söndag 13 mars 2022

Just jag kan!


 Hej hej!

Ja, sedan jag skrev sist så har det inte hänt någonting, nej faktiskt ingenting?? :)

Här nedan så passade jag på när jag gjorde ingenting en dag :)

När hände det sist undrar jag då och letar i mitt minne, men kan inte minnas något förutom då Gert hade väldigt ont i ryggen och allt med det. När han är sjuk får ju inte jag någon energi alls att greja vilket ju är helt självklart och inget konstigt alls. 

Men nu då han har sovit och sovit och faktiskt sovit lite mer, njae då började jag faktiskt bli lite sugen på att pyssla. Jag har förstås lagat lite mat och så, men storkok har det blivit så att jag sluppit hitta på något varje dag. 

Köttfärssås och korvgryta är mina storkok den här gången, med spagetti makaroner eller ris, ja ni förstår ju :) Lite som en liten lunchbuffé liksom :) Nu gillar jag inte korv så mycket just nu, ja jag är liksom en "periodare" haha när det gäller olika maträtter. 
Jag valde köttfärssås varenda gång vi skulle äta, men varierade lite med ris och pasta.

Jag har haft en period som egentligen varat väldigt länge, ja helt plötsligt tycker jag inte om korv, jag tar det som ex. Jag har inte tyckt om alla korvar förut, men som det känns nu så gillar jag ingen. Lite sorgligt faktiskt för jag vet ju att jag brukat gilla mina korvgrytor. 

Jag brukar inte ha falukorv utan andra tjocka korvar och ibland med någon smaksatt korv. Ja jag hoppas att min korvperiod snart ska vara över så jag gillar det igen. Jag har ju ibland lite i nödfall kunnat ta en korv med bröd till lunch, men nej, det går verkligen inte nu :)

Kinkig, ja så kan man kanske kalla mig, men jag gillar det ju egentligen så det här är något annat. 

Nu tillbaka till att jag inget gjort på en vecka, ja det händer ju nästan aldrig, men mycket tv tittning har det blivit efter att Gert blivit lite piggare så han har orkat sitta i fåtöljen en stund.

Ja han har liksom sovit 20 timmar av 24, eller kanske faktiskt till och med mer. Men det är ju bra om man vilar sig frisk har jag fått höra förr. Det har han verkligen gjort.

 Igår, dag åtta så tog vi en liten promenad mellan skidorna på tv, jag vi gillar båda två att titta på skidor. När vi kom hem så skulle vi åka in för att sätta på, men då ångrade jag mig, jag ville passa på att sitta i solen en stund, tv:n fick vänta. Vilken tur det är nu för tiden att man kan titta efteråt på säkert dom flesta programmen.

När jag satt ute i solen så kom Melina och Lovisa förbi och då fick jag sällskap av första getingen, ja den första vi hade sett för i år :) Väldigt tidigt tycker jag!

Vi tänkte ta en prommis idag också så att vi får luft och Gert får lite ork, den tappar man ju då man ligger i en vecka, ja då försvinner den fort. Men det blev ingen promenad, nej jag solade idag igen innan jag skulle äta lite för att sen ta ett covid test, fortsättning snart på det :)


Den som känner mig kan ju förstå vilket sug jag hade igår! 
Ja jag kände igår att jag hade sån lust att putsa fönster och byta gardiner, fixa till på fönster brädor och lite överallt kommer det att bli känner jag. Det är ju verkligen så att det är en av dom roligaste saker jag vet, att få pyssla :) 

Lite lättare att kunna göra allt själv måste jag ju medge, men tack gode gud för att jag har såna bra assistenter som hjälper mig att få till det just som jag vill. Nu är det inte alls lätt kan jag säga, nej jag kanske inte vet riktigt, så det bli några centimeter ditåt eller lite längre till vänster, bakåt haha, ja dom har bra tålamod det måste jag säga. 

Jag ringde igår till Maria (min assistent) för att förvarna henne att på Måndag!!Då minsann!! 
Jag tänkte att det var bra att hon skulle veta vad som väntade, att vara beredd på pyssel och pyssling!

Jag har nu bakat klart till killarna också, ja nu är säsongen slut och jag behöver inte ha ett "lager" längre. Nu ska jag och vill jag ju baka ändå förstås, men nu kan jag baka till oss istället :) 

Jag har några som gillar mina bakverk, så det blir nog en liten leverans framöver :) Kan man glädja någon så är det underbart att just jag kan göra det! 

Det är viktigt för mig, att kunna glädja någon, se någon, ja att gå ut och gå med mig innebär många hejningar haha :) 

Men just den där personen jag såg när vi var ute och gick, kanske är det just den som inte blivit sedd på hela dagen, kanske inte på flera dagar? Jag önskar att alla kunde tänka lite så, att ge ett leende , säga hej och ja visa att den andra personen är sedd. Det kan vara en äldre farbror eller tant, det kan vara en liten tjej eller kille eller ja vem som helst, i vilken ålder som helst. Såå himla livsviktigt tycker jag!!

Här nedan så var jag hemma själv en stund och jag skulle då ta mig någonting i kylen som jag inte minns, jag for fram och tillbaka några gånger, och det gick ju sådär :)!!??

Mina bakhjul drar med sig både matta och bord, jag kan alltså förflytta möbler jag!! Rebecca var den som fick rätta till det när hon kom tillbaka haha :) Mattans fel tänker jag :)


Jag fick dom här korten som ett minne på facebook, dom finaste <3 
Stina och Tyke <3 Så saknade <3
Just den här dagen skulle Marielle och Melina åka och träna så hundarna skulle få vara med mormor dom. Ja ni ser ju vid balkongdörren, där väntas det redan direkt dom åkt :)


Nu kommer jag sluta för idag, ja det blev ännu ett ganska kort inlägg :) Men det är ju inte så konstigt då jag ju inte gjort något annat än att jag suttit ute och njutit av solen.

Nu tillbaka till nästan i början, att jag skrev att jag skulle sola lite för att sen ta ett prov, och det gjorde jag.
I natt så har jag haft sån rethosta så det har varit "larviga/töntiga" hostningar haha, och så onödigt tyckte jag där vid fyra tiden imorse! 
När jag kom upp och skulle äta så kändes det som att jag blev lite tät i näsan och mer hostig. 

Då både Gert, min dotter Melina. hennes kompis Lovisa, och min assistent Rebecca precis varit sjuka så förstod jag ju att det var bäst att ta ett test. Men jag hann sola en lång härlig stund som jag är glad över, jag älskar ju verkligen solen!!

Jo men visst, nu ska jag kurera mig så bra jag kan så jag fixar hostningarna som säkert kommer. 
Jag hoppas att ni kunnat vara ute i värme och sol nu som varit hela helgen:)

Kram kram från mig





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar