lördag 14 augusti 2021

Igenkänd!

Hej hej!

Nu dröjde det inte lika länge som sist, men det är faktiskt så att jag började skriva på det här inlägget nästan på direkten efter att mitt förra blev klart :)

Jag börjar idag med att skriva om våran härligt roliga veckan med Ingemar. Ja alltså som vi fått skratta!! Det är inte varje dag som man kan skratta så där hjärtligt, från hjärtat liksom, men med Ingemar, ja då är det ingen konst alls.

Vi börjar veckan som vanligt då han är här, Calzone vill Ingemar ha :)

Jag och Gert hade lite planer om hur vi skulle lägga upp veckan, vi vill ju passa på att göra lite roligt då han är här. Han är ingen krävande person alls, nej han skulle tycka att det vore bra att bara vara vid oss och inte göra något alls. Vilken ära för oss, att han vill vara hos oss varje sommar en vecka :) 

Jag hade bokat Falu gruva flera månader innan, så det visste vi iallfall att vi skulle göra. 
Det var en rolig tur och han och Gert gick ner massor av steg, och då sen uppför lika många haha :) Dom fick lära sig lite nytt och Ingemar tyckte det var roligt men lite läskigt där nere. 


Vi har varit på flera loppisar också, ja både i Falun och Borlänge och vi gjorde lite fynd här och där. 
Här nedan ser ni några loppisfynd jag gjort och Ingemar med både väst och kepa :)


Ingemar hittade en fin fräsch skinnväst på Myrornas i Borlänge, då slog han till på den och hade den på sig direkt han köpt den.



Här kan dom knappt äta för att dom skrattar så mycket haha :)


Han såg att Gert ju hade flera jeans shorts i garderoben så att ju han ju kunde få ett par av Gert? 
Njae du kan få låna sa Gert, och så kan vi leta efter ett par såna till dig? 
Jo det gick ju bra så han lånade ett par, han är om sig och kring sig den där Ingemar haha :)

Då vi hamnade på ett matställe på kupolen (köpcentrum) så kom jag på att vi kunde gå på dressman för att titta, och där fanns ett par  längre shorts med fickor på sidorna. Precis som han ville ha! Han fick förstås mannekänga lite innan köpet :)




Jag och Gert köpte dom åt honom och en skjorta, så han var så fin så. Helt ny ekiperad liksom :) 
Han skulle fylla år snart så det fick bli en för tidig present och det gick han ju med på förstås.

När vi satt på restaurangen så kom en tjej emot mig som jag genast kände igen!! Anki!! 
Ja herregud så roligt det var att hon gav sig till känna och kom fram!! Hon bor i Amsterdam så det är ju inte så att vi råkar på varandra :). 
Vi gick bara sjuan till nian tillsammans, men Anki var sig jättelik, hon hade inte åldrats alls kändes det som. Hur roligt som helst och jag verkligen uppskattar att hon kom fram :) 
Vi är vänner på facebook, men jag har nog inte knappt träffat henne sen vi slutat skolan, alltså en evighet sedan!!

Jag och Ingemar har bakat hallongrottor, ja två gånger till och med,  två gånger med socker och en gång med sockerfria. 
Hans en vän får inte äta socker och hans fru likaså. Vi bakade och dom blev så bra så, trodde vi haha, men dom sockerfria fick vi slänga i soporna :) 
Nej dom rasade bara samman och smakade inte bra, nej fy. Jag fick köpa sockerfria kakor på affären istället till dom två:) 
Dom kakorna med socker där i var jättegoda, så dom fick han ta med sig hem förstås, och så hade vi gjort varsina påsar med några i till varje. Han fick välja vilka formar han tyckte det skulle vara, så det blev några olika :)

Jag tyckte att Ingemar borde få baka en smörgåstårta att ta med sig hem så att alla får smaka. 

Som vi skrattade medan vi höll på, den där token Ingemar liksom!! Vi gjorde en rund den här gången och han kunde så bra så. Jätteroligt för honom, och han var så stolt så, att han gjort den nästan alldeles själv (han sa att han gjort den själv till alla när vi kom hem dit efter våran vecka tillsammans haha )



Innan han skulle hem igen så slog vi in paket han och jag, ja han hade köpt något litet till dom andra som var kvar hemma, så det blev några paket. 
Vi kunde konstatera att vi var ett bra team vi två, vi hjälptes åt att klippa och tejpa :) Att "krusidulla" snören, nej det var inte hans grej kunde vi konstatera, ja som vi skrattade!! Lite träning bara tänker jag då, så nästa gång går det bättre :)
Jag kom då på idéen att han kanske ville komma hit före jul, så kunde han ju hjälpa till att slå in lite paket? 
Han nappade på direkten och tyckte att hans syster Ulla kunde följa också? Ja visst går ju det, så nu har vi något att se fram emot  :)
När jag såg korten så undrade jag varför vi inte satt närmre varann haha??


Här hjälper Ingemar med gräsklippningen <3

Här nedan ser ni mina vikarier, Lisa som jobbade under helgen, och så träffade vi på min andra vikarie Anneli då vi åt lunch i gallerian :) 


Billie hoppade upp i Ingemars knä på direkten, det brukar hon inte göra, men att hon gillade honom märktes :)


Lite kaffe och en rökpaus på kvällskvisten:) 


Här nedan äter dom (Gert och Ingemar) pölsa och rödbetor, ja potatis har dom också :) Jag valde något annat jag haha :) Ingemar värmer pölsan och har skalat potatisar till dom båda.


Och här blir det matjesill och potatis, även här har Ingemar skalat potatisen och jag äter något annat jag haha :) Dom myser till det med sån mat bara dom två gillar :)


Jag hade fått ett sms från Synsam, mina nya  glasögon hade kommit så vi for dit för att byta in ett par glasögon mot dom andra nya. Jag har abonnemang och när man har det så kan man byta ett par varje år. I år var jag vågad, ja väldigt vågad, men så glad jag är att jag tordes välja en helt annan båge mot vad jag brukar.
På Synsam i Ludvika är dom bara bäst, ja det spelar ingen roll alls vilken som hjälper mig då jag kommer in, dom är lika bra allihop!! Härliga tjejer :)


Nu har veckan gått och här är vi på väg hem med all packning :)


Vi hade tänkt göra fler saker under ned här semesterveckan, och åka till fler ställen, men vi hann faktiskt inte. Inte hann vi äta allt vi tänkt heller? 
Nej  han som ville ha torsk och äggsås, nej det få han få i en låda framöver istället. 
Men något vi i alla fall åt ett par gånger var Calzone, hans absoluta favorit rätt, det skulle han kunna leva på haha :) 
Vi hann inte spela minigolf, och inte hann vi till våffelbruket för att köpa en jättegod glass, nej dom sakerna och fler hans inte med. Men det kommer ju flera både år och dagar.


Jag tänkte ha den som min frukost kopp, mitt ett loppisfynd, men den är finare än god om man säger så haha :) Nej den var inte enligt mig så god att dricka ur, men jättefin tycker jag :) Kanske behöver jag träna??



Ja ni förstår ju att vi haft en toppenvecka med massor av kärlek och skratt. Men efter den veckan så var vi lite trötta haha :) Vi är ju inte riktigt vana att åka och fara så mycket som vi gjorde :) 
Men nu har vi tagit igen oss :)

Nu blir det lite rörigt och fram och tillbaka :)
Någon helg efter undrade Melina om jag ville följa med på lite loppis? Det var ju klart att jag ville, och min vikarie Anneli tipsade oss om ett ställe i Gagnef som vi for till :) Tulavippan hette stället. 
Det var roligt med ett nytt ställe, men vi köpte bara varsin sak där :) 
Det stod tre kvinnor i rad ute på gräsmattan och sålde saker, som det visade sig kände igen mig allihop?? :) Dom har brukat stå på loppisar i Ludvika då det inte varit corona så dom kände mig sedan dess :) Och så hade dom sett programmet på Tv som jag och min vän Maria var med på, auktions sommar. SVT har sänt programmet nu i repris så det märks att en del som inte såg det när det var "färskt" har sett det nu :)
Nu har dom ju ganska lätt att känna igen mig eftersom jag sitter i rullstol, men ändå helt märkligt haha :) Nu kände jag igen deras "ansikte också, och hade kanske fått ihop det med loppisar i Ludvika? 
Njae, jag vet inte men jag hade iallfall fått fundera på vägen hem :)

Vädret var lite sådär, men det stället en fin sommardag och några fler säljare, ja då blir det toppenbra :)
Vi for också förbi några fler loppisar, så några fynd blev det ju :) 


Nu till något helt annat, något helt onödigt för mig  att ens lägga energi på haha:)
När jag och Gert sett på en serie på tv4 play, "mordkommissionen" så är det en reklamsnutt som gör mig riktigt trött, ja lite irriterad också haha :) Ingen av dom är riktigt bra, men han är värsta katastrofen om man frågar mig?? Den absolut stelaste annonsen jag sett :)!!
Det kan häda att det ska vara sådär dåligt, men då vet jag då inte hur dom tänkt? 
Nu behöver jag inte alls bry mig om det, vilket jag aldrig brukar göra, men alltså!! 
Det har varit 30 avsnitt och då har annonsen visats flera gånger per avsnitt, alldeles för ofta när jag sammanfattar den här serien :) !!


Jag är en riktig soldyrkare jag, ja när solen är framme, då vill jag ligga och lyssna på en podd medan jag solar. Det bästa jag vet, eller iallfall bland det bästa :)
Här tog jag kort på den himmel som fanns en dag jag solade, lite stora moln, så jag fick ta en filt mellan varven då solen kom fram :) Men sola, ja det kunde jag :)!


Vi köpte ett armeringsnät storleken större häromdagen. Vi hade tur som fick det hemkört med lastbil, det var alldeles för stort för att ha på en släpvagn. 
Nätet blev lite för litet, ja alltså alla rutor var för små, men det får går bra ändå, det var jag som ville ha lite större rutor så det skulle "harmonera" bättre där det ska hänga :).
Det kommer att bli jättefint, ja när vi är klara så blir det jättebra oavsett storlek på hålen:)


Vi har fått en ny kurdisk restaurang här i stan, faktiskt riktigt jättegott, iallafall det vi tagit :)
Roligt att prova något nytt, och så roligt att något törs och chansar att starta upp en ny restaurang :)


En kväll så undrade Melina om jag ville följa henne till Borlänge för att äta på shop shop :) 
Hennes kompis Lovisa följde också. Det blev en mysig tur och jättegott var det.
Jag och Gert har ätit på den restaurangen men i Västerås och då gillade vi det inte, eller jag gjorde det inte.
Nu fick Melina och Lovisa hjälpa mig att beställa och lära mig hur det går till men, om jag och Gert ska äta där någon gång så behöver vi nog ta med tjejerna :) Lite för krångligt tycker vi att beställa på en skärm liksom :)



Jag fick ett presentkort då jag fyllde år förra året av Gerts pojkar på en trädgårdhandel. Jag köpte några ljung där i höstas men har sen inte varit förbi där mer. Jag hade tänkt att jag och skulle åka dit för att handla upp presentkortet innan det gick ut, vilket det ju skulle göra nu i slutet av augusti :) Jag for dit med Melina en eftermiddag och hittade en fin blomma för resten av presentkortet.


Nu till något jag blivit så jäkla bra på!!
Jag trodde aldrig att jag skulle fixa det så bra som jag gjort och faktisk gör!!
Jag pratar om att ta sprutor, ja minsann vad jag törs nu!!
Jag och Gert bokade tid för att ta sprutor mot bältros, något jag velat länge.
Vi behöver två sprutor var, och nu är det bara en varsin kvar som vi ska ta om två månader.
Den gjorde ont, ja faktiskt så gjorde det ont, men bara någon sekund, ingen fara alls.
Det var mycket medel som skulle in i armen så det var bara därför, men nu så!!


Jag bjuder på några  kort haha :)



Nu var det klart för den gången!!

Häromdagen, ja den 12 Augusti så fyllde Melina år, ja 23 år har hon redan blivit?!! 
Tiden går som ni vet att jag tycker i rasande fart, och det märker jag ju inte minst då barnen blir så gamla!! Ja alltså inte gamla, men liksom mer vuxna och stora, mina älskade barn!!


Mina alla runtomkring mig tycker nog att jag tar för många kort :) Men jag tycker att det är så roligt att dokumentera jag :) så dom får stå ut lite :)

Melina vill ha kalas hon, ja hon tycker att det är roligt, så kalas fick det förstås bli!! 
Hon ville att vi skulle vara här då vi har plats för fler, så här har det bakats :) 
Melinas mormor hade bakat tårta som Melina ville ha och jag hade bakat lite annat, plus köpt två små tårtor ifall att någon skulle vilja ha någon annan sort :)


Hon fick så mycket fina presenter och vi hade en jätte trevlig kväll :)






Mina pelargoner tokblommar, ja hur många som helst på varje!!


Här cyklar Gert iväg på en långtur på cykeln!!
Han är så duktig så och håller i träningen, ofta tillsammans med sina söner :)


Nu är det snart läggdax för mig och jag hoppas att ni har det bra och att ni mår bra.
Kram kram från mig till dig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar