måndag 17 december 2012

En härlig ledig skön hemmadag idag :)

God morgon denna härliga måndag, nu är det bara en vecka till julafton :)
Jag älskar egentligen allt som har med julen att göra, men i år har jag inte alls haft den härliga känslan som jag alltid haft förut.
Skillnaden är väl att jag blivit sjuk och att jag inte känner någon lust att fixa och göra mysigt och fint lika mycket nu som förut, eller egentligen gör jag ju det man då jag inte kan fixa själv så går det liksom bort.
Jag tänder ljus och har mysigt och jag har slagit in paket,  och lite sånt har jag ju gjort, men den riktiga känslan kommer inte att komma i år.
Jag sparar det till nästa år har jag bestämt och då bor vi i vårat nya hus och får fixa och greja lite där så vi får julkänsla,  och det blir ju skillnad då eftersom jag till och med kommer att kunna laga mat och baka då allt är anpassat efter mig och min rullstol.
Jag längtar nästan till nästa jul bara för att jag vet att hela livet kommer kännas enklare då.

Jag har inte riktigt tänkt på det eller märkt på riktigt men jag har blivit så mycket sämre nu dom senaste dagarna och det känns lite skrämmande tycker jag.
Varken jag eller min doktor vet ju vad som händer i min kropp, utan man får bara ta en dag i taget och vänta och se.
Jobbigt som tusan måste jag erkänna men men så är det ju nu och det är bara att göra det bästa av det.
Jag har jättesvårt att ta mig ur sängen och att lägga mig själv går inte längre för jag får inte upp mina ben längre alls, jobbigt att inte ens kunna lägga mig när jag känner att jag behöver.
Det slutar nog med att jag kommer behöva ha hjälp hemma framöver, jag behöver ju få duscha varje dag och så måste jag ju kunna lägga mig på dagen och vila lite.
Jag kan duscha själv nu men det är inte riktigt säkert kan jag säga, jag är så vinglig och så himla orolig över att jag ska ramla ikull.
Det känns tryggare att duscha när någon är hemma ifall att något skulle hända, men ingen kan lyfta upp mig själv om jag skulle ramla, för då är ju kroppen helt livlös och tung och då kommer det behövas flera stycken som bär upp mig.
Känner mig lite orolig över att det skulle bli så att jag ramlar på väg in i duschen och så ska jag behöva få hjälp liggande helt naken :)
Nej jag är försiktig som tusan men det känns som det kan hända vilken dag som helst.

När vi flyttat så ska jag nog ta tag i allt ordentligt och ordna så någon kommer hem till mig varje dag och hjälper mig och så tror jag att jag behöver ett larm ifall något händer.

I Lördags förmiddag då vi satt och åt en sen frukost så ringde min telefon, jag svarade och där i andra änden fanns Titti, en tjej som också har Ms och som hittat på mig förut via min blogg.
Hon hade läst mitt senaste inlägg och kände att hon bara var tvungen att ringa till mig och tipsa om två mediciner som hon får.
Jätte gullligt och supersnällt av henne verkligen och hon gav mig lite hopp faktiskt eftersom hon ju blivit bättre av dom två medicinerna hon tar.
Jag ska idag ringa till doktorn och se till att få hjälp att få prova dom, men den ena sortens medicin är inte riktigt godkänd än här i sverige så lite krångligt kommer det att bli att få den tror jag, men jag måste verkligen få prova den.
Tänk om jag skulle kunna bli en aningens bättre av medicinen, det vore ju så himla himla härligt så jag vill verkligen prova den.

Idag ska jag få lite besök av två härliga tjejer, jag har laddat kaffebryggaren så dom kan få lite fika och så tog Melina upp en bullpåse från frysen igår kväll så vi kan få lite fika :)
Vi älskar lussebullar här hemma och vi bakade en och en halv liter för inte så länge sedan, och dom har vi redan ätit upp haha :) Kanske behöver vi baka en ny omgång känns det som.
På julaftons morgon vill jag ju iallfall kunna käka en lussebulle, viktigt för mig :)

Jag ska inte åka någonstans alls idag utan bara vara hemma och det känns som det kommer att bli en underbar härlig dag idag, så himla skönt med en dag utan tider att passa och så himla skönt att slippa ut alls :)

Ha en bra dag alla och så skriver jag imorgon igen :)
kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar