tisdag 18 juni 2013

En skön lite mulen dag :)

Hej och god morgon på er!
Jag sitter här i min fåtölj och har druckit mitt morgonkaffe och ätit en smörgås.
Jag har som vanligt mina skenor på fötterna en stund varje morgon så att fötterna får en normal ställning, annars kan jag få droppfot eller vad det heter.
Eftersom jag inte kan styra över min kropp längre så kan jag inte bestämma att fötterna ska vara på ett särskilt sätt utan dom hänger liksom bara ner, så det är nog bra dom har en normal ställning varje dag en stund.


På torsdag kommer fotvårdaren hem hit och ska hjälpa mig med mina fötter lite, men jag är lite orolig den här gången,  att mina ben ska rycka till så mycket att hon kan få en riktig smäll.
Jag ska förvarna henne så hon är beredd på att benen rycker till, dom rycker inte bara lite då utan rejält och starka är dom som tusan och det är inget jag kan styra över.
Mina "kära" ben och fötter gör precis som dom vill och hur jag än tänker och försöker så kan jag inte styra dom alls.
Jag brukar försöka med tanken att knipa med tårna och hur jag än försöker så går det inte, det är jättejobbigt att ens försöka, men jag gör det minst en gång om dagen för att jag ju hoppas att det någon gång ska vända liksom.
Jag vill ju bara bli en aningens bättre och det skulle ju vara underbart att kunna röra på benen med egen vilja och tanke. Svårt att förklara hur dom är och fungerar och har man inte lika kan man nog inte förstå hur konstigt det känns då man ser ens ben få världens ryck och man bara ser det och inte känner det, väldigt konstigt är det och jag vet inte om man någonsin kan vänja sig riktigt. Jag blir förvånad varje gång :) Och som jag skrivit förut så är det verkligen fascinerande!

Vädret ser inte så lovande ut just nu men vem vet, det kan ju bli bättre frampå dagen.
Jag och tjejerna hade tänkt åka till stan och äta på china town idag, vi får nog ta färdtjänst om det blir regn så vi slipper bli jätteblöta, men om vädret blir bättre så blir det nog en promenad :)
Det är mysigt och lyxigt att få gå ut och äta och särskilt med mina tjejer, jag är verkligen en stolt glad mamma som är så glad över att dom växer i sig själva och för att dom är dom.


En gammal bild på Marielle men hon är så fin på det här kortet :)

Melina och hennes Oscar på skolavslutningen.


Jag tycker det är jätteroligt nu då jag börjat skriva i min blogg igen och även om det tar tid och jag har svårt att skriva så tänker jag göra det så länge det går, och jag hoppas mina armar inte blir sämre än dom är nu.
Jag har i några månader tagit bromsmedicin, Copaxone heter den och det är en spruta varje dag och jag som inte alls gillar sprutor var livrädd i början. Men då jag inte har någon känsel så känner jag inte att det gör ont så det går jättebra att få dom,  det är hemtjänsten som tar dom på mig varje morgon innan dom hjälper mig upp ur sängen. Jag har inte märkt någon skillnad riktigt men kroppen ska kunna läka sig själv med hjälp av sprutorna så jag håller fortfarande tummarna att det ska kunna bli en aningens bättre :)

Jag hoppas alla får en fin bra dag idag och att ni njuter av livet.
Kram kram

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas oxå du blir bättre :D Att läsa din possitiva blogg är helt underbart att du orkar vara så ödmjuk och stark gör mig varm i hjärtat du är helt enkelt en underbar människa <3( fast jag inte känner dig, så känner jag det )
    kram Helene Hedlund/smedjebacken

    SvaraRadera
  2. Åh Helene vad snällt du skriver. Jag blir så glad av det du skriver och jag skriver verkligen från hjärtat då jag skriver, alla ord liksom bara dyker upp :) Kram och tusen tack

    SvaraRadera