fredag 21 juni 2013

Det blev färdtjänst många gånger igår :)


Hej hej!
Idag är det midsommarafton och vädret ser sådär ut just nu. Jag hoppas på att solen kommer fram så det blir en extra fin dag, huvudsaken det inte börjar regna så är det okej tycker jag,  men soldyrkare som jag är så vill jag förstås att den ska komma fram.
Klockan är inte så mycket än så det visar sig frampå dagen hur vädret blir.
Jag brukar inte kolla på vädret på nyheterna utan tycker att det är bäst att se vilket väder det blir genom att vakna och titta ut :)

Igår hade jag en härlig dag och det hände en massa hela dagen.


Amalia, gammelmorfar, Marielle och Melina


Det började med att vi skulle möta upp min syster och hennes barn, min mamma och min morfar på stan. Mina tjejer tog bilen och jag tog färdtjänst.
När jag till slut kom till stan med färdtjänsten så stod alla och väntade på mig utanför apoteket då jag skulle backa ut med min rullstol, jag har inte gjort det så jätte många gånger så det är lite pirrigt varje gång, men det gick jättebra:)

Min systers dotter Jennifer undrade lite över min rullstol och jag sa att hon kunde få prova köra själv sen, men kom på att hon ju kunde sitta i mitt knä och köra, så det blev lite övningskörning på stan och hon var jätteduktig och det gick galant!





Vi skulle egentligen fika på stan bara, men vi ändrade oss så vi åt lunch istället då klockan blev efter elva då jag fick färdtjänst bilen.

Mamma Morfar och jag

Fyra fina kusiner :)

Jennifer och min fina syster Angelica.

Melina och Amalia

Mamma och min världens bästa morfar!

På väg till stan var det flera andra i bilen och två tanter kom på att dom var från Finland båda två, så det var finska hela vägen kan jag lova och det är inte mitt favoritspråk riktigt då man ju inte förstår något alls.
Efter att vi käkat så följde dom mig till skoaffären för att prova ett par vanliga sandaler, jag kan ju inte prova själv så Marielle hjälpte mig och jag hittade ett par som jag köpte.

Jag hade jättesköna sandaler förut men då jag blev sjuk har jag gett bort eller slängt alla mina skor då jag inte trodde jag någongång skulle kunna ha dom mer :) tokigt förstås men men nu hittade jag iallfall ett par som passade och som jag kan få hjälp av och på med så jag slipper ha foppaskor jämt.

När jag kommit hem och Gert slutat jobbet skulle han till Håksberg för att spela korp fotboll och vädret var så fint så jag följde. Han cyklade och jag körde min permobil :)

På väg hem så började batteriet ta slut, det blinkade på displayen och jag insåg att jag inte alls haft koll på det innan jag åkte,  så vid statoil hade jag bara en prick kvar som dessutom blinkade.
Gert fick cykla hem själv och jag fick ringa färdjänst och säga att jag höll på att ladda ur mig haha:)
Den tjej som svarade sa att det skulle ta en halvtimme, men en bil vi mött nyss var tom så han åkte och vände och hämtade mig inom bara någon minut, så jag hade jättetur.
Hemtjänsten kommer sista gången vid nio på kvällen så jag hann hem tills dess och det var skönt för även om nattpersonal finns efter nio så vill jag helst ha hjälp av dom jag känner bäst och är van vid.
Gert och hans lag spelade oavgjort och när han kom hem var han verkligen förtjänt av en öl:)

Min fina älskade man Gert

På vägen hem igår skulle vi eller rättare sagt Gert få plocka lite blommor till idag, men det blev ju inte riktigt som vi tänkt haha så vi ska göra det nu idag på förmiddagen istället.
Gert sover fortfarande, men då han vaknat och piggnat till så tar vi oss nog en tur ut och hittar fina blommor.
Lupiner är verkligen blommor jag gillar, när jag var liten fick jag ofta höra att lupiner var ogräs typ, men det är verkligen blommor jag tycker är fina och det finns många fina färger och dom hör verkligen midsommar till tycker jag.
När jag var liten sålde jag blomfrön från surahammar och jag gick runt i gårdarna och sålde påsar för någon krona styck minns jag. Det fanns en del som köpte lupin påsar och jag kunde då inte förstå det då jag hört bara att det var ogräs :) Jag ska nog faktiskt så lite såna en vacker dag här hemma då vi fått lite ordning på tomten men det dröjer nog ett tag som ni ser på bilderna nedan.
Våran djungel på baksidan :)
Jag har inte planterat i den här krukan som stod kvar här då vi flyttade in, det växer ändå :)

Tur jag tycker som jag själv tycker nu för tiden och jag tycker inte alls att lupiner är ogräs, vad skulle väl vägarna i sverige vara utan lupiner överallt runtomkring? Alla får tycka som man vill förstås, men jag gillar dom skarpt!!

Jag hoppas alla får en fin midsommarhelg, vi ska till min syster och äta och min morfar kommer dit så det blir en härlig eftermiddag och kväll.

Kram kram på er alla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar