torsdag 23 oktober 2014

Singelspindel!!



Hej hej!!
Singelspindel, det såg jag!
Jo minsann det var kommentaren efter att Maria blivit lite överraskad då en spindel hoppat på henne nästan haha, det hände då hon städade min frys som vi köpt.
Då jag blev ganska orolig över att det fanns fler instoppade i en list där hon torkat så sa hon helt lugn - Jag såg att det var en spindel som var singel haha, ja det var så roligt sagt så jag var bara tvungen att ta upp det!
Före bild till vänster och efter till höger! Skillnad!! Och praktiskt!!



Ja som jag skrivit förut så vet ni att vi köpt begagnade både kyl och frys, än så länge fungerar båda vad det verkar, men det krävdes städning och ganska rejäl sån.
Ja Gert och hans snälla jobbar kompis for iväg och skulle hämta och dit dom for hade det inte varit något vidare alls, fy då! Men men nu är dom rena och fina som tur var!
Rebecca städade alla lådor och hyllor och Maria städade resten! Samarbete!





Häromdagen så for jag och Gert till Falun dit han skulle, ja han skulle till sin doktor på undersökning. Innan vi skulle vara framme så åkte vi för att köpa några saker jag köpt på en köp och sälj sida på facebook.
Nöjd blev jag över alla saker men har bara kort på den ena :)
Den kommer bli hur fin som helst med fina foton i är jag säker på, och det jobbet ligger på mig!

Gert <3

När vi kom till Falun så såg Gert direkt en tant i rullstol med backepegel!
Jag stannade förstås och pratade lite och fick ta kort för jag har sagt till för länge sen att jag ville ha det men fått till svar att det inte  gick då det tog för stor plats! Pyttsan! ?

Går att vinkla in den så den inte är ivägen!
Mailade min arbetsterapeut och skickade med en bild så nu är det beställt att jag vill ha det.
Hon svarade direkt att hon skulle beställa och det är ju underbart och vad mycket enklare det blir!

Ja på tal om min arbetsterapeut, jag har ju bytt eftersom min den jag hade förut verkligen satte sig på tvären och ifrågasatte allt, ja då menar jag allt! 
Den jag har nu har jag inte hunnit träffa, men hon är jätte hjälpsam och snäll så jag är glad! 
Så himla glad att slippa strida om minsta grej, slippa bli arg och ledsen, ja nöjd är jag verkligen!

Marielle och Daniel och Stina  kom hem en sväng på kvällen, jag blev bjuden på en mat :) Supergott!





Nästa vecka ska jag bli där ett par dagar, ja i Nora alltså, får se om Melina har lust att bli kvar över natten, annars kan hon ju åka hem igen med Rebecca som ska skjutsa mig och Maria dit.
Gert hämtar oss nästa dag efter jobbet så vi får rå om våran storasyster lite.

Melina var i Tisdags i ishallen och jobbade och innan varit på en hemskt tråkig praktik.
Hon fick byta ställe då det var ett super tråkigt ställe hon valt att vara på. Nu var det ju egentligen inte ett tråkigt ställe kanske, men då ingen kan sätta henne i något jobb så är det ju inte så lätt och absolut inte roligt.
Att sitta på en stol i flera timmar och göra ingenting, nej det är inte hennes grej så efter hon bytte ställe har det varit skillnad.

Igår var en lite dryg dag haha, ja inte alls egentligen men jag fick hjälp att ändra mina rullstolar vilket gjorde det ganska jättesvårt att köra!

Jag har inte berättat det än, tänkte spara det lite men jag säger det nu!

Jag blev beviljad pengar från försäkringskassan så att jag ska få köra bil!!!

Jippi!! Ja liksom det är så stort! Jag ska kunna få köra bil igen!

Underbart härligt så det är inte klokt.
Nu är det ju så att i bilen sen så kommer reglaget vara så att om jag gasar så drar jag den mot mig och då jag bromsar ifrån mig. Nu har det varit tvärtom på rullstolarna och för att jag ska kunna vara säker i trafiken så behöver jag ha samma på båda delarna.
En kille från Hjälpmedelcentralen kom hem till mig för att ändra och det gjorde han på ett kick.
Men för mig att lära mig köra tvärtom tar inte ett kick kan jag lova haha!!

Tänk så van man blir med det man har så det blir heltokigt direkt man ändrar!
Men men nu har jag tid på mig att träna så jag kan lika bra som jag kunde nu innan, då kommer det inte att bli någon konst för mig att köra bil.
Jätteroligt känns det iallafall och tänk så härligt att jag kan dra iväg då jag vill och tänk så skönt att jag också kan skjutsa då det behövs!
Nu kommer det inte att bli lika lätt för mig att bara kunna dra iväg, men sitter jag i rullstolen och bilen står rättvänd, ja då kommer det att gå att bara åka iväg!
Ja underbart!

Igår så skulle jag åka tillbaka med tröjan som Melina haft första tråkiga dagen på praktiken, och då med min rullstol som var helt tokig haha, ja lite tokigt blev det ibland, men det gick.!

Jag fick backa ganska långt!
När jag åkte hem tog jag och åkte bakom ABB vid vattnet för att det är fint där och sen då jag kom hit! Ja hit men inte längre typ!!

Den tillfälliga trottoaren slutade med stor grushög och en alldeles för hög kant för mig att ta mig över så jag fick backa tillbaka med den tokiga tullstolen, men det gick.
En kille stannade och frågade om jag behövde hjälp haha, ja hur då liksom.
Nej jag fick backa helt enkelt, nej det var det då rakt inte men ganska.
Jag är faktiskt en riktig backare egentligen, men nu då jag skulle backa och dra spaken framåt istället för bakåt, ja det krånglade till det riktigt. Gud så man får lov att tänka då det är annorlunda!







Ja ovanför måste jag visa bilder på mig nästan naken igen!! Haha :) Jag kan! Det är sån skillnad på min kropp, mest på morgonen hittills, men det känns underbart.
Förut då jag flyttat hit så kunde jag stå på turnern, bilden till höger, det var länge sen!
Det var Marias idé att testa den och ja det gick! Jag kunde försöka lyfta mig. Maria höll mina fötter och Rebecca höll emot turnern medans min blivande vikarie Sara tog kort :)
Ja framsteg är det definitivt!
Jag är så lycklig och glad över att jag tordes sluta med sprutorna på prov, jag kommer att bli ännu bättre och jag tänker inte ta dom sprutorna mer!
Nej jag provar gärna någon annan, men inte den igen!

Jag tog ett eget beslut men självklart hade jag pratat med Gert om för och nackdelar som skulle kunna bli, och jag är så glad att jag har han!
Ja han tycker som jag att man bara lever en gång och måste gå på sin egen känsla oavsett vad som kan hända.
Ja med hans positiva tankar och mina barn som visste läget och mina kära assistenter som vill mitt bästa så är jag så glad!

Jag har någon eller några i mitt liv som vill få mig att tycka att jag gör fel hur jag än gör och jag orkar inte med det om jag ska vara ärlig! Nej det är nog nu!
Det har varit nog ett bra tag, jag vill inte bara få höra hur jag skulle gjort eller inte gjort, nej jag är vuxen och heter Nina och jag bestämmer själv! Ja tillsammans med min familj förstås!

Idag skulle jag varit på dans, ja faktiskt så skulle det ha varit det idag för mig, men ledaren blev sjuk så det blir på torsdag nästa vecka istället. Jag var inte riktigt i form idag, jag var lite trött kände jag så det var nog någon mening med det. Jag får ladda upp inför nästa vecka!


Ja imorgon är det fredag och då är det ishallendax för Melina igen. Cafeteriadax alltså!
Jag ska följa och titta jag den här gången har jag tänkt, titta på Simon och det blir roligt.
Ja så länge Simon är med så är det ju roligt, och lika med fotbollen så är det bara roligt om Oliwer är med.
Mina tjejer har lagt av med tävlingar och matcher men förut var jag förstås och tittade då dom var med.

Tänk att till helgen ska jag få komma ner i källaren för första gången, ja faktiskt för allra första gången.
Då vi köpte huset då fick Gert ta kort så jag hade lite koll där nere och faktiskt så tror jag att jag vet ganska precis hur det ser ut.
Men kanske blir det lika som då jag kom in till Rebecca och hennes familj att jag känner att huset både var för kort och för smalt för att jag skulle få det att passa mina bilder jag hade i huvudet haha. Men ganska väl stämde det allt!

Ja hörrni idag blev det allt rörigt, men jag hoppas ni kan ta det.

Kram kram

2 kommentarer:

  1. Jag tycker allt du skrivit verkar toppen. Du är en riktig kämpe och håller humöret uppe. Härligt att du ska få köra bil igen och att du ska få komma ner i eran källare å se hur det ser ut med egna ögon är ju helt underbart !!
    Väntar med spänning på att få höra hur allt går för dig :-)
    Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Hej Tina!
    Ja om du bara visste hur enkelt jag har att hålla humöret uppe, jag förstår inte hur det går till men det går lätt som en plätt!
    Ja det är så himla härligt att jag ska få kunna köra bil igen så det finns inga ord.
    Mycket träning och jävlaranamma bara så fixar jag det!

    Om ja om du och alla bara visste hur underbart det ska bli till Lördagen då jag ska få komma ner i källaren.
    Jag kommer gråta är jag rädd för, gråta av lycka!
    Härligt och spännande samtidigt förstås.
    Jag skriver alldeles säkert snart igen så du och alla får ta del av mina underbara stunder jag har framför mig.
    Jag är så glad för att du ens vill läsa och att du kommenterar ska du veta.
    Det betyder mycket! <3 Kramar

    SvaraRadera