fredag 21 december 2012

Försöker fokusera på vad jag faktiskt kan!

Våran fina nya tomte :)


Hej och god morgon!
Jag gick upp jättetidigt idag så att Gert kunde vara med lite då jag skulle resa mig och sätta mig i rullstolen. Jag känner att jag inte klarar det själv längre, men mycket beror på att jag är rädd för att ramla tror jag så jag vill göra det säkra före det osäkra.
Skönt att ha någon bredvid sig som man kan hålla i lite grann ifall jag blir extra vinglig så jag inte ramlar.

Jag fick ett meddelande på min facebook häromdagen som gjorde mig väldigt glad och förvånad samtidigt.
En tjej skrev till mig att hon skulle kunna tänka sig att vara lite assistent till mig när det blir aktuellt.
Det kändes lite konstigt men jag har ju själv börjat tänka i dom banorna, att jag faktiskt kommer att behöva ha hjälp att ta mig in i duschen och att få upp och ner benen i sängen och hjälp med att få på mig strumporna tex.
Kan ju hända att jag blir sämre och behöver hjälp med allt till slut, men det vet man ju inte utan man får tänka på hur det är just nu.
Jag är en person som gillar att vara ensam för att greja lite på dagarna och jag vet inte men det kan hända att jag kommer känna det bli lite ovant och jobbigt att ha någon hemma hos mig hela tiden sen framöver.
Men det kan också kännas superskönt att veta att jag kan få göra det jag vill göra också :)

Jag längtar så himla mycket efter att få flytta till vårat hus i Ludvika, det kommer bli så himla mycket skönare och lättare med allting och bara att få en större toalett kommer vara underbart verkligen.
Det är ju dom självklara saker som ju alla tar för självklart som jag kommer behöva hjälp med.
Jag har verkligen fått vakna upp ordentligt och fått lära mig att se på livet på ett annat sätt än förut innan jag blev sjuk.
Alla i min familj har börjat se rullstolar överallt och dom fanns ju förstås förut också med men inget man tänkte på faktiskt. Det blir att man tänker lite mer på handikappsanpassningar också nu då jag har blivit sjuk.
Nu om jag möter någon i rullstol så kollar jag lite om dom har en lika rullstol som jag har kanske :)
Det är mycket i mitt liv nu som fått lov att förändras och den största förändringen är faktiskt att ta det lugnt och inte skynda sig.
Så fort det blir minsta stress så fungerar mina ben ännu sämre än dom gör i vanliga fall.
Det märks så tydligt så det är verkligen inte bra för mig att stressa alls.
Jag behöver ta det lugnt hela tiden och känner att det är viktigt att alla runtomkring mig också tar det lugnt så jag inte blir stressad av allt runtomkring mig.
Nu i juletider är det ju  mycket stress förstås och då jag varit i affärer och folk stressar gör det ingenting alls känner jag. Jag kan ta bort den stressen och inte lägga på den på mig, men då mina närmaste stressar runt ibland då smittar det av sig på mig lite grann tycker jag.


Nu när det blir jul och nyår har vi inget alls planerat och inga tider att passa och det känns underbart, just det med tider är jobbigt för mig och jag känner att jag oftast kommer för sent när jag har en tid att passa bara för att mina ben kanske totalvägrar att ta sig in i bilen:)
Att jag kommer för sent ibland nu för tiden är ju förstås dålig planering, så jag måste lära mig att det kan ta en halvtimme för mig ibland att ta mig in i bilen :)
Träning träning och träning känns det som och då menar jag inte träning på gym eller så utan att jag måste träna på att planera och lära mig att allt tar mycket längre tid för mig nu än det gjort förut. Inte det lättaste alls att acceptera det känner jag men jag är nog på gång.

Vårat fina porslin vi ska hämta imorgon :)

Imorgon ska vi hämta lite porslin som jag köpt.
Vi hade pratat om att köpa nytt vardagsporslin så småningom men så såg jag det här fina på blocket och var tvungen att slå till :)
Jag verkligen älskar gamla saker och det här fina kommer passa mig så himla bra, men det kan ju hända jag tycker det är för fint för att ha varje dag :) men man ska använda det man har och det är ju liksom meningen med det så det får bli vårat fina vardagsporslin helt enkelt.
Vi har köpt ett köksbord och stolar som är från 30 talet och då kommer det här porslinet passa så bra ihop med hela stilen :) Härligt härligt verkligen!
En sak av det roligaste jag vet är att inreda och klura ut hur man ska göra när man håller på att greja. Det känns tråkigt nu då jag inte kan fixa lika som jag alltid kunnat förut, men jag kan ju fortfarande planera och tycka förstås :)
Jag försöker tänka på allt jag faktiskt fortfarande kan och inte fokusera på allt jag inte kan längre.
Jag känner att det är viktigt för mig att faktiskt hålla lite i fokus allt jag kan och jag tänker faktiskt på riktigt så.


Jag har så mycket att vara glad över och jag kan faktiskt fortfarande göra mycket saker även om jag inte kan gå längre.
Nu har det ju blivit sämre med mig dom sista veckorna och självklart blir det ju massor av tankar på det och man oroar sig lite över det och ibland ganska mycket oro faktiskt.
Men min grundkänsla är god och jag känner oftast att jag är glad och lycklig och vet ju att det kommer bli bra allting och efter våran flytt kommer allt att vara så mycket enklare och jag kommer lättare att kunna laga mat och baka.
Hela livet kommer att bli enklare och jag längtar till sommaren då jag ska sitta ute på altan och fika och njuta av vårat liv och vårat fina braiga hus.
Själva huset är ju inte alls fint utanpå just nu, men med lite färg och fix så kommer det att bli jättefint.
Just nu är det också igenväxt på tomten vilket ju inte blir en lätt uppgift för Gert, men en enkel tomt ska det få bli utan en massa ogräs och planteringar.

Jag vet inte hur jag kommer skriva i min blogg framöver. det kan ju hända att det blir lite mer sällan nu då vi är hemma och lediga allihop, men skriva kommer jag att göra.

Vi ska idag köpa bingolotter till söndagen haha :)
Ja lite grann som verkligen inte är jag, men vi kan göra så det blir en myskväll här framför tv:n dagen innan julafton och Marielle tycker det är roligt med Bingo så det får bli så.
Man kan ju vinna om man har en hiskelig tur, och är man inte med så kan man ju inte vinna.
Marielle kommer hem på Lördag och ska vara hemma några dagar och jag tänkte att vi ska fixa lite julgodis då hon kommer hem så vi kan ha det på kvällen och mysa framför tv:n.
Gert och jag ska hyra några filmer på hemmakväll över julhelgen har vi tänkt också så vi får lugna mysiga kvällar här hemma då det inte finns något att se på tv:n.
Det kommer att bli supersköna dagar här hemma och jag kan gå upp när jag vill och veta att jag kan få hjälp att lägga mig på dagen också för det behöver min kropp göra egentligen.
Livet är faktiskt helt underbart och jag är så glad att jag lever och att jag har min familj och att allt känns så himla himla bra.

Kram till er alla <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar