fredag 18 juli 2014

Jag är inte så modern!

Maria får posera med sin nya tatuering :) Värsta modellen!!
Hej och god kväll på er!
Jag sitter som förra gången ute på våran nya altan, herregud så skönt det är att ha tak över och veta att man kan sitta kvar även om det börjar regna.

Dom flesta bygger sina altaner och glasar in för att få ett "extra" rum, ja visst får man ju det, men för mig är  verkligen hela altanen ett stort extra rum och jag älskar den!

Jag älskar att den inte är inglasad, jag älskar att det kommer luft!
Ja luft är viktigt för mig, extra viktigt nu för tiden!
Skönt iallafall och jag är så glad över att det blivit så bra och så fint.
Precis en Nina altan, ja nu hade vi ju det vid vårat förra hus också, och det är sån tur att jag fått till det på två ställen precis som jag vill ha det.

Gert klipper gräset nu, han väntade med att göra det tills Melina skulle åka iväg på semester idag med Oscar och hans familj.
Det är ju så att hon blir så allergisk då någon klipper gräset och får lov att vara inne med dörrarna stängda så han väntade tills nu ikväll.
Han har städat åt kaninerna och funderade på att måla det sista som behövs målas en gång till innan det är helt klart.
Han har ju en vecka till på sin semester så han behöver inte göra allt just idag, men han är liksom på gång nu verkar det.


Han är bort till kommunens lekpark här alldeles bredvid vårat hus nu och röjer lite gräs, så det blir trevligare och finare att vara där för alla.

Jag har ringt kommunen faktiskt och gnällt och varit ganska bestämd.
Nu är det ju så att jag har stora barn och dom leker inte vid lekparken, men det finns många barn här på området där jag bor och dom har inte ens fått upp gungor!
Självklart måste både stora och små barn ha gungor att gunga i eller kanske bara sitta och hänga i liksom.





Gungorna saknas!
Ja nog har vi väl alla både små och som ungdomar hängt och suttit i gungorna?

Jag fick till svar att det inte var så enkelt, det var inte längre godkänt att ha så som det är nu utan måste fixas under.
Ja sa jag då, då är det ju enkelt, ni får komma hit och fixa!
Ja så lätt var det ju inte! Då sa jag att det ju snart är slut på sommaren, ska barnen inte få gunga?
Han jag pratade med kunde inte lova något, men han skulle försöka, han skulle åka ut själv först och titta sa han :) Ja det visar sig om jag behöver ringa igen! Snart!

Jag sa att alla barn inte ska behöva gå till badet här borta, där är det ju en stor väg dom ska passera och när vi har en stor lekplats med massor av grönområde så är det ju enkelt att satsa!
Ja att göra lekplatser kan ju kosta mycket pengar, men jag känner att dom inte kan veta vilka lekplatser dom ska prioritera, nej dom måste faktiskt ut och kolla och fråga alla som bor på områdena.
Nej jag hoppas verkligen att det blir ordning och att dom kommer hit och fixar, för jag ringer igen snart annars och tjatar. Mig blir dom inte av med!
Kan låta som jag är superdryg, men det tror jag inte, bara bestämd haha.

Alla barn här där vi bor ska väl kunna gå och leka och inte behöva dra iväg långt, dom ska ju kunna gå till den närmaste förstås. Så självklart!

Lite konstigt blir det nu i över en vecka, att Melina ska vara borta, ja jätteknepigt men så roligt för henne.
Vi var till Rusta imorse och köpte schampo, balsam solskydd och lite smått och gått man kan behöva då man ska fylla 16 snart och ska på semester :) Härligt och jag är så glad för hennes skull!

Avundsjuk faktiskt på att sova i tält, ja faktiskt så är jag det.
Tänk att ha bäddat med täcken och kuddar och bara få slänga sig in och mysa!
Ja vilken dröm, och vem vet jag och Gert kanske ska sätta upp ett tält här hemma någon gång och så får dom slänga in mig?! Ja vem vet, man ska ju göra sånt man vill och särskilt nu för mig så känns det extra viktigt att förverkliga drömmar.
Man kan ju tro då att jag ska göra det bara för att jag ska dö snart!? Ja vem vet, jag kan ju dö imorgon och det kan ju alla göra, man vet ju inte!

Nu till tältsovandet igen, jag är ju ganska jätte rädd för dom där förbaskade spindlarna, så om det inte vore för dom. Ja då skulle jag kunna vara vart som helst.
Jag ska ju ta tag i det där med mina spindlar, men inte just nu haha:)

Igår skickade Rebecca en bild på en spindel hon och tjejerna såg på Öland.
Alice hade sagt att den var dom tvungna att ta kort på och skicka till Nina! Haha när jag öppnade mms et så var det något svart bara och då förstod jag!

Ja jag förstorade inte den bilden, men kan ju dela med mig här så får iallafall ni se!
Jag tänker då inte titta ens!

Rebecca skickade först mms till min vanliga mobil vilken är så gammal att den inte kan ta emot bilder, men hon kom på det så hon skickade till min andra mobil som jag typ tränar med och har gjort nu ganska många månader.
Ja jag vill liksom inte byta. Jag har svårt eller rättare sagt mina fingrar har svårt att skriva sms med den nya mobilen och jag gillar bästa att trycka på den gamla, så jag fortsätter ett tag till att vara kärringen mot strömmen jag.


Ja tacka vare min Nokia, jag har faktiskt en till exakt lika liggandes ifall den här skulle gå sönder haha, ja tokig är jag allt men jag var lite orolig där ett tag att jag skulle bli tvungen att använda en IPhone.
Nu behöver jag inte oroa mig alls ifall min går sönder, nej då tar jag bara fram den andra.
Jag har faktiskt erbjudit flera stycken att få den då deras gått sönder, men ingen har nappat och velat ha den!? Konstigt haha :)
Jag får mms stup i ett faktiskt och jag kan inte öppna dom och jag kan inte heller se vem det är ifrån, så Gert tycker nog att det är dax nu, dax att använda min IPhone.
Det står meddelandet kan inte visas, då jag ska öppna och ingen avsändare, ja faktiskt så verkar det ju som att jag är ganska omodern.
Men men jag kan ju vara modern i något annat istället, men nu då jag sitter här och funderar så är jag nog inte det i någonting om jag ska vara helt ärlig. Nej det är liksom inte jag det!

Igår på kvällen så for jag och Gert och Melina till sibylla för lite mat och så blev det glass i efterrätt. Herregud så mätt jag blev, men mysigt hade vi allt.
Melina sa att det var hennes avskedsmiddag :)
Ja visst kan vi kalla det så sa jag men du tänker väl komma tillbaka väl? Jo det skulle hon ju, efter sin semester.


Idag efter handlingen till Melina av dom sista grejerna hon skulle ha, så skjutsade vi henne till Oscar för att sedan åka med mig till kopparberg.

Jag skulle få mig en duvning av Nalle, det har blivit ett tag sedan nu, så idag var det dags!
Ja om jag kunde med ord beskriva hur ont det kan göra så vore det jättebra, men det finns inga sådana ord vad jag vet.
Skitont är det värsta jag kan komma på. Nu gör det inte ont överallt, men i min högra arm gör det ondast kan jag lova.
Herregud vad ont det gör, det är faktiskt så att man inte står ut, men man är ju tvungen, det blir ju bättre! Ja nu kan jag njuta några dagar innan nästa gång och få känna av att behandlingen hjälper.
Ja superglad för det är jag, så himla glad för att någon faktiskt kan hjälpa mig!


Vi for hemåt och skulle köra en väg för att se om Gert kanske sen skulle cykla den vägen, och jag vet då inte vart vi hamnade eller hur vi åkte, men skogsväg blev det.

Härligt med riktigt fina grusvägar, och på över tre mil så mötte vi bara en bil!
Gert gillade vägen men han har fel cykel för att cykla på så mycket grusvägar, så det får bli en annan väg.

Vi for från Kopparberg mot Hörken, Yxsjöberg, Nittkvarn och kom sedan fram till Grangärde.
Ja ni som hittar häromkring bättre än vad vi gjorde, förstår ju att vi typ var ute på en åker och åkte haha :)
Ja lite sightseeing blev det och det var roligt det.
När vi kom hem fick Maria sluta och vi tog oss varsin paj direkt från Felix, haha ja det är då tur man kan ha lite sånt i frysen att ta till.


Jag fick då vi kom hem och Gert städade åt kaninerna sitta ute i solen och njuta, super härligt verkligen! Jag nästan somnade till och kände mig alldeles slut efter att ha suttit där ett tag. 
Jag drack lite dricka och sen satte jag mig här under taket i skuggan för att skriva lite.
Jag ska sluta för idag och jag hoppas förstås att alla har fina dagar oavsett vad ni gör.
Det tar en stund för mig att rätta allt jag skrivit så det blir nog kväll innan jag är klar :)

Kram kram

2 kommentarer:

  1. Ni skulle kommit till Nyhammar o sagt hej! :)

    SvaraRadera
  2. Ja Louise det skulle vi allt gjort, men vi hade åkt och åkt haha :)

    SvaraRadera