måndag 17 juni 2013

Lyxdagar

Hej igen!
Jag har inte skrivit på hela helgen så nu är jag laddad för lite bloggande känner jag:)
Helgen har varit jättebra och jag och två av mina hemtjänstare har haft jätteskoj och dom är så snälla så det är inte klokt,  dom hjälpte mig på med lite solkläder så jag kunde sitta eller rättare sagt ligga ute i solen. Susanne agerade fotograf och många skratt blev det!

Min nya rullstol får agera baden baden :)

Jag har haft en riktig lyxhelg med riktig hotellfrukost och så massa prat och glädje och jag tycker så mycket om dom. Jag har många jag tycker är superbäst och bra så jag har sån himla tur,  och dom känns verkligen som mina vänner!

Kristina fixade en lyxig hotellfrukost

Från början då jag började få hjälp var det olika varje dag och det kändes inte alls bra för mig, så jag har pratat med chefen och fått hjälp av flera av dom bästa för att ordna så det är dom som kommer till mig varje dag. Nu då det är semester blir det ju lite skillnad förstås men någon av dom "mina" ska vara med så det blir enklare för både dom och mig.

Djupdykning i godispåsen blev det, men bara dom rosa bananerna är mina :)

Det är inte alls lätt för dom att hjälpa mig nu då jag blivit sämre, en måste stå på knä och hålla i mina ben medan den andra får snurra mig och få mig dit jag ska :) Inte lätt då när det kommer som förut två som inte kan och vet,  och för mig blev det ju jätte oroligt och osäkert,  för om man inte har koll på min kropp och ben kan jag ramla och det vill jag ju inte.

Kaffeträning :)

Jag är så himla lycklig över all hjälp jag får av dom och vissa är jätteduktiga på att masserar mina dumma ben och min dumma kropp. Jag har ju ingen känsel alls från under brösten och ner, men ändå känner jag i min kropp att det känns superskönt med massage. Jag skulle behöva dom varje dag men jag förstår ju att det inte går att dom kommer till mig även fast jag ju vill det :)
Egentligen är inte kroppen så dum utan mest blir jag ju fortfarande fascinerad över hur den fungerar och inte fungerar.


På kvällningen tog Gert en öl och jag ett halvhalvt glas vin, haha ja faktiskt kan jag köpa små vinflaskor och ta lite två gånger och det blir bara ett litet vinglas varje gång, men det känns lite lyxigt för mig och det räcker så bra så :)



Igår kom min morfar från Norrköping hit och hälsade på i vårat hus för första gången, jätteroligt och fast han fyller 89 år är han så pigg och världens bästa positivaste morfar.
Om det varit saker jag velat berätta för någon som jag varit glad över, som då jag ordnat så jag kunde öppna min kiosk, så var det till morfar jag ringde. Inte till mamma tex då hon är alldeles för negativ till saker jag velat göra eller gjort. Min morfar har och betyder jättemycket för mig och är bara en supermorfar!!

 I fredags hade Melina lite avslutningsfest här hemma nere i källaren i våran gillestuga, det slutade med att alla gick härifrån då man inte fick dricka alkohol här hos oss :)
En mamma ringde och hade hört att det fanns sprit i våran källare, vilken inte var våran förstås men Gert fick gå ner och säga att vi hört det och att dom fick ta bort det eller gå härifrån, och dom valde att gå till stan istället.
Innan samtalet hade dom roligt lät det som iallafall och det är inte lätt att vara nyfiken och ung, men hos oss får man inte festa när man är 15 år och förresten helst aldrig om jag fick bestämma :)

Just nu har jag fått hjälp att lägga mig i sängen och jag har ett bord man kan vinkla över mina ben som jag kan ha datorn på vilket jag inte testat förrän nu. Det fungerar jättebra och om och när mina ben blir spastiska så kan dom iallfall inte flytta på hela bordet av styrkan,  så jag behöver inte vara rädd att datorn flyger iväg :)

Marielle har inte sovit på hela natten så just nu ligger hon i soffan och sover :) Jättebesvärligt har hon då hon inte kan somna, men ikväll blir det förhoppningsvis bättre men det gäller att hon inte sover för länge nu bara.

Så blir det då man är vaken hela natten.

Marielle bakade en kladdkaka igår kväll sent som jag och Melina har provätit idag till lunch haha :) supergod med vaniljglass till men magen mullrar nu och kanske blev den lite för glad?
Ibland får man vara riktigt onyttig och idag var en sån dag tydligen.
Jag har forstatt att dricka en kopp kaffe varje morgon och nu är det inte alls så ogott längre,  utan jag nästan längtar till andra klunken:) ja första klunken är fortfarande lite ogod så den andra är bättre och riktigt god.
Marielle stekte ägg och gjorde kaffe imorse och plockade med disken så hemtjänsten slapp hjälpa mig med det. Lyx verkligen :)

Jag har skrivit det förut men skulle kunna göra det varenda gång faktiskt, jag verkligen älskar mina tjejer och jag älskar alla i mitt liv som finns för mig, det betyder så otroligt mycket så det finns inga ord för det.
Hoppas ni har en fin dag alla.

Kram kram


2 kommentarer:

  1. Du är en sån otrolig stark positiv kvinna Nina och jag beundrar dig verkligen. Stor kram <3
    Elisabeth Sandberg

    SvaraRadera
  2. Tack snälla du, jag försöker vara så positiv jag kan men ibland kan det vara omöjligt kan jag lova. Man har ju alltid ett val och för mig har det alltid varit självklart att välja den positiva vägen till slut även om man först ibland kan vara inne på fel bana :) kram tillbaka till dig

    SvaraRadera