fredag 30 maj 2014

Nora!

Marielle <3
Hej och god morgon!

Ja just nu är det morgon, men vi får se om jag hinner skriva klart och rätta innan Rebecca kommer och ska hjälpa mig upp idag. Kan hända jag skriver klart lite senare.

Ja som jag trodde så blev det lite senare haha :)

Ja idag är det inte vilken dag som helst, nej idag är det ett flyttlass till Nora som kommer att åka iväg med kanske full släpvagn.
Nej jag vet inte riktigt om den blir full, men ganska kan jag tro.
En spännande dag för Marielle och Daniel, ja för mig med förstås och jag är så glad för deras skull.
Jag tänkte inte följa med idag då jag inte kommer vara annat än i vägen säger Melina och Gert haha :) Men jag och Rebecca for iväg ändå och imorgon med kanske, vi får se hur allt går och hur dom känner då.
Melina var med och hjälpte till för fullt och hon var så duktig så, imorgon blir det ett till lass med släpvagn, men sen är nog allt på plats, eller inte på plats, men i lägenheten iallfall!

Ja en sån här dag så känner man verkligen att man är sjuk, herregud så jag skulle vilja kunna gå och vara som vanligt och kunna hjälpa till!
Det är ju faktiskt det värsta med att inte kunna gå, att inte kunna hjälpa till så som jag skulle gjort om jag inte satt i rullstolen.
Men men nu är läget som det är och jag försöker finnas så mycket jag bara kan ändå, men det är jobbigt som tusan att inte kunna hjälpa till liksom, att inte kunna hjälpa till!!.

Nu vet Marielle att jag vill förstås, men hon fattar ju också att det inte fungerar.
Gert ska bygga något så jag kan komma upp och in till dom, det är bara ett steg, ett litet så det borde gå att få till och då kommer jag att kunna åka in och titta hur dom har det.

Jag fick det här fina på mors dag som Marielle skrivit:

För att du är den bästa människan jag känner, den starkaste och bästa som alltid finns där. Jag älskar dig världens bästa mamma  — med Nina Thidé Gustavsson.


Hon hittade på ett gammalt kort <3
Igår var jag och Gert till Fagersta för att hälsa på Ingemar lite, ja Ingemar och Eva förstås då.
Vi tog med dom ut för att käka lite och sen efteråt så var det full fart i Fagersta med bilar, så vi stannade till där så Ingemar fick se på dom lite.
Jag och Gert är ganska totalt ointresserade av bilar, men det var en rolig stund iallafall och härligt var det att göra Ingemar så glad.

Vi hade en super härlig eftermiddag och ja lycka, något annat ord vet jag inte som passar.
Jag blir så lycklig och glad då jag märker och känner att så lite gör honom glad, och Eva ska virka mig en duk till mig om jag ville ha, Om jag ville?! självklart vill jag ha det!
Så härligt och roligt att få ha äran att få känna Ingemar!

Nu åker vi :)



Utanför Evas lägenhet.

Ja oförglömligt kan jag lova,en superdag verkligen och det vill vi gärna göra om.

Jag har så mycket jag vill skriva om egentligen då jag inte skriver så ofta och då kan det bli väldigt rörigt när jag väl skriver.

Men jag tänker nu gå tillbaka till förra helgen då jag och Rebecca var på loppis först på dagen och sen var vi till folkets hus för att se hennes Alice då hon dansade superbra på uppvisningen dom hade. Jätteskoj och snällt att jag fick följa.

På väg till loppis :) 


Lillasyster Elsa och en kompis väntar på uppträdandet.

Stolt mamma Rebecca med duktiga Alice! <3

I veckan har det hänt massor tycker jag, och dagarna går så fort så jag fattar ingenting.
Men som Joe sa då jag mötte honom så är det ju bra faktiskt att jag inte hinner skriva, och han har ju alldeles rätt.
Det betyder ju att jag har så roliga dagar så jag faktiskt inte hinner.
När man tänker på det så, så är det ju superbra, men någon dag i veckan behöver jag allt sätta mig ner och skriva av mig då jag ju faktiskt tycker att det är roligt det med. Vi får se framöver hur det blir haha.

Solen verkar inte komma fram synd nog, ja jag verkligen älskar att få vara ute då solen skiner.
I veckan som gått så har vi planterat blommor, ja pelargoner då, det är verkligen min blomma det liksom.
Nu fick jag ju en fin blomma av Marielle och Melina på min dag och den ska få flytta ut tror jag då den börjar se lite hängig ut härinne.

Här var den alldeles ny och fin <3
Jag och vi har gjort hälsodrinkar, eller faktiskt jag har, haha, men då med hjälp, men jag har försökt så mycket jag kan själv.
Härligt att få komma igång lite med det som verkligen gått i ide för länge sedan nu.
Nyttigt och viktigt för kroppen att få i sig nyttigheter så det måste vi fortsätta med.

Maria med min fina pelargon som jag fick av Rebeccas mamma, nu nyplanterad <3


Fågelskit haha, ja Maria hördes på stan kan jag lova. Tur att jag hade våtservetter i min skuff eller hur Maria?


Härligt att få göra så mycket jag kan själv!
Resultatet!
Ja herregud vilka bra dagar jag har nu då jag har mina kära bästa assistenter som kan hjälpa mig att få till det som jag vill.
Jag är så glad för det och så är jag förstås glad över mina älskade barn och Gert förstås och hans fina pojkar.
Jag har så mycket att vara glad för och det är nog därför jag inte alls behöver vara bitter och arg över hur mitt liv blivit, och och för mitt liv nu är ju minst lika bra som förut om inte bättre faktiskt.

Det är bara det där lilla problemet att inte kunna gå.
Och om det bara var det så kanske det hade känts okej men nu är det min spasistitet som är värst tycker jag.
Att jag inte kan böja mig varken åt sidorna eller framåt eftersom min kropp då är så stark så den bara vill bakåt. Det är så frustrerande!
Lite svårt är det faktiskt då man ska äta eller göra saker, flytta saker då man inte kan böja sig för att nå. Nej spastisiteten är absolut värst, om jag inte hade den skulle ju hela min kropp kännas bättre och piggare.

Jag ska träffa min läkare snart hoppas jag, innan hans semester iallafall så jag kan få sprayet jag skrivit om förut.
Ja jag vill nu verkligen prova det medlet för att se om jag kan bli mjukare i kroppen, det är verkligen inte bra nu även om det är bättre än förut, innan jag ens åt medicin förstås.
Det går inte att jämföra min kropp nu och då alls, jag är verkligen så mycket bättre, och med hjälp av Maria och Rebecca med massage varje morgon så har jag blivit bättre, men jag behöver bli bättre.

Ja nu är det ju något slags knark det jag ska spraya i munnen, men det är ju medicinskt så det ska nog bli bra. Många tycker att det inte hjälper alls, men en del har det fungerat bra på så jag vill prova.
Tänk om det hjälper på mig?
Ja jag ger det en chans och håller tummarna för att det kan fungera, jag skulle nog göra nästan vad som helst för att bli bättre, och det nu!
Jag vill inte vänta nu, så jag hoppas jag kan få träffa min doktor snart.
Dom hör av sig från rehab om det, men på måndag ska jag nog ringa och tjata på lite.

Den tar väldigt mycket energi egentligen, alltså spastisiteten,  men jag låter den inte göra så att jag blir slut, nej jag vill ju orka och jag har ju massor med saker jag vill göra hela tiden.

Spasisiteten gör att kroppen jobbar exakt hela tiden, även på natten och jag kan lova att det kan göra så att man blir minst sagt irriterad.
Ja faktiskt totalt slut egentligen, så det är ju inte undra på att jag är trött konstant, men som sagt så vill jag inte låta tröttheten vinna.
Nej jag vill känna mig frisk och om jag börjar lägga mig mitt på dagen så vet jag då inte hur det skulle gå haha :)
Nej då skulle jag nog inte vilja gå upp ens mer utan vill ligga och vila hela tiden, hela dagarna och det går ju inte för sig.
Jag inreder och bestämmer och grejar ju hela dagarna, så självklart måste jag vara med på det!
Det är ju liksom jag, min grej att hålla på och greja och göra fint och få till det så att jag blir nöjd, jätteviktigt för mig.




När vi är klara med all målning på våran altan, ja rättare sagt så är det ganska mycket målning, men till slut blir det klart och det kommer bli en mysig altan här hemma hos oss. 
En välkomnande altan, med mycket känsla. 
Jag kommer att älska våran altan det är jag helt säker på.
Nästa helg får vi tak på våran altan, inte på hela då vi vill kunna välja om vi vill sitta under eller inte och jag som älskar solen behöver ju få sola.
Ett soldäck blir det typ och jag har köpt en solvagn som jag kan ligga på så jag slipper sola i rullstolen, det kommer att bli en härlig sommar, ja det har jag bestämt! 
Och har jag bestämt så har jag liksom!
Våran stege som vi hade i vårat förra kök i taket ska upp i taket och lyktor ska hängas dit och ja jag är säker på att det blir superbra.

Gert hjälpte till lite att borra och skruva igår då han inte tyckte det vart riktigt riktigt då jag och Maria sattit upp haha, spelar ingen roll alls, huvudsaken det blir bra förstås.

Han hjälpte Maria på med hjul till sitt vardagsrumsbord, ja finare bord vet jag då inte om det går att få eller ha, ett fynd verkligen!




Idag har det varit en fin dag trots regnet, och jag hoppas verkligen allt blir kanon i Nora. 
Marielle är och provjobbar ikväll fast hon ju alldeles säkert velat greja hemma i nya lägenheten.
Men det kommer fler dagar, vilket ju inte är någon tröst alls, men hon tänker ju framåt och för henne blir utan att skryta inget problem att hitta något hon gillar. Hon är sån att hon vågar och törs och kan testa det mesta, så det blir inget problem alls.


Jag och Rebecca bjöd lite på fika i våran bil haha, det spöregnade ute, så det blev i bilen fika istället för i lägenheten.
Dom som skulle ha flyttat ur och städat klart höll på för fullt med det då vi kom idag, så det kändes nog lite tråkigt för Marielle och Daniel, men dom blev klara till slut och det blev bara dom kvar, eller rättare sagt Daniel eftersom Marielle skulle åka och jobba.

Får hoppas att Daniel fixat lite tills hon kommer hem sent ikväll så dom får en mysig första natt i nya lägenheten.
Nu ska jag rätta och sluta skriva för idag.
Jag började tidigt imorse och nu är klockan snart åtta haha, lite typiskt.

Ha en skön och bra helg alla och så skriver jag nog mer snart och då blir det lite känsel skrivning igen.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar