torsdag 24 januari 2013

En glad överraskning :)

Marielle steker pannkakor :)

Hej och god morgon på er!
Nu tog det många dagar för mig att orka skriva i min blogg, tråkigt känner jag för min ambition var ju att skriva lite varje dag.
Men nu är inte förutsättningarna lika som dom var då jag började skriva i min blogg och med händer som fungerar dåligt får det bli lite som jag känner just för dagen.

Häromdagen så låg jag och vilade då Melina kom hem från skolan och hon hade med någon såg jag och det brukar hon inte ha så jag blev lite undrande, och den hon hade med sig var Marielle!!
Dom hade smygit båda med det och varit rädda för att försäga sig så jag kan lova att jag blev chockad och glad över att hon kom hem några dagar då hon ändå var ledig från sitt jobb.
Vilken överraskning och det har varit så skönt att ha henne hemma några dagar :)
Hon skulle egentligen börja klockan två idag så hon tänkte hon skulle hinna åka i lugn och ro tillbaka till sälen, men hennes chef ringde och ville att hon skulle börja tio istället så det blev att hon fick lov att åka tidigt imorse.

Det har inte hänt så mycket mer än att det varit skönt att ha Marielle hemma några dagar och det är så härligt att se tjejerna tillsammans som verkligen är världens bästa vänner och många skratt blir det.
Marielles kompis Kim har varit här lite också och han har hjälpt Marielle med sin bil som skulle besiktas, men trots att alla lampor var bytta och okej så blev det många tvåor på protokollet :)
När Marielle kommer hem nästa gång så ska Kim hjälpa henne att fixa allt så den går igenom får vi hoppas :)
Kim vilar lite efter att ha varit ute i kylan och fixat bilen :)

Igår var vi till Ludvika igen då min doktor ville träffa mig igen, jag pratade med honom förra veckan så jag visste inte vad det var han ville.
Han hade fått ett svar från neurologen i Falun och ville prata om det så igår pratade vi med honom om brevet han fått.
Det är så att jag har en neurolog där som är bra egentligen,  men jag känner nu då jag blivit så sjuk att jag vill träffa en annan neurolog och höra vad en annan doktor säger och tycker.
Jag har bestämt mig för att ta bromsmedicin, även om dom inte kan säga att det kommer att hjälpa mig men då innan så behöver jag träffa en till doktor känner jag så jag får höra vad någon annan tycker och tänker.
Någon med mer erfarenhet och kanske lite mer känsla, jag behöver ha en doktor som förstår och jag har känt med han jag har att det varit lite svårt att göra sig förstådd och att han inte förstått allt jag sagt och förklarat,  men då mest beroende på att han är japan och att det inte är lika lätt att han ska förstå det jag förklarar. Det blir inte lätt att diskutera fram och tillbaka när man märker att han inte riktigt förstår alla orden.
Doktorn i Ludvika ska försöka få till så jag får en specialist i Falun eller annars på ett annat sjukhus så jag får känna mig lite säkrare på min doktor och eventuellt behandling.

Jag fick igår prova att stå igen och Erik i Ludvika ska köra hem ståbrädan till mig så fort han har tid så jag kan stå här hemma varje dag och det hoppas jag ska bli jättebra.
Bra för kroppen att stå upp och jag tror och hoppas att alla mina hemska spasmer ska minska då när jag får belasta lite grann varje dag.

Nu är det inte lång tid alls kvar innan vi ska flytta och det känns lite overkligt men det kommer bli bra bara vi får flytta och allt är klart.
Jag har fått två köksritningar på det kommande köket och jag är inte nöjd med dom, jag måste få ändra lite och ska ringa kommunen idag så jag får prata med honom och se vad han tror och tycker.
Inte alls lätt att få till det känner jag men jag hoppas det blir bra till slut och det viktigaste för mig är ju att nå och kunna laga mat som vanligt, men man vill ju ha det enkelt och så vill jag ju ha lite avlastningsytor och sånt. Mycket man ska tänka på, och även om jag tycker det är roligt så är det samtidigt väldigt svårt. Jag skulle behöva ett sånt köks ritningsprogram i min dator så jag själv kunde laborera och ändra hur som helst tills det blir bra men det har jag ju inte:)

Nu känner jag att mina händer inte orkar mer för idag så jag säger hej så länge och hoppas förstås att alla får en fin bra dag idag.
Jag törs inte skriva när jag skriver nästa gång men jag hoppas det blir lite oftare än det varit nu på slutet.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar