måndag 24 december 2012

Julen är viktig på olika sätt för alla :)

Hej hej :)
Jag sitter här och väntar på att få gå på toaletten innan jag går och lägger mig.
Det är inte alls så att det är upptaget på toaletten utan det är jag som måste vänta tills jag verkligen känner att det är dax, har försökt flera gånger men det går inte alls.
Så himla jobbigt är det då man ju vill gå på toaletten en sista gång och sen veta att jag nog får sova hela natten utan att slippa väcka Gert för att gå upp.
Jag hoppas det snart blir dax så att jag kan få lägga mig och förhoppningsvis få sova hela natten ända tills imorgon bitti då det faktiskt är julafton :)
Härligt med julafton och imorgon ska vi ha lite julafton här hemma på förmiddagen och sen på eftermiddagen ska Gerts pojkar som vanligt vara hos sin mamma och mina tjejer ska åka till sin moster och käka lite och ha jul där.
Jag och Gert har i flera år känt att vi vill vara hemma bara och har gjort så. Inte jätte accepterat av alla förstås men det kan inte hjälpas.
Vi vill verkligen bara vara hemma och bara vara och slippa dra iväg någonstans och nu när jag är sjuk är det ännu viktigare för mig att få vara hemma.
Här hemma vet man ju att toaletten fungerar och allt känns lugnt och skönt så det kommer att bli många hemmadagar framöver.
Nu gillar jag att vara hemma och har gjort innan jag blev sjuk också och det känns skönt att vi bestämt oss för det för flera år sedan,  och faktiskt struntat i vad alla andra tycker.
Viktigt att alla får göra som dom vill och jag vill att våra barn ska få göra som dom vill under alla år framöver och vi kommer inte bli sura eller arga eller ge dom dåligt samvete någongång.
Dom kommer alltid att få göra som dom vill och det är superviktigt.

Julen har ju då barnen varit små varit viktig förstås, men nu känns den mindre viktig tycker vi båda här hemma. Vi köper förstås paket och vi gör lite sill och sånt som hör julen till. Men annars är det inte så viktigt alls längre.
När man gör som man känner och vill så kan det bli ganska mycket och många negativa kommentarer från dom runtomkring,  och det är inte alls lätt att bryta en tradition som varit i många år. Men för mig har det ändå varit viktigt att få göra som vi vill och när våra barn har egna familjer sen så blir det våra barn som får ha sina egna traditioner. Om dom vill dyka upp på julen så kommer dom förstås att vara så välkomna så, men om dom inte vill eller kan det så kommer det inte alls att göra någonting för man kan ju ses vilken dag som helst och behöver inte göra det just då det är jul.

En av dom saker jag börjat min resa med mig själv och lärt mig säga nej är just det med jularna. Jag måste inte alls göra som andra bestämmer att jag ska göra utan jag bestämmer själv och gör så som jag vill. Gert tycker lika som mig och vill också bara vara hemma och ta det lugnt.
Det är inte alls så att jag tycker illa om det gamla som vi haft utan mer att jag känner att jag inte passar in och inte trivs riktigt.
Vill inte låtsat och vara ytligt trevlig utan vill finnas, jätteviktigt att få finnas och i år har vi hyrt flera filmer vi kan titta på då det ju kan vara lite dåligt med tv program på julen.
Vi kommer ha en skön lugn jul och jag hoppas förstås att alla andra också får en skön härlig jul.

Nu då jag blivit sjuk känns det extra viktigt att slippa all stress och det är ganska jobbigt då det är mycket folk runtomkring mig så det ska bli superskönt att bara få vara hemma.
Det är många många som gör så som jag gjort förut om åren, som gör sånt man kanske inte egentligen vill.
Det  är inte alls lätt att bryta mönster och ta sig ur det men jag kan lova att det är skönt då man känner att man gör det som känns rätt i hjärtat och att man går efter det!
Jag hoppas att dom som känt som jag gjort förut orkar ta sig ur det en vacker dag och orkar.
Orkar med allt som kan komma,  och jag lovar att det kan komma både det ena och det andra.
Det är en befrielse att lära sig att säga nej kan jag lova även om det faktiskt är ett riktigt jobb, jobbigt jobb men det går.

Jag hade en tant Monica som låg bredvid mig på sjukhuset och vi vart att prata om julen som hon skulle tillbringa på ett ställe hon egentligen inte ville till.
Jag berättade för henne att jag ändrat mitt liv och faktiskt säger nej om jag inte vill och hon nästan grät och tyckte jag var så stark.
Hon säger fortfarande då jag pratat med henne lite då och då i telefonen att hon är så glad för mig och för att jag gör henne så positiv.
I år väljer hon ändå att fira jul på det sätt hon inte vill men vem vet, nästa år kanske hon törs säga nej.
Hon är dubbelt så gammal som mig, alltså 84 år, och då borde man ju faktiskt få göra som man vill då man är så gammal :) men för mig är det självklart att man får göra som man vill jämt förstås.
Min tant Monica är viktig för mig och även om hon säger att jag är stark och positiv och att jag gör henne så glad och starkare så får jag så mycket tillbaka av henne. Jag tycker så mycket om henne och önskar jag kunde hälsa på henne, men jag ska göra det bara snön försvinner och jag kan hälsa på henne och jag kan åka iväg själv med min nya bil.
Det kommer bli härligt att ta mig iväg alldeles själv sen, en riktig befrielse verkligen men man vet ju inte hur min sjukdom ser ut då förstås.
Jag får ta en dag i taget och se vad som händer och inte händer.

Igår kom min Marielle hem från sälen och hon ville så gärna att vi skulle spela Bingolotto idag, vi spelade allihop men inte en krona vann vi :) som vanligt ungefär haha.
Nu ska jag sluta skriva och försöka mig in på toaletten och sen få hjälp upp i sängen av endera Gert som jag måste väcka då, eller någon av tjejerna.

Jag önskar er alla en jättegod jul och nyårshelg!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar