torsdag 3 juli 2014

Drömma ja det kan man alltid få göra!

Marielle och Stina <3
Hej hej!
Idag då jag skulle börja rätta mitt inlägg som jag faktiskt skrev igår kväll då Gert var i ishallen, ja jag skrev så mycket och så länge att jag fick ont i huvudet haha.

Ja tillbaka till idag nu då, Marielle och Stina kom och hälsade på precis då jag skulle börja rätta.
Gissa om jag blev glad, hon är allt en riktig smygfia den där Marielle haha, men det gör inget alls för jag blir så glad så glad!!



                   Marielle <3

Hon satt här och berättade om alla resor hon och Daniel planerar och det låter underbart, och då passar det minsann att lillasyster vill åka, självklart vill hon följa då?!
Haha ja det är ju bara att inse att man som mamma verkligen inte är någon prio ett på listan längre :) Det har jag nog inte varit på länge förstås haha, men dom mina älskade tjejer kommer förstås alltid vara nummer ett på min lista och så ska det alltid få vara, det är ju så det ska vara då man har barn.
Dom ska vara viktigast i livet. Inget man ska behöva ens fundera på, utan det är bara så automatiskt liksom, dom känslorna bara finns!

Nu har ju jag haft turen att få två bonus killar också förstås och dom betyder så mycket och jag tycker så mycket om dom, har alltid gjort.
Det är så enkelt då man är på samma linje, ja alltså jag och Gert, för han är ju hans älskade fina duktiga pojkar nummer ett och så ska det vara, självklart!
Ska verkligen inte vara på annat sätt, nej ens barn är dom viktigaste i hela livet och så är det bara!

Stina och Melina <3
Ja nu måste jag nog börja att berätta om mina hektiska men underbara dagar!
Jag har bestämt mig för att se till att dagarna blir lite mer typ hemmadagar nu ett tag.
Nu kommer det att bli lite mer hemmadagar automatiskt då solen skiner och jag vill sitta ute och njuta, men det känns som det är något hela tiden.
Jag har haft Nora dagar flera stycken med massor av skoj förstås, självklart vill jag ha Nora turer till Marielle, men jag måste planera lite bättre eller kanske ens planera haha.
Det har blivit för många saker samma vecka och då har det blivit jobbigt för min kropp har jag känt, så nu får jag börja planera lite och känna efter.
Jag följt Melina till doktorn en dag och jag själv har varit till doktorn en dag.
Tiden räcker inte till och jag hinner inte riktigt bara vara.
Jag älskar verkligen alla mina dagar, men jag känner att jag nog måste lugna ner mig lite också.
Jag vill och behöver inte ha tider att passa hela tiden så nu ska jag bara ha naprapat Nalle tider att passa och Nora tider hos Marielle haha snart har jag bestämt.
Det är ju det viktigaste för mig just nu, att få kunna bli och känna mig bättre!
Otroligt underbart då jag känner att han gör underverk med mig.
Då jag bestämde häromdagen att jag skulle sluta ha tider att passa så fick jag en direkt på tisdag haha hur jag är.
Falun en sväng blir det då och så Gustafs för att hämta en fin vagn jag köpt där.
En vagn i trä jag ska ha ute med blommor i kanske, jag har inte ens bestämt vart jag ska ha den än, men någonstans vet jag iallfall. Man måste liksom inte alltid veta i förväg haha.

Härligt då man inte bryr sig om vilken färg strumporna har :) Marielle!

På söndag ska jag och Rebecca på auktion och Maria och Helena dyker upp också, gud så underbart roligt det är med auktioner, och vi kommer att få så roligt är jag säker på.
Matsäck är det som gäller så att vi kan ha det mysigt, kanske en sallad jag vet inte, men vi fixar det så det blir mysigt hur som helst.
Man måste ju ha lite mat i magen tror jag:) för att ha energi till den långa dag som väntar.
Förra året var jag på auktion med Susanne och vi hade en super rolig dag, men vi hann inte äta haha, nej faktiskt så var vi helt uppslukade av att hänga med, så det blev ingen mat.
Kaffe och en mazarin minns jag att jag åt.
Ja i år får jag ta med lite så kanske det blir av att vi äter om vi har maten i min skuff.
Spännande blir det iallfall och en underbart rolig dag kommer det att bli.


På lördagen går vi säkert en sväng på loppis beroende på vädret, men skoj blir det oavsett vad vi hittar på.
Ja jag måste lugna ner mig och bara vara lite, det kostar också för mycket haha då man vill köpa många loppis saker då det är billigt. Men även om det är billigt så blir det dyrt.


Att få hjälp av Nalle är inte så dyrt alls, men då det blir ett par gånger i veckan så blir det mycket pengar iallfall och jag har inte dom egentligen.
Men det är förstås värt varenda krona, så jag önskar jag hade ett gäng tusenlappar jag kunde ge honom så visste jag att jag hade han anställd i hela livet haha :) Ja en önskedröm för mig, och han skulle då ha haft jobb hela tiden. Drömma kan man ju göra!
Men man får prioritera så det blir till det bästa och det bästa är ju att åka till Nalle och kopparberg. Förstås och självklart!

Gert har semester nu för första veckan och han har knappt hunnit se mig haha, men nu får jag faktiskt bli hemma och njuta istället och det gör jag verkligen. Njuter hemma.

Då jag suttit i solen så har jag ju märkt att mitt ena ben både blivit svullet och alldeles flammigt.
Jag har inte fattat mer än att jag tydligen inte tål solen så bra.
Men jag älskar solen så jag har tänkt att min kropp jävlas med mig hela tiden så jag tänker jävlas tillbaka liksom.
Ja herregud så jag njuter då jag sitter i solen.
Nu idag läste Melina bipacksedeln och en av biverkningarna av min medicin är att man blir extra känslig av solen! Typiskt då säger jag, men jag får vara lite försiktig och faktiskt lyssna på min kropp även fast jag inte vill det egentligen.
Nej jag tycker faktiskt att den kan göra lite som jag vill nu.
Den bråkar ju med mig hela tiden och då vill jag ge igen lite då jag ju faktiskt älskar att vara i solen. Hur svårt kan det vara?
Jag låg ute i solen sist det var fint väder, ja det var ju ett par veckor sedan tror jag och då fick jag till och med en blåsa som blev ett sår.
Nu har jag lyckats fått en skorv och det läker som det ska med tjejernas hjälp och en idé från Gert och det är skönt att det snart är läkt och fint.
Jag vet inte om det var solen just den blåsan och såret som blev förstås men jag tror det, eller så var det kära Stina som råkade få en klo just där då hon hoppade upp på mig lite.
Ja hur som helst så håller det på att läker ordentligt och det är skönt.

Jag längtar så tills vi ska åka utomlands, jag har köpt ett par nya bikini byxor, shorts och nya toppar så jag ska ha något att ha på mig.
Då jag blev sjuk så gav jag bort och slängde allt jag hade för jag trodde aldrig att jag skulle kunna ligga och sola igen, men det kommer jag att kunna!
Ja jag kommer att kunna göra det med hjälp förstås och det ska bli så skönt.
Men jag får se då om jag ska se till att få lov att vara mest i skuggan då så det inte blir något tok på eller i kroppen, men det visar sig och jag får ta en dag i taget.
Längtar efter att få äta mat och dricka dricka och bara njuta och Gert slipper laga mat.
Underbart ska det bli för han och mest semester kanske det faktiskt blir för han.
Det är han verkligen värd!

Jag var till min en doktor idag och bad om att han skulle skriva intyg om att jag ska ha sprutor och rullstol med på planet.
Mina sprutor måste vara i en kylväska och jag måste ha den i planet, inte där det är superkallt.
Min rullstol har ju batteri och då måste man ha något slags intyg på att ta den med också.

Jag berättade för min doktor om Nalle och även om han inte tror på det så syns och märks resultaten så han som jobbat så många år är inte alls främmande för den behandlingen jag får.
Han verkade intresserad och det är bra att en vanlig doktor inte bara säger att det inte kan fungera.
För det fungerar ju!
Efter första behandlingen har jag märkt resultat och dom lät inte vänta på sig.
Nej jag är säker på att jag kommer att kunna minska med min medicin ganska rejält och idag har jag börjat att trappa ner.
Jag äter ju tolv tabletter om dagen och ska trappa ner en tablett i veckan ungefär så ni förstår ju, tolv veckor tar det att helt sluta.
Ja vi får se, men jag minskar lite så får jag se hur det känns.
Tabletterna jag äter hjälper verkligen inte som vi hoppats och jag hade egentligen tänkt börja med en spray i munnen som är ett slags knark, men jag bestämde att jag först ska se vad resultatet med Nalle kan bli.
Om jag börjar med sprayet nu samtidigt som naprapatin så vet jag kanske inte vad eller varför, så jag avvaktar med sprayen även denna gång.

Jag hoppas Nalle kan göra mig bättre så jag slipper all sån medicin mot min spastisitet, det är inte bra att ge kroppen så mycket medicin varje dag.
Nej helst skulle jag vilja slippa det och bara ta mina sprutor som ska bromsa själva sjukdomen.

Det visar sig framöver hur allt blir, men bra kommer det att bli eller iallfall bättre.
Varje liten förbättring är för mig jätte stort och viktigt.
För er alla som är friska är det ju ingen stor sak att kunna lyfta på ett ben, eller att ligga på någons arm, men för mig är det liksom dödsviktigt!

Nej inte så allvarligt, men gud sån skillnad det gör.
Jag kan hålla in magen!! Ja jag kan styra min magmuskler så jag kan dra in magen, det ni!! Häftigt!!
Jag är så otroligt tacksam så det finns inga ord!

På lördag ska jag få mig en duvning igen, det blir skönt det.

Jag skulle åkt till honom den här veckan men jag orkade faktiskt inte, nej jag behövde få vara hemma några dagar för även om jag inte varit långt borta så är ett läkarbesök halva dagen för mig liksom.

Jag hoppas alla mår så bra det går och att ni kan få lite positivitet från mig :)

Kram kram

2 kommentarer:

  1. Tina Grönberg4 juli 2014 kl. 07:37

    Hej Nina :-)
    Åååå så glad jag blir när jag läser din blogg. Du är alltid så positiv och jag kan riktigt se hur glad du är:-)
    Känner så väl igen mig själv när du berättar om vilka stora framsteg beh.ger dig. Ja Nalle kan verkligen uträtta mirakel som ingen läkare kan!!! Försök prioritera dig själv och lyssna på kroppen så du inte har för mycket att göra. Det är svårt men värt det. Lycka till på lördag och hälsa så gott från mig:-)
    Kramar från Tina <3

    SvaraRadera
  2. Hej och tack snälla du som skriver <3 Ja jag ska börja lyssna bättre på min kropp då jag nu ett tag liksom inte haft tid med det haha, men jag har ju gjort det mitt hjärta vill så lite har jag lyssnat :) Jag är faktiskt så glad som jag skriver och det är så underbart härligt att bara skriva från hjärtat och inte behöva överdriva eller hitta på, nej det är faktiskt helt sant det jag skriver. Tack snälla du igen jag ska hälsa Nalle från dig imorgon då han kommer hit efter loppiset. Kramar från mig till dig <3
    Det är inte ofta någon kommenterar här och jag är inte van haha så därför kan det dröja lite med svaren men jag blir jätteglad för att du skriver lite till mig :) kram kram

    SvaraRadera