lördag 18 juli 2020

Skrattat som aldrig förr!!


Hej hej!!
Jag har sedan jag skrev sist haft super toppendagar!! 
Våran fina vän Ingemar från Fagersta har varit hos oss en vecka, och dom dagarna lever vi länge på. Så mycket skratt alltså, ja jag skrattar aldrig som med Ingemar, han är för härlig.
Jag kommer att skriva mer om våran vecka lite längre ner i mitt inlägg :)

Ni som läser mina inlägg vet ju att jag håller på med både mat och bak, det brukar sällan bli misslyckat enligt mig, men även jag kan haha :)

Jag kan ju baka, ja det måste jag tycka, men verkligen inte vad som helst.
Jag hittade ett gott recept, och jag gjorde precis som det stod och det var inge svårt alls, ett enkelt och bra recept helt enkelt.
Jag och Gert skulle lyxa till oss då han kom hem från jobbet att ta varsin till en kopp kaffe, såå kompakt och så smaklöst, det blev helt misslyckat!!

Gert sa att han kunde ta dom med till jobbet, men nej minsann, aldrig i livet att han ska bjuda på mitt misslyckade bak!! :)
Det är väldigt sällan det blir så för mig, nu bakar jag visserligen sånt jag kan och har gjort många gånger, men hur svårt kan det vara? Det receptet ska jag inte baka efter igen, det är iallfall säkert.


Häromveckan så hände något super roligt och härligt för mig!!
Jag kunde lägga mig ner i sängen och sen resa upp mig till sittande igen, trodde aldrig att det skulle hända, men plötsligt så gjorde det det, och jag kunde!!
Nu kan jag inte göra så då jag ligger rakt som vanligt, nej det skulle inte gå, men då fötterna är nere, ja då minsann!! Jag blev så otroligt lycklig och glad.
Dom senaste kanske sex sju åren så har jag haft ett osynligt bälte runt magen som gjort att jag inte kunnat böja mig framåt alls, nej någon har fått putta på om jag skulle sitta, annars ramlade jag baklänges. Det senaste kanske halvåret, jag är inte säker riktigt, men då har det bältet blivit mer elastiskt (känslan) om jag ska försöka förklara.
Förut hade jag ett läderbälte, ett sånt tyngdlyftarna har som är helt tjockt brett och oböjbart, nu har jag mer som ett stretchigt brett gummiband, ja iallfall då jag ligger så i sängen :)
Minsta lilla framsteg alltså, det är så skönt att det inte blir bakslag, det skulle vara jobbigt.
Nu är det ju inte så att jag känner efter från dag till dag vad jag kan eller inte, nej den här dagen som jag kunde både lägga mig lugnt utan att ramla baklänges för att sen resa mig hur enkelt som helst bara blev så!! Så fantastiskt otroligt härligt!!




Efter träning så har det varit frukost ute, oavsett väder lite faktiskt :)
Jag fick ta några filtar då det var ruggigt :) Varje vardagsmorgon så tränar jag först och sen äter jag frukost innan jag hoppar in i duschen vilket jag ju inte gör haha :)
Nej jag har aldrig hoppat in i duschen förut och nu kan jag inte, synd jag inte testade det förut medan jag kunde haha :)
Man säger tokigt tycker jag, jag springer upp och hämtar, eller ner? Nej varför säger man springer då man ju faktiskt går. En stressgrej känner jag, att det ska gå snabbt, att det är därför man säger så, för att den andra personen ska veta att man skyndar sig??


Nu till något helt annat :)
Jag fick en julgrupp av min systerdotter Amalia i julklapp och i vanliga fall brukar jag kasta bort allt som är där i en julgrupp när julen ä slut, men inte i år. Eller julen förra året var det ju, alltså 2019.
Jag tog hand om två blommor där i och tänkte göra det jag kunde för att få dom att leva vidare, och vad fick jag, jo jag har än två levande av två möjliga.
Den ena är någon slags murgröna, jag är jätte dålig på namn på växter, men en sån har jag aldrig fått att överleva förut, men nu!!
Jag köpte en båge som den kan få växa i, men det dröjer nog en stund innan den växer och tar sig runt :) Den andra lilla har varit pytteliten, det var andra gången jag planterade om den och murgrönan :) Jag känner mig lite stolt iallfall, så får jag se hur länge dom vill vara med mig :)


Den här veckan så har vi haft lite tråkigt väder, mycket moln och regn har dragit förbi.
När solen är framme och det är sommarväder så behöver jag inga vetekuddar eller värmefiltar, men när vädret inte är varmt, ja då behövs all värme jag kan få haha :) 
Ja filtar och värmekuddar, hur kan man leva utan dom?
Nej det går verkligen inte, Gert får värma om och om, ja då dom blir kalla så vill jag ju ha dom varma igen :) 
På bilden nedan så har vi bullat upp mitt ena ben med alla fåtöljkuddar vi har här uppe i vardagsrummet :) Mitt ben hade en riktig ryck kväll, ja det var spastiskt och ryckte var tjugonde sekund, jättedrygt är det. Det gör inte ont, det är bara enerverande och stressande då det rycker stup i ett :( 
Efter en liten stund med kuddar under så gick det över, så skönt!!


En dag skulle Gert stanna till vid Ica i Smedjebacken för att köpa en skinka han beställt på ett par kilo, det blev inte riktigt så.
Han hade beställt en mindre skinka (ca 2 kg), men fick om han ville ha någon, en på fyra kilo??
Det blev så att Rebecca köpte halva haha :) Hon skar bitar så vi kunde stoppa in i frysen.
Vi behöver ju förstås inte alls sån stor som vi fick, men andra som hämtat före hade tagit dom som var lite mindre, det var en drive och specialpris just då.


Jag skulle köpa lite jord på plantagen en dag förra veckan, jag gick förbi en sån här Begonia någonting och tyckte den var riktigt "fulfin" :) 
Jag köpte den inte då för när jag hade jorden i knäet, så jag åkte jag till kassan och tänkte att jag skulle köpa en sån blomma nästa gång.
Jag gjorde det, alltså köpte en nästa gång vilket var bara någon dag efter.


När det varit soligt, men lite kallt i luften, ja då har jag tagit en tröja på mig då jag åkt ut på tur. Jag har först känt att det nog kanske varit för mycket, men då jag åkt iväg så har jag varit så glad över min tröja, annars hade jag fått frysa, fryslort som jag ju verkligen är.


Jag fick hjälp häromveckan med min rullstol, en tekniker kom förbi och fixade det som kunde fixas på plats. Han sänkte ryggstödet (det syns på kortet ovan att ryggen är lite lägre bakom mig) och han lärde Rebecca att ändra armstöden, superbra.
Vi får greja lite så det blir som jag vill ha dom till slut så jag kan åka ute hur jag vill och kan sitta utan att spänna mig.


Nu tillbaka till Ingemar :)
Då Gert har semester så har Ingemar våran vän från Fagersta varit hos oss några dagar, ja en vecka blev det.
Han trivs här med oss och så försöker vi hitta på något vi kan göra varje dag.
Det är lite tråkigt nu då det inte finns loppisar att gå på, vilket ju både han och jag gillar :)
Men men, några grejer har vi hunnit med.
Sahlins struts i Borlänge blev det en dag, en annan blev det minigolf med Gert äldsta son Simon, som flera somrar förut. Ja Ingemar vill gärna göra det vi gjorde förra sommaren tex.
Han har skurit korv till stroganoffen och bakat dumle kakor, ja vi har haft såå roliga dagar.
Ingemar har klippt gräs, hjälpt Gert att sätta upp ett tält, eller bara taket då så dom kunde måla under det en dag. 
Det har varit lite svårt att planera då vädret inte alls varit stabilt, nej regn om vartannat.

Det har blivit mycket tv tittning på kvällarna dådet bara regnat och varit tråkigt där ute. Vi har sett två säsonger av "gåsmamman", jag och Gert har redan sett, men Ingemar ville se :)
Vi såg också på Emil och griseknoa och Lassemaja.
Mycket dansbands program på både tv och radio, ja vi har haft lite fullt upp, men såå roligt.


En kväll var vi till Rebecca och Johan , vi skulle bara vara där en liten stund, men det blev flera timmar!! Jätte trevligt förstås och Ingemar fick sin utlovade whisky av Johan. Det blev tre stycken totalt, lyckan var total, ja det var en roligt och superbra kväll för oss alla tre :)


Vi kan summera veckan med ordet kärlek, ja så himla härligt det är att ha Ingemar här med oss.
Vi har skrattat och skrattat lite mer haha :)
Ja toppendagar har vi verkligen haft, vi har tur vi som har våran Ingemar och hans vänner i Fagersta :)
Ingemar är inte kvällstrött lika som vi är, nej det har blivit sovdax runt elva då han varit hos oss.
Men några kvällar har både han och jag suttit och slumrat framför tv:n, och ibland Gert haha :)

Jag har tagit runt tvåhundra kort den här veckan, ja jag skulle blivit fotograf :)
Jag delar med mig nedan så ser ni vilka härliga dagar vi haft.




Rullstolsrace mellan Ingemar i min ena permobil och Gert i min manuella :) 
Som vi skrattade allihop!!
Ingemar prejade Gert flera gånger så Gert fick lov att stanna :)
Jag filmade in en liten snutt som jag tyvärr inte kan få in här i min blogg, om ni sett den så hade ni fått höra hur galet roligt det var haha :)



Här målas det brädor :)


Ett besök på strutsfarmen i Borlänge.


Dumlekakor på gång :) Första gången för oss alla :)



God våffelglass på Hammarbacken med Simon :)



Lite minigolf :)


Ett slag hurra hurra!!
Ingemar fick åka med Simon i hans fina bil :)


Sista dagen med Ingemar för den här gången :)


Jag hade lagat mycket mat häromveckan, mat så att Ingemar skulle kunna få med sig ett gäng lådor hem till sin frys. Det blev många pannkakor gjorda, köttfärssås och köttfärsbiffar men allt får inte plats i hans frys, så vi har ett lager här också :)
Han köper vanligtvis Finduslådor typ, så då är det roligt att få lite hemlagat att varva med. 


Jag har en burk med bitsocker som Ingemar skulle ta ur då han skulle dricka kaffe, men det var inte bra. Nej jag har "på bit" socker i min burk och Ingemar ville ha lättlösta, så lättlösta fick det bli :)
Jag gjorde förstås en egen sockerburk till honom med hans namn på, så vet han att dom finns till nästa gång han kommer och hälsar på :)




Till den här bilden ovan så känner jag att jag vill berätta om hur det var för länge sedan då jag blev sjuk i cancer Hodkins sjukdom, 1991 var året och jag skulle fylla 21 år.
Jag var sjuk länge innan jag till slut fick reda på efter massa provtagningar och röntgen att jag hade cancer. Jag var först i Falun och sen i Uppsala för att sen vara i Falun igen.
När jag var i Falun så hade jag två läkare, en av dom hette Kristina, jag frågade henne en gång hur stor min tumör var? Hon berättade att den var som ett ägg, jaha ja så stor var den då förstås.
När jag sen kom till Uppsala för första gången så undrade den läkaren om jag visste hur stor tumören var, javisst säger jag för jag visste ju, som ett ägg!!
Njae isåfall som ett strutsägg svarade han??
Min tumör var 10x7 cm, ja den hade växt till sig bra där mellan hjärtat och lungan, nej man ska inte skämta förstås.
Jag blev så arg och besviken på doktorn i Falun som inte svarat på riktigt, jag frågade ju?
Hon var kanske rädd för att jag inte skulle ta svaret bra, men vilken storlek i just det läget hade kanske inte varit viktigt egentligen, men ljug, nej!!
Man ljuger inte, nej det gör man minsann inte och efter det så litade jag inte alls på den doktorn igen, nej verkligen inte.
Då och nu så här efteråt så kan man ju verkligen förstå att jag inte knappt kunde andas på slutet, med en sån stor tumör där så fanns ju inte plats för organen att fungera.
Ja det blev en liten lång berättelse av bilden på mig och det färska strutsägget.

I dagens inlägg så blev det mycket om våran härliga vecka med Ingemar, jag har lite svårt märker jag att bara skriva någon rad haha :) Det blir som en hel bilddagbok hela mitt inlägg :)

Jag hoppas att du mår bra och att du har det bra förstås.
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar