fredag 25 april 2014

Lite mycket mallig är jag nog haha !



Den här tavlan hänger i Hedemora på Permobil :)

Hej och god kväll på er den här underbart fina fredagen!

Jag har försökt sitta ute på kvällningen men det går inte, iallfall inte den här kvällen då min kära tant dyker upp hela tiden.
Ja jag brukar ha ork, men just idag så har jag haft ont i huvudet mer än halva dagen och känner att min ork tar slut väldigt fort.
Jag kunde inte åka in och stänga balkongdörren förrän Gert kom hem, så nu sitter jag här inne i säkert förvar utan något som känns jobbigt.
Det är så sorgligt och jag märker nu på bara två veckor att det inte är bra, nej hon har blivit sämre. Jättejobbigt att känna att jag måste låsa in mig och låtsas att jag inte är hemma, men jag har inget val just nu och jag hoppas verkligen att dom får till ett annat boende till min kära gulliga tant.
Hon förtjänar det bästa och jag vill att hon ska få må bra förstås.
Jag tycker ju om henne väldigt mycket, men det tar på krafterna med så många gånger på en dag.

Sist jag skrev så bjöd jag er på ett riktigt skitinlägg, men det ska ni slippa idag då det inte hänt några olyckor haha :)

Nu till något som känns viktigt i mitt liv!
Jag har varit och kört upp för att köra bil med en joystick, och jag klarade det!
En lång rätt jobbig dag, men så underbar och gissa om jag väl var och är lite mallig över att trafikinspektören tyckte att jag var godkänd!

P-A som är en klippa och hjälper och peppar mig!


En skön dag, men nu är det förstås inte bara det som jag behövde klara, nej nu ska jag vänta på och få besked om jag får hjälp att fixa bilen så jag skulle kunna köra själv och slippa sitta bara bredvid.

Jag övningskörde med Fredrik för att sen köra upp med trafikinspektören Mikael.


Jag vill verkligen kunna få göra det och få känna mig oberoende av skjuts.
Jag vill och jag kan lära mig att köra på det viset som jag fick köra upp, men jag som är van med rullstolen där gasen är framåt och bromsen bakåt fick lov att lära om.
Gasen är bakåt och bromsen är framåt. Gissa om det tog på mina krafter!

Jag har verkligen haft sån tur som får så bra hjälp av Hedemora anpassning, ja nu heter dom permobil istället, men dom är guld värda för mig och jag är så glad över att dom finns och att dom vill hjälpa mig på riktigt! Från hjärtat känns det liksom!

Ja såhär duktig var jag :)

Jag kommer verkligen att behöva kunna köra bil då Marielle och Daniel och Stina förstås, ska flytta iväg snart.
Jag måste ju kunna åka och hälsa på när jag och vi vill, ja det kommer att bli kanon till slut är jag säker på, men det kommer att ta på krafterna att träna, men det är det ju värt! Ganska mycket Nora kommer det att bli framöver och det känns super roligt!

Stina myser med Marielle och Daniel <3

Maria och Gert hade ganska många timmars väntan på mig den dagen haha, men det fick dom stå ut med, och vi hann iallfall åka och äta lunch och sen kom dom med fika till oss där vi var och övningskörde.
Ja jag är så glad så det finns faktiskt inte några ord för det riktigt. Mallig, ja det är jag det!

Jag tränar på att dricka loka, och det går!



Jättegott var det på restaurangen vi åt på.
Ja hörrni nu medan jag sitter här hemma så ser jag min tant utanför för säkert den åttonde gången på bara ett par timmar, ja ni förstår ju att det inte går att sitta ute för mig, det måste bli någon ändring!
Jag har jättebra kontakt med en dotter och jag är så glad över det.
Det är verkligen inte lätt att vara anhörig då det blir så här, jag tycker så synd om dom.
Men men nu kan livet blir hur som helst och det finns inga garantier på något sätt som säger att man ska få vara frisk, men att bli dement är hemskt och jag önskar att alla som blir det fick slippa.
Att man fick leva och vara så frisk man kan tills det är dax att dö, ja det är ju drömmen det.

Igår var jag och badade i varmvatten poolen nedanför sjukhuset och det gick jättebra. Jag gillar egentligen inte att bada och är ingen vattenmänniska alls, men det gick bra.
Jag tror att jag spände mig då vi var där så det är anledningen eller iallfall en av dom som gör att jag haft ont i huvudet hela dagen nästan.
Maria och Rebecca var med båda två i poolen med mig och Petra som är min sjukgymnast var också med.
Vi satte på mig tyngder på fötterna så att jag fick stå och det var en konstig känsla under mina fötter då jag fick ner dom i poolen.
Lite "ondkonstig" känsla faktiskt, men det är ju skrovliga klinkers så jag förstod ju varför, men knepigt kändes det.
Jag ska prova att vara där varje vecka ett tag och se hur min kropp blir att må, och jag får ge det lite tid då jag ju egentligen inte gillar vatten alls mer än i duschen haha :)
Man får ta en dag i taget och se hur det känns.

Vi har haft snickare här hela veckan som börjat lägga om vårat tak, och det känns superskönt att veta att det inte kan läcka in vatten vilket det ju kunnat börja göra då ingen gjort något sedan 1970, ja faktiskt är huset lika gammalt som mig :)
Nästa helg ska en annan snickare, Kurre, ja våran Kurre haha:)
Han har hjälpt oss mycket i Smedjebacken i vårat hus vi hade där, så nu är det dax igen.
Ett altantak och ett staket ska det bli, och så har jag förklarat hur det ska vara, som i min dröm jag hade haha :)
Så himla tokigt att drömma om konstruktioner av en altan tycker jag nog, men det blev ju enkelt nu då jag har en bild i huvudet hur jag vill ha det.
Kurre är en händig super trevlig glad människa och för han är inget omöjligt alls. Skönt och tur för mig haha!! Ja bilder kommer ju så småningom förstås då det börjar på att bli klart.
Vi var och köpte färg igår så det ska bli som jag vill, ja Gert är förstås med på mina idéer han med som tur är.

En lortig fin Gert <3
Han fixade i helgen så att inga katter ska kunna springa under och bajsa under våran altan.
Vi satte armeringsnät och Gert fick lov att krypa under och spika, och han blev inte så ren om man säger så. Men bra blev det!

Melina och Oscar fick posera på lite nya kort då Oscar tycker jag har super dåliga kort på dom, så här kommer några nytagna fina kort:)






Ja det blev några kort tagna så nu hoppas jag väl att dom ska vara gladare haha :)
Nu är det fredag kväll och helg och jag hoppas alla får en fin helg.

Jag hoppas på sol jag så jag kan försöka sitta ute ifred i solen och få njuta lite!

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar