onsdag 2 januari 2013

Skönt att veta att man kan få hjälp då man behöver :)

Hej och god morgon!
Nu är vardagen igång och här sitter jag som förut med datorn i knät.
Jag kan inte sitta i sängen och skriva längre då jag ju inte kan ta mig i eller ur sängen själv längre.



Från och med idag så ska jag få hjälp hemma och har fått en larmknapp på armen.
Vi bestämde att någon skulle komma hit vid halv åtta åtta tiden och hjälpa mig upp ur sängen, men jag behövde gå upp på toaletten då Gert skulle gå upp till jobbet så jag fick ringa på larmknappen och tala om att jag inte behövde hjälp nu på morgonen.
Det känns lite konstigt att behöva ha armbandet och larmet och att någon ska ha reda på hur det går för mig, men samtidigt så känns det tryggt att jag kan trycka på knappen om jag ramlar eller behöver hjälp på något sätt.
Det kommer bli bra och jag kommer säkert vänja mig.
Om jag skulle bli sämre än jag är nu så kommer jag förstås behöva ha någon hemma här jämt som hjälper mig med saker, och blir det så får jag lov att ta det då.
Just nu känns det iallfall skönt att jag kommit en bit på väg i "tänket" om just det och jag hoppas att jag kommer bli bättre och inte sämre förstås. Allt kommer att bli bra,  men det är ett jäkla jobb med allt och särskilt är det ett jobb med sig själv och sina massor av tankar som man kan ha då man hamnar i en sån här situation.
Jag har varit ledsen många gånger nu sista veckorna och känt att allt känts tokigt och jobbigt, men sen i nästa sekund så har jag känt styrka och mod och jag vet att jag kommer fixa det.

Utan hjälp av Gert vet jag inte hur det skulle gått allt som har med min sjukdom att göra och jag är så glad för att han står ut och vill hjälpa mig med det jag inte kan fixa själv.
I och ur sängen tex, jag har inget bra att hålla mig i så det är jätteviktigt att han finns och håller i mig och jag kan hålla i mig i honom.
Det kommer att bli bättre då vi flyttat med allting tror jag faktiskt och då kommer jag se till att jag har saker att hålla mig i där jag behöver så jag kan klara mig så bra det bara går själv.

Vi har i helgen skrivit en lista på alla ställen vi behöver ringa runt till, så idag och den här veckan blir nog en riktig ringvecka:)
Jag gillar inte att prata i telefon alls längre och har ju inte gjort på många år, men det är bara att slå numret och ringa ändå förstås:)
Ska kolla upp lite om flyttstädning hade jag tänkt också så att jag slipper ha någon här som ska städa, roligare att lägga ner energi och ta hjälp i nya huset tycker jag.
Ska kolla upp lite om tapetserar hjälp också för nog vill man fixa till några eller något rum och särskilt vårat sovrum och vardagsrum tycker vi så det är klart någonstans innan vi flyttar in.

Åh om jag varit frisk bara, då hade ju jag fixat allt själv, men då hade vi ju inte flyttat förstås för om jag varit frisk så hade ju vårat hus vi bor i nu passat perfekt :)
Mycket förändringar kan det bli i ens liv då man blir sjuk och jag är jätteglad att alla i familjen tycker det är okej att flytta och fixa till så jag kan klara mig så bra det går själv.
Jag är med andra ord superglad för livet och särskilt mitt liv och dom som finns i det :)

Hela jul och nyårshelgen har varit en riktig hemma helg och vi har inte skyndat oss med något alls utan haft det lugnt och skönt.
Tur att Gert också trivs med att vara hemma och ta det lugnt bara vi så han inte varit en partykille:) Det hade ju blivit tokigt om vi varit olika som personer nu då jag är sjuk och har fullt sjå att ta mig i och ur bilen, det är verkligen superjobbigt,  så jag vill inte åka iväg i onödan längre utan bara när jag verkligen behöver åka iväg.

Igår eftermiddag var vi på Sune filmen och det blev några skratt på bion men också då jag skulle försöka få in mina ben i bilen haha :)
Det går verkligen inte alls bra och när väl benen blir lite mjuka måste Gert vara med precis då, och "bända" ( lyfta ) in dom, inte klokt hur dåligt ett par ben kan fungera egentligen faktiskt.
Men skönt vi kan skratta lite åt dom och det viktigaste är ju att vi inte har bråttom utan tar det lugnt och inväntar att dom är lite med i matchen.
På nyårsafton passade jag på att äta som vanligt en sista gång och ni kan ju förstå att jag njöt :)

Oxfile och potatisgratäng

Hade tänkt göra fint i glas, men vi insåg att det inte skulle få plats så det blev en vanlig tallrik :) Jordgubbar, passionsfukt, maränger, glass och grädde!

Igår började mitt nya nyttiga liv igen, men den här gången får det bli på riktigt har jag bestämt.
Jag vill ge min kropp en chans att kanske läka lite genom att äta rätt och ska utesluta många saker som jag ju annars förut ätit.
Jag hoppas verkligen att jag ska bli att må lite bättre och att kroppen skulle kunna få fungera lite bättre än den gör nu.
Jag kommer att gå ner några kilon helt automatiskt också och det gör ingenting alls för då får min kropp det lite lättare kanske :)

Det är nu bara en månad kvar tills vi ska flytta och vi måste snart börja packa i ordning allting, det är tråkigt att jag inte kommer kunna hjälpa till som jag ju skulle kunna gjort om jag varit frisk, men jag ska självklart göra så mycket som jag kan och orkar.

Jag ska nu käka lite frukt och en smörgåsbit som jag bakat själv med bara nyttigheter i :)

Min frukost :)

Nu medan jag skrev i min blogg ringde hemtjänsten och ville komma hit och prata lite och så skulle jag skriva under ett papper om nycklarna vi lämnade igår kväll.
Det känns faktiskt superbra att få lite hjälp och så skönt att jag bara kan larma när jag behöver!
Vi bestämde att dom varje förmiddag ska komma hit en speciell ca tid så jag kan få duscha medan dom är kvar här och det kommer bli kanon att veta att dom hjälper mig om jag behöver.
Ha nu en härlig dag alla och njut av livet lite extra :)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar