onsdag 26 mars 2014

Ett rörigt inlägg bjuder jag på idag :)


Hej hej!
Ja idag är det tisdag och dag då jag börjar skriva lite, men jag kommer att fortsätta imorgon onsdag med lite rättning som jag känner jag inte kommer att hinna nu idag.
Jag har så himla mycket viktiga saker jag vill skriva om och dela med mig av, men jag får vänta med allt det till andra dagar då jag kan sitta länge och "filura" på det eftersom min tid faktiskt inte räcker till just nu känner jag.

Maria <3

Just nu är det en superviktig period i mitt liv och i Marias och alla hennes vänners.
Hon ska snart få operera sig, men hennes värden måste vara bättre först innan hon får lägga sig på operationsbordet.
Det är jätteviktigt att hon får bort det onda ur hennes kropp och det är superviktigt att det inte sprider sig då det tas bort.
Usch vilken jäkla sjukdom det är, men hon är stark där inuti och jag ska tänka på henne varenda minut!
Jag ska försöka ge henne massor av ork och energi så hennes kropp fattar eller att det onda fattar att det är nog nu!


Ja det finns inga ord för var hon betyder i mitt liv, kärlek ja det är kärlek och har nog varit från första stunden! Det kanske är lite tabu att säga att man älskar någon mer än dom i sin familj, men så är det faktiskt, jag älskar henne, som vän, att få skratta och pyssla och ha roligt med henne!
Nu behöver vi förstås inte ha roligt bara för att jag ska tycka om henne, nej här får man vara i det man är i, jätteviktigt!
Ja det finns inget annat val för henne än att bli frisk nu, det har jag bestämt!

Simon <3
Igår fyllde Gerts son Simon 21 år och ikväll blir det en liten restaurangvända, jag har ringt och bokat bord :) Det blir supergott och mysigt tycker jag förstås.
Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra nu bara, om jag ska ta en vända ut nu innan det blir kväll eller om jag ska vänta och åka tills vi ska på restaurangen.

Nu har jag i och för sig redan "moonboots"och överdragsbyxor på mig så det kan ju vara en idé att åka redan nu :) Jag ska skriva lite till så får jag se sen hur jag gör.
Jag har ett par brev att skicka iväg också så det kan ju hända att jag far iväg en sväng snart.
Snacka om att jag är velig haha!

Johanna var hit och hjälpte mig upp och in i duschen imorse och det är hon som skjutsar Maria nu idag. Hon var kvar tills mina tre lådor kom med schenker.
Ja jag skulle ha sex lådor men jag hade glömt att okeja den ena leveransen på tre stycken då jag trodde dom skickat fel och skickat två lika sms, så därför fick jag vänta tills idag på dom sista tre.


Det kommer bilder sen då¨vi är klara med vårat projekt :)
Så här fina är dom :)

Imorgon ska Johanna hjälpa mig att gno rent dom så dom sen kan torka och vi kan ta in dom och äntligen få till det här i vardagsrummet.
Superbra kommer det att bli tror jag. Härligt. Men Maria behövs sen då hon blir friskare och fått operera sig för den där sista "piffningen", och det kan tänkas att vi behöver köpa lite grejer på loppis haha, vem vet?

Ja jag har fått sån inspiration sedan jag fått ha Maria här och nu Johanna lite och snart ska Rebecca vara här.
Det är en sån befrielse att inte ha några tider att passa och faktiskt inte behöva skynda sig alls, och inte känna att någon är stressad.
Nej det har varit helt underbara dagar och jag längtar förstås efter Maria redan nu innan hon ens opererat sig.

Det var lite läskigt att få klara sig utan hemtjänsten sista dagen dom var här, men jag kan inte med ord beskriva hur himla underbart det är att kunna göra vad man vill på dagen, så underbart att kunna få förflytta sig vilken tid som helst och när jag vill, ja helt underbart har det varit och jag är så glad över att jag fått assistenter.
Jag fattar inte ens hur jag kunnat stå ut med att ha hemtjänst bara, och vilken skillnad det blivit.
Jag menar inte att det varit något fel på hemtjänsten, men att jag som är relativt ung blivit mer eller mindre bara sittande här hemma utan hjälp liksom och bara väntat på att någon ska komma och hjälpa mig, och oroa mig för vilken det skulle vara som kom.
Jag fattar inte hur min doktor kunde säga att jag inte var tillräckligt sjuk för att få assistenter?
Ja lycklig och helt överlycklig, ja det är jag det.

Fina Simon som fyllt 21 år <3

Oscar och Melina och Simon <3
Vi var till China Town  och åt supergod mat förstås, jättemysigt att vara vi allihop, men en saknades och Marielle heter hon! Men hon kan ju följa med nästa gång, nu är hon ju i sälen och jobbar :)

Gert och fina lillebror Oliwer  18 år <3

Fina Oscar och Melina <3
Våran fina Marielle <3
Ja jag är så glad över min familj och det är så mysigt att bara vara lite tillsammans och det är ju inte så ofta nu för tiden :) Man får passa på!.
Imorgon bitti ska jag fortsätta att skriva och det kan bli en massa rättningar av det jag skrivit nu lite då och då idag, så det kanske blir rörigare än någonsin.

Hej och god morgon!
Ja jag har haft en härlig morgon och har fortfarande en härlig morgon här med en kopp kaffe och fyran på på tv:n :)
Jag har precis lyssnat på Magnus Hedman och blir så glad!
Jag har läst hans bok och det känns verkligen som han vaknat upp och är på rätt väg på riktigt!

Jag har haft en bra natt med mycket sömn, och Gert har hjälpt mig till fåtöljen nu på morgonen där jag ska sitta och skriva tills Johanna kommer och hjälper mig in i duschen och på totaletten.

I vanliga fall tar någon upp mig direkt från sängen till duschen, men idag har vi gjort lite ändring och det kommer att bli bra det med.
Gert skulle förstås kunna hjälpa mig in i duschen, men jag känner att jag inte vill det.
Nej jag vill inte att han ska hjälpa mig att duscha och att ge mig microlax då jag ska gå på toaletten, nej där går liksom gränsen.
Jag vet att han skulle fixa det hur lätt som helst och han skulle inte tycka det var något märkvärdigt alls, men jag skulle inte gilla det alls!
Nej han kan få hjälpa mig med allting annat, men inte det.
Jag har ju lite jobbigt med just microlax grejen, usch jag vill helst kunna göra det själv förstås, men det går verkligen inte så jag har inget val än att få hjälp.
Jag är ju jätteglad över att kunna få hjälp, men det är inte roligt alls, nej det är nog det  värsta med att jag är sjuk faktiskt.
Man vill ju faktiskt kunna gå på toaletten av sig själv och inte ha någon som ska torka en i rumpan, nej fy då säger jag det är inte roligt!
Men nu kan ju inte allt vara roligt så det är bara att gilla läget, och det är så jag gör, jag gillar läget!

Johanna skjutsade Maria igår och hade sovit dåligt och blev kvar med Maria tills idag.
Man ska inte ut och åka då man egentligen är supertrött, för då kan det ju bli olyckor,så det var jättebra att hon stannade tills idag.
Superbra att Maria har sällskap och jag är glad att Johanna fixar att skjutsa då ju inte jag kan det!

Det vore så härligt att kunna köra den här!
Men den 22 april ska jag ju köra upp och om jag klarar det så kanske försäkringskassan kan hjälpa mig att fixa så jag kan få köra!
Herregud vilken skillnad i min och våran vardag det skulle bli, och vad fri jag skulle bli!!

Jag fick höra häromdagen att hur ska jag kunna köra bil om jag inte kan vika lakan ens? Lite sådär i en ganska nedlåtande ton.
Ja jag kanske ska försöka beskriva och förklara hur min sjukdom fungerar på mig.

Jag känner mig helt frisk inuti, men min kropp är ju allt annat än frisk kan man ju säga.
Från under brösten och ned så är jag förlamad och mina armar fungerar sådär.

Min vänstra arm och hand är ganska bra så jag kör min rullstol med den handen och även om jag ju egentligen är högerhänt så har jag vant mig snabbt vid att använda den bästa handen.
Min högra är som bedövad om man ska förklara så enkelt som möjligt, alla ni som blivit bedövade vet ju hur det känns, det känns lite konstigt och faktiskt otäckt tror jag att jag tyckte i början.
Nu har jag väl vant mig vid den känslan och jag gör så gott jag kan med den handen fast den är lite borta. Den armen känns också väldigt väldigt tung, ungefär som hundra kilo. Så det jag gör med den handen och armen är ganska jobbigt om ni förstår.
Nu är ju min vänstra arm och hand inte alls hundra den heller så den är ganska tung den med, men inte alls som min högra.



När jag grejar med det som jag vill så blir jag ganska slut efteråt, men att lägga min energi på det roligaste jag vet är ju värt allt, så då spelar det ingen roll alls känner jag att jag blir slut efteråt.
Att lägga energi på att krångla med disk, vikning av lakan eller sånt jag inte tycker är särskilt roligt gör jag inte längre alls då jag vill spara min energi till det jag verkligen vill orka.

Maria får vika :)
Det är jätteviktigt att försöka göra det och tänka på mig själv i det, även om jag ju visst kan göra saker som är tråkiga också, självklart gör jag det också, men att spara sin kraft till det man vill är viktigt!

Nu är det inte alla som förstår det här och det är svårt att förklara, och i mitt fall ser jag ju frisk ut och då finns det ju dom som tror att jag hittar på kanske, men gud så jag inte gör det!
Jag skulle göra vad som helst för att slippa ha det så som jag har det, och jag som vill ha rent och fint och pyssla skulle ju inget hellre vilja än att ha två bra armar. Och varför inte ha två friska ben också haha?

Det blir så roligt att få övningsköra och sen köra upp med trafikinspektören den 22 april, och om jag klarar det och får hjälp att fixa allt som behövs så är det ju superbra om jag kan använda min vänstra hand och arm som är skapligt bra!
Bara att kunna ta mig vart jag vill när jag vill blir ju fantastiskt, och att kunna skjutsa Melina och Oscar, ja gud så jag önskar att jag ska kunna göra det!
Att kunna åka iväg på auktioner i sommar tex eller bara åka iväg vart som helst, ja vilken dröm!



Häromdagen så var jag och Gert på "sakletartur"! Vi tittade bara förstås och ska försöka ta reda på vem som äger det vi kanske skulle vilja köpa.
Jätteskoj verkligen och jag fick en super lortig rullstol haha :)
Jag körde runt i grus fram och tillbaka för att all lera skulle försvinna och Gert bara skrattade åt mig!.

Ja tänk att jag lyckats smitta av mig lite på Gert så han också gillar gamla saker och grejer och kan se potential i gamla saker han förut inte skulle titta på ens.

Vi tog en extra tur för att leta efter ett hus jag sett som har en sån fin veranda och som jag tänkte ta kort på då jag såg det förut, men tänkte att jag kan ta kort på nästa gång jag åkte förbi.
Ja jag har nu åkt på alla vägar jag brukat åka på och jag hittar inte huset!

När Gert och jag åkte runt så insåg jag att jag kanske faktiskt drömt om huset!
Ja jag drömmer ju så mycket och kanske så var det en dröm?
Jag är glad att jag har huset i huvudet iallfall haha.
Jag ska skissa upp och förklara för snickaren som ska komma till oss om några veckor så han vet hur jag vill att det ska se ut.
Ja tänk om jag åkt runt så mycket och letat och så finns kanske bara huset i mitt huvud?!
Om det går att göra så som jag har det i huvudet så blir vi väldigt ensamma om det, då jag inte sett ett enda hus som har det så, nu då jag åkt runt så mycket! Det blir spännande och fint.

Vi ska byta tak på vårat hus nu i vår också så det blir lite ställningar och hantverkare här ett tag, men superskönt att veta att taket är helt och bra så det inte kan läcka in.
Nu har det inte läckt in än, men vi vet att ingen gjort något åt taket sedan 1970, så det är liksom dax tror vi!
Det kommer att bli kanonbra och skönt att få lite tak över en del av altan också så man kan ha möbler och lite sånt där utan att behöva ta bort dynor då det blir regn tex, det kommer att bli härligt och där under taket kommer nog jag sitta i sommar och skriva tror jag! Supermysigt!
Jag längtar verkligen till sommaren och vad skönt det ska bli att kunna ha ett linne och kjol bara, ja det längtar jag efter. Och så längtar jag efter alla loppisar på lördagar som jag kommer att vilja gå på, så roligt kommer det att bli!

Nej nu ska jag sluta för idag och jag hoppas alla får en fin dag!

Kram kram







2 kommentarer:

  1. Man blir så glad av att läsa din blogg, bara genom ord sprider du så mycket lycka och energi, du är så värd de! Även om jag inte känt dig så länge är de så kul att läsa din blogg, o ja tror alla dina projekt kommer bli super fint o bra! :) kram ♡♡

    SvaraRadera
  2. Louise, jag blir så glad av det du skriver!
    Jätteglad blir jag och jag gillar verkligen att skriva, skriva precis som det känns och är liksom, ja du fattar :) Kramar och tack snälla fina du!

    SvaraRadera