fredag 7 december 2012

Inte lätt alls att ta mig i och ur bilen :)

Hej hej!
Idag blev inte dagen alls som den brukar.
Gert vaknade imorse med migrän så han tog tabletter och somnade om och jag som brukar ligga i sängen och skriva i min blogg bestämde att jag skulle vänta tills han var frisk och vaken, ville ju inte störa i sovrummet då.
Nu har han varit pigg och frisk ett långt tag men vi har ätit och fikat och jag ser samtidigt på skidor nu på tv medan jag skriver, med andra ord ligger jag inte i sängen idag när jag skriver :)

Igår hade vi en hektisk och dryg dag, men samtidigt jättemysig och rolig och spännande dag.
Vi var först till sjukhuset då Gert skulle på behandling och sen efter det for vi till en firma i Falun som gör handikappsanpassade kök.
Vi fick se alla varianter som fanns och jag blir så lycklig!!
Inte klokt att jag haft det som jag haft det nu i ett år, jag skulle fått hjälp direkt känner jag eftersom livet kommer bli så himla mycket enklare då jag får ett sånt kök så jag kan klara mig själv.
Jag längtar så till vårat hus och tills jag ska kunna leva mer på riktigt och allt kommer inte kännas lika drygt då som det känns nu.
Innan jag kan få ett sånt kök måste det till ganska mycket planering och tänk, det är ju superviktigt att det blir bra och att jag kan fungera så bra som det bara går.
Ritningen vi har från huset är inte den bästa,  för måtten står inte på ritningen och för att jag själv ska kunna skissa lite så behöver jag ju ordentliga mått.
Gert ska åka till tanten någon dag framöver och mäta och sen är det mycket jobb för mig kvar :)

Jag har lite krångel med min högra hand så jag får se hur mycket handen vill vara med då jag ska rita på köket. Jag har jättesvårt att skriva har jag märkt så det kan bli lite kämpigt att rita, men jag ska iallfall göra en skiss och göra så gott det går.
Min dröm då jag var yngre var att jobba på Ikeas köksavdelning:) ja så ni förstår ju att det är något jag gillar, att planera och göra fint! Inte bara fint förstås utan praktiskt är ju viktigare för mig nu och utseendet är inte alls lika viktigt alls.

Efter att jag lyckats tagit mig i och ur bilen vid firman vid köken så skulle vi käka i Borlänge hade vi bestämt, och sen efter det skulle jag till min sjukgymnast i Ludvika.
Många gånger i och ur bilen igår blev det,  och det är så himla himla jobbigt och benen spänner sig som tokar och vill inte vika sig så jag kan få in dom i bilen.
Jag måste nog faktiskt börja tänka annorlunda och se till att inte ha en massa i och ur stigningar i bilen på samma dag då det tar för mycket på mina krafter.
Jag får ju inte bara använda benen och kämpa på med dom, utan jag får kämpa på med hela kroppen och inuti huvudet för att försöka få benen att göra som jag vill, synd nog oftast utan resultat haha :)

På kvällen igår skulle Gert på julbord i Tolvsbo med sitt jobb och jag skulle till min kompis Annika på ljusparty.
Hon och hennes jobbarkompisar är personliga assistenter så det var inga problem alls att ta sig in till henne och dom är ju så vana med att ha någon i rullstol med sig så det var inga problem alls.
Jag var inte kvar så jättelänge och hon skjutsade mig hem,  för jag kan inte gå på hennes toalett då den ligger på våningen över och så har hon ju inge handtag på sin toalett .)
Jätte viktigt för mig att kunna hålla mig i handtag så jag får balans och koll på min kropp.

Idag har jag bara varit hemma och inne än så länge och det är så himla skönt, jag tror faktiskt jag borde gå i ide nu då det är vinter då det är massor av snö ute.
Jättejobbigt att köra rullstol ute nu då det är så mycket snö, man får fulla händerna med snö då det ju fastnar på däcken och på ringen jag håller i då jag puttar på mig själv. Usch säger jag för snö.
Jag gillar förstås snön egentligen och vintern och mörkret och alla ljus, men inte nu då jag inte kan klara mig själv ute längre.
Längtar till våren så jag kan vara ute och köra själv med min rullstol och framför allt skjutsa mig själv :)

Ikväll ska vi på hockeymatch igen, det har blivit så varenda fredag nu ett tag :)
Skönt att bara behöva i och ur bilen två gånger idag och det kommer förhoppningsvis gå bra nu då jag vilar mig hela dagen.
Jag hoppas alla får en bra kväll och helg och så skriver jag på måndag igen.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar