söndag 22 juni 2014

Jag verkligen älskar loppisar!!



Alice och Rebecca fikar med mig på loppis <3
Hej hej!
Ja jag måste börja med att berätta att jag och Rebecca och hennes Alice förstås varit på loppis! 
Ja det är så härligt roligt att gå på loppis och jag njuter varenda minut! 
Maria fick bli hemma den här lördagen då hon behövde sova och vila sig lite.
Jag hittade iallafall en grej till henne, ja man tänker ju på varann då man är på loppis :)
Superhärlig men ganska kall dag då solen inte tittade fram, men då solen kom fram så var det ljuvligt. Tänk att solen kan göra en på så otroligt härligt humör.
Vi brukar fika på Hammarbacken och så köper vi en smörgås vid gammelgården i deras fik. Ja vi har liksom fått till våran rutt haha så vi hinner med allt och äta behöver man ju!

Fynd :)
Jag fyndade lite kläder faktiskt och så förstås lite gammalt som jag ju gillar allra bäst.
Vi köpte några bullar som såg så goda ut, men tanten vi köpte dom av hade stoppat i russin haha? 
Ja varför det liksom? Men men det var lätt att pilla ut dom då jag tycker dom förstör hela bullen, men själva bullen var jättegod!



Ja en härlig lördag hade vi och sen idag var det en superdag igen, men en ond superdag.
Ja det betyder att vi for till Kopparberg för att jag skulle få en behandling utav min naprapat, och som vanligt fick jag bita mig i tungan haha. Nej då det gör jag inte, jag låter!!och stackars grannarna till Nalle som får höra på mitt gnäll då det är som värst.

Tur vi har en stor bil haha :) Både min lyft och cykel får plats!
Rebecca körde mig och Gert följde med oss för att cykla tillbaka, ja galning tyckte nog vi. 
Han skulle åka lite mindre vägar så totalt blev det sju mil i superblåst och så fick han punka och ja. Superduktig är han och jag förstår inte att han vill och orkar, men det gör han! 
Nu känns det som att han är lite på gång faktiskt och vem vet, kan bero lite på våran kommande Mallorca resa :) Han kanske vill vara smärt och smidig till dess :)



Ja ni förstår ju vad härligt vi kommer att få och vi kommer aldrig vilja åka hem. 
Så skönt att bara få vara, vila, läsa och inga tider att passa. Jag tror faktiskt det är skönast, att få slippa tider en hel vecka. Jag kommer inte vilja göra något speciellt alls utan bara vakna äta frukost, njuta och njuta ännu mer.

Igår så fixade vi lite på våran ute plats under tak på altanen och jag är absolut inte klar, men på gång! Det kommer att bli så fint så fint och så mysigt när jag blir klar. Så roligt nu då Gert fick upp våran gamla stege i taket där jag ska hänga lite där jag tycker det passar.


Ja jag kommer att bli så nöjd till slut och jag vet att alla inte gillar den gamla stilen som jag gillar men jag gör det och det är huvudsaken.
Jag träffade "min" en farbror i Lördags som alltid står på loppis och säljer, ja jag gillar honom verkligen och det luktar gammalt av honom lång väg, och eldning luktar det också så han eldar nog med ved inne hos sig.
Ja hur som helst och hur han än luktar så gillar jag honom. 
Det är något visst med mig och gamla farbröder! Jag ska ta med fika och bjuda honom på någon lördag framöver då det är fint väder, eller det spelar ju ingen roll om det är fint eller dåligt, men jag känner att jag vill göra det!

Ja en sån här rullstol och cykel kanske vi borde ha Rebecca och Maria? Ser hur som helst roligt ut haha, men jag gillar inte att inte ha kontroll så jag vet inte hur det skulle gå? :)



 Nu den här veckan är det så att Maria fått lite ledigt, ja hon har semester och jag hoppas hon får njuta och bara vara lite. Få ta hand om sig själv lite och slippa ta hand om mig.
Jag ska ha Helena här istället och så Rebecca också.
Imorgon är första dagen för Helena och det var superlänge sedan jag såg henne så det ska bli roligt. Pyssel ute och inne står på schemat och om det är fint väder så vill jag bara njuta ute.
Det kommer att bli bra och jag kommer ju att prata med Maria fast hon är ledig.
Hon får liksom inte slippa mig stackars henne!

Jag var till Falun för några dagar sedan och bytte kateter, usch ja vad jag inte gillar det!
Det gör ont och är obehagligt och jag kan inte förklara.

Rebecca var med mig och egentligen skulle jag göra det i Ludvika men jag ringde och ändrade då det inte kändes bra att en sköterska som aldrig gjort det skulle typ prova på mig!
Ja nu är min kateter så viktig för mig och här ska inte provas på mig liksom känns det, så jag fick åka till Falun tack och lov.
Jätte skönt för jag vill att det ska fungera och nu är det sommar och fint och då vill jag inte behöva kissa på mig.
Det gick bra att byta, men sen efter det har jag känt att jag blivit kissnödig och kissat på mig lite droppar då och då.
Inte alls roligt och igår kväll fick Rebecca lov att ha jour och fick rycka ut en gång för att komma och hjälpa mig att byta.

Ja det är ju inte så roligt att bli blöt och få sova så hela natten.
Jag bjuder lite på det här nu igen med att kissa på sig och det har med inkontinens skydd att göra.
Jag brukar ha små såna typ bindor, men jag har sedan förut madrasser och  tefat som jag kallar dom och det är som stora blöjor typ.
Ja en sån fick jag ta fram igår kväll för säkerhets skull så jag visste att jag kunde sova utan att oroa mig. Jag vill ju verkligen inte kissa på mig.
Nu är det så med min kateter också att det räcker med ett veck på slangen för att det ska bli så att jag blir kissnödig, men trots att den varit veckfri så har det känts tokigt ett par dagar.

Vi spolade imorse för säkerhets skull och kan hända det beror på det att det blivit bra, eller så blev det bara bättre sådär liksom!
Det spelar då ingen roll alls för nu ska jag inte byta på tre månader och det känns skönt att det verkar fungera nu!
Det kanske var så här lite krångligt dom andra bytes gångarna också, men det var ju tre månader sedan så jag minns faktiskt inte. Minnet kan vara bra men kort!

Mina taklökar har fått massa bebisar :)

Idag var det en ny dag och jag har bara känt mig kissnödig  två gånger och kunnat hålla mig!
Ja det är helt otroligt, jag kunde faktiskt försöka knipa.
Det var så länge sedan så det är helt fantastiskt och jag känner att det händer grejer med hela min kropp!
Ja Nalle som han heter han kan nog göra underverk med mig och jag står ut med all smärta då jag känner att det händer grejer!
Jag har kunnat vända mig i sängen och jag kan lyfta på mina ben ett i taget lite grann, jag har mer känsel och jag kan böja mig bättre åt sidan och slipper bli totalt spastisk.
Ja herregud jag och vi kan ju undra hur ödet är och fungerar!

Tänk att han kom fram på loppis och frågade mig? Tänk att han ville hjälpa mig?
Ja jag kan inte nog tala om hur glad jag är för det.
Om jag inte mött honom precis då jag gjorde så hade jag varit så mycket sämre nu.
Jag tror faktiskt att jag kommer att kunna minska med min spastisitet medicin och jag kommer att bli så mycket bättre.
Ja på tisdag ska jag dit en sväng igen och sen på Lördag kommer han hit hem till mig och då slipper jag åka.
Ja nu behandlade han mig idag och redan på tisdag igen, pust haha vad ont det blir igen och så snart! Mina blåmärken som jag inte har, men jag kan lova att dom känns :) hinner inte ge sig förrän han är på igen, haha ja jag ska väl plågas förstås!
Man får så mycket man orkar och förtjänar förstås :)

Jag hoppas alla får fina dagar framöver och jag hoppas att solen kommer fram för att stanna lite snart!

Kram kram







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar