lördag 15 december 2012

Haft några jobbiga men bra dagar :)

Hej och god morgon!
Idag som många andra morgnar vaknar jag alldeles för tidigt.
Tänkte att jag ju kan passa på att skriva lite här då och sen få lägga mig igen och sova i några timmar till får jag hoppas.
Det har varit några jobbiga dagar här men som nu är över,  och jag kan bara andas och vara lite grann.
Det är så himla jobbigt för min kropp att ta mig in och ut ur bilen så jag känner att jag fått nog liksom, jag orkar inte alls lika mycket nu som jag orkat förut och hela min kropp känns trött och jag känner hur jag får anstränga mig mycket mycket mer än jag fått gjort förut.

I Onsdags var jag och Gert till Kupolen för att handla några julklappar, vi började med lite fika där och då såg jag min vän Madde på håll, men jag såg egentligen hennes kille som jag aldrig träffat men sett på bild på facebook:) Dom var på väg någonstans så hon tittade förstås inte in i fiket där vi satt men hennes kille såg att jag såg dom och han förstod att jag kände Madde,  så när hon såg mig så kom hon och gav mig en jättekram.
Hon har varit med om mycket jobbigt under ett långt tag och hon hade fått bra besked av doktorn innan hon kom till kupolen, skönt att det gått bra för henne verkligen. Kram till dig Madde <3

VI gick på kupolen ganska länge och vi hittade på lite julklappar som vi kunde köpa och Gert hittade två fina jackor till sig själv och det behövde han verkligen.
Kanon dag och mysigt hade vi och inte mycket folk alls heller.

Innan vi for till kupolen åkte vi för att leta reda på tomten jag köpt av en person som vi inte hittade på förra veckan då vi var till Falun. Hon skickade en bild på hennes hus och tur var det, för nu hittade vi huset ganska direkt och tomten fick följa med oss hem hit.

På torsdagen skulle jag följa med Gert till Falun för han skulle på behandling och vi blev i Falun hela dagen, skönt för honom att få lite sällskap och det blir en utflyktsdag lite grann för oss då vi kan fara iväg tillsammans sådär.

Igår var det fredag och då skulle jag följa min mamma och min syster till Kupolen :)
Ja som ni läser så förstår ni att det varit lite mycket dom här dagarna för mig.
Igår skulle jag vara i Falun och träffa min neurolog där halv tre, så vi hade lite jäktigt innan för att hinna med så mycket som möjligt.
Jag kunde iallfall komplettera och köpa nästan alla julklappar jag hade kvar att köpa och det var skönt.
Vi hade en rolig dag på Kupolen men sen skulle mamma skjutsa mig till Falun och det märks så tydligt att jag blivit mycket sämre för jag kommer knappt in och ut i bilen och det krävs verkligen en kraft ansträngning för mig då jag kämpar på. Usch så drygt så inte klokt.
Om vi haft våran vanliga bil hade det varit lättare men min mamma vill inte köra våran bil utan ska ha sin saab, och för mig var det då sista gången jag åkte i hennes saab :)

När vi kom hem så bestämde jag mig för att jag skulle lägga mig och vila min kropp lite men det var inte det lättaste alls det.
Jag kunde inte få upp benen i sängen hur gärna jag än ville eller försökte, så jag fick vänta på att Gert kom hem så han kunde lyfta upp dom åt mig.

Jag bestämde igår att jag måste vara hemma och vila mer, det går inte även om jag känner att jag orkar egentligen för benen och min kropp orkar inte lika mycket som min hjärna och mitt hjärta :)

Min doktor är bra i Falun och jag känner att han lyssnar och försöker hjälpa mig men det är inte så lätt att varken vara patient eller doktor då man har Ms har jag förstått.
Han kan inte säga hur det blir med mig och jag vill ju ha svar egentligen så jag vet vad jag har att vänta mig framöver nu då jag känner att något håller på att hända med min kropp.
Vi bestämde att jag skulle få träffa en sjuksköterska sen igen för att prata igenom eventuella mediciner jag kan prova och börja med, och så ska jag göra en ny magnetkamera undersökning för att se om jag har pågående inflammationer i hjärnan eller ryggmärgen.

Jag själv måste besluta om jag ska börja med medicinen men doktorn sa att det kan vara bättre att prova än att göra ingenting men han förstår även om jag väljer att inte få medicin.
Det är mycket och många biverkningar med medicinerna och jag känner mig ganska rädd för dom, jag vill inte känna mig sjukare än jag gör nu så jag måste fundera på det ganska ordentligt.
Det som jag skulle behöva ta i så fall är sprutor varje dag, för dom ger minst biverkningar och alla som läst min blogg och dom som känner mig vet ju att sprutor och jag verkligen inte är bästa vänner eller ens lite partypolare :) Nej fy då vad jag inte vill det!
Ska hur som helst fundera fram och tillbaka och sen träffa sjuksköterskan igen för att prata igenom allt ännu en gång eftersom jag är så livrädd och velig då det gäller både sprutor och eventuella biverkningar.
De vanligaste är depressioner och influensaliknande symptom och det är deppigheten eller nedstämdheten jag oroar mig för.
Jag vill inte alls bli deppig för jag vill vara som jag är nu och fortsätta kämpa på med mig själv och allt som behövs.
Vill inte bli  liggande och tycka synd om mig själv eller må dåligt inuti mig för det gör jag ju inte nu.
Jag vill kunna vara som vanligt och den Nina som jag är och för resten av familjen är nog det allra bäst också eftersom det ju inte är lätt att leva med någon som är deprimerad hela tiden.

Igår kväll skulle vi egentligen gå på hockey på kvällen, men vi lät bli det och gick och la oss tidigt båda två för vi var så himla trötta.
Gert och hans äldsta son Simon for iväg igår och köpte en fin soffa i Nyhammar vi hittat på blocket som vi tänkte ha i vårat nya hus i gillestugan, och så köpte dom ett fint gammalt köksbord i Ludvika som vi också hittat på blocket.
Dom hämtade upp tanten också som vi köpt huset av så att hon kunde släppa in dom för att ställa in möblerna, jättesnällt så vi slapp kånka hit allt först och sen dit senare.
Soffan och fåtöljerna vi skulle ha nere gick inte att få ner för trappen igår haha, vem vet vi kanske får ha dom uppe i vardagsrummet och låta våran soffa vi har nu vara nere istället.
Dom var lite stressade så det kanske går att få ner den sen när vi flyttat in där och dom kan klura ut hur den kan komma ner i lugn och ro :)
Roligt ska det bli att få komma in sen i huset och se hur det ser ut för jag kan ju inte ta mig in där än.
Hissen som jag har här hemma in i huset behöver jag ju ha ända tills jag flyttar härifrån och sen då jag bor i nya huset så får dom lov att bära in mig där först,  och sen får jag bli hemma tills min hiss här är flyttad dit. Det kommer bli bra till slut men lite krångel kommer det att bli förstås men jag får bli hemma då bara så blir det ju bra.
Nej nu ska jag ge mig för den här morgonen och försöka ta mig in på toaletten så jag kan gå och vila några timmat till förhoppningsvis.
Jag tog en av mina tabletter jag fick för länge sen igår kväll innan jag gick och la mig.
Dom ska göra att jag inte ska behöva gå på toaletten så ofta och har bara tagit några förut i somras så jag vet inte hur dom fungerar riktigt eller om dom fungerar ens.
Ska försöka ta en varje kväll i några dagar så kanske jag kan få slippa gå upp mitt i natten med vingliga ben.
Det vore ju så himla skönt att bara få sova en hel natt någon gång så därför ska jag testa i några dagar.
Den här natten blev det ju som många andra, att jag vaknade vid fyra för att jag behövde på toaletten men när jag väl kommer upp har det gått över :(
Väldigt mycket kraft och energi tar just toalettbesöken för mig och det vore ju underbart om det kunde få fungera som det ska, men så enkelt ska det förstås inte vara haha :)
Det känns som väldigt mycket kretsar kring toalettbesök och det är verkligen så.
Jag måste ha koll på vart det finns toaletter då jag är någonstans och nu då jag är så dålig kan jag inte gå på vilken som helst utan det måste vara handtag som jag kan lyfta mig och hänga på liksom, Jag måste känna mig trygg med att dom sitter fast för annars blir det vingligt och då fungerar det inte. Då blir jag rädd att jag ska ramla och det vill jag inte! Usch jag hoppas verkligen att benen kommer igen lite och att min kropp skulle kunna bli lite bättre så jag kan få känna mig lite mer stabil i kroppen än jag gör nu.
Hemma här känns det trots allt bäst eftersom jag har fått in mina vanor och procedurer för att göra saker och när jag ska resa mig gör jag det där jag har stöd och vet att det går bra.

Idag och hela helgen tänker jag vara inne, jag tänker inte åka bil en enda gång för jag orkar bara inte, nej en hemma helg blir det och idag ska vi slå in lite julklappar och då behöver jag hjälp nu för tiden och särskilt att skriva namn på paketen eftersom min hand inte alls vill hjälpa mig med det längre tråkigt nog.
Jag målar i vanliga fall porslinsmålning men känner att det nog faktiskt inte går längre, jag kommer om jag inte blir bättre att få sälja bort både min ugn och allting för det är ju ingen idé att ha det kvar om mina händer inte vill eller kan måla längre.
Jag får ta en dag i taget så får jag se hur det blir med mig framöver.

Ha en härlig helg nu alla och så skriver jag på måndag igen.
Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar