fredag 2 maj 2014

Nu är vi på gång! På riktigt!!

Oscar, Melina och Stina <3

Hej hej!

Här sitter jag efter en helt underbar dag idag!

Jag har haft så många superbra dagar nu men kommer inte hinna skriva om allt i dagens inlägg, men det kommer så småningom.
Några dagar har vi då tagit tag i vårat liv på riktigt också.

Jag ska ta upp en grej som verkligen är tabu att prata om för många, och många lever ett ytligt "fint" liv där ingen får förstå att det kan finnas problem.

Nu finns ju många som lever så ytligt och har råd med det också förstås, och det är för mig helt okej och man får tycka och göra som man vill, men ytlig är något jag verkligen inte vill vara.
Jag vill göra saker för min och våran skull här i familjen, och inte för att grannar eller bekanta ska tycka att man är bra eller att man har fint.

Ja det är en riktig tabu grej det där med ekonomi grejen.

Vi ligger ofta efter med någon eller några räkningar och det är inte roligt alls att hamna efter, och det är så svårt att komma ikapp.
Och när då man väl kommit ikapp så sitter man där i klistret igen känns det som.
Man kan ha fått som vi en rörmokar räkning, skatt på bilen, försäkring osv som ska dras som man inte tänkt på. Inte alls bra och nu är det skärpning Nina!
Man har ju tittat på lyxfällan och vet hur lätt hänt det är, och ganska lätt är det ju att skriva upp alla utgifter man har för att ha koll. Men ändå fast det är lätt så är det inte säkert att man tagit tag i det, vilket ju inte jag och vi gjort.
Nu har det inte blivit av och därför så kommer det som ett brev på posten bara då man får tex skatt på bilen utan att man haft koll på det.
Nej nu måste vi ha koll framöver så det inte blir fler såna brev på posten och inga mer överraskningar.
Faktiskt så måste vi få till det här eftersom man ju inte mår bra alls, och man kan bli liggande och grubbla på såna grejer som ekonomi och pengar mitt i natten ibland.
Hur ska det bli den här månaden?

Ja det är inte konstigt alls att vi blivit efter ibland då jag får knappt några pengar alls, och nu kommer framtiden då jag kommer kanske att förlora tre tusen i månaden bara för att min sjukpenning ska bytas ut till sjuk ersättning. Ja det är faktiskt sant!
Nej roligt är det verkligen inte och att bli straffad och få mindre pengar varje månad då man råkat bli sjuk är och känns inte schysst.
Om jag inte haft Gert så hade socialen fått lov att hjälpa mig för det hade inte funnits en chans att fixa ens en hyra med min "lön".
Om jag varit frisk så hade vi ju aldrig hamnat i en sån sits som vi är i ibland nu då jag ju fick lön, men nu då jag får pengar från försäkringskassan så är den bara hälften som om jag jobbat och nu snart ännu lägre.
Ibland får jag lite panik över det, men det hjälper ju inte alls, utan man får lov att ta tag i livet och försöka minska på utgifterna vilket ju inte är det lättaste.
Vi har tex postkodlotter och det är ju något jag känner vi måste ta bort, men då är det väl antagligen så att vårat postnummer vinner bara för att jag tagit bort dom.
Men att betala flera tusen på ett år går helt enkelt inte, utan då är det bättre att betala något vi behöver för dom pengarna eller varför inte spara.
Ja nu är vi på gång och det måste bli en ändring så vi kommer att klara framtiden med mindre pengar.
Jag skriver inte om ekonomin för att ni ska tycka synd om mig på något sätt, nej absolut inte, det händer väldigt många människor, så jag vill ju mest ta upp det till ytan så att det kanske blir lite mindre tabu!

Ja ibland då jag tänker på mitt liv och alla sjukdomar och sjukskrivningar jag fått lov att gå igenom så kan jag bli så arg!
Jag har ju inte bestämt att jag ska behöva bli sjuk och få mindre pengar än om jag jobbat.
Nu är det förstås inte någon annans fel heller, men reglerna som finns gillas inte av mig!
Nej jag har i nästan hela mitt vuxna liv fått lov att leva med mycket mindre pengar än om jag varit frisk och det kan ju göra mig lite arg faktiskt, men inte arg på riktigt då förstås!
Det hjälper inte ett dugg egentligen att vara arg över det för det är inget jag kunnat eller kan styra, nej det är bara att gilla läget faktiskt.

Jag med min nya frisyr :)
Nu nog om det och skriva några rader om dagen.
Den började med att jag var till frissan och gjorde slingor och klippte mig.
Ja Sanna kan och vet minsann hur jag ska bli nöjd, för det blev jag!
Supernöjd är jag och jag är så glad att hon kom på förut att jag kunde ha luggen uppåt.
Jag har ju världens virvel i luggen och har alltid haft lång lugg bara för det, men nu sedan hon kommit på att jag ska ha som jag har nu så kommer jag nog aldrig mer ha lång lugg faktiskt.
Jätteskönt att slippa ha något hår ner i ansiktet faktiskt.
Rebecca var det som skjutsade mig idag och vi tog med lyften, det var inga som helst problem att flytta mig från rullstolen till schamponeringen.
Tacksam är verkligen rätt ord, jag är så tacksam över all hjälp jag får och över min lyft så jag kan förflyttas utan minsta krångel. Tacksam och glad!!

Häromdagen blev vårat tak klart och nu imorgon kommer snickaren för att hjälpa oss att byta ut all den svarta panelen vi har på huset och för att bygga altantak till våran veranda.
Det kommer bli kanonbra och fint är jag säker på.
Gert tog upp en burk med den röda färg som vi hade på vårat hus i Smedjebacken och han målade en bräda som test, så nu blir det målning av hela huset haha :)


Det märks kanske inte av en vanlig människa som inte är skadad som jag från jobb jag haft,
men det blir superskillnad verkligen.

Ja det har hänt massa roliga och bra saker den här veckan som jag måste skriva lite kort om och en av dom är ju att jag fått besök av lilla Linton och Sandra en eftermiddag, och Linton är bara för söt och så otroligt fin och liten.


En rolig superviktig  grej är att Marielle och hennes Daniel har förlovat sig, ja helt i smyg har dom gjort det och istället för ringar blev det tatueringar på fingrarna, romantiskt verkligen! <3


Dom har skrivit kontrakt på sin lägenhet dom ska flytta till i Nora och jag är säker på att det kommer bli kanon. Men vilken omställning och vilken nystart för dom att våga dra iväg och skaffa ett nytt liv med nya människor i sitt liv.
Härligt tror jag att dom kommer att tycka det är, och då dom varit runt lite i Nora och gått runt lite så kommer dom nog att trivas där.
Men skulle det inte bli så, så är det ju bara att sälja och flytta förstås, eller bara och bara menar jag inte, men jag menar att som Maria brukar säga så är det ju inte skrivet i sten precis haha.
Ja som ni som läser det här vet så har man ju flyttat några gånger under sitt liv, och så blir det väl antagligen för dom med :)

Marielle <3
Ja snart bär det av och jag hade förstås velat hjälpa dom att flytta och hjälpa dom att bära, men det går ju inte. Jag kan ju vara med ändå förstås även om jag inte kan göra så mycket.
Det kommer bli spännande och jag är då lika glad för deras beslut som dom.
Livet är till för att levas och för att kunna leva som man vill så behöver man våga och det gör dom minsann! Dom vågar och törs och dom vill!!
Nu i helgen tror jag inte att jag kommer att ha tid för att skriva mer, men jag har massor jag skulle vilja berätta lite om och det är tex när vi fixade här hemma och Marielle och Maria snickrade och fixade, och så auktionen vi var på förstås, men det kommer mer om det sen då jag har lite mer tid att skriva.

Ett auktions fynd!
Imorgon blir en superspännande dag då det svarta ska tas bort på huset för att bli beige färg, jag vet att det kommer att bli kanonfint!!

Jag hoppas alla får en fin dag och en fin helg.
Jag kommer att ha det och jag ser fram emot varenda dag och jag hoppas det blir soligt och fint väder!!

Kram kram

4 kommentarer:

  1. Ja vet hur de är de där med ekonomin, en tung bit för mig med o en av anledningarna att jag är sjukskriven för depression:(

    Du är alltid snygg i håret!:) vill oxå göra något med mitt, de är alltid i en hästsvans:p hehe

    SvaraRadera
  2. Tack fina du, man måste nog bara våga då man går till frissan o lita på att det blir bra då man säger att hon får göra som hon vill😊det växer ju ut haha. Jag har ju fått cellgifter o tappat allt mitt hår förr då jag var 21 år och efter det så har jag nog mest varit glad över att jag har hår liksom! Det där med ekonomin tror jag att många mer än jag har problem med, och jag hoppas ni kan få ordning på eran så då kan få bli att må bra o slippa all oro som det ju faktiskt för med sig. Ta hjälp om du känner det blir övermäktigt💗kram kram

    SvaraRadera
  3. Fy tusan! Som om det inte räcker med att vara sjuk. Det är verkligen orättvist att man ska vara tvungen att leva på ingenting för att man råkat bli sjuk. :(

    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Ja du Anette det kan man då verkligen tycka men tänk så många fler än jag som har det så!! Men så är det och inget en enskild kan göra något åt, man får bara acceptera att det är så men roligt kan jag ju inte påstå att det är😊men väldigt många har det ju så och sämre än mig. Är man helt själv så vet jag då inte hur det hade varit, katastrof typ skulle det iallafall känts som även om det ju inte alls är någon katastrof förstås😊kramar till dig 💗

    SvaraRadera