tisdag 2 februari 2021

Den skräcken och paniken!

Hej hej igen!

Ja nu skriver jag igen, ja efter att jag lade ut mitt förra inlägg så började jag göra klar nästa, inte vanligt alls nu för tiden :) 
Jag har ju liksom inte så mycket tid, haha ja det låter ju knappast troligt, men så är det lite :) 

Jag har träning i olika varianter varje dag (alla övningar är verkligen inte roliga) och så har jag lite eller ibland mycket matlagning och bak för mig, ja tiden går så underligt fort, ja det är faktiskt underligt?

Jag kan ju då inte låta bli att ibland tänka och komma ihåg hur det var med fyra barn modell mindre haha, och samtidigt jobb och alla barnens träningar, hur fick vi ens ihop det?
Mat skulle ju lagas till oss alla, och sen skulle ju jag och Gert ha varsin matlåda till jobbet, hur gjorde jag och vi? Och när en dag var över och vi fixat det, så var det nästa!!?? 
Fy så stressigt liv vi hade, inte alls mer än någon annan, men det var inte hälsosamt alls känner jag nu.
Visst, vi var ju lite yngre, men det kan inte spela någon roll, nej vi hade väl full koll på något sätt, ja jag fattar inte? 
Då jag som nu blir att tänka på det och hur jag och vi gjorde? Ja då blir jag att känna mig stressad, jättestressad!! 
Tur att det inte ens är i närheten lika nu som då, nej nu har vi det lugnt och skönt. 
Vi ägnar mycket tid till det vi vill helt enkelt, och just nu och ett bra tag bakåt i tiden så har vi sett på serier, mängder av serier då jag tänker tillbaka haha:). 

Jag skrev i början upp alla vi sett och dom vi ville se, men sen slutade jag skriva synd nog. 
Jag skulle lätt kunna se om allihopa och kanske känna igen mig hela serien, men inte ha en aning om hur det slutade?? 
Ja det där minnet säger jag då bara :) 
Endera kan det ju bero på sjukdomen, min MS, eller så kan det bero på någon av medicinerna? 
Jag har inte frågat någon doktor om det (tror inte det iallfall), jag ska göra det nästa gång jag ska till neurologen :) 
Om det beror på medicin så vill jag isåfall testa någon annan på direkten, det är inte roligt att glömma eller tappa tråden då jag ska berätta något, nej inte roligt alls.

Men även om just minnet inte är roligt, så finns det ju många, ja jättemånga andra saker som är bra och roliga, jag skulle kunna räkna upp hur många som helst faktiskt :) 
Jag har ju fått höra under årens lopp att jag är så positiv och glad jämt, och det är jag. 
Jag valde ju där någon gång för runt sju åtta år sedan, ja jag valde den glada vägen helt enkelt. 
Nu var det väl egentligen inte alls enkelt, nej då, men då var det den enda vägen för mig.

Jag fick tänka till, ville mina barn ha en mamma som bara var bitter och ledsen hela dagarna, ville Gert ha en fru som bara grät, nej på båda dom sakerna.
Nej jag fick ta tag i mig själv och mitt liv, och sedan efter det så har allt verkligen blivit toppenbra. 
Det var rätt mörkt där ett tag, ett ganska långt tag, ja minns inte, men alldeles för länge var det.

Jag kände mig livrädd för att bli liggandes som ett kolli bara, ja det var den största skräcken, att inte ens kunna göra mig förstådd!? 
Min doktor kunde förstås inte lova något alls, så jag var helt ensam i just den rädslan och skräcken, paniken liksom.
Mitt första möte med min doktor så grät jag i säkert en timme, ja jag kunde inte sluta. 
Sedan nästa gång jag träffade honom, kanske ett halvår senare så var det skillnad. Ja det var mitt val där den gången som gjorde skillnad, jag valde helt klart rätt!!
Att gå runt och vara bitter och arg är inget liv för varken den det gäller eller dom runtomkring, nej fy vad jobbigt det hade varit. 
Jag är så glad att det släppte och allt blev lättare. Att all oro och skräck liksom försvann, jag blev lugnare och började ta en dag i taget.
Det känns som att mitt liv blev så mycket enklare för mig, som valde den andra vägen.
Jag är faktiskt glad varje dag, mest hela dagarna. Jag mår bra och har det otroligt bra, jag är lycklig.
Nu har jag förstås stunder och dagar som jag kanske är orolig över något, inte med mig själv då, men mina döttrar tex, men i grunden är jag en glad nöjd positiv Nina. 
Det låter för en del säkert som att jag hittar på och överdriver, men "icke sa nicke"! :) Haha vad fick jag  det ifrån? 
Det är mina händer som skriver, men med någon slags kontakt med min hjärna då tror jag?
Jag är lyckligt lottad att ha fått den gåvan som jag kan kalla det, att jag bara kan skriva i full fart utan att ens tänka :) Helt förunderligt bra då jag ju som ni vet gillar att skriva.

Jag har ju skrivit att jag inte tycker det är så roligt att laga mat, nej det tycker jag då verkligen inte, men! Även om det inte är roligt att laga maten, så är det super roligt och gott att äta den då man fått till det, ja nu är det mest husmanskost som lagas här, men ändå. 
I helgen så frostade vi av frysboxen nere och då såg vi iallfall att jag gjort mycket mat haha :) 
En hel stor ikea kasse med matlådor :) Ja vi behöver inte svälta här hos oss, och jag skulle inte behöva laga mat på länge. 
Här nedan några av det jag gillar att laga :)  (kanske mest att äta haha :)




Men igår köpte vid med oss mat från China som jag gillar allra bäst :) 
Igår var en dag för mig att fira, ja för 20 år sedan började mitt liv som Nina <3



Mina dagar går fort, ja alldeles för fort, det har jag ju skrivit många gånger. Jag har säkert skrivit flera gånger om hur en dag hos mig kan se ut, men gör det igen iallfall :)
Jag börjar varje morgon med gymmet, och sen efter det lite olika rörelser och övningar med en kille som heter Trevor Wicken. Han är grundare för en sida "the Ms gym" och har riktigt bra träningsprogram.
När jag tränat klart med det brukar jag äta frukost och sen gå på toa och dusch. 
När jag är klar och vi fixat frisyr och klätt på mig så fortsätter lite mer träning :)

Jag brukar sedan göra olika saker, men att stå i min rullstol ingår också som ett träningsmoment. 


Inte alls så roligt, jag kan bli att må lite illa då jag ju sitter hela dagarna annars. 
Tarmarna i magen tycker nog att det både är skönt att få komma på plats och samtidigt lite jobbigt, så det är därför jag kan bli att må illa.
Det blir inte så långa stunder, men mitt mål är ju att det ska bli varje dag och till slut en lång stund, kanske se på en film eller så medan jag står.
Jag har lite problem med mina fötter som gärna dippar framåt vilket gör att fotplattorna är väldigt framåtlutade. 
Det är viktigt att jag står bra, och då hälsenorna ju är väldigt korta som jag tror så får jag ta det lite varsamt, och sen få hjälp framöver med fotplattorna då dom kanske inte behöver dippar så mycket som just nu.
En till sak som ingår är ju att sitta på sängkanten, ja det är bra träning det med, min balans blir så mycket bättre då jag gör så nästan varje dag. 


Nu tar allt det där ganska lång tid, ja flera timmar, så det gäller att försöka planera för hur man vill att dagen ska se ut.
Nu tränar jag ganska mycket, men på helgerna är jag ledig, ja då vill jag verkligen inte träna hela dagarna. Nej då känner jag att en vanlig morgon med toa och dusch tar nog av min dag. 
På helgerna är ju Gert hemma också och då är det skönt att hellre göra något tillsammans med honom istället :)
Fler timmar per dygn är en önskan av mig.


För något år sedan så fick jag en vinflaska av en bekant som bor alldeles i närheten. Jag hade aldrig provat just den, men blev såld efter första munnen. Han och hans fru hade varit till Croatien och hittat på just det här vinet som han beställde hem till Sverige och Ludvika, därav min flaska som jag fick.

Jag vill inte ha sött vin, nej verkligen inte, men inte heller så surt så det inte går att dricka. ( Jag kan tillägga att jag är väldigt dålig på alla viner då jag ju knappt dricker) , men den här sorten kan jag verkligen rekommendera! 
Den här sorten hade precis allt ja verkligen ett "Ninavin". 
Tor-Björn som jag fick den där flaskan av ska ha så mycket tack för att jag fick en favorit. 
Vid 50 år fyllda liksom haha :) Jag beställde nyligen från systemet en låda så jag har något år haha :) Jag brukar ju ge bort också så det är inte jag som ska dricka upp dom alla. 
Då jag skulle beställa så passade Gert på att beställa med några ölsorter som inte finns här på systemet, så det var roliga lådor Gert fick åka och hämta.
Här nedan kollar Rebecca in ölsorterna :)


Min yngsta dotter har precis flyttat in i en ny lägenhet och behövde inhandla lite grejer och möbler så Ikea så jag följde med henne till Borlänge. 
Första dagen så for vi först till en möbelaffär för att kolla om det fanns något där, innan vi for till Ikea. När vi kom till Ikea så insåg vi att vi inte hade tiden på rätt sida, nej dom stängde 19 och vi var ute från affären 18,57? Det fanns många kvar i affären då vi var klara. Ingen av oss gillar att vara ute i sista minuten så vi bestämde för att åka dagen efter också.
Vi kom iväg lite tidigare än dagen innan så den dagen blev mycket bättre, vi hann med allt och ändå vara ute från Ikea klockan sex, jominsann.
Hon köpte en tv bänk som hon själv fick komponera ihop tillsammans med en personal, och sen ett köksbord med stolar, ja bilen var ganska full när vi for hemåt.
Gert hjälpte henne att bära in allt då vi kom hem igen. 
Jag har sett bilder bara, men ser ju att det kommer att bli jättefint när hon blir klar.


Hon hade dagen innan vi åkte på lite shopping tatuerat sig :)


Nu tillbaka till det jag skrev i början, att vara och tänka positivt. 
Det finns många nackdelar och tråkigheter med att bli sjuk, att få Ms är ju ingen dans på rosor förstår nog dom flesta, men!
Jag skrev ju om minnet, hur det sviker mest hela dagarna.
Jag kan ofta vända alla tråkigheter till glädjeämnen, ja faktiskt.

Ja jag skrev ju att det finns hur många bra saker som helst, och ja det gör ju faktiskt det.
Jag tänkte skriva upp några eller ett gäng bra roliga saker, men då kommer det inte upp något?? 
Haha, helt knepigt faktiskt, men skriver i nästa inlägg, för det finns verkligen massor. 
Jag behöver rätta och göra klart det här inlägget innan, ja innan det jag skriver om nedan :)

Häromdagen så ringde jag Telia för att få hjälp med vårat Internet som "hackar" och vi blir utskuffade ibland flera gånger under en kväll framför tv:n :(  
Jag skulle ringt för något år  sedan då det krånglat jättelänge, men nu så.
Han som jag pratade med fick offra en halvtimme med en helt okunnig Nina, ja inte bara okunnig, helt ointresserad egentligen också, men jag försökte lyssna och förstå :)
Han skulle skicka ett nytt modem, jippi!! tänkte jag inte!! haha :) 
Vi ska byta modem ikväll och jag är lite rädd för hur det ska bli sen? Nya wifii koder och varken jag eller Gert kan så bra :(
Det är därför jag ville göra klart det här inlägget nu, ifall det kommer att krångla, vilket det ju alldeles säkert kommer att göra :) :(  Där kom positiva Nina fram haha :) Nej då det gäller datorer, tv eller mobiler, nej då är jag inte ett dugg positiv :)

Jag kom på iallfall två saker som känns viktiga och som jag faktiskt tänker på ofta.
Vilken tur att jag gick och gick massor av steg förut medan jag kunde, supertur!! 
Med dåliga höfter så var promenader den enda motionen som var okej, och det blev några mil :)
En sak till :Vilken tur att jag hann få börja jobba på Granngården innan jag blev sjuk, att jag fick lära mig att köra truck (inom området haha). Jag är så glad att jag hann vara där och jag älskade allt med det stället, kunderna och personalen och ja allt helt enkelt!!

Jag känner mig inte bitter på något sätt, nej det gör jag inte. 
Vilken som helst kan ju få en sjukdom, vilken som helst och jag fick min, min trogne följeslagare som ska bli med mig för all framtid, ja så blir det ju. Men det skulle finnas mycket värrä saker, ja det skulle det kunnat vara.
Nu ska jag försöka rätta och sen lägga ut det på min bloggsida.

Det är inte så lätt nu, livet med Corona viruset menar jag.
Det är många många människor som far riktigt illa och jag känner verkligen med dem.

Jag hoppas att du mår bra och har det bra. 
Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar