söndag 13 juli 2014

Vänlighet skapar vänlighet


Välkomna till oss <3
Hej igen!

Nu sitter jag på altan och skriver lite medan Gert målar för andra gången.
Det kan låta skrytigt kanske, men det blir jättefint, nästan precis så som jag ville ha det.


Tur det blir så som man tänkt för annars måste man ju tänka om och kanske faktiskt göra om.
Jag hade kanske satt brädorna lite tätare om jag gjort det nu, men jag är så nöjd och tänker inte bry mig om någon centimeter haha, ja bryr mig gör jag ju, men det är inte så viktigt.
Nej det finns många många fler saker som är viktigare än att mina"pinnar" sitter lite för glest haha.
Det är nog faktiskt bara jag som tänker på det.

Inte klart än, men snart så :)
Jag har inte gjort mycket idag, men jag och Rebecca åkte till affären och hon hjälpte mig att panta lite flaskor och burkar.
Superbra för det tar ju tid och är tråkigt, men ganska mycket pengar blev det faktiskt och det är ju faktiskt roligt.
Imorgon ska hon jobba hos mig och sen har hon semester och då ska Maria vara hos mig och någon dag Helena om hon kan.
Det är skönt att slippa ta in någon vikarie som jag inte känner, jag trivs så himla bra med mina tjejer och är verkligen någon som alla kan vara avundsjuka på!
Hur många har det lika bra som jag liksom?
Haha ja ni fattar ju att jag skojar, men att jag förstås samtidigt är helt allvarlig, för det är så sant så!

Jag var jätte orolig över att mina dagar skulle bli jobbiga och att jag skulle tycka det var jobbigt att ha någon här hela dagarna, men jag var orolig i onödan.
Det har gått jättebra även om jag förstås kan tycka att det är jobbigt att inte kunna göra det jag brukade göra förut.
Jobbigt att inte kunna gå förstås, att inte kunna resa sig och hämta det där som ligger nära men för långt bort för att jag ska nå!
Ja det finns många saker som känns jobbiga mellan varven, men i det stora hela är det ju baggisar.
Jag mår så bra inuti mig, jag är lycklig!

Polly <3
Idag är det grått ute och en regnskur har kommit men jag sitter här ute med en fleece på mig och njuter.
Njuter av vädret, fåglarna som kvittrar, vinden, musiken som kommer ur min lilla musikmaskin och så Gert förstås som står och målar.

Det finns så mycket man kan vara lycklig över.
Lycklig över alla mina loppis och auktionsfynd som sen kommer att få sina platser och det kommer att bli så fint!


Min fina rostiga harv <3
Ja herregud jag kan vara lycklig över så många saker, nu kunde jag faktiskt vara det innan jag blev sjuk också men mitt liv då var rätt rörigt med mycket på gång hela tiden.
Men jag njöt och mådde så bra då med.
Jag är glad att jag kan ha den känslan kvar i kroppen nu även fast jag inte kan allt jag skulle vilja göra, nej det är väldigt mycket jag inte längre kan, men herregud vad mycket jag kan!

Ja att tänka på allt man faktisk kan är viktigt och inte gräva ner sig i det man inte kan.
Jag kan med hjälp faktiskt göra nästan allting, ja förutom att gå då.
Ja det viktigaste för mig är ju egentligen att kunna gå, men nu då det inte fungerar så måste jag ju förstå och inse att det inte är en rimlig önskan eller förhoppning, men någonstans där inuti så självklart hoppas jag.

Om jag fick välja något på min önskelista så är det självklart först och främst att mina tjejer får må bra och att Maria och Ronny får bli friska,  och sen efter det är det faktiskt att kunna gå och att kunna jobba!
Ja det är just nu inte möjligt, men tänk om?  Ja vilken dröm det vore om mina önskningar kunde slå in!

Om jag kunde bli bättre i min spastisitet och min högra arm och hand, ja då blir jag farlig haha!
Det finns inga ord för hur gärna jag skulle vilja jobba igen och få hjälpa till, dela med mig av min glädje!
Det låter säkert knepigt men faktiskt så kan jag det, ge glädje bara genom att vara jag !
Lite ego låter säkert det också, men då får det vara så för jag vill hjälpa andra.
Jag vill jättegärna göra det, hjälpa genom någon som annars kanske inte ens blir sedd på en dag.


Jag kan hjälpa genom att se den personen jag möter, le, säga hej kanske.
Ja tänk om alla kunde göra det! Alla kan faktiskt det, det är bara viljan vi behöver ha!
Ge genom vänlighet och godhet.
Att vilja hjälpa andra, om det enda som krävs är ett leende så tycker jag inte att det är för mycket begärt, nej jag tycker det ska vara så självklart.
Självklart tycker jag det ska vara att vi lär våra barn att man hälsar på andra människor, öppnar en dörr, flyttar på sig då någon som behöver platsen bättre får den. Ja självklara saker för mig, men faktiskt inte för alla?!
Alla skulle behöva ha mig som mamma haha, nej då men någon som tänker så som jag och förstår att det bara är sunt förnuft det jag skriver. Det ska bara finnas med liksom.

Tänk er själva om alla kunde le och säga hej till varandra, ja då skulle det se annorlunda ut i världen, då skulle ingen osämja behöva göra så att det blir krig och bråk.

Så enkelt egentligen men så himla svårt att få alla att göra så. Jag vill gärna ändra på så mycket men jag förstår ju mina begränsningar och förstår att det inte är så enkelt att förstå för alla som det faktiskt är egentligen.

Jaha nu kom jag åt någon förbaskad knapp och  massor av det jag skrivit försvann och då jag bara skriver utan att tänka så får jag liksom börja om nu. Så himla tråkigt då det blir så, det är ju liksom inte första gången! :)
Jag försöker fortsätta :)
Glädje smittas och jag tänker att om jag börjar här i Ludvika så kanske ni alla som läser kan försöka göra det samma, och till slut har vi en helt annan stämning här i stan och alla mår så mycket bättre. Glädje, omtänksamhet och ja godhet smittar av sig, det smittas väldigt och det är en bra "sjukdom" som jag tycker kan få smittas över hela världen. Ja om vi börjar i Ludvika så vet vi ju inte hur långt det kan räcka liksom, åh vad det vore härligt!

Usch då allt jag skrivit försvann nästan och jag fick börja om så känns det faktiskt lite svårt, men jag försöker fortsätta på den linje jag var inne på.

Gert gosar lite med Molly och Polly <3
Jag menar inte att man måste le och vara glad hela tiden för det kan ju ingen, nej man mår ju inte toppen hela tiden.
Men då man går ut eller till affären eller vad man tar sig för så kan man försöka bjuda på det man kan och ett leende, en vänlig blick räcker långt!

Jättemånga finns inte, nej faktiskt så är det nog så många känner sig, att dom inte finns.
Det är så himla viktigt att då visa att man ser dom man möter, man måste inte bli vän förstås med alla man möter, nej det räcker så väl med en blick en vänlig blick. Inga elaka blickar!
Nej vänlighet skapar vänlighet och man får tillbaka det man ger.

Ja till och med pussas <3
Jag vill och tycker att man ska hälsa på varandra oavsett vilket land vi kommer från, hur ska dom från andra länder någonsin kunna lära sig något om oss och om Sverige om vi inte hjälper till!
Ett hej är en bra start verkligen och det är inte så ansträngande och människor blir så glada och du kan göra någons dag!!

Ett fynd som värmer på loppis för en 10 :a :)

Jag märker verkligen att jag får vänlighet tillbaka då jag är vänlig vilket jag faktiskt alltid är.
Jag kan blir jätte arg och besviken på människor, men jag ler oftast och tänker inuti mig att det är sorgligt att dom är så stressade så dom inte kan stanna upp och elva!

Nej dom gör inte det och förr i tiden så fanns inte jag och jag levde inte, så jag vet vad jag pratar om.
Det är så viktigt att man får finnas, att man blir sedd och att man kan rädda liv genom att låta andra människor få finnas!
Jätteviktigt och det känns lite som jag predikar om det lite då och då, men som jag tänker så är det ju bara att sluta läsa för den som tycker att jag är dryg!
Jag tänker fortsätta vara dryg i hela mitt liv och jag vill så gärna att det blir förändringar på hela samhället! Vi behöver lugna ner oss, jag allihop behöver göra det och det Nu!!


Nu är det också en orimlig önskan, men jag fortsätter att försöka!
Vi alla mår inte bra av stressen som finns överallt nu.
Vi stressar över allt och vi får via media och vänner veta hur vi ska ha det hemma, hur vi ska se ut, vilka kläder vi ska ha på oss och vad vi ska äta.
Massa mer saker blir vi itutade och det är en stress utan att vi kanske tänker på det ens.
Inuti oss blir vi stressade av allt sånt, ja förstås så blir väl kanske inte alla det kanske men jag tror faktiskt det!

Jag menar inte alls att det är annorlunda för mig, men jag som är sjuk och fått lov att ändra nästan allt i mitt liv har vaknat upp lite extra mycket och fort tror jag!
Jag kör ju mitt eget race men det hjälper inte för det finns mycket som gör att jag blir uppstressad ändå.

Nu har jag människor i mitt liv som också kan göra mig uppstressad, men det är på ett annat sätt och jag menar inte att det är något bättre sätt, nej det är jättejobbigt!
Jag och min kropp orkar inte med stress, nej jag behöver ta en dag i taget och bara få vara, jag behöver få vara jag och det behöver ni alla som inte blivit sjuka också. Alla behöver det!


Det är inte alltid lätt att ta bort all stress, nej det kan vara rent omöjligt då en del inte förstår trots att man verkligen har sagt till ett antal gånger.
Nej man får då försöka anpassa sig och försöka hålla sig lite undan så gott det går.
Jag vill må bra och då jag vet hur jag blir att må av att vara stressad och hur kroppen verkligen inte fungerar då det är stressigt, så vill jag självklart slippa känna så!

Enkelt men det är inte så för alla, nej alla är inte som jag vilket ju är tur, men ibland så önskar jag att det fanns fler som var som jag.
Nu har jag som tur är några i mitt liv som är ungefär som jag och det är skönt, superskönt, och då blir vi ett gäng liksom haha.
Skönt att slippa känna sig konstig och ensam och fundera vad som är fel då man får höra att man är si och så.

Jag tycker jag är bra alldeles som jag är iallafall och tänker fortsätta vara jag.

Ja faktiskt så tycker jag isåfall att dom är konstiga då dom inte förstår så enkla saker som jag skriver och berättar om haha, ja olika är man och så är det.
Jag kan acceptera att andra tycker olika som mig, men det finns dom som inte förstår alls och tycker att jag bara är ego och inte lyssnar på andra.
Ja man får tycka som man vill absolut, jag önskar förstås då att jag kan få bli accepterad så som jag är, men det kan vara lite svårare från det hållet!
Men det gör inget faktiskt längre, nej jag är nöjd med mig och med mitt liv och känner att jag kan stå upp för mig och mitt.
Jag vet vad jag känner i det mesta och vad jag tycker, och jag dömer inte andra.
Jag tycker om människor, ja verkligen oavsett vilket land dom kommer från och gammal eller ung, det spelar ingen roll. Det är ju människan där inne som jag tycker om och jag har lätt för det!

Jag tror faktiskt att det är en viktig del i mitt liv, att jag får vara och kan njuta av det jag har och själva livet.
Jag är så lycklig över många saker och dom viktigaste i mitt liv är förstås mina älskade barn.

Mina älskade tjejer, Marielle och Melina <3

<3 Dom allra bästa i mitt liv <3
Marielle och Melina ni är verkligen dom viktigaste i mitt liv och även om ni vet om det förstås så påminner jag er lite nu <3

Medan jag skrivit idag har det blivit någon paus, mamma kom med bakelser, ja ni fattar ju vilken, fel färg men gott iallfall förstås. Lila prinsessbakelse var helt okej även om den gröna är allra bäst :)

Ostpaj :) Gott!!















Sedan har vi ätit lite mat och nu alldeles nu cyklade Gert iväg till Simon ( en av hans söner) för att kolla på fotbolls matchen :) Ja ni vet ju hur intresserad jag är!

Jag ska nog ha på tv:n iallfall och vem vet, jag kanske somnar till fotbolls ljudet som är väldigt sövande :)

Imorgon är en ny dag och lite planer har jag och Gert för den.
Vi ska sätta upp några grejer ute på altan som jag längtat efter att få upp så det blir skoj.
Jag får hoppas vädret blir lite bättre än idag, men det har ju varit varmt iallfall så det finns inget att klaga på.
Vi har på kvällningen varit på baksidan och planerat lite för den, och ja det kommer att bli så himla himla bra!

Lite sol vill jag förstås ha, men gräset och alla växter och djur behöver vatten, så lite regn ibland skadar absolut inte, och så får man en anledning att vara inne.
Ja för mig är det ute som gäller så fort solen kikar fram :)

Jag hoppas som vanligt att ni har det bra allihop.

Kram kram


2 kommentarer:

  1. Hej Nina. Du skriver så härligt om ditt liv och tankar och jag känner igen mig själv i mycket av det. Jag försöker visa upp en positiv Tina och hälsar och ler åt allt och alla. Sprider man glädje så får man glädje tillbaka.
    Min passion är dans och musik så jag åker ut på dans några gånger per år och blir så positivt bemött där jag sitter och ler och sjunger med.
    Du ska ha en bra dag och hoppas solen skiner på dig idag :-)
    Kramar från Tina <3

    SvaraRadera
  2. Hej gulliga du! Ja visst är det så, att glädje sprider glädje, och inte är det svårt att ge lite för att få så mycket tillbaka! :)
    Det låter helt underbart att du gillar att dansa och att musik är din passion och att du fortsätter att vara på det du brinner för och njuter av. Så härligt låter det och jag är så glad för din skull.
    Glad också för att du skriver till mig och att du verkar så glad och positiv du med <3 kram och jag hoppas du får en fin dag. Här har mest regnat, men det håller på att vända tror jag.

    SvaraRadera