måndag 7 april 2014

Jag är så lyckligt lottad!





















Hej igen!
Ja jag är så lyckligt lottad!
Jag har mina två fina bästa döttrar, jag har min älskade man och hans pojkar.
Jag har fina vänner som finns för mig och jag har ett fint hus, ja snart blir det det, då vi renoverat det klart på utsidan.


Jag har lekstugan här hemma som min pappa byggde då Marielle var en liten tjej och ja jag är lycklig! Jag är så glad över många saker och fler än dom jag skrivit om ovan, men jag är också ledsen för att min pappa inte finns hos oss mer.
Idag är det fem år sedan han valde att inte finnas mer.
Det har varit många många jobbiga stunder och dagar efter det men jag vet att han finns någonstans och att han har lite koll på oss här. Det är jag glad för och tacksam över.
Det finns så mycket som kan kännas väldigt jobbigt men det finns oftast mycket positivt då man tänker efter och allt känns ju så mycket enklare då.

Fina Melina och Oscar <3


Jag saknar min pappa så mycket och jag tänker på honom ofta och pratar lite med han ibland.
Speciellt då jag vill fixa med något, ja då vill jag ju ha pappa som hjälper mig. han var så himla duktig och kunde fixa allt man behövde, ja han var jätteduktig på att snickra och fixa.
Nu har jag ju Gert som kan han med, och det är jag så glad över.

Men det är så jobbigt då man ju haft en underbart snäll pappa som fixat det man behövde förut, så jag kan säga till pappa att "Pappa nu behöver jag dig"! lite på skarpen liksom.
Då han grejade med saker hos oss så kunde Gert göra annat, men det går ju inte nu då allt ligger på Gert.
När pappa dog så vart all tapetsering liggande på mig, och nu då jag inte kan längre så ligger tapetansvaret på både Melina och Marielle som är så duktiga så! Händiga tjejer har jag!

Ja det finns inte ord för vilken händig pappa jag hade och mina tjejer hade världens bästa morfar verkligen. Tur vi både jag och tjejerna kan fixa det mesta, vi har nog fått det av min pappa, deras morfar. Nu kan ju inte jag fixa med mycket längre, men jag kunde och kan ju egentligen haha :)

Jag håller ju på att fixa och göra fint i vårat kök och har hittat på en tjejs svärfar här i närheten som är som pappa, ja han är så duktig och fixar så fint, så snart kommer bilder på resultatet.
Han är en man man bara gillar, ja det är så verkligen och inget verkar omöjligt och ja han är en sån snäll människa och så himla duktig.

Maria grejar med kransarna, fyra stycken blev det till slut :)

Inte så snygga på nära håll, men verkligen i Ernst klass kan jag lova :)

Jätteroligt att få göra fint i köksfönstren. Maria och jag höll igår på med kransar jag skulle sätta upp i fönstren, ja det var ju mest Maria som fick fixa, men jag hjälpte till så gott jag kunde.

Jag fick mitt i vårat pyssel främmande av min tant som var ledsen och ja jag vet inte hur jag ska göra.
Jag vill inte att hon ska vara arg på mig för jag tycker ju så mycket om henne, men jag orkar inte.
Nej min ork tar slut och jag måste få var ute och pyssla med mitt eller bara sitta och sola mig lite utan att behöva oroa mig för att hon ska komma och vara ledsen.

Hon måste verkligen för sitt eget bästa vara på något ställer så hon får träffa människor att prata med så att hon får var glad och skratta och njuta av livet som hon har.
Hon är egentligen en social tant med så mycket gott att ge till andra så jag önskar att hon får det bättre än hon har det. Hon förtjänar inte det, nej hon behöver få må bra.

Maria och Leona myser i solen :)

En härlig stund verkligen :)

Nuji och Piyawan :)

I fredags vart jag bjuden på grillat och jag hade en mysig stund med Piyawan, Nuji, Maria och lilla Leona. Jättegod mat fick jag också och jag är så glad över dom alla.

Jag hade behövt Marielle med då, eftersom det är engelska som gäller haha, jag tycker det är så roligt att prata engelska men det går sådär om man säger.
Marielle är jätteduktig och törs prata så hon hade behövts så det hade känts mer naturligt kanske.
Nästa gång!
Ja tänk att vi i början av april kunde vara vid Jägarnäs och grilla?
Inte klokt vad härligt och tänk vad mycket och många gånger vi kommer att kunna göra det.
Jag skulle verkligen vilja smaka massa thailändska rätter och jag känner mig modig som törs och vill smaka.

Jag gillar inte svamp alls, men jag åt två svampar som var grillade haha, men aubergine var inte min grej alls, men om jag smakar fler gånger så kanske :)

Så här kallt var det förra gången jag testade ;)




Det går undan kan jag lova och kolla däcken!
Idag har jag varit på hjälpmedelcentralen och jag har provat ut nya rullstolen på riktigt.
Lite småjusteringar bara sen är den klar.
Men innan jag får ta hem den så måste jag få hjälp att sätta in en ny dörr här hemma så det går att köra in rullstolen i ett rum så jag kan ha den där.
Det kommer bli jättebra och nu då jag inte kunde få den fixad då det var vinter och jag kände jag behövt den för att kunna ta mig ut, så har jag ingen panik alls.
Men lite bråttom haha har jag allt.
Jag provåkte och den går så snabbt så jag känner att jag vill gapskratta hela tiden haha!!
Ja det kommer bli kanon, men sittandet kan jag inte få till ordentligt, jag har så långa ben haha, men den kommer vara så himla bra för mig och den går dubbelt så fort som min nuvarande.
Tänk att jag ska kunna få åka i femton istället för 7,5! Skillnad kan jag lova!
Ja glad och tacksam är jag över den nya rullstolen och ja det kommer att bli toppen!

Tre finingar <3 Daniel Stina och Marielle <3
Marielle och Daniel kom och hälsade på lite i solen, en härlig dag!

Jag har inte skrivit på ett tag nu då jag har haft det lite rörigt här hemma.
Jag har i helgen pysslat med Maria så det har inte blivit av då heller, men snart då allt lugnat ner sig så blir det ett inlägg varenda dag tror jag förutom helgerna då jag inte kommer ha tid.


På lördagarna blir det loppis på schemat och det ser jag fram emot, ja gud så roligt det kommer att bli. Jag önskar det kunde vara varmt året om, iallafall snöfritt tycker jag att jag kunde få bestämma.

Jag hoppas alla haft fina bra dagar och att ni får det framöver också förstås.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar