fredag 14 juni 2013

Jag är så glad idag!

Hej hej!
Idag är det en riktig skruttdag om man tittar ut, men för mig är det en jättebra dag.
Det är ju så mycket som hänt dom här månaderna som jag inte skrivit i min blogg så det kommer nog att kännas lite rörigt för dig som läser kanske, men jag ska försöka vara så tydlig jag kan.

Jag fick i våras hjälp av försäkringskassan att ordna en bil som var anpassad efter mig så jag skulle kunna klara mig själv och få känna mig som vanligt. När jag fick hjälp var det Hedemora anpassning och Roger som hjälpte mig mycket och det blev jättebra.
Det som blev mindre bra var att jag blev sämre i kroppen och var till slut helt förlamad från under brösten och ner till fötterna. Mina armar började fungera dåligt också så det fanns inte en chans att jag ens med hjälp in i bilen skulle tordas köra själv. Jag har suttit bredvid och det har gått bra tills för någon månad sedan. Det går nu inte att få in mig i bilen ensam så Gert har fått slita som bara den dom gånger vi försökt på slutet. Jag kände att det ju inte går att han nästan ska bryta ryggen av sig varje gång,  och så gör jag illa mig också då jag blir "liggande" då jag ska in :)
Jag har så mycket spassivitet i kroppen så det är mer eller mindre omöjligt att få in mig i bilen.
Jag ordnade så jag fick färdtjänst så jag kan åka i rullstolen ända in i bilen och det är ju suveränt, men inte så roligt om vi hela familjen ska åka någonstans. Man vill ju gärna kunna åka tillsammans och slippa ha tider att passa :)
Jag pratade med försäkringskassan och Roger i Hedemora så idag redan är Gert där och dom hjälper mig med passagerarsätet så det går att snurra ut det så jag kan förflytta mig utanför bilen mellan rullstolen och sätet.
Roger är så himla underbart snäll och gullig som hjälper mig och oss så snabbt, det är ju så tråkigt att inte kunna använda våran nya bil bara för att jag inte kan komma i och ur.
Jag är så himla glad över att det finns så många underbart snälla fina människor som förstår och vill göra allt för att hjälpa mig.
Jag ska kolla när han har semester och sen skicka blommor och tårta till honom, det finns inte ord nog för hur glad jag är över den hjälp han ger mig och min familj :)

Idag slutar Melina åttan och det är inte klokt hur stora ens barn blir, synd det vart lite kallt och dåligt väder idag, men solen kommer nog så småningom. Hon var så jättefin imorse då hon skulle till skolan men jag kunde inte ta kort då jag ju låg i sängen forfarande, men jag hoppas någon annan knäpper något så jag kan ha kvar. Hennes Oscar går ut nian idag och jag såg kort hans mamma lagt ut på facebook och han var så fin så. Härligt med sommarlov för dom nu.

Jag har fått hjälp som vanligt idag på morgonen och fått duscha och känner mig fräsch och så är jag så glad! Det var två från hemtjänsten som jag känner och två unga tjejer som lär sig och dom var jätteduktiga och ville lära sig, härligt härligt!
Nu sitter jag i min fåtölj och jag ska försöka vila lite nu en stund så jag får lite energi till eftermiddagen och kvällen.
Jag hoppas alla har en fin dag och att ni njuter av livet.
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar