lördag 16 augusti 2014

Suprapubis kateter

Kateter!!
ja hörrni jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är över min kateter.
Jag var väldigt ointresserad då min doktor och sköterska talade om för mig förut att det fanns som ett alternativ. Men nej då jag skulle då inte ha en sån.
Fy vad äckligt, en slang genom magen o in i urinblåsan, nej tack!

Men nu har jag haft min i ett år och jag är så tacksam, så otroligt tacksam över att jag har den.
Den gav mig livet tillbaka, ja faktiskt så gjorde den det.
Jag kan vara borta hur länge som helst och veta att jag inte kissar på mig.
Jag behöver inte ha hjälp till toaletten, jag behöver helt enkelt inte kissa.

Men varje morgon får jag hjälp att gå på toaletten och jag får då ett microlax, ja jag kan inte bajsa utan måste få microt som hjälp och det hjälper.
Tacksam över det är jag också för då behöver jag inte ha en tid att passa hemma utan har det gjort liksom.
Ja det här jag skriver om nu kan man inte fatta om man inte varit med om något liknade själv.

Jag har än inte tittat på hålet in i magen där slangen går in, min mage är precis lite tjock ovanför så jag inte ser, nej jag känner att jag faktiskt inte vill se.
Fy. läskigt är det tycker jag men herregud så jag älskar den där slangen.
Den har gjort så jag kan gå på loppis eller auktion hela dagar, jag kan åka till Ikea och det enda jag ibland kan behöva göra borta är att tömma. enkelt och lätt så det fixar jag själv.
Jag kan tömma i skogen eller vid en vägkant om det inte finns någon toalett.
Ja glad är bara förnamnet på var jag är.

Jag vill ha decinfektionsmedel i pipen där kisset åker ut för jag vill verkligen inte lukta illa och kiss och det blir faktiskt en droppe kvar i röret där man tömmer.
Noga är jag men viktigt för mig är det och jag vill känna mig ren och fräsch.







Ja ni som känner mig lite nu vet ju att jag älskar att sola och det gör jag även fast jag har en påse bredvid mig förstås :)



Ja slangen kommer ut under naveln och jag har min påse hängande med mig hela tiden och jag struntar i att folk ser att jag har den oftast liggande i mitt knä.
Jag vill inte ha den på benet som dom gamla har, för då når jag inte när jag ska tömma, nej jag vill ha det enkelt.
Då jag har bikini får jag stoppa in den i trosan så den inte syns, men vem kollar på mig liksom?
Haha nej just det, ingen så så jag är hemma kan den ligga bredvid mig bara.
Det får inte bli veck på slangen för då blir jag kissnödig direkt, man får ha koll.

Ja nu blev det allt ett riktigt kiss och bajsinlägg, men jag bjuder på det.
Många kanske undrar och då är det ju bra att man får veta lite, och jag har inga som helst tabun eller så, nej jag är mer öppen än någonsin och bjuder på det mesta.

Jag vet att det är bra då andra som kanske har det som jag läser och ser att jag är glad och mår bra trots allt jobbigt man får gå igenom.

Häromdagen tex så kände jag min spruta, aj säger jag då verkligen.
Jag avskyr sprutor men måste ha en varje dag, nu då jag är förlamad så känner jag dom egentligen inte, men ibland nu så gör det ont. aj ja jag tycker synd om dom som får känna det varje gång.
Jag har fått lite ångest men bara lite nu då jag ska ta dom på morgonen, eller det är ju rättare sagt Rebecca och Maria, någon av dom som ger mig min spruta. en riktigt stor grej är det egentligen att jag känner, och visst är jag glad över det, men det gör faktiskt riktigt ont.

Har idag känt mig friskare än vanligt, vi har haft en underbar dag och jag kände så starkt att jag ju skulle vilja kunna gå då jag kom hem. Men men det var ju ett önsketänkande förstås.

Jag tog ett gäng kort på våra härliga Fagersta vänner, men min kamera verkar inte gilla datorn idag för det går inte att ladda in dom, får forska i det imorgon och hoppas det blir att fungera då.
Vi har haft en superdag i Fagersta idag, först hemma med Melina, men sen i Fagersta för att gratulera Ingemar och ge han en present och fika lite med han och hans syskon och sin särbo.

Ja en härlig stund med Torsten, Ulla, Eva och Ingemar.
Vi fick smörgåstårta som Ingemar sett till att spara sedan igår då han fyllde 59 år,  han visste att vi skulle komma idag. Ja dom är så härliga så det finns inga ord.
Vi skjutsade Ingemar och hans bror till systemet, för en whiskey flaska kunde dom ju smutta på ikväll, ja dom skulle äta kräftor och njuta litet.
Ja kan inte komma in till Ingemar för han har trappor och Eva har bara något steg men det är för högt och jag hade inte ramperna med. Det var fint väder och solen sken så vi kunde sitta ute och det var härligt.
Ja en underbar stund och det finns inga ord. Eva hade virkat två jättefina dukar till mig och jag blev förstås superglad.
Kärlek nu igen, det kanske är rätt ord då jag tänker efter.

Kaffe hemma i Nora med en nyvaken Marielle <3


Igår var det mycket kärlek, herregud så jag älskar att vara med mina barn.
Rebecca följde och skjutsade oss till Nora för att se hur Marielle hade det och sen vidare till Örebro dit Marielle skulle till doktorn som jag följde henne till.
Medan vi var vid doktorn så var Melina och Rebecca på stan en sväng tills vi var klara, och sen var det Marieberg för hela slanten.




Vi käkade på Ikea och Marielle köpte en gardinstång och lite annat hon behövde och sen skjutsade Rebecca henne till sitt jobb medan jag och Melina fortsatte att shoppa.
Två par byxor fick vi med hem och dom ena paren visste hon redan vilka hon skulle köpa, men dom andra fick vi hjälp med.
Killen tog fram ett par, han som jobbade i affären, och dom satt som gjutna, som ett smäck. Jättefina verkligen och det var så roligt.

Nästa gång blir det verkligen en heldag där för vad roligt det var att gå o lite nya affärer och vi hittade på lite saker också.
Jag köpte en fin turkos skjorta som var på rean som jag tänkte ha själv, herravdelningen men jag gillade den.
Gert provade den då jag kom hem på kvällen och jag kände att ju han skulle kunna ha den, och självklart! Han passade jättebra i den. Såå fin blev han verkligen.

Ja när det blir Marieberg nästa gång år vi då passa in så marielle är ledig så vi kan ta en heldag allihop, jag älskar verkligen såna dagar, då vi är allihop.

Imorgon blir det en tidig morgon, Rebecca kommer och hjälper mig upp och sen ska vi titta på Gert då han ska spela fotboll och sen blir det lite loppis för att på kvällen åka till Säter för att se på Björn Rosenström.
Ja det har Melina längtat efter kan jag lova.
Det blir en jobbig natt för hennes mamma haha som verkligen inte är van att vara vaken så länge, men vad gör väl det då hon blir lycklig.
Jag önskar att Marielle kunnat följa hon med då ju hon är lika förtjust i Björn Rosenström som Melina.
Ja livet är så underbart och på söndag är det två veckor kvar innan jag och Gert ska ge oss iväg tillsammans med Maria till Spanien. Ja det kan vi snacka härligt sen.
Underbart kommer vi att få det och vad många skratt det kommer att bli.
Särskilt in och ut ur flyget haha, ja att försöka vika på en spastisk Nina kan jag lova inte är lätt, men det måste gå!! Jag ska med liksom!

Jag hoppas ni alla haft och kommer att ha fina dagar.

Jag skickar ett gäng kramar till dig!
Kram kram

7 kommentarer:

  1. Hej Nina :-)
    Det är toppen att du delar med dig av dina erfarenheter av diverse medicinska lösningar. Det är nog många som aldrig skulle göra det.
    Härligt med så mycket olika utflykter ni gör och det är så roligt att läsa om dem :)
    Snart dags för er att åka utomlands också och hoppas ni får en underbar resa med mycket sol.
    Vi åker snart till Corfu , bara 9 dagar kvar.
    Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Hej hej!
    Ja det känns bra att bjuda på och dela med mig av allt möjligt, haha inga tabun här heller.
    Vad härligt för er att åka iväg nu alldeles några dagar före oss, det behöver ni verkligen och jag hoppas ni får superbra dagar. massor av kramar från mig till dig!

    SvaraRadera
  3. Hej Nina.fick höra av min syster att denna kateter finns att få och nu efter jag läst vad du skriver så måstejag faktiskt prova den, varför jag behöver kateter är för att jag fick en stroke 2006 21 december och har vä sida förlamad lite men kan när jag är bättre i min vänstra fot gå med rullator och ibland har jag endast kryckan till hjälp,bjuda på mig själv är något jag också gör,du Nina påminner om hurdan jag är säger min personliga Assistent (tycker jag med)Ha det så skööööönt! på utlandsresan Kraaaaam!!!!!!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Viviann!
    Jag tycker om min kateter jättemycket. Den har gjort att mitt liv blivit så himla enkelt.
    Jag kan vara borta hur länge som helst och behöver bara tömma i en flaska eller direkt på backen dp jag inte har en flaska med mig. Nu har du läst ett av mina äldre inlägg så jag ska inte på någon resa nu, men till hösten blir det nog.
    Jag blir glad att du känner att du fått hjälp av mitt inlägg för att vilja prova, och det är verkligen så bra som jag skrivit och som jag tycker idag också. Jag älskar den och vad den gör för mitt liv.
    Härligt att du också är som jag, haha det lär ju sådär, men jag menar att du också är dig själv och vill bjuda på dig.
    Kramar från mig till dig och lycka till framöver med allt.

    SvaraRadera
  5. Men idag Onsdag 11 januari har jag en känsla av att ngt inte stämmer, för det smärtar lite när jag känner jag vil släppa ut urinen, har inte ngt stopp i slangen, men ska idag till distriktet och visa och berätta om besväret jag har Tack ändå Tilde när det fungerat så har jag njutit av att kunna vistas ute och vara social precis! som den människa jag är. Ha det fint Tilde och Kram

    SvaraRadera
  6. Hej hej! Det låter inte bra om du känner att det gör ont. Jag kan ibland få ont men då känner jag att det kommer från mitt urinrör. Jag tror då att jag har urinvägsinflammation vilket ju så varit många gånger. Vad bra att du skulle till distriktssköterskan för att kolla upp och jag hoppas att du kommer till rätta med dina problem. Det låter härligt att du också kunnat njuta av livet och vara social precis som du är, härligt underbart tycker jag att det låter. Ha det så bra du med förstås. Kram kram

    SvaraRadera
  7. Till dig anonym igen :)
    Jag ber om ursäkt för att mitt svar dröjde. Det är inte så ofta någon skriver så jag brukar inte kolla om jag fått något meddelande :)

    SvaraRadera