni, vare sig ni undrat eller ej haha :)

Jag har köpt en fläkt till mitt i sovrum, att kunna sätta på så jag får lite luft, som rör runt luften som redan finns, men som är varm. 
Det som var viktigt var att den inte fick låta, nej helst inte alls, jag kan verkligen inte sova då.
Den var verkligen så tyst som det stod i beskrivningen och jag gjorde ett toppenköp. 
Till och med lite snygg om man jämför med andra mindre snygga haha :) Som om det skulle spela någon roll egentligen. 
Den är trådlös vilket är jättebra för mig som inte kan gå upp och ändra fart på den, nu kan jag bara trycka på en liten dosa :) Det finns många finesser med den som jag inte testat, nej jag är glad att den fungerar och gör det den ska :)


Nu då det blivit lite dåligt väder så har jag inte behövt fläkten, nej då har min värmefilt fått komma fram, och vetekuddar förstås.
Nej det har varit lite kallt och ruggigt ute, så jag har känt mig lika som på vintern och hösten, super frusen!

Gert får hjälpa mig på kvällen att bädda in mig under täcke och värmefilt, och vetekuddar ibland två stycken :) Då myser jag!!


Vi hade Billie här lite en dag och då var vi på baksidan där det var lite svalare. 


Några dagar kom både Marielle och Melina hit på dagarna, för att i Melinas fall sola, och för Marielle blev det lite yatzy med mig, länge sen jag spelade det, så det var mysigt.


Jag skrev för några gånger sedan om att vi haft en snigel på väggen i gästrummet, det syntes på spåren den lämnat på den gråblommiga tapeten. Glittrigt slem, ja ungefär så ser det ut.
Häromdagen hade vi lika ute på våran altan, glittrigt torkat slem!! 
Lätt att få bort är det, bara att skaka av eller helst dammsuga upp :)

Jag hoppas att du ser det :) 

Nu när det är sommar så måste mina assistenter få lite semester, inte för att jag förstår varför haha :) Men det är klart att dom ju måste och behöver.

Jag har flera vikarier som jag är så glad över och nu tre helger i rad så har Anneli varit min vikarie :)
Vi har så roligt och våra samtalsämnen verkar aldrig ta slut. Hon är verkligen en härlig fläkt och jag är så glad att hon vill vara här med mig lite:)


Jag är verkligen inte någon fotograf, nej det blir jag aldrig, men ni kan ju få se vad fint och grönt vi har det hemma hos oss trots dålig fotograf haha :)


Jag tycker verkligen att livet är fantastiskt, och tänk vilken ära liksom att ha ett liv!  
Det är ju jättebra om man gör det livet man fått så bra man kan bara, så man kan njuta och må så bra det bara går:) Jag försöker ta vara på varje stund och njuta av livet har jag bestämt mig för lite extra mycket nu:)
Det låter väldigt hurtigt det jag skrev precis ovan, men det är ju liksom mitt tänk och så som jag vill att det ska vara. Precis så vill jag känna, och det gör jag som oftast :)
Jag hoppas att du och ni har det bara bra :)
Kram kram

Dom här två!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar