söndag 9 december 2012

Som om det inte vore nog med det som är :)

Hej mitt i natten:)

Vaknade av att jag var kissnödig och som så många andra gånger satt jag mig efter mycket krångel i rullstolen och for in på toaletten för att inse att det inte kommer en droppe och nödigheten är som bortblåst.
Som så många andra gånger också så vet jag att det inte är någon idé att lägga mig nu igen utan att ha varit på toaletten, så därför skriver jag ett litet inlägg nu mitt i natten :)
Jag vet att om jag skulle lägga mig nu så hinner jag bara lägga mig och så blir jag kissnödig, så det är bäst att vara vaken och uppe tills det är dags haha:)
Det känns som en riktig följetång det här med toalettbesöken för mig och det kan ju göra en jätteirriterad och arg, för vem har lust att vara tvungen att sitta vaken någon timme mitt i natten?
Jag önskar förstås att det var lite annorlunda så jag kunde ha lite koll på min blåsa och alla toalettbesök.
Nu har jag ju ingen koll alls och jag vet jag måste gilla läget och ha det så men attan vad det kan vara frustrerande ibland verkligen.
Det är inte nog med att benen inte vill fungera då jag ju också har krångel med toalettbesöken och tycker ju att det skulle räcka med dom sakerna, men inte då.
Jag känner att min högra hand inte alls är bra och jag har supersvårt att skriva med den, och även att äta med handen.
Tråkigt och jag tycker det känns hemskt om min hela arm kanske "försvinner från mig", men men då får jag ju än så länge vara glad att jag har vänster hand och arm kvar som är okej.
Det är och har varit jättejobbigt och svårt att sms:a med min högra hand och eftersom man är van på ett sätt så blir det ju svårt att vänja sig och bara använda vänster, men jag har ju inte bråttom så jag ska framöver träna med vänster bara.
Det går ganska bra att skriva med höger hand här på datorn så det kommer nog bli maskinskrivna saker framöver och jag som gillar att skicka kort och skriva fint på får skriva på datorn och sen skriva ut för att klippa och klistra fast på korten då tror jag:)
Alla sätt som fungerar får man nog ta till men tråkigt som tusan känner jag att det är och kommer att bli.
En sak som kommer att bli hemskt tråkig är att jag ju inte kommer att kunna måla porslin alls, som jag ju verkligen älskar. Med min hand nu skulle det aldrig gå känner jag och jag hoppas förstås att det kunde gå tillbaka och bli bra igen, men känner att det nog faktiskt inte kommer göra det och jag har ju lärt mig att min känsla oftast stämmer. Synd nog förstås så jag tänker hoppas lite iallfall, för vem vet?
På fredag ska jag till Falun och min neurolog så jag ska prata med honom om vad han säger och tror om min hand. Han kan ju inte göra mycket och han vet säkert inte heller hur det blir eftersom alla med Ms har så himla olika sjukdomsförlopp men jag ska iallfall berätta hur läget är så han kan skriva upp det.

Men man får inte bestämma själv vad man ska få för sjukdom och sort för hade jag fått bestämma det kan jag ju lova att jag var frisk och kunde gå nu.

Igår ringde min Marielle då vi var på restaurang och käkade med min mamma eftersom hon fyllt 65 år.
Hon hade startat sin bil och stängt dörren för att gå till en kompis och lämna några nycklar, och när hon kom tillbaka till bilen hade den gått i baklås.
Där stod hon utanför sin bil som gick för fullt och kunde inte komma in i bilen :)
Så här efteråt låter det ju skoj men igår kväll var det allt annat än skoj för Marielle som redan tidigare på dagen haft en riktig skitdag.
Jag ringde assistentkåren och dom lovade att åka direkt och hjälpa henne att öppna dörren till bilen och det gjorde dom också.
Ska idag skicka hennes reservnyckel till bilen ifall det skulle behövas till en annan gång, men men det var ingen katastrof och ingen olycka hände iallfall. 1500:- kostade det att få den öppnad och han som öppnade var så snäll så han skulle åka till hennes jobb på måndag för att få pengar av henne :)
Mycket erfarenheter och mycket krångel får hon vara med om nu i sälen då hon jobbar där över säsongen, men det är nyttiga erfarenheter och hon lär sig massor, men just det där med att nyckeln blev sittande kvar och bilen låste sig själv var ju inte så värst roligt och lärorikt alls förstås.

Om några timmar ska vi vakna och skjutsa Melina till konfirmationen, under tiden hon är där ska vi passa på att storhandla lite på willys hade vi tänkt, det behövs verkligen för vi har snart ett tomt kylskåp här hemma :)
Ska nog ta och dricka några glas vatten nu och förhoppningsvis kunna gå på toaletten så jag kan få somna om och sova några timmar.
Ha en bra söndag då ni alla vaknar.
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar