fredag 12 mars 2021

Lyckorus!!

 

Hej hej på er!

Som vanligt här hemma så pysslas det, och jag försöker få det mysigare.
Nu tycker jag faktiskt att vi har det mysigt, men lite till gör ju inget alls:). 
Som jag ju skrivit förut så har jag efter att ha varit till Maria velat göra om lite här hemma, ja jag fick sån inspiration!! 
Nu då jag börjat så känner jag att det genast blev mysigare då jag har fler växter, ja inte då bara i fönstren utan lite var stans i rummen. 
Det är jättefint, och den enda som har fått det lite svårt är Gert som är den som vattnar blommorna för det mesta haha :) 
Ja han har berättat att när han vattnat alla, ja det har han trott iallafall, så har han gått förbi på något ställe och upptäckt att den där fick inget vatten!! Haha :) Ja flera gånger varje vattningsdag, men snart kanske blommorna står där dom ska stå, så han vet och kommer ihåg :)
Han tycker hur som helst lika som jag, att det blir jättefint, och det är ju huvudsaken att vi båda tycker det är bra.


Jag måste berätta om idag på förmidagen!! Det kändes som en riktigt bra julafton :)
Jag hade gjort en beställning från ett ställe som jag bara älskar, det stället heter "frökenfräken". 
Dom har så fantastiskt mycket fina saker, så om jag var oberoende av pengar, ja då hade jag gjort både fler och dyrare inköp :)
Rebecca åkte och hämtade både det paketet från "fröken fräken" och ett paket från "Ellos" där jag beställt överkast.
Jag öppnade och kollade överkasten först och såg direkt jag la den ena förpackningen på sängen här uppe att, ja jag behövde inte packa upp det, nej det var tyvärr alldeles fel färg! 
Det gick för mycket mot grönt, och det passar inte alls :(Tråkigt då själva överkastet var jättefint, ja det såg så ut på bilden.
Det andra som jag beställt i linne beige färg var alldeles grått?? Nej men vilken otur måste jag säga, det gick inte alls det heller då jag ska ha det nere till våran säng där.
Det kan ju vara jättesvårt att se på bilder, men jag har nästan alltid lyckats faktiskt, nu vände den turen lite :) Ja så kan det bli, den beställningen får tyvärr åka på retur vilket ju är super bra att man kan göra.

Skillnad var det  med "Frökenfräken", där var alla saker jag beställt super fina, där hade jag tur! 
Eller förresten så var nog tur fel ord, dom saker jag beställt har jag alltid varit nöjd med.
Ja om ni inte varit in på den sidan så rekommenderar jag starkt att ni gör det, ett litet tips från mig.
Jag kan då jag ändå är inne på rekommendationer att kolla in på "trend4you", också ett enligt mig toppenbra ställe med inredning :)

Ja då vi hade hämtat allt och packat upp allt jag beställt så blev det en helg med lite pyssel för mig och Maria, då det var hennes jobbarhelg. Som jag älskar att greja och fixa till!!


För länge länge sen så ville jag bli inredningsarkitekt, ja jag tror faktiskt det hette så? 
Jag ville gå en kurs som man kunde anmäla sig till för att få brev hemskickade? 
Ja nu gjorde jag inte det, men jag var sugen på det. Jag vet dock inte hur den kursen kunde/skulle vara, hur bra den kunde bli då man fick brev hemskickat till sig? 

Ja det där med inredningsarkitekt, jag ville verkligen jobba med det, och så skulle jag ha min pappa med mig på det förstås. 
Ja det var han som skulle få snickra och fixa sånt som jag bestämt skulle behövas haha :) 
Nu blev inte det heller så, jag insåg nog att det inte skulle kunna fungera här i Ludvika, nej då hade vi behövt bo i Stockholm eller så :) 
Jag hade liksom då tänket att hjälpa folk med mycket pengar att inreda sina hem. Ja jag skulle få köpa det som behövdes oavsett vad sakerna som behövdes kostade, ja det var min tanke då.

Men det jag skulle komma till egentligen var att jag alltid tyckt om att fixa och greja, inte alltid till det bättre om man tittar på gamla bilder haha :) Nej fy vilken dålig smak jag haft, vilka gardiner och lika med möbler? 
När jag flyttat hemifrån träffade jag en kille, efter några år så köpte vi ett hus med väldigt hög ränta. 
Vi visste inget just om räntor så det blev inte alls bra. 
Husets lån med superhöga räntor blev jättedyrt och då den killen jag bodde med hade väldigt dyrbara vanor, så blev inte ekonomin bra eller stadig. Nej det var många tunga år, och mitt i allt så blev jag sjuk och fick inge vidare bra sjuklön under ungefär först ett år. 
Nej då det inte fanns pengar till det jag ville greja med, så var det ju som det var. Jag sydde och grejade med det jag hade liksom, och fick ju då trots allt vara nöjd med det då.

När jag tänker tillbaka på det så är jag underbart glad att det är annorlunda nu, och har varit i tjugo år.
Ja jag lever nu och femton år tillbaka med Gert, och när vi hade barn i skolåldern med massa aktiviteter som kräver utrustning fanns inte heller så mycket pengar kvar. 
Men så är det ju förstås för alla, nu då alla barn är vuxna, ja då är det ju skillnad.
Nu är det ju bara jag och Gert, då kan vi unna oss på ett annat sätt. Nu kan jag inreda på lite annorlunda sätt om man säger så :)

Nu känner jag att allt blir lite rörigt, men ni hänger nog med hoppas jag :)
Tillbaka lite till det där med att vara inredare, jag har ju fått vara det jättemycket, både på mitt dåvarande jobb och sen hemma hos mig.

Och min pappa har varit med, ja om han varit, han har verkligen hjälpt mig massor!! 
Vi var ett riktigt bra team då vi inredde, det var ju egentligen så som jag ville då jag var yngre, jag bestämde och han fick till det"" Dock inte hos rika snubbar i Stockholm haha, men hemma hos mig :)
Ja min pappa var händig, ingen snickare i grunden alls, men som han kunde!! 
Han var faktiskt jätteduktig och även om han  inte alltid trodde på min idéer, så gjorde han som jag ville och ångrade sig lite sen då han såg att det ju blev riktigt bra :) 
Som jag saknar min pappa <3 


När jag och Gert var ute och gick häromdagen så sa jag att när vi åker iväg till tex Danmark eller om jag bara ligger ute i solen på altanen så ska jag verkligen försöka njuta så mycket det bara går.
Jag brukar alltid då vi varit på någon semester känna då vi kommer hem att jag borde njutit mer! 
Är det någon som känner igen sig i det? Eller är det bara jag?
Jag känner liksom alltid att jag borde suttit där i solen på stranden som ett exempel, jag borde njutit mer!!Jag liksom blir "snodd" (bestulen)på njutnings stunder blir det att kännas som, att jag missar!
Jag vill, ja jag vill så väldigt gärna bara njuta av stunden, här och nu, och jag gör ju det, men!

Det är nog jag som är knäpp, men jag har haft den här känslan i flera år, ja säkert mer än tio år!!

När vi gick där och pratade om att njuta av sunden så kände jag så otroligt mycket kärlek, jag har så mycket kärlek i kroppen!! Gert han bara skrattar då jag säger så :) 
Ja han förstår ju ungefär hur jag menar, han vet ju att jag sagt så, så många gånger förut så det är inte direkt nytt för han. Men han kan ju inte känna den känslan på samma sätt som jag beskriver den för honom.
Det är så synd att han inte kan det, för den är ju helt överväldigande, så stark och så fantastisk!!
Han älskar ju mig och känner så, men inte såna här starka "extrakänslor" som jag får. 
Det är ju inte så att han älskar mindre än jag älskar honom, nej vi får olika slags känslor till oss helt enkelt, men enkelt tycker jag ju inte att det verkar haha :)
Jag är glad att jag har mina lyckorus kärleks känslor, dom vill jag aldrig vara utan, nej dom behöver jag!! 
Ja det är nog så att jag kanske känner och känner in mycket mer nu då jag är sjuk och har tid.
Kanske är det så, att jag uppskattar och är glad och lycklig mer än innan jag blev sjuk, över det jag kan, och inte alls deppig över det jag inte kan.
Men nej det är inte mycket jag inte kan egentligen, nej det lilla jag inte kan har ju ingen betydelse i det stora hela. Nej dom saker jag inte fixar nu kan jag ju få hjälp med. Ja jag uppskattar allt och alla i mitt liv och är så glad över att jag faktiskt är jag, ja fortfarande är det jag som är Nina.
Viktigt som tusan att få känna att man är sig själv.

Idag blev mitt inlägg iallfall lite kortare än vanligt.

Jag hoppas att du har det bra och att du mår bra.
Kram kram från mig till dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar