måndag 21 oktober 2019

Jag älskar den dagen!!


Hej hej!
Som vanligt så har jag massor att skriva om, så mycket som jag vill berätta om.

Vi var till Västerås en dag för att kolla på ett jättefint golv vi tänkt ha i vardagsrummet. 
Vi behöver egentligen byta golv då vårat gamla dåliga parkettgolv inte är fint och inte heller helt längre. Det har ju legat här sedan 1970, ja det och huset är faktiskt lika gammalt som vad jag är :)
Då förstår man ju :) 
När vi hittade på provplattan så blev vi så besvikna båda två :( Det var inte alls lika fint som på bilderna vi sett, nej luften gick liksom ur oss, där usch då!!
Vi var in i några andra affärer då vi ändå var där, men det enda jag kom hem med var handvärmare som jag köpte på XXL, ja ingen av oss blev sugna på att titta på något annat :) 
Men hur som helst så blev det iallafall en liten utflykt för oss och jag älskar dom, utflykterna som blir :)


En dag om året, en enda dag så är jag helt klar och pigg i huvudet, och i år så är den dagen imorgon!.
Jag ska få min bromsmedicin behandling, och innan jag får själva medicinen så behöver jag ta allergitablett, Alvedon och så ett gäng cortison tabletter. 
Det är dom, ja dom cortisontabletterna gör susen, herregud så jag älskar den dagen, eller eftermiddagen och kvällen beroende på. 

Jag vet av erfarenhet att cortison är bra i början då man får det, men sen efter ett tag så försvinner den pigga känslan, ja helt.
Jag pratar om då jag var sjuk 1991, länge sen, ja herregud så länge sen.
Jag fick då behandling för min cancer Hodkins sjukdom och i den ingick cortison, ja ojojoj!!
Jag blev så pigg i början och jag visste inte hur jag skulle använda min energi, jag tog ut alla lakan ur garderoben och strök dom. Jag ville få fint i garderoberna och fint blev det, då. 
Ja det var bara dom första dagarna, sen gick det över och mina garderober höll sig inte fina längre. Nej herregud så liten "prio" det var med lakan som skulle ligga fint i garderoben :)

Nu för tiden så har jag extremt fint i mina garderober(tycker jag), ja det är ordning och reda och allt ligger där det ska, superskönt, och jag har mina assistenter att tacka det för. 
Jag är lycklig och glad över det förstås, och ibland så åker jag till garderoben och öppnar för att bara få se och njuta haha :) 
Nu är det ju i det hela helt oviktigt, ja det finns tusen saker som är viktigare, men det är skönt för mig att ha fint och ordning, det gör mig extra lugn.

En dag då jag skulle hämta mina glasögon som jag beställt så gick vi in för lite lunch på espresso house. 
Jag tycker att det är så mysigt att sitta där inne, ja och gott kaffe har dom också :) 


En mysig stund får jag med lite kaffe och en god smörgås, ja det är en lyx jag ska ge mig själv lite då och då :)

Min pappa fyllde år i Lördags, min älskade fina pappa, som jag saknar honom!
Jag brukar inte vara till minneslunden, utan tycker att jag kan tänka på honom här hemma, för det gör jag. Jag tänker ganska ofta på min pappa, var och varannan dag.
Tänk om han fått må bra, tänk om han kunnat få hjälp, tänk om vi runtomkring honom vetat och kunnat och förstått bättre.
Ja så många tänk om, och det hjälper ju inte ett dugg, han finns inte här mer.
Men någonstans så är jag säker på att han ser och vet att jag tänker på honom, ja det är jag säker på.
Medan jag skriver det här så känner jag mig så ledsen, det är så sorgligt att någon känner att det inte finns någon annan utväg än att dö, så hemskt onödigt och sorgligt.
Jag är otroligt glad att jag haft min pappa, att han varit min pappa <3 Och jag är så otroligt glad för att mina barn haft den bästa morfar som man kunnat ha, deras morfar.


Vi har bakat, ja så vi har bakat, flera dagar faktiskt.
Mazariner, vaniljbullar och kladdkakemuffins har det blivit. Nu i veckan som kommer så ska jag baka rutor i långpannan, ja flera laddningar har jag tänkt så jag har ett tag framöver.
Ni som inte läst förut så är det så att jag bakar lite fika till hockey killarna i a-laget i Smedjebacken. Ja det är på mitt initiativ, jag tyckte att dom efter en jobbig match ska kunna få sig något gott :)
Killarna verkar gilla den idén så jag har fortsatt och bakar på åt dom :)
Nu är jag ju inte någon bagare eller konditor, så det blir inte allt för många olika saker jag varierar med, men det är ju enklast att jag gör det jag känner jag kan och att det är enkelt :)



Jag har ju skrivit om det förut, flera gånger, men det fortsätter ju dag efter dag och år efter år.
Ja min frusna kropp, jag är så trött på att frysa, supertrött, men!?
Ja det är ju så som det är och jag får göra det bästa av det, och det gör jag. Jag använder handvärmare och fotvärmare, den senare är med klister så dom brukar jag sätta på axlarna där jag fryser som mest.
Jag har också vetekuddar, många som jag sytt själv, dom är viktiga för mig.
Jag har vantar med värme i, både handskar och tumvantar. Trots det så behöver jag en extra vante inuti och en handvärmarpåse i varje hand, ja då klarar jag mig ute :)
En värme väst har jag och den har jag inte använt alls förrän i år, den är riktigt skön men vid axlarna behöver jag fotvärmare eftersom det inte finns slingor i övre ryggen?? Knepigt men den fungerar bra iallafall med lite komplement.
Jag hade sulor till skorna också, men dom var inte bra alls, nej dom fick jag inte att fungera så jag slängde dom till slut. Nu har jag mina monboots som är varma, och som än så länge då jag provat håller mig varm.
Ja som ni förstår då ni läser så är det en planering för mig, jag måste tänka till och försöka hitta det som kan hjälpa mig, hjälpa mig att fungera.
Värmedynan jag hade i min säng förut blev det något tok med så jag fick slänga den, men jag ska beställa en ny. En värmefilt har jag redan, men jag ska köpa en till som jag kan ha i min fåtölj, så jag blir varm på ryggen och kanske då slipper vetekuddar och fotvärmare :)


Jag behöver ett gäng av varje så att jag vet att jag inte behöver snåla, nej då det behövs så ska jag bara kunna ta en :)
Jag har provat flera olika sorter och den sorten från biltema tycker jag är bäst.
Nu finns det ju många jag inte testat, men hittills. Du som är frusen, kanske lika som mig tycker jag verkligen att du ska testa. Dom fotvärmarna med klister på är superbra för mig då det är axlar och nacken jag fryser om mest. Det man får tänka på är att ha något mellan, en tröja eller strumpa eller vante för att sen ha värmaren. Det blir alldeles för varmt om man inte har något mellan.


När jag hade utrustat mig med värmare på alla mina fryspunkter så fick jag lov att ta av dom jag klistrat fast under fötterna.
Min kropp blev spastisk och det blir den om något gör ont och då förstod jag. Vi tog av dom och kroppen blev bättre, jag behöll bara dom ovanpå på.
Mina fötter är nästan aldrig varma, nej faktiskt aldrig förutom då jag har värmare på då :)
För mig kan det kännas så skönt av bara vetskapen att fötterna får bli varma, att dom slipper vara iskalla.


En dag så tog jag hjälp av Maria att göra rent mina lyktor som jag har ute, några hängande och någon stående på bordet. 
Den första lyktan jag skulle börja med var inte bra, nej fy det kröp något i botten så Maria fick komma till mig och döda, ja fy då!! 
Det var bara den som tur var så nu har jag rena fina lyktor som lyser så fint :)


Glasen i några lyktor gick att ta ur så dom diskade Maria :) Vi hade en riktig pyssel och städ dag :)



Jag har nyligen skrivit om brevet och broschyrerna jag fick från Jehovas.
Jag fick ett råd av en vän till mig, Britt-Marie, att jag kunde skicka tillbaka allt till dom så det gjorde jag :) 
Jag har än inte hört något än så förhoppningsvis får jag inget mer från dom.
Onödigt att blir irriterad och arg förstås över ett för mig "skitbrev", men jag blir och blev det iallafall. 


Jag har haft ont i axlar och nacke ett tag, ja det har gjort riktigt ont. Det har varit jobbigt men vet ju att det går över till slut. Min massör var bortrest, så vi har smörjt med Voltaren och hållit tummarna typ.
När det var som värst haha typiskt mig, då bestämde jag att vi skulle åka till Falun och Borlänge :)?? Men med Ipren så klarade jag av det riktigt bra.
Vi åkte först till Plantagen i Falun där jag visste att "min" sorts krukor finns, jag behövde några fler.
När vi kom dit så blev det en annan sorts krukor, mycket finare än dom jag tänkt köpa.
Dom jag tänkt köpa finns inte på plantagen här så det var därför det fick bli Falun, och så behövde jag köpa spisbränsle på Biltema i Borlänge. (Till våran kamin)
Vi använde upp den sista litern häromdagen så vi behövde inhandla nya.

När det inte blev såna krukor jag tänkt så fick Gert hjälpa mig att borra i botten, så jag kan ha dom som vanliga lerkrukor. Jag vill gärna slippa ha plast innekrukor,  jag tycker det känns enklare att plantera direkt i krukan. Dom bruna nedan köpte jag :)


Innan vi åkte till Biltema så gick vi in på Ikea för lite lunch och för att sen köpa några lådor till en byrå som jag behöver.
Ja i två av mina lådor så var det inte så värst bra ordning :)


När vi ätit, handlat det vi skulle så var jag tvungen att köpa en glass, ja jag kände att jag var tvungen. Åh så god den var, lagom stor och precis vad jag behövde där :)
Rebecca ville inte ha någon glass hon, nej hon var mätt efter maten, men inte jag haha :) Jag gillar verkligen deras glass där jag och kan få plats med den när helst :)

En glass på Ikea :)

Jag köpte en rolig blomma tyckte jag på Ikea som såg ut som sallad haha :) Bladen känns inte som på en riktig blomma då man känner på dom, men den är på riktigt och nu är den om planterad och bor i fönstret.
Spännande att se vad som händer med den framöver:)

Min nya salladsliknande blomma :)

Det blev jättebra efter omplanteringar, men kanske inte den bästa dagen att göra det på, dagen efter den ondaste i nacke och axlar, eller så var det bra!!? 
Nu idag Måndag känns det iallafall mycket bättre, men absolut inte bra, men kanske går det helt över snart.

En dag så kokade jag oxbringa för att sen då Gert kom hem göra potatismos.
Oxbringa och potatismos = lapskojs eller hur det stavas :) Hur gott är inte det?!!
Förut kunde man köpa en burk med salta biten och blanda i i moset, men den burken finns inte mer.
Jag har kokat oxbringa förut en gång så jag visste att det skulle bli gott :)



En dag i helgen så skulle vi köpa mat hade vi tänkt, men orkade inte riktigt beställa och åka iväg, så fick det bli lådor. Ja i frysen har vi ju ganska många matlådor så Gert valde rotmos och fläskkorv, och jag valde ost och skinkpaj. 
Jag som aldrig, ja nästan aldrig dricker något tog ett glas vin jag, och Gert tog en öl :)
Inte lika gott som mat från "China", men helt okej.


Vi köpte mat igår istället men då fick det bli vatten till :) Som vanligt tog jag friterad kyckling och den var ju jättegod, som nästan alltid :) Gert tog bläckfisk han, och han tyckte att det var gott :)


I helgen så har vi varit hemma mest hela tiden och grejat. Gert har spikat upp den sista panelen i hallen och har målat den en gång, så nu är det strax klart, så skönt.
Ja våran hall och trappan ned har legat över mig, jag har ju velat ha fint och klart, men det har inte blivit bra förrän nu och vi har bott här i sju år i vinter, ni förstår ju :)
Ja bråttom har vi inte, nej det har vi inte, men då vi väl börjat och har en plan, ja då går det undan faktiskt även om vi inte skyndar oss eller har bråttom.
Det som tagit tid är ju att jag inte haft klart för mig hur det skulle bli då det var klart, nej det tog flera år tydligen haha :) Nu har vi ju gjort annat förstås, och trappen ned har inte riktigt varit någon prio, nej den har kommit typ sist haha :) 


Nej nu har jag gjort så jag har fullt med jobb framför mig, nu ska jag försöka ge mig på att rätta.
När jag rättar så har jag inget bra rättstavnings program så ibland blir det lite hur som helst har jag sett i efterhand. 
Jag läser igenom själv och försöker upptäcka stavningsfel och punkt och stor bokstav :) 
Just därför kan det bli fel, men jag hoppas och tror att du har överseende med det :)

Jag hoppas att du har det bra och att du mår bra.

Kram kram från mig till dig :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar