fredag 27 november 2020

Jag bjuder på det!

Hej hej!

Ja nu blev det lång tid mellan mina inlägg igen, och den här gången beror det på lite som vanligt, mycket pyssel med lite allt möjligt. Blommor och bak och mat ni vet :) Och så ganska mycket träning, nästan varenda dag :)

Ja tiden går ju i en rasande takt, så fort så jag inte hinner med alls så mycket som jag vill.

Då jag satt mig för att skriva sist, häromdagen/veckan så kände jag att det var något tok, det kändes inte som vanligt alls. Jag fick lov att tänka, det var första gången på alla år som jag skrivit, det har jag aldrig behövt göra förut. I vanliga fall så kommer ju orden och meningarna av sig själv, men inte den där dagen. 

Nu gör jag ett nytt försök och det känns redan som vanligt, att orden kommer av sig själv, så himla skönt!!

Jag brukar ju som jag berättat lägga in lite bilder vartefter vad jag gjort, för att komma ihåg. 

Ja hur skulle jag annars kunna komma ihåg vad jag gjort sen sist liksom? Ja det känns och har känts så nästan jämt faktiskt. Jag tar ju kort, massor av kort, både för att ha i mina inlägg och för att veta lite vad jag ska kunna berätta om sen då jag ska skriva nästa gång.

En dag vid lunchtid så kom Marielle och hennes lilla Billie förbi på lite fika. 
Hon hade med sig en målning/tavla som hon gjort på morgonen till mig!! 
Jag blev såå glad!! Jätteglad!!
Åh så duktig hon är, hon skulle behöva ett rum för att ha som ateljé, ja ett alldeles eget rum med allt som hon kan skapa av!!  Ja jag känner mig lite avis, på rätt sätt då förstås.
Kortet på Marielle och Billie nedan är inte nytaget, jag glömde ta kort då hon var förbi :)


En lång period ganska nyligen så var jag inte sugen på något i matväg, och jag hade ingen lust alls att laga mat, men det var då det :) 
Nu sedan en tid så har jag lagat mat, mest husmanskost då och i stora mängder. 
Ja jag lagar inte mat till bara oss, nej våran vän Ingemar vill ha "Ninalådor", ja han tycker allt är gott, så det är ingen konst att göra honom nöjd. 
Han och dom flesta andra på det boendet där han bor köper färdiga matlådor i frysen på affären, och det är ju inge vidare roligt i längden. Det känns skönt att någon gång ibland kunna ge honom lite mer "riktig mat", eller iallfall något annat än han är van vid.
Storkok av köttfärssås och pasta av olika sorter, och pannkaka förstås, både vanliga och ugnspannkaka gillar han. Helst skulle jag vilja ge honom mat varenda dag, ja alla som bor där i det boendet, men det går ju inte. Nej då måste jag inse mina begränsningar. 

En dröm och önskan för mig är ett kök dit alla kan gå för att äta, både på lunch och middag. Det borde dom ordna, ja alltså inte dom som bor där, nej kommunen tycker jag. 
Det vore det bästa för dom alla där, då får dom både mat och lite socialt under tiden dom äter. 
Dom får något att göra samtidigt då deras dagar är lite tråkiga utan att något alls händer på en dag.
Men det spelar ju ingen roll vad jag tycker förstås :( 

Fröknäcke är svårt, ja riktigt svårt att få till som jag vill. Jag gjorde den här gången en sats som jag fick slänga då dom var klara, alldeles för klara blev dom haha :)
Oftast blir det smaklöst och tråkigt, men ibland så, men det krävs salt, mer än det står i mitt recept och med lite flingsalt ovanpå innan dom ska in i ugnen :) 
Andra försöket dagen efter blev kanonbra!! Jag skulle gjort dubbel sats tänker jag så här efteråt haha :) Det kan ju dröja tills jag blir nöjd igen :)


Nu till något jätteroligt haha :)
En kväll, ganska sent så gick jag in på en köp och säljsida på facebook, det resulterade i tre köp!
Först såg jag ett skåp som bara ropade till mig "Köp mig!!" 
Jag behövde verkligen inte ett skåp haha, jag behöver inga möbler alls faktiskt då det är lite fullt här hemma hos oss. Men jag köpte det!!


Efter en stund så hittade jag ett symaskinsbord, ett gammalt med symaskinen inuti sig, njae tänkte jag,  jag hade ju ett sånt förut som jag gav bort, behöver jag verkligen ett nytt nu? 
Ja jag försökte prata mig själv till rätta, men det gick dåligt, jag köpte det!! 

Den tredje jag köpte var ett jättefint bord som skulle passa hos Maria i hennes kök kanske, jag skrev till henne och hon var fortfarande vaken och ville ha det, så jag skrev haha :) 


Ja tre köp blev det och jag är såå glad över det!! 
Det är inte så bara för mig egentligen, men med världens bästa man, ja då går ju allt enkelt. 
Jag behövde ju då hjälp att få hem sakerna också, men det gick enkelt, Gert och Melina var det som fick hämta skåpet och bordet, och Gert och Johan hämtade det lilla bordet.
Ja jag är så nöjd så inte klokt. 

Bordet som skulle passa hemma hos Maria gick knappt in i bilen och när vi kom hem till henne så gick det inte in i hissen och inte uppför trappan!? 
I hennes trappuppgång har dom satt in en hiss i befintlig trappuppgång vilket ju leder till att trappen blir supersmal och hissen likaså.
Såå fint bord, verkligen superfint!!Jag skrev inte och frågade om hur stort det var, så jag tar ju på mig det haha, men såå synd då det ju var så fint.

Det gamla skåpet behövde en rejäl dos med rengöring, men sen så.
Skåpet fick flytta ner till nedervåningen där jag håller på att fundera ihjäl mig haha :) 
Ja hur ska jag ha det, hur vill jag?? 
Det kommer att dröja innan tavlor ska komma upp, ja det kommer att ta tid.
Jag vill ju verkligen inte spika eller skruva upp något som jag inte är tvärsäker på. Ja så det kommer ta tid innan allt blir klart :) Men jag och vi har ju hela livet på oss, ja vi har ju faktiskt det.


Mycket har jag och vi att göra där nere, men vi tar det lugnt och jag känner in och efter för att få någon slags känsla. Igår så tapetserade vi upp två våder, eller inte jag då förstås, men Maria.
Hon ville hämta vattenpasset i garaget för att vi skulle se om det var rakt, men jag sa att nej det behövs ju inte, det är ju bara två våder och jag kollar med mitt ögonmått haha ja eller hur?? 
Jag brukar minsann se om det är en halv centimeters skillnad, ja det minsta lilla brukar jag se, men nej inte igår :) 
Vi tog våra alla fyra ögon till hjälp och det blev rakt, ja det blev det. 


Jag var till förråden också vilket ju inte alltid känns så enkelt, nej det är det inte. 
Jag har så mycket fina saker där inne, men jag vill inte ta upp dom, nej dom får bo kvar där nere. 
Inte bra, jag borde göra mig av med en del saker faktiskt, jag ska iallfall börja planera och göra i ordning så det blir ordning på hyllorna. 
Just nu står allt hur som helst, det ska det få bli ändring på, för jag har ju plats, ja allt får ju plats, men jag vill för min egen skull ta bort lite :) Så det blir lugnare liksom, inte så rörigt.

Här nedan ser ni hur rörigt jag har det i mitt ena förråd :) Jag bjuder på det!!


Ja som det planeras där nere, vi planerar och funderar :)


Jag köpte ett par enligt mig fina och lite unika sängbord för länge sen. Nu då vi var nere dammsög Maria dom noga, för att sen kunna lacka dom utanpå med matt lack, så det går att torka av. 
Ja i ett sovrum blir det ju dammigt och då vill jag ju kunna torka av dom lite då och då.


Som jag skrev i början så tar jag väl hand om mina blommor, men det har ni ju läst många gånger förut.
Jag har nu planterat fler blommor, ja och fler kommer det att bli?? 
Jag brukar plantera om till våren, men nej nu vill jag göra det nu och när som helst förstås, ja alla behövde ju nästan nya lite större krukor. 
Dom växer som ogräs, allihop liksom, hur ska jag göra till slut då? 
Jag vill ju inte slänga någon, nej det vill jag absolut inte, jag vill ju att dom ska ha fräsch jord och en stor kruka så dom kan växa. Men då jag håller på att plantera om och ge dom mer plats så blir det ju till slut ohållbart, ja det förstår ju till och med jag. 
Dom kommer ju inte få plats i fönstren till slut, hur ska jag göra då?? Ingen aning om jag ska vara ärlig.
Förr har jag inte haft knappt någon blomma alls, men nu!! 
Ja här i vårat hus så finns det massor av fönster och blommorna verkar ju gilla att bo här, så så får det bli nu. Jag är ju så glad  att vi kan ta hand om dom så bra så dom växer och gror, bra betyg måste jag ju säga :)


Jag hade lagat mat, ja jag hade lagat flera olika rätter, och då vi plockade ur karotterna ur kylen, ja ni ser ju nedan. Hur många karotter kan jag behöva tänker jag ibland, men visst behöver jag dom alla!! 
Det syns ju tydligt, alla dessa nedan stod i kylarna med mat i, så det blev ett gäng matlådor till frysen, skönt!!
(Jag har några fler i skåpet, ett helt gäng :)


Igår så tog jag mig tid till lite mer matlagning, ja det blev många timmar totalt. 
En kycklingpaj blev det och sen då den var klar så blev det pannkakor, ja i stora lass haha :) 
Jag brukar lyssna på poddar under tiden och ja, pannkakor i tre och en halv timme, ni förstår ju då hur många poddar jag hann med. 
Jag lyssnar jag på lite olika poddar, en del som bara är på tjugo minuter, men sen har jag några sorter som är runt en timme eller mer. Dom jag lyssnar helst på är värvet, p3 dokumentär och Mordpodden. Jag har ett gäng fler som jag också lyssnar på ;)
En av dom andra poddar jag lyssnar på, hade ett avsnitt som var så skrämmande likt mitt liv, så som jag hade det då! Helt otroligt skönt att höra att det finns ord för det jag var i, och att det finns fler än mig och oss som råkat ut, men samtidigt förstås jätte hemskt. 
Tänk om alla instanser och andra som var inblandade hade vetat det man vet nu, då, då hade vårat liv sett helt annorlunda ut :)


Här ovan har jag lagt ikull mig lite i rullstolen då benen kändes så jobbiga. Jag äter medicin mot mina nervsmärtor men dom hjälper inte alltid så bra. Jag kände att jag behövde byta ställning, så då fick det bli en stund med en patiens i mobilen haha :) 
Det hjälpte inte alls den här gången, men sen då jag flyttade till min fåtölj så blev det mycket bättre tack och lov. 

Jag hoppas att du mår bra och har det bra, jag ska rätta lite och sen försöka sova lite :)
Jag ser fram emot morgondagen då jag ska vara nere och ta fram lite ljus och stjärnor till våra fönster. Det blir kan hända en lussebulle :)
Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar