söndag 6 mars 2022

Och så var det dax!!



Hej hej!
Idag blir det ett annorlunda inlägg, ja idag blir det nog bland det kortaste inlägget jag gjort :)
Jag skrev ju härom sistas (ett av mina senaste inlägg) att jag har en knöl på min hals, och ja egentligen har jag nu två.
Jag ringde då jag upptäckte den och fick en tid vid doktorn på vårdcentralen. Min läkare där skickade en remiss till kirurgen i Falun för att få halsen undersökt där.
Jag väntade och väntade för att sen skriva ett meddelande dit för att fråga om det inte var min tur snart?
Dagen efter att jag skickat så kom kallelsen i lådan.
Från att jag fått kallelsen så kom dagen, ja just den här dagen som jag skulle åka dit, jag hade ingen vidare lust alls, samtidigt som jag ju ville få veta vad jag hade där liksom.


Jag började hemma med hjälp av Rebecca att "emla" (bedöva med salva) på knölen och lite överallt runtomkring, viket hon gjorde. Jag råkade ta ett roligt kort haha, underifrån helt utan min vetskap :)
Med fulla halsen med Emla så for vi iväg.


När vi kom fram anmälde jag mig och tog bort all salva jag hade på halsen, för att det sen var min tur.
Vi fick åka in och där blev det en enda lång väntan, en halv timme tog det och jag kände mig nervös att bedövningen inte skulle verka som den skulle? Nu vet jag att den inte går ur så fort, men jag kände mig just där och då lite tveksam ändå. 


När doktorn väl kom in till mig och oss så skulle hon först göra ultraljud för att se vad hon kunde hitta på, och då såg hon att jag  hade  knölstruma på båda sidorna.
Hon ville då ta prov på själva sköldkörteln, hon ville ta på den största knölen som är på höger sida.
Man vill veta om det är något annat där inuti, det skulle kunna vara någon slags cancer vad jag förstod.
Inte förrän efter provet kan man veta hur och om man behöver göra något åt den?
Om det inte är något "farligt" så kan man ha den/dom kvar, ja dom kan vara kvar tills den kanske växer sig stor så att jag får svårt att svälja tex. Om den växer och blir stor så kanske jag inte vill ha den kvar (antagligen inte) och då kan man få ta bort den även om den inte måste tas bort. Ja framtiden får utvisa hur det blir.

Hon tog först en gång och fy helsike vad ont det gjorde!! Ingen emla i världen skulle hjälpa mig där!
Hon såg att det inte blev tillräckligt, så hon behövde göra en gång till, ja ni fattar ju!! Då efter prov nummer två så kände hon sig lite mer nöjd. Om det inte visade något på provsvaret så skulle jag få komma dit igen, usch nej det ville och önskade jag att jag skulle slippa!
Ja vilken "pers" säger jag bara! Många utropstecken blev det, men det gjorde verkligen så ont tyckte jag.


På vägen hem skulle jag köpa lite "bränsle" till våran kamin i vardagsrummet på Biltema, och innan det blev det en sväng till Erikshjälpen där jag inte hittade något alls. 
Efter Erikshjälpen blev det Ikea för lite mat och fika :) Jag behövde handla några saker när vi ändå var där också, men det gick snabbt.


Efter min Ikea lunch (otroligt onyttig lunch, men då jag har svårt att äta något alls så åt jag iallfall två pannkakor tänker jag ) så blev det som nästan alla Borlänge turer, en femkronorsglass på Ikea :) 
Ja den lilla glassen är så otroligt superlagom (liten men lagom) och god!!


Sen mot kvällen så fick vi lite besök av Melina, Lovisa och Cornelia :) En mysig pratstund fick vi där på kvällskvisten.


Rebeccas dotter ska ut och resa och jag sa till henne att jag säkert har lite euro kvar i min gömma, haha :) Ja en dansk hundralapp var vad jag hittade, njae jag tror inte det fungerar alls i Barcelona :) 
Gert och hans söner åkte sist när vi tänkte efter så dom använde nog upp dom då kanske :)


Och så var det våran tur, ja vi har klarat oss nu i två år så det var väl liksom dax.
Vare sig jag eller Gert behöver få varken någon influensa eller corona/covid, nej det behöver förstås ingen, men då man tänker på just oss, ja då är det inte bra alls. 
Vi båda har dåligt immunförsvar av mediciner och så våra grund sjukdomar, och ska vara försiktiga med infektioner och sjukdomar.
Jag har fortfarande inte testats som positiv ( i tre dagar har jag gjort test), men Gert har testat sig positiv.
Han har så jätteont i kroppen och är väldigt trött och slut. 
Jag hoppas att han blir frisk fort, och så hoppas jag att han inte smittar mig vilket ju är väldigt svårt att undvika då vi bor under samma tak.
Jag har väldigt svårt att hosta, så jag hoppas att jag slipper just det om jag skulle bli sjuk. Covid kan ju drabba så olika har jag ju fått förstå, och man får ju tyvärr inte bestämma vad man ska få.

Mycket tv tittning får det bli, och jag är glad att det finns lite skidor då att titta på.
Vi ligger lite efter med skidåkstittning, så när Gert blir piggare kan vi titta tillsammans i efterhand.0
  
Jag har idag då Gert har legat och sovit, passat på att anteckna/skriva i ordning en lista där allt står ifall att jag blir sjuk. Då jag är den som betalar räkningar och för över till olika konton, ja då behövs en lista ifall att känner jag. 


Nu tillbaka till min knöl som jag började berätta om.
Jag gick ut på 1177 igår kväll för att kolla om provsvaret redan kommit, och javisst!! 
Många fler utropstecken behövs känner jag, då provet inte var tillräckligt utan jag kommer att få göra om??
Ja fortsättning följer känns det som.

Nu då jag sitter här och skriver/rättar så hörs fåglarnas sång ända in till mig, så underbart skönt med sol och fågelkvitter!!

Jag hoppas nu att du har det bra och att du mår bra.
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar