måndag 19 maj 2014

Härlig helg!!

Sommar på gång!!!

Hej hej!
Ja jag har så mycket jag vill ta upp och mer blir det känner jag, mer för varje dag liksom!
Men men, jag har inte riktigt den tiden nu och nu då det i helgen varit så fint väder så prioriterar jag inte att sitta inne och skriva. 
När vi får altanen klar och tak över knappt halva så tror jag det blir skillnad, ja jag hoppas det iallfall.

Ja sånt här bilder får jag av Helena lite då och då, terapi nja kanske det!
Nu är det dom förbaskade spindlarna! Dom har inte fattat att dom ska hålla sig på avstånd, men eftersom dom verkar så tröga så blir det nog att ligga på mig liksom. 
Jag tror faktiskt att det blir jag som får lov att begrava stridsyxan...

Ja dom får och ska inte förstöra för mig på somrarna, jag måste ju få kunna njuta av det fina vädret och att få vara ute utan att ha full koll åt alla håll, hur mycket njuter man då liksom?
 Nja, det måste ändras, mitt sätt mot dom måste ändras och jag måste lära mig acceptera att dom finns, tyvärr måste jag säga haha för jag vet faktiskt inte hur det ska gå till, men jag har inte mycket att välja på.

Mina assistenter är som tur var inte rädda, och Gert och mina älskade barn är duktiga och världens snällaste då dom tar bort dom, ja det betyder mörda dom. Inte snällt av mig alls att vilja döda något, men men. 
Jag vet ju att jag måste göra något och jag hör ju själv hur det låter!

Jag har haft en super helg och vädret har inte gått att klaga på, ja jag till och med fick en riktiga märken efter solen haha :)



Jag får försöka sola ikapp på resten av benen nu efter den här första brännan haha :)




















Ja jag och vi har haft en härlig helg, altanbygge och det är så fantastiskt roligt att se hur duktiga dom är och hur fort det går, och så att höra på Kurres skratt förstås, ja man blir inte olycklig då kan jag lova!
Jättefint blir det! 
Nu önskar jag förstås att min pappa levt och kunnat hjälpa oss med allt, men jag hoppas och tror att han ser och är med oss på sitt sätt och jag tror han tycker att det blir kanon! Och så slipper han haha :)




Loppis har vi varit på också, jag och Maria och Sandra, mysig dag och ja rätt många fynd gjorde vi allt! Marielle skulle följt oss också, men hon var lite för trött, men det kommer ju fler lördagar, ja massor!!
Jag kan inte säga annat än att jag älskar loppisar! Lite fika vid gammelgården i solen och supermysigt!










Lite svenska läxa med Maria <3

På kvällen efter loppiset så blev vi bjudna av Piyawan och Nouji på grillat, tailändskt grillat och det var supergott.
Jag råkade stoppa en chilibit i munnen som jag trodde var en paprika och jag lovar att det var det starkaste jag någonsin ätit haha :) 
Jag hade till och med svårt att andas en stund där haha! 
Leo ville inte vara med på bild, så det charmtrollet fick slippa :)

Jättemysig stund och vi hade en härlig kväll med många olika nationaliteter. 
Maria fick hjälpa en kille med lite svenska läxa då vi satt där och gissa om vi önskar att vi svenskar kunde vara lite mer välkomnande, vilken skillnad det skulle göra! 
Så här skrev hon i ett inlägg och som jag skriver med här i min blogg eftersom jag tycker exakt så och jag hoppas verkligen att alla som inte tycker så tar sig en funderare.

Maria skriver:
Ganska ofta blir jag förundrad över hur ointelligenta och trångsynta människor kan vara. Nästan dagligen poppar det upp helt makalösa inlägg om hur Sverige blir förstört av ALLA DESSA INVANDRARE som bara kommer hit och beter sig och tror att de kan göra som de vill. Bara latar och lever på bidrag och tar alla jobb. Jo ofta gör de tydligen både och samtidigt ( pust ). Herregud gott folk ta och öppna ögonen och kika över kanten på din kartong som du kallar liv. Jag är helt övertygad om att du inte ens vet varför du har de åsikter som du har och det gör mig sorgsen. Att du som har växt upp i ett land som bygger på demokrati, medbestämmande, religionsfrihet, åsiktsfrihet och mänskliga rättigheter väljer att kränka andra pga etnicitet och tro. Du som lever i ett solidariskt samhälle fullt av sociala skyddsnät väljer att vara missunsam mot andra som behöver hjälp. Du är bortskämd och avundsjuk, ogin och rätt korkad. Jag väljer att ge alla en chans jag väljer att att vara fördomsfri.


Ja hörrni jag skulle behöva skriva massor om olika saker, men jag kommer tillbaka med alla dom ämnena jag behöver skriva av mig lite om.

Här nedan hittade jag inlägg på facebook som en tjej gjort och visst kan man bli förbannad på såna trångsynta människors tankar, och det är faktiskt verkligheten för en del!
Väldigt många tror att man är utvecklingsstörd för att man sitter i rullstol, och oavsett vilken anledning man blivit sjuk så är det ju inget man väljer själv direkt ? Haha, nej vissa människor är då för sorgliga måste jag tycka, och det är synd om dom som ingen empati har för andra människor, dom missar så mycket, kärlek, värme och medmänsklighet! 
Nej jag tar inte åt mig, men jag tycker det är för jäkligt och vill dela med mig av det. Det var min vän Helena som hittat det och delat, annars hade jag inte sett det.

Varför ska rullstolsbundna få pengar för? De gör ju inget annat än sitter där och ser fula ut!!!!!!!!! Varför ska vanligt rikt folk behöva se dom tugga fradga?????? Hata cpn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tvångsabortering för foster med downs syndrom och/eller cpskada. Jag ska bli politiskt aktiv och hoppas att många vill lyssna. Barn som har downs och cpskadade barn borde tvingas aborteras av föräldrarna. 

De kostar samhället oerhört mycket pengar där rika människor, som min far, bekostar deras oerhört dyra leverne. Vi ska lämna in ett lagförslag där föräldrar tvingas göra abort om deras avkomma föds med downs syndrom och/eller någon form av cpskada!

Stödjer DU detta?


Ja jag hoppas hon är rätt ensam om sina åsikter, men är rädd för att hon inte är det. 
Men jag vill tro att dom flesta har känslor i kroppen och kan tycka om alla slags människor!

Ha nu det så bra det går så kommer jag tillbaka snart.



Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar