söndag 7 mars 2021

Jag fryser!!


Hej  hej!!
Jag hoppas att du som läser mår bra och har det bra.
Jag bara måste börja att berätta om häromdagen då jag och Gert var ute på en promenad.
Ja jag åker och han går och joggar lite om vartannat (ibland bara springer han, fattar inte hur han orkar, det blir ju ganska långt många gånger :) 
Ja hur som helst, vi kom iallfall gående på en gata, och lite längre fram var det några pojkar som var ute och lekte, satt på sina cyklar gjorde några. 
När vi precis gått förbi dom så hörde vi någon av dom säga. Kolla!! Hon är jättegammal och jätteliten!! Haha ja dom menade mig då haha :) Jag jätteliten?? Kanske inte haha, och jättegammal haha :) 
Men det är ju klart att jag ser jätteliten ut förstås då jag ju sitter ner när jag åker och gammal, ja jag är ju väldigt mycket äldre än dom små barnen så självklart är jag jättegammal för dom :) 
Ja det blev ett gott skratt från oss båda en stund efteråt då vi gått en bit. 

Jag ångrade mig efter en stund och tänkte att jag ju skulle sagt hej och stannat till lite och pratat med dom, dom hade ju alldeles säkert haft massor av frågor jag kunnat försöka svara på, ja det var ju så härligt ärliga!! Det ögonblicket glömmer vi nog inte bort, nej kanske aldrig. 

Barn alltså!! Så totalt ärliga och härliga, tack till dom som gjorde våran promenad riktigt rolig :)


Jag har ganska mycket olika träning för mig varje dag, ja men bara vardagar, inte på helgerna, då har jag tagit ledigt:). 
En av dom olika träningarna är att cykla. Ja att cykla det är en grej jag hoppat över ett längre tag, det känns så tråkigt att sitta fast och bara cykla en timme eller mer. 
Den här dagen hade jag tre kilometer som mål, längre tid ville jag inte sitta fast där.
Ni som inte vet, den här cykeln heter "motomed", och tramporna cyklar med hjälp av en display där jag trycker in hur fort jag ska cykla, och om jag behöver cykla baklänges lite så kan jag välja det. 
Den är riktigt bra förstår jag ju, men jag känner liksom ingen förbättring direkt, så då blir det mer ett ork. Men även om jag inte känner något alls, så är jag säker på att mina ben behöver röra sig en sväng varannan dag, ja det känner jag mig helt säker på.
Oftast sitter jag som nedan i min rullstol under tiden jag cyklar, men jag kan också sitta i min fåtölj, jag brukar variera mig där :)


Ja hur tänkte jag här? Se bilder nedan.
Jodå jag fick ett mail från det stället som jag brukat skicka efter muffinsformar och andra formar ifrån. Det var halva priset på flera av dom så jag slog till haha :) 
Hur mycket ska jag baka? Ja det verkar som jag ska göra det ganska väldigt mycket haha :)
Ja dom jag beställde var dom i kartongen jag har i mitt knä, resterande på bordet var en del av dom jag hade redan. Jag hade tre lådor i mitt skåp, två lagom stora, haha vad nu det är (lagom enligt mig), och en jättestor. 
Ja jag ska köpa nya lådor och göra om. Sortera bort lite, några som låg i botten var gamla, ja kometens livs var det ett tag sedan den affären fanns.
Ja jag ska sortera och göra iordning, ni som läser det jag skriver vet ju att jag vill ha koll, jag vill veta vart jag har allt, och vad jag har.

Vi har sedan sist jag skrev hunnit med lite av varje och ganska mycket tid har jag varit nere i källaren :)
Som jag älskar att pyssla och få göra fint, och att få tänka till! 
Nej att tänka till har ibland inte känts som något jag älskar haha, nej inte just den dagen då kanske :) 
Ibland och flera dagar har jag inte kunnat tänka till alls? 
Nej då har jag inte haft någon inrednings idé alls hur nu det kan gå till, jag som oftast har det.
I något av mina kommande inlägg så kommer min nedervåning, ja då vill jag visa och berätta, men det är inte riktigt klart än :)

Här nedan slipar Maria på mitt skåp som jag köpte på en köp och säljsida. 
Det hade stått i en lada/loge antagligen ett längre tag, så det var inte speciellt rent. 
Maria torkade och gnodde först för att sen samråda med mig :) 
Det fick bli slipning där det var som värst, där lorten liksom inte ville ge sig. Jag ville hellre ha "trärent" på vissa ställen än lort förstås.
Nu är det rent och fint och än så länge alldeles tomt :)

Ja i det här huset, i vårat hus så behövs egentligen inte alls mer utrymme för förvaring, nej vi har massor av förråd och garderober, men!! Då jag såg skåpet på bild så förälskade jag mig i det på direkten!! 
Gert tog med sig Melina för att hämta det, och nu är det mitt!! Jag behövde det verkligen inte, men jag kommer alltid alltid att vilja ha det kvar, ett bra enligt mig superbra köp :)

 

Jag har ju som dom flesta som läser det jag skriver, läst att jag har stort riktigt intresse för blommor, ja som jag älskar blommor. 
En av dom som har växt mycket fick inte bo kvar i köket längre. Det krävdes en piedestal så att den kunde få flytta från köksfönstret, så en piedestal blev det. Kanske ska jag erkänna att jag var lite trött på den, men jag ville ju ha den kvar fast inte där den stod.
Jag har en likadan piedestal fast gammal och lite lägre, men den här nedan som Gert fick bygga ihop kom från Ikea :) Det blev riktigt bra och blomman har nu alla chanser i världen att växa fritt :)


Nu till något viktigt för mig :)
För mig är kaffebryggaren som en möbel, ja jag är noga med hur den ser ut haha :)
Våran fina kaffebryggare har börjat bli gammal har vi fått förstå, tråkigt då jag gillar den!
Ja jag hade helst velat ha en likadan, men nej då, den hade utgått förstås. 
Inte konstigt alls förstås, den är ju några år gammal. Jag fick slå till på en annan, så det ska nog bli bra ändå.
Helt onödigt att bry sig om hur en kaffebryggare ser ut vet jag ju, men den står ju där på bänken dag ut och dag in, ja då vill jag ju att den ska vara fin (i mina ögon). Viktigast är förstås att det blir bra kaffe, och nu har vi testat och det blev riktigt bra och gott! 


På kvällarna har jag det lite jobbigt med kylan, ja det spelar ingen roll alls hur varmt det är i rummet, jag fryser ändå!!?? 
Ja nästan varenda varenda kväll, jag blir så trött på att frysa!!
Jag har gjort efter konstens alla regler, ja jag har köpt dom hjälpmedel som finns, och vad gjorde jag utan dom?  
Min krage har jag mest eller oftast har då jag ser på tv, en värmeväst har jag då jag känner mig kulen på dagen, då har jag den på mig i rullstolen. 
Jag har köpt en liten värmefläkt som jag har bredvid fåtöljen som är fantastiskt härlig då det krisar, när jag startar den så luktar den saffran dessutom haha :) Ja varenda gång jag startar den så luktar det ljuvligt!!
Jag har också köpt en mindre värmedyna som jag har i sängen, vid nacken och så har jag värmare som jag kan klistra fast tex i nacken. Jag har en super bra värmefilt att ha på mig både i fåtöljen och i sängen. 
Och sist men inte minst så har jag ju mina vetekuddar, ja vad gjorde jag utan dom?
Och just ja! Jag har flera både handskar och vantar som går på batterier, ja jag har det mesta som ni förstår.


Ja jag fryser nästan aldrig på hela kroppen, nej mitt problemområde är nacken och axlarna, ett litet område som är för mig superjobbigt att frysa om. 
Det är inte alls bra att frysa där då jag omedvetet spänner mig och då får ont i nacken och huvudet, nej inte bra  alls. 
När jag är ute och åker så är det mina händer och fötter som fryser mest, ja det finns inget som hjälper mig helt och bra, men det är bara på vintern som tur är.
Nu hoppas jag på vår och sommar snart, helst imorgon :)

Nu till min fåtölj, min bästa fåtölj som jag tyvärr måste dölja.

Då när vi flyttade hit till Ludvika så hade jag bara min manuella rullstol. och jag hade då börjat bli sämre i min sjukdom. Jag hade panik!!, jag hade ingenstans att ta vägen förutom rullstolen, och jag stod inte ut!
I samma veva så ville min morfar ge mig och min syster lite pengar, och då valde jag att köpa en fåtölj för mina. 
Vi var till en möbelaffär och jag skulle försöka prova vilken som skulle passa mig? 
En elektrisk ville jag ha och på direkten då! 
Jag orkade bara prova tre tror jag om jag minns rätt, mina ben orkade inte bära mig från rullstol till fåtölj, fy så drygt det var just då.
Om jag ville ha en på direkten så fick jag lov att ta en mörkgrå/svart melerad, så så blev det.

En dag så hade Maria tvättat överdraget till dubbeltäcket jag har till min fåtölj. Ja fåtöljen är som jag skrev mörkgrå/svart, en färg som inte är min färg alls, så jag har valt att lägga ett täcke på. 

Maria gick bet, ja hon fick ta hjälp av Gert och när dom var två fick dom till det :)  
Jag valde ett dubbeltäcke för att jag då jag fryser ska kunna dra täcke över mig, som ni ser nedan :)


Ja visst ser det lite mysigt ut?

Melina kom hit en dag och visade oss hur hennes skor blivit, ja dom var vita men hade blivit väldigt lortiga. 
Jag sa att vi kan tvätta dom i maskinen så går det nog bort, men så fel jag hade, jo det lortigaste gick bort, men jag tänkte inte på att det var mocca någonstans på skorna?. 
Här nedan ser ni hur snyggt beigebrunt all mocca blev! Då fick mamma Nina rycka ut och försöka fixa. Melina hittade på att man kunde använda bikarbonat och vatten, och det fungerade på några ställen men inte på mockan :(
Jag åkte till Hema (tygaffär) för att fråga om dom hade tygpennor, men det hade dom inte, inte färg som satt fast, bara vattenlöslig. 
Då kom jag på Globe (bokhandel) så jag ringde dom, och dom hade!! Så skönt att slippa åka iväg eller beställa färgpennor.
Ja tre gånger på varje sida och sen var dom som nya igen, pust!!
Den ena skon hade jag gjort klar, och idag då det var fem mil på skidor, VM på tv så passade jag på att måla klart skon. Ja så kan det bli, mycket merjobb men nu kan hon iallfall använda dom.


Fy då!!
Nu börjas det!! Jag såg den i ögonvrån!!
Maria fick vara jägare, och hon var den allra bästa jägaren och var noga och skötte det helsäkert. 
Inte en chans att det skulle kunna smita, skönt och jag kunde pusta ut!!


När vi varit där nere lite så har vi haft ett gammalt bord, kanske har det varit en bänk?, som soffbord.
Jag tror att jag ropat in det på en auktion, men minns inte riktigt.
Hur som helst så har det varit ett väldigt vingligt bord, så Gert tog upp det för att skruva ihop det lite bättre, Jag vill ju kunna ha ett ljus eller två på utan att vara orolig över att bordet kan ramla ihop.
Solen sken och det  var en härlig dag, så medan han grejade lite med det så passade jag på att vara ute i solen jag :) Nu var jag kvar mycket längre än han som blev klar snabbt, det är så härligt att sitta i solen och lyssna på en podd. 
Gissa om jag längtar tills det blir först maj, juni för att sen få en riktig sommar, ja det längtar jag verkligen till!!


Nu behöver jag sluta skriva för idag, jag hade faktiskt trott att det här skulle bli det kortaste jag skrivit, ja jag kan ju bara konstatera att det inte blev så :) 
Det blir ganska mycket rättning efter att jag skrivit klart, jag har inget rättningsprogram så det tar lite tid, då jag behöver läsa igenom flera gånger. 
Därför kan det bli lite fel här och där som jag inte upptäckt när jag läst igenom, vilket jag ju hoppas att du och alla har överseende med.

Kram kram från mig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar