lördag 4 april 2015

Ett hälsosammare liv på gång!

Min fina harv <3
Hej hej!

Ja idag är det självaste påskafton och det har varit en härlig dag.
Jag och Maria har lagat lite mat, ja det blev en god ost och tomatpaj.
Jag och Gert åt lite av den tillsammans med skinka, gustavskorv och grönsaker.
Jättegott och härligt att kunna sitta ute och äta lite påsk lunch i solen.

Dålig förpackning med ost om man behöver en dl :)
Men till slut så lyckades Maria att få ur så mycket som det behövdes till pajdegen :)

Ja vi har haft ett par dagar som vi mesta tiden tillbringat ute, ja Gert är det som pysslat och håller på att göra fint och i ordning, medan jag bara kan vara med som sällskap och förstås tycka till.

Jag tror att ni fattar haha :) Men nu ett minne blott även om vi inte är klara än.
Sedan vi flyttade in för två år sedan så har det ju hänt ganska mycket här hemma hos oss, men just baksidan har verkligen inte varit prio, så den har blivit eftersatt. men nu så ska den få sig en ansiktslyftning. Ganska jätte tungt för Gert men han har kånkat på över nittio plattor, pust!











Ja mest för våran skull och självklart för våra grannar som bor bakom, det kan ju vara skoj för dom att se en städad och fin baksida hos oss.
Vi har funderat lite fram och tillbaka, och vi har en plan.
Ja som jag skrev häromdagen så är vi ju ett bra team så det kommer att bli kanon.

Min världens bästa <3
Jag fick en idé som vi ska göra till kaninerna också, och Gert började direkt med det projektet.
Ja tänk så härligt fantastiskt jag har det, jag behöver oftast bara knäcka en idé och sen är det liksom bara klart :)
Inte alls alla som har det som jag vet jag, men jag har tur jag!

 

Den måste bara torka lite först för att kunna målas, men sen så ska dom få fint inne vid sig. ja jag vill fixa till så dom får jättefint, eller iallafall så fint det kan bli och så ska dom få utelampan som våran förra kanin Bella hade och som inte kommit upp sedan vi flyttade hit.
Ja det blir bra och fint samtidigt. Jag tror dock inte att dom bryr sig det minsta haha :) men det gör ju inget.
Det märks på tjejerna där ute att det är vår, men dom fattar inte tror jag att dom båda är tjejer och att dom dessutom är syrror haha :) Tok kaniner <3

 
Ja nu sitter jag inne och skriver lite, Marielle och Daniel och hundarna ska komma förbi en sväng lite senare och det ska bli jätteskoj. 
Melina är med kompisar på Elmia, ja något som har med bilar att göra, ganska ointresserad och oinsatt som ni ser ni som kan och vet bättre. Jag hoppas förstås att dom har det roligt :)

Gert for iväg till ishallen i Smedjebacken för att städa efter knytis som var igår kväll. 
Det var a-laget som fick städningen på sin lott så där blir han i några timmar, men det passar mig ju bra så jag kan skriva lite nu på eftermiddagen och inte på kvällen då jag är som tröttast.

Jag hoppas på sol imorgon också så jag kan sitta ute, idag blev det inte länge alls så jag håller mina tummar för det. 
Det finns inte mycket jag tycker om mer än att sitta och njuta i solen, det är så underbart med solen. Man blir brun och den värmer och så får man massor av D vitamin.


Nu har jag visserligen beställt och börjat äta D vitamin igen som jag gjort förut, men lite extra skadar nog inte tror jag. 
Jag har läst lite om just det och det kan behövas en tablett om dagen året runt trots att man får vitaminer via solen. Vi bor liksom på fel ställe. 
Jag om jag skulle må bäst, så skulle jag behöva bo på mallorca :) ja faktisk så är det så, värmen behöver min kropp och tänkt att få bo i Spanien hela vintrarna och sen bo här hemma på sommaren! Önskedröm verkligen!

Nästa gång jag ska till doktorn så ska jag be att få ta fler prover, att kolla upp vitaminer och allt som kan behövas. 
Det kan ju hända att kroppen saknar något och som B vitamin tex, det ska tydligen vara vanligt att ta ett sånt prov då man har Ms, så jag ska be att få kolla upp det. Vad jag vet så har dom bara kollat njurar och lite sånt innan jag skulle börja med medicinen.

Ja snart är det bara två veckor kvar tills jag ska få åka på rehab, ja jag längtar verkligen på att kunna få hjälp, men samtidigt kommer jag att längta hem som en tok. 
Jag har aldrig varit borta hemifrån mer än någon natt, ja förutom då jag opererat mina höfter då jag varit på sjukhus mellan fem och tio dagar. 
Det kommer förstås att bli bra och jag ska ta tag i mycket, inte bara träningen, nej maten också.

Inge mer socker och så lite vetemjöl som det går. Det ska jag verkligen ta tag i!
Just dom två grejerna vet jag gör mig sämre, jag blir så mycket piggare utan dom ingredienserna, men lätt är det inte.

Jag har slutat med socker många gånger och hållit i det ganska länge varje gång, men av någon anledning som jag inte vet så har jag börjat äta igen? Varför det liksom? 
Ingen aning men även fast jag vet att jag mår bättre utan, så gör jag samma misstag om och om igen!
Ja men nu så, nu ska jag göra det igen och min förhoppning och mitt mål är ju att sluta för evigt, ja då det inte är bra för mig så är det ju egentligen enkelt, men jag kan lova att det inte är det.

Om jag lyckas vilket jag gör haha :) ja jag vill ju det iallafall, då kommer några kilon att försvinna automatiskt, ja och det är ju inte alls helt fel, nej jag behöver det.
Varje kilo som jag kan minska är bra, det är ju inte bra alls för mig att bli tjock eller överviktig, nej min kropp behöver inte det.

Jag ska nog inte bli lika manisk som förut för det finns ju socker i nästan allt, nej jag ska låta bli med det onödiga sockret som finns i fika, godis, bröd mm.

Jag vill gärna sluta med vetemjöl också och nu då jag börjat baka själv så kommer det iallafall bli lite enklare att baka nyttigt bröd.

Ja det kommer att visa sig hur det går med allt, och jag tror att jag ska ta med min dator så jag kan blogga lite då jag är där, så jag kan dela med mig av allt jag kommer lära mig.
Jag kommer nog där också få tid att sitta ute i solen mellan tider med träning och sånt jag ska göra som jag inte vet än.
Ja varje ledig stund då solen är framme så kommer jag att sitta och njuta. 

Meditera kanske jag ska försöka börja med igen. Hur jobbigt är det liksom? 
Nej jag kan ju, och jag vet hur man gör, hur kan det vara så svårt att hålla i det man lär sig? 
Förstår inte varför man inte kan prioritera sig själv mer och faktiskt andas lite som ju är det man behöver då man mediterar. 
Jag har några skivor som jag kanske ska ta med så kan jag lära både Rebecca och Maria det jag kan.

Ja det blir spännande veckor och jag ska njuta varenda sekund, jag kommer förstås att bli trött, men det gör ju inget alls, nej det finns ju all tid i världen då att vila mellan passen.

Ja som ni hör så kommer mitt nya hälsosammare liv att börja då och jag är övertygad om att det kommer bli bättre, ja bättre för min kropp och jag kommer att känna mig friskare och piggare. 

Man får gripa efter alla halmstrån som man kan och nu då jag känner att min medicin mot spastisiteten inte alls hjälper som förut, så är det bara att testa sig fram.

Ja det känns lite läskigt att medicinen trots full dos inte alls fungerar som jag trott, visserligen är jag ju mycket bättre nu än innan jag började med den, men vad händer liksom om den helt slutar att hjälpa?
Ja innan jag började med den så var ju livet ganska jobbigt, ja med en kropp som totalvägrade allt. 
Ja faktiskt allt! 
Den var inte med på noterna en enda gång! 
Jag känner nu att jag inte fattar hur jag orkade med det, men så som jag är, att jag helst inte vill ha medicin så stod jag ut, jag visste ju inget annat.
Nu vet jag ju annat haha, så jag blir lite livrädd att det ska bli som förut trots medicin nu.

Med rätt mat och bra hjälp på rehab så kanske jag kan vända trenden som nu verkar ta tag i min kropp, jag vill inte! 
Men men jag tar verkligen en dag i taget och man har ingen aning om hur morgondagen kommer att se ut, det vet man faktiskt inte då man är frisk heller. 
Nej vem som helst kan få vad som helst, så är det ju även om man tycker att det är orättvist eller inte vill, nej ibland kan man inte bestämma.
Jag har inte kunnat bestämma över min kropp på runt tre år nu tror jag och jag har ju ett jättebra liv iallafall och trivs med mig själv. 
Ja för det är ju faktiskt så att det är jag som är Nina! :) 
Ja jag är glad och stolt över mig själv och förstås över alla dom jag har runtomkring mig.

Tre fina kärringar på Öland :) Alice, Alice och Elsa<3
Jag hoppas att alla har en fin påskhelg och får njuta av det fina vädret, iallafall häromkring där solen skiner fortfarande trots att klockan snart är fem. 
Härligt härligt!

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar