tisdag 4 mars 2014

Att få finnas är det viktigaste i hela livet!

Våra fina <3

Hej hej!
Nu ligger jag i min säng och ska vila lite, ja vila och vila vet jag då inte hur det blir med det haha :)
Jag vilar kroppen iallafall då den får ligga och slippa sitta hela dagen.

Jag har idag haft en bra men ganska dryg dag då jag varit till Falun för att träffa min neurolog Joakim Hamreus, och efter det Ylva som är sjuksköterska och den som har koll på sprutor och så.
Hon är verkligen supergullig och vi pratade på. En person som är på samma nivå som mig och det är så skönt!
En person som lika som jag tycker det är viktigt att göra det man själv vill och inte som andra vill.
Att tordas säga nej och stå upp för sig själv och att få finnas.




















Jag passade på att säga till att dom måste göra något i deras väntrum, det är så iskallt där på något vis, dom måste få det lite mysigare haha :) Det är liksom fint och allt på in plats, men inget trevligt stället alls kan jag lova och inte annat att läsa om än om eventuella sjukdomar man kan ha, inte ens en vanlig skvallertidning :)
Det känns inte alls bra att sitta där faktiskt, det känns som någon dött där nyss på något vis. Hon skulle ta det med sig och till nästa gång om ett år kanske det är bättre får jag hoppas. Annars inreder ju gärna jag som alla som känner mig vet att jag gillar :)
Lite ljuslyktor, någon blomma, kudde ja det krävs inte mycket alls för att det ska bli lite mysigt.



 Mina världens finaste tjejer <3

En semla idag kanske? Inte för mig tror jag :)
Ja nu tänker jag börjar tjata om det, nu igen. Jag tycker det är så viktigt så jag kommer nog att skriva om det massa gånger till och så hoppas jag att du som läser mina inlägg faktiskt bestämmer dig för att just du ska få finnas om du inte gör det redan förstås.

Jag har i så många år låtit någon Nina finnas som faktiskt inte funnits. En del tycker att det jag skriver är svammel och flummigt kanske, men jäklar vad viktigt jag tycker det ämnet är.
Att få säga nej, det är supersvårt att kunna göra det. Att säga nej är så viktigt om det är något man inte vill göra,eller följa med på tex.
Nej man kan få säga nej om man vill och man ska inte ens behöva förklara sig utan bara säga nej!

Skit svårt är det att kunna säga nej och låta det vara bra med det, super supersvårt och nästan omöjligt faktiskt. Men varför ska man behöva försvara sitt nej!? Det ska man inte behöva men ändå så gör man det, eller rättare sagt jag gör det. Men nu får det vara nog. Vill man inte så vill man inte.
Ja mitt samtal med Ylva tog fram det där jag tagit bort en stund men självklart lever jag så som jag skriver och det är obehagligt för en del.

Jag har sedan mina barn var små, mina älskade tjejer lärt dom att dom ska få tycka som dom tycker och vilja det dom vill. Men bara för att jag lärt dom det så har dom självklart inte fått allt dom velat som inte gått. Men att få tycka och känna och vilja alldeles själv är så viktigt!
Man ska inte behöva vilja som andra, herregud man är ju en individ, en människa med massor av tankar och vilja som behöver få jobba och inte stängas in för att göra som någon annan säger.


Jag märker överallt hur det är mellan en del människor, och bara genom att gå på en affär som idag tex då jag på öb i Falun efter att jag varit till doktorn.
En tant stod och tittade på något hon var intresserad av och han hon hade med sig röt i direkt han såg henne stå och titta att det kunde hon väl förstå att dom inte skulle ha såna?!
Usch vilken makt jag kände att han hade över henne, inte roligt alls.
Visst kan man tycka olika om saker man vill ha eller köpa, men man kan ju ändå få bestämma själv om det är något man vill ha och en annan person ska inte säga att jag har fel. Ja ni fattar.
En olustig känsla fick jag och dom har det nog inte bra bakom väggarna och särskilt inte hon.
Nu tror jag inte att han heller mår bra av att vara så där egentligen, men makt har han det kan jag lova.

Ska ta kort sen så ni får se vilka fina jag köpte, som jag bestämde!
Jag har levt många år med någon som inte låtit mig bestämma, jo jag fick bestämma färg och sånt på tapeter och liknande, men allt mitt tyckande hade han bestämt genom att säga eller hur? bakom varje mening som han ville få mig att tycka som han.
Jag gick på det, och det är ju inte klokt.
Jag var livrädd då barnen var små att han skulle lyckas att manipulera dom och han försökte kan jag lova, både han och hans fru.
Fy då vad glad jag är att jag är mina barns mamma som lärde dom tvärtom, att dom inte skulle tycka som jag utan som dom själva tyckte. Viktigt, så jäkla viktigt.
Jag har två fina superbästa barn som går sina egna vägar och tror på sig själva och dom vet att jag tror på dom också förstås. Jag kommer aldrig svika och jag kommer alltid att finnas för dom.

Jag träffade en tjej häromdagen som berättade saker som gjorde mig ännu starkare än vad jag var innan i det ämnet jag skrivit om nu.
Jag är så glad och tacksam och du vet vem du är då du läser det här.
Det ska bli jätteskoj att ses framöver och prata lite och då inte bara om allt hemskt vi upplevt, men skulle det bli så så får vi tillbaka saker båda två av varandra tror jag.
Det är helt otroligt att några människor kan manipulera och dupera så många i sin omgivning och dom runtomkring vaknar inte upp ens. Jag fattar då ingenting för såna vänner är inga vänner. Usch.
Jag är glad att vi kunde prata lite och fortsättning följer.
Vi blev glada allihop av det vi hörde ska du veta.

Ja jag var till min doktor idag, jag kom helt av mig då jag kom in på viktiga grejer haha.
Min doktor har bara sett mig jätteledsen och det var så skönt att idag komma till honom och vara Nina, en stark ny Nina med massor av jävlaranamma och vilja.
Vilja att bli bättre förstås, men vilja att hjälpa alla så mycket jag bara kan som sitter i sitsar utan att kunna få hjälp av anhöriga eller vänner.
Det måste bli en förändring verkligen!
En förändring på attityd, respekt och det viktigaste av allt tror jag minsann att jag tycker är empati och kärlek för andra människor.
Tänk vad livet och världen skulle se annorlunda ut om alla kunde tänka lite så. Viktigt!
Viktigt att inte köra över andra med ord eller andra elakheter. Låt alla få finnas och ha en åsikt och rätt till att få känna efter.

Lite bull lunch fick det bli idag haha :)
Ja doktorn han blev nog glad över att jag var så pigg och glad och han berättade att jag ska köra på med min medicin som jag har nu, alltså copaxone sprutor varje dag tills vidare och enligt han så tror han inte att jag får fler plack än vad jag har nu.
Men han kan bara gissa som han säger och som jag ju redan vet. Många får ju medicin i onödan och kanske även jag, men utan vet man ju inte hur man skulle vara och man vågar liksom inte chansa.
Nej jag vill helst inte bli sjukare än jag är nu, det liksom räcker nu.
Men nu till att vara sjuk igen, jag är ju inte sjuk alls egentligen men min kropp är det.
Det är liksom inte jag, jag kan inte förklara bättre än så känner jag, men jag hoppas att ni fattar.

Jag hoppas alla haft en fin dag, jag ska rätta nu för snart kommer Piyawan och Louise och plockar upp mig ut sängen och då hade jag hoppats vara klar.

Kram kram till er alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar