måndag 3 november 2014

Vill testa allt som finns för att kunna bli bättre!


Hej igen snart mitt i natten!

Ja förr i tiden satt jag och skrev varje morgon eller förmiddag, men nu har det blivit kvällar som gäller.
Ja jag har ju faktiskt inte tid att sitta och skriva på dagen, nej det känns som jag har alldeles för mycket på gång hela tiden haha :)

Jag tänker backa till i fredags, ja jag skulle egentligen till tandläkaren som var bestämt sedan en tid, men då Ylva på neurologen i Falun ringde och undrade om jag kunde komma och träffa doktorn så var ju det viktigast förstås.

Jag förberedde mig med "emla",  bedövnings salva på armarna och sen for vi, ja Gert följde mig.
Ett ganska viktigt möte då det skulle bestämmas hur jag skulle gå vidare då jag ju talat om för honom i telefonen att jag slutat med mina sprutor "Copaxone".
På vägen dit hade det varit en olycka så jag fick ringa och säga att jag skulle bli lite sen eftersom vägen var avstängd, men det gick fort att öppna vägen igen så bara lite sen blev jag :)

Han ville inte att jag skulle stå utan broms utan föreslog "Tecfidera", vilket är tabletter och det passar ju mig ni som vet hur spruträdd jag faktiskt är.
Det har ju gått bra nu då jag inte känt dom, men fy vad jag ändå inte gillar det och i ett och ett halvt år varenda dag har jag stått ut! Faktiskt bra och modigt utav mig utan att skryta :)

Vi bestämde att jag skulle lämna prov och sen prata med Ylva som är ms sjuksköterska och kan alla mediciner.
Ja det där med proverna gick åt skogen, det är totalt hopplöst med mina kära ådror så vi fick ge upp!

Första försöket jippi!!
Jag skulle till lab idag istället vilket jag varit och hon som skulle hjälpa mig gav också upp och det kom en annan tjej som kunde, på första försöket! Inte vanligt men hon kunde!!
Ja jag var utrustad med emla idag med haha, och glad är jag för det.

Utanför lab träffade jag min morfars syster Greta, och ja om ni bara kunde höra och förstå vad lika dom pratar alla dom syskonen och vad jag saknar min morfar som inte finns mer.
En urgullig tant är Greta verkligen och man bara tycker om henne!!

Nu tillbaka till Falun och min doktor Joakim.
Han undersökte mig och konstaterade att vi måste kämpa på mer med mina fötter som annars blir spetsfötter som han sa. :(

Gert kämpar på :)
Så nu blir det mer stretching och böjning av fötterna så dom inte blir helt stela och raka.
Usch egentligen vad konstiga grejer det kan hända med kroppen!

Gert var med och lyssnade och tyckte till och då jag sa till doktorn att jag ibland blir lite trött på mina ben, så förstod han det.
Skönt verkligen att han förstår så pass bra då jag förklarar, men han har och andra sidan massor av patienter tror jag och vi alla har väl liknande symptom.

Ja nu tillbaka till medicinen jag ska få, tablettform gillar ju jag , men biverkningarna som kan bli gillar jag ju inte.
Men jag ska testa och jag ska hoppas och tro att jag slipper dom värsta.

Man kan få kramper och magnip och behöva gå på toaletten då man blir lös i magen, hm det känns som jag hoppar den faktiskt för då jag inte kan ta mig själv på toaletten så känns det lite jobbigt att behöva bajsa på mig om det blir tok med magen.

En annan vanlig var att man får "fluschar" som dom kallar det, då blir man illröd, kliig varm, stickig på kroppen, kan vara en kort stund men också timmar, hm jag tror jag hoppar den med.

Ja det var väl dom som var vanligast och ni förstår ju!
Om man får fluschar så ska man ta en magnecyl en halvtimme innan, ja hörrni, jag undrar vad det är man ska stoppa i sig egentligen som ju faktiskt verkar reagera konstigt då kroppen kanske faktiskt säger ifrån på dom sätten som är biverkningar.

Ja man ska ju inte tänka så mycket, och nu vill jag testa så jag ska testa, men innan jag kan börja med dom måste doktorn se så mina prover är bra, om inte får jag tänka om och få något annat verkar det som.
Ja det är då en hel vetenskap  med alla sorters mediciner och jag har då inte orkat läsa om dom alla, men ingen är ju egentligen bra, och min som jag hade passade ju inte mig alls så här efteråt.

Nej nu är det nya tider och jag ska testa, det finns ju också olika mediciner mot spastisiteten jag har i kroppen som jag tänker testa, en efter en tills jag hittar på någon som passar mig, för jag tycker ju att det borde finnas en för mig.
Vi får se, jag tar en dag i taget och känner trots alla grejer jag har en sån glädje, jag älskar livet!
Och framför allt så älskar jag alla som finns i mitt liv! Kärlek!!

Efter Falun och sjukhuset var vi till Borlänge och käkade på Ikea för att Gert sen skulle åkte iväg till ishallen där det skulle bli match.
Jag valde att gå runt på kupolen jag innan själva matchen skulle börja och sen kom Gert och hämtade mig så jag också fick se.
Hans son Simon var inte med så det var ju sådär roligt haha, men skoj ändå förstås.
Ja en sen kväll blev det innan vi kom hem, men en skön bra dag hade vi och jag tyckte det kändes skönt att ha fått träffa doktorn igen, det är ju inte så ofta.
Han skulle beställa en tid till magnetkamera röntgen igen också för att se om det blivit några förändringar sedan sist.
Känns bra att dom har lite koll, men själva proceduren att göra röntgen är lite dryg och man måste ligga helt still i nästan en timme, lite drygt, men men inget att gnälla över haha :)
Nej nu ska jag rätta lite och sen försöka somna i tid, tiden bara rusar iväg då jag skriver så jag får ge mig nu :)
Hoppas förstås att alla har det bra.

Kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar