fredag 9 december 2016

Jag mår så himla bra!

Ingenting är omöjligt :)

Hej hej!
Jag måste börja med att berätta hur himla bra jag mår.
Jag är så fantastiskt härligt glad för att jag har det så himla bra. Jag har min bästa familj och dom bästa assistenterna och så har jag ju mig själv.
Jag tänker inte, och jag kommer inte tröttna på mig liksom, nej jag trivs rätt bra med mig.
Jag får aldrig tråkigt, och jag mår så bra.
Dom där känslorna som dyker upp när helst dom vill, en härlig känsla som jag önskar att alla fick känna.
Jag har skrivit om det förut men det är så otroligt att man känna en så stark kärlek till livet, ja det finns inte ord för dom känslorna nu då jag vill förklara.

När jag och Gert for till Örebro förra veckan så fick jag en påminnelse hur dålig jag är på att hitta.
Nu då jag sitter bredvid i bilen så hittar jag sämre än någonsin :) När jag kör själv så har jag alltid haft lite koll iallafall :)
Utförligare skyltar efterlyses! Jag har så dåligt lokalsinne, ja jag kan nog faktiskt säga att jag har sämst. Jag behöver bättre skyltar, överallt, ja faktiskt överallt.
Städer och vägar borde liksom förstå vart jag ska, och se till att det finns skyltar överallt så jag lätt kan hitta dig jag ska.
Om det som ibland står två vägnummer bara på en skylt, hur ska jag veta då liksom vart jag ska??
Ja bättre skyltning överallt, det behöver jag verkligen!


Vi har ofta myskvällar här hemma, men oftast bara jag och Gert. Den här kvällen fick Filip vara med Melina och skutta i soffan lite :) Han är bara för härlig, och man kan inte annat än tycka om honom.


Kaninerna där ute är förstås lika härliga som Filip, bara det att dom är där ute dom.
När solen skiner ligger båda gärna på "verandan" och solar sig, nu blev det bara ett kort på Polly, men oftast ligger dom där samtidigt och njuter. Dom är verkligen livsnjutare dom, lika som jag :)





I Fredags var jag och Rebecca till Falun för julbord med mitt assistensbolag Libra.
Jättegott som alltid, och vilket underbart bra bolag jag har som chef.
Jag är så himla glad för att jag inte valde kommunen utan tog Libra istället.
Maria skulle följt med oss till Falun hon med, men hade så ont i huvudet så hon fick lov att bli hemma. Min käre make fick göra som så många andra fredag kvällar, vara i ishallen på match. Melina som jobbar i kiosken med sin kompis Stina, hon kunde inte heller följa på julbord eftersom hon skulle vara i kiosken.
När vi kommit till Falun så hade Gert försökt ringa mig men jag hade slagit av ljudet. Matchen blev inställd, ja så kan det ju bli förstås. Motståndarlaget hade väntat på sin buss som inte kom, tråkigt men så blev det för dom.
Jag och Rebecca fick iallafall en mysig kväll med god mat och trevliga människor.


På väg hem kom jag på att jag glömt ta medicinen som jag tänkt ta innan vi skulle hem. 
Typiskt, men då fick Rebecca lov att stanna för att köpa en dricka till mig.
Hon vet att jag helst vill ha Fanta citron, vilket nästan aldrig finns någonstans. Vi stannade vid statoil i Falun, där finns det Fanta citron!! Hurra liksom :)

Nu till något helt annat , jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag tycker att huvudvärk och magsjuka är det värsta som finns.
Min vän Marianne skrev en kommentar om det, så jag skriver några rader om just det.
Jag har skrivit om det förut vet jag, men gör det igen.

Jag är så glad för att jag upptäckte att jag kunde kräkas.
Jag hade trott att jag inte skulle kunna det då jag inte ens kunde hosta.
Jag fick testa att kräkas då jag ätit sockerfria kolor, en hel påse tror jag minsann att det var, och jag kräktes. Haha :) Att kräkas är en stor kraft där inuti, en kraft man inte kan rå på. Jag är glad att kroppen fixade det automatiskt åt mig.
Ja så här efteråt måste jag skratta och småle åt situationen.
Melina var hemma med mig själv då, så hon ringde Maria och sa mamma kräks och jag är alldeles ensam hemma. Hon kom på direkten.
Hon var inte min assistent då utan hade blivit min vän genom hemtjänsten och herregud vilken tur att det blev så.
Maria fixar lite :)

Ja det var så att jag fick en bromsmedicin i sprutform som heter Copaxone, en spruta varje dag.
Jag tog dom i ett och ett halvt år och började undra om det var dom som gjorde mig sjukare och sjukare? Enligt min doktor var det inte så, det var han säker på.
Jag bestämde mig för att sluta med sprutorna en helt vanlig dag och har inte ångrat mig sedan dess.
Jag hade ingen styrka alls kvar och visste inte hur jag skulle få till en hostning, att kräkas för mig var helt otänkbart och jag oroade mig för den dagen.

Efter att jag slutade med mina sprutor så kan jag hosta ganska bra, och jag är så mycket bättre i hela kroppen nu. Ja, jag jämför med innan, och då är det som natt och dag faktiskt. Min doktor vill inte kännas vid det, men jag vet jag.
Jag fick på en gång en ny bromsmedicin då jag ringde och meddelade att jag slutat med Copaxone och den fungerade inte alls. Det var en sort som heter Tecfidera, fy så illa och dåligt jag mådde hela tiden, det gick inte.
Nu har jag min tredje bromsmedicin och det är Mabthera som jag får två gånger om året i droppform. Jag känner inte av några biverkningar alls, och två dagar om året är ju väldigt lite som krävs av mig för att få min bromsmedicin. Jag gillar den.
Ja nu blev det som vanligt, inte bara några rader :)


Lite innebandy i Sandviken var vi på i Lördags. Melina fick vara med och spela hela matchen, och jag som mamma tyckte förstås att hon var duktig. Nu var dom duktiga allihop och dom vann mot Sandviken, vilka ligger först i serien eller vad det kallas :)
Ja jag har egentligen ingen aning om vem eller vilka som är duktigast eller duktiga, jag är ingen tävlingsmänniska alls jag :)
Jag tycker även fast jag ingen förstår att det är jätteroligt att titta på, och Melina är ju alldeles nybörjare så det är roligt för hennes skull också.
Hon spelade då hon var yngre men gjorde ett långt uppehåll på flera år, men nu så :)




Jag vet om att jag har läsare från många olika länder, men häromdagen då jag kollade statistiken så hade jag väldigt många från Litauen bara på en vecka? Mån tro hur den där statistiken fungerar egentligen?:)


Jag hjälpte Gert att sy i knapparna på hans fina jacka för några dagar sedan.
Jag förstår inte hur dom som syr och gör jackor inte syr fast knapparna ordentligt. Dubbeljobb verkligen blir det,  och med mina dåliga händer så tog det sin tid.
Vore bättre knapparna låg i en liten påse då eftersom dom ändå kommer att lossna inom kort :)
Inget att gnälla över alls förstås, men jag gör det lite iallafall. Onödigt jobb, och man behöver ju faktiskt fästa också så att dom inte åker av.
Nu sitter varenda knapp där den ska och Gert kan använda den igen.


Marielle kom en sväng till mig för att få hjälp med en uppsats hon skrivit. Mest lite rättning, men då hon skriver den här uppsatsen med en tjej från Finland som inte kan svenska, ja då blir det en del rättande haha :) Lite ord i fel ordning och nja lite mycket att rätta.


Jag tyckte vi var ett jättebra team, och vi fick till det riktigt bra.
16000 ord minst, ja Marielle är som tur är duktig på att få till det, så det blev bra till slut.
Jag gillar verkligen att få hjälpa till, och svenska är ju mitt ämne har jag tyckt, men det här?!
Ja universitets uppsats, ja, jag säger då det.
Ämnet dom valde var livsmedelsverkets regler och lagar, vilka som bestämmer och sätter regler och vad är det för skillnad på Finska och Svenska regler?
Ja inte ett favorit ämne alls, men jag tycker att vi fixade det bra.
Tålamod, det behöver man så man inte ger upp.
Vi käkade Gerts köttfärs limpa och Marielle gjorde några matlådor till sig som hon tog med.
Ja en riktig myskväll tyckte jag att vi hade.


Gert satt och såg på fotboll medan jag och Marielle gjorde läxan klar.
Det blev tyst efter ett tag så jag trodde att han somnat :) Men nej då, han satt och kollade på en match från dagen innan. Han orkade inte se hela matchen så han spolade fram och stoppade då det blev mål, haha :) Han är då rolig han.


Dagen efter att Marielle var hit så åkte jag och Melina på en tur till Västerås för lite julhandling.
Jag var nästintill klar, men hon ville köpa några paket. En riktig mysdag med Melina fick jag då <3
Ingen av oss hittade knappt något, så vi gick in på Citygross och där minsann! :)
Då blev vi köpsugna båda två haha :)

Jag upptäckte på vägen dit att jag glömt min mobil hemma. Det gjorde inte så mycket förutom att jag glömt föra över pengar till mitt lönekonto från ett annat!
Ja det blev lite små jobbigt så jag ringde min ena assistent Rebecca som gick till mig, hon bor på gatan ovanför bara.
Hon gick hem till mig men hittade ingen mobil, så när hon ringde mig sa jag att vi lägger på och så ringer du och hör vart den är :)
Haha, ja, jag och Melina fattade inte vart det ringde, men min telefon låg vid mina fötter :)
Hur gick det till och vilket under att den låg kvar vid min ena fot?! Den hade ju hur lätt som helst kunnat glida iväg, jag körde nog väldigt försiktigt jag då :)
Ja jag hade alltså inte glömt den, den var med mig men helt utan att jag visste :)





Nu till idag, jag fick lov att åka till Västerås igen, ja två gånger på en vecka, bra gjort haha .)
När jag kom hem efter min tur med Melina så insåg jag ju ganska direkt att jag behövde två till, ja två hade jag köpt, men jag har fyra fönster i mitt kök. Ja det fick bli Citygross en gång till :)
Nu har jag kransar med kottar i fönstren som Maria hjälpt mig att göra, ja hon gjorde dom medan jag tittade på :)
Jag haft dom i flera år så jag tänkte förnya mig lite till sommaren och hänga upp hjärtan istället, och sen ta fram kransarna till nästa vinter. Bilder kommer framöver då jag är klar :)
Vi käkade jättegod mat och jag hade tur som fick ta friterad kyckling med sötsur sås, jippi!!


Ja trots att jag var där för bara några dagar sedan så blev det lite mer handlat idag, och hjärtan blev det :) Alla påsar bakom mig är inte mina :) Rebecca hjälpte till haha :)


När jag kom hem från Västerås med Rebecca så hade jag fått paket i brevlådan. Jag hade beställt lite gulliga tröjor till hundarna. Jag hade tagit Large till Stina och XXL till Tyke.
Ja ni förstår ju hur roligt det blev då jag öppnade paketet och öppnade förpackningarna :)
Haha vad vi skrattade allihop, vilket felköp :)
Ni som inte vet så är det amstaff hundar och då fungerar inte dom här små kläderna :)



Jag tror att dom skulle passa bäst på kaninerna haha :)
Nej jag får ge dom till någon som har så små hundar helt enkelt.


Nu på kvällningen fick jag besök i mitt sovrum, mina älskade fina tjejer <3
Vi var alla tre i sängen sittandes med varsin mobil, inte klokt alls!! :) Men en härlig stund iallafall var det tyckte jag.



Jag hoppas som vanligt att ni som läser har det bra och mår bra, så bra det går liksom :)
Många kramar från mig, och jag skriver nog alldeles snart igen :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar