onsdag 12 december 2012

Min oro har gett sig lite så nu är jag snart på gång igen :)

Hej och god kväll eller god natt heter det ju nu då klockan är tolv nästan:)
Jag har haft ett par dagar som varit jobbigare än andra har jag känt, mest på grund av att jag varit och känt mig lite orolig över mig själv och min sjukdom som börjat ta fart på riktigt nu känns det som.
Känns otäckt och hemskt att inte veta hur mina händer och armar kommer att fungera framöver plus att mina ben känts riktigt mycket sämre ett par dagar.
Imorse vaknade jag klockan fyra och var kissnödig, ja eller hur,  hur bra gick väl det?
Jag blev vaken till halv sex innan jag kunnat gå på toaletten för att sen kunna somna om.
Jag vaknade första gången halv tolv på natten och trodde det var morgon också haha så i natt var en riktig skitnatt måste jag säga.
Imorse då jag gick upp så skulle jag duscha och fy så nära det var att jag ramlade :(
Jag ställer alltid rullstolen jättenära min duschstol och sen reser jag mig och vrider mig så jag byter stol liksom.
Min duschstol sitter ju inte fast på väggen utan är på ben så den kan lätt kännas lite vinglig och imorse så vinglade den och hela jag till så jag såg mig själv framför mig liggande på toalettgolvet. Hemskt vidrigt och otäckt blir det då det är så nära men jag lyckades landa tillbaka i rullstolen och fick sitta där och pusta några minuter innan jag tog nya tag.
Det gick till slut bra och jag duschade och gjorde i ordning mig innan Gert kom hem från jobbet vid lunch eftersom vi skulle till Ludvika båda två.
Han skulle till varmvattenbadet och jag skulle till sjukgymnastiken.
Efter sjukgymnastiken har jag känt att jag fått tillbaka lite krafter och jag har lyckats stå några sekunder utan att hålla i mig i något då jag ska klä på mig tex,  och det har känts skönt.
Har känt att jag varit orolig över hela mig i ett par dagar men det vände lite nu då benen kändes lite mer som dom gjort dom senaste månaderna och det vart skönt.
Jobbigt som tusan om dom ska bli sämre än dom är och samtidigt då ha ett par händer som är på väg att ge upp liksom.
Nej nu får dom helt enkelt skärpa till sig för hur ska jag annars kunna blogga till slut?
Utan händer känns det som att livet skulle bli väldigt mycket svårare och krångligare.
Benen går mycket bättre att vara utan tycker jag, men händerna och armarna behöver jag och jag tänker be en bön, och jag kan tänka mig att göra vad som helst bara för att dom ska vilja lite mer.
Jag har ju räknat med att dom ska sluta vilja vara med en vacker dag, men inte så här redan liksom. Jag har trott att det bara skulle vara benen som gett upp och som vill krångla med mig och att det skulle dröja många år innan resten av kroppen ger upp.
Nu har den inte alls gett upp förstås men den känns som den är på gång att göra det.
Jag måste lära mig lite snabbt hur man gör för att bestämma lite mer över den så den för en gång skull kan göra som jag vill.
Jättejobbigt men det kommer bli bra på något sätt är jag säker på trots allt.
Vi har varit till vårat hus vi ska flytta in i idag, vi hämtade upp tanten så hon kunde följa oss dit för att Gert skulle kunna mäta köket ordentligt.
Kändes lite ledsamt att inte kunna ta mig in där jag med, men sen då hissen är på plats då minsann kan jag också komma in i mitt eget hus :)

Har i några dagar varit lite dålig på att skriva i min blogg, jag har skrivit lite men har egentligen mycket mer jag vill skriva om så jag får ta det snart någon dag.
Imorgon ska jag och Gert åka iväg på lite julshopping och det ska bli roligt och mysigt faktiskt.
Jag kommer inte att skriva här imorgon då det ju säkert blir en heldag för oss och så ska vi hämta upp tomten vi försökte hämta förra veckan men som vi inte hittade på :)
Hon jag köpt den av hade förklarat så bra vart hon bodde men ändå hittade vi inte på det, men nu har hon till och med skickat ett kort på huset så nu ska vi väl hitta hoppas jag,  och så ska jag ta kort på den fina tomten så ni får se :)

Har nu på kvällen varit på lite hockey och efter det satte jag mig och skrev ett långt mail till min arbetsterapeut angående många saker som jag känner jag blivit ledsen över och hur allt sköts.
Jag skrev precis som jag kände att jag tycker jag har rätt till en rullstol så jag kan ha en ute och en inne för att slippa få så lortigt och blött inne, och så skrev jag om toaletten och att jag inte vill behöva sitta på toaletten i vardagsrummet typ.
Självklara saker för mig och för många fler än mig men det känns inte alls så självklart och jag känner att jag vill slippa strida för mig själv hela tiden och stå upp för mig.
Vissa saker ska bara få fungera tycker jag och så skrev jag ;)
Får se om hon hör av sig imorgon eller någon annan dag, jag står för det jag tycker men kände att jag inte orkar ringa och säga allt utan det blev ett brev istället.
Lite fegt kanske men när man tagit upp samma saker många gånger så känner man sig ju till slut rätt tjatig så det vart enklare att skriva av mig lite hur jag känner.

Jag fick idag äntligen ett beslut från försäkringskassan om att jag är beviljad anpassningsbidrag från dom så att jag kan göra om bilen vi ska köpa och gissa hur bra det kommer bli?
Nu kan jag inte få bilen förrän dom fixat den och för att dom ska kunna göra det så behöver dom låna min rullstol och det går inte förrän jag har en till så jag kan klara mig här hemma.
Men jag hoppas att dom ordnar så jag får en till så allt kan lösa sig och samtidigt behöver jag ju iallfall en till så jag kan ha en både inne och ute, och det borde inte vara några problem tycker jag.
Hur många vanliga människor som kan gå,  går in med stövlar varje dag?
Inte så många skulle jag tro, och hjulen är ju mina skor så varför ska jag behöva gå in med skor varenda dag?
Nej det får lov att ordna sig så jag slipper ha så mycket extra krångel, det känns ju verkligen som det räcker med benen som inte fungerar och nu också höger handen.

Jag hoppas alla får en fin dag imorgon och så får ni tänka på mig och Gert som kånkar på massor av kassar med julklappar :) En rolig dag kommer vi absolut att få.

Kram kram på er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar