onsdag 9 juli 2014

Örebro blev det idag :)


Hej hej!
ja idag är det onsdag kväll och vad är det på tv:n? Jo fotboll ni idag igen haha.
Ja jag är inte mer intresserad idag än jag var igår faktiskt så jag passar på att skriva lite igen.
Ja jag vill ju liksom vara sällskap till Gert då han kollar på fotbollen och jag är ju inte särskilt bra sällskap förstås men jag är är iallafall med och jag är vaken!

Igår då jag skrivit klart och skulle kolla klart på fotbollen så hämtade han tandborsten för han såg att jag strax skulle somna, haha ja nu var ju matchen igår inte särskilt spännande så det gjorde ju inget om vi stängde av lite innan det slutade.
Ja sövande är fotbolls ljudet tycker jag, man blir sömnig direkt liksom, men nu då jag skriver så är det lugnt. Jag blir inte trött när jag sitter och skriver.

Imorse började dagen jättebra. Melina kom hem tidigt på morgonen från Oscar och hon la sig direkt för att sova lite mer.
Jag hade varit vaken runt fyra en ganska lång stund så jag somnade om då hon la sig och så sov jag iallafall till nio tror jag klockan var.

På natten då jag vaknade så vaknade jag av ljud i vardagsrummet som var ganska högt.
Då man ska kopiera i våran skrivare som står där tillfälligt på golvet så brukar den låta argt och högt om man trycker för tidigt på knappen. Om man trycker för snabbt och den inte hinner bli klar.
Precis så lät det och jag fattade förstås ingenting.
Ikväll ska Gert få dra ur sladden så får jag se om det blir någon ändring. Natten innan vaknade jag runt halv fem men vet inte varför så vem vet, det kanske låter här och var så jag vaknar. Tilläggas kan ju också förstås att jag är väldigt lättväckt och har varit i 21 år snart. Ja faktiskt ända sedan Marielle föddes.
Jag förstod att det var något konstigt på gång men blundade och försökte somna om då jag hörde ganska tunga andetag bredvid mig.
Hm tänkte jag som visste att Gert låg i källaren, haha ja i gillestugan där det är mörkt och svalt.
Tur för han som kan sova där nere, jag kan inte komma dit ens haha. Lite avis kan jag lova att jag blir då jag får ligga här uppe i värmen :)

Ja tillbaka till andetagen. Jag tittade flera gånger för att kolla ifall att Gert kommit upp och lagt sig, men nej det var bara jag.
Lite läskigt kändes det att ha någon bredvid sig som varken syntes eller rörde på sig, bara hördes. vem vill liksom sova bredvid mig? Knepigt men jag kunde faktiskt somna om lätt, jag tänkte att det ju inte var något farligt iallafall.

Ja jag somnade om och vaknade av att Maria kom hit och vi gjorde som vanligt.
En helt vanlig morgon förutom att då jag kom ut från duschen så mötte mig det här!
En walkingin closet :)


Hon har gjort så förut, men just idag kändes det extra lyxigt.
Ja jag valde klänningen längst bort upp till höger idag.
Det är skönt att ha klänning så det inte sitter åt någonstans.
Vi klädde mig och gjorde mig klar och sen efter frukosten så åkte vi mot Nora och sen till Örebro.

Melina följde för att vara hos Stina under tiden vi skulle till doktorn jag och Marielle.

Det var en bra doktor hon fick och det kommer absolut bli bra är jag säker på.
Efter läkarbesöket så åkte vi till Ikea där hon skulle köpa bänkskivor till köket och en diskmaskin och lite mer.
Det var tur inte Melina följt med för då vet jag inte hur vi fått plats:).
Jättebra gick det och när vi kom till Ikea var det som förra gången jag och Gert var dit i Örebro ombyggnationer på gång.
Ja nu har vi inte varit dit på massor av år så det är klart dom måste få bygga om :)
Lite kul och knepigt kändes det bara att komma till exakt samma vita väggar som då för länge sedan.



När vi kom hem så åkte Melina direkt till Oscar och jag och Gert satt ute på altanen en stund bara och njöt.
Jag hoppas att Marielle inte fixar allt hon tänkt och köpt idag.
Målning, tapetsering, fixa upp gardiner, sätta upp lampan i vardagsrummet osv.
Jag sa till henne att allt inte behöver bli klart just idag, men vi får se hur det blir.
Min lilla tjej har blivit så stor och är så duktig och kan fixa och dona och har kunnat i fler år, och ja stolt mamma är jag!
Melina som är ännu lite yngre kan också så bra redan och att tapetsera är ingen konst, så hon börjar lite tidigt som Marielle gjorde.
Ja jag kan lova att jag inte varken ville eller skulle fått göra det då jag var så ung.

Härligt iallafall tycker jag att dom kan och att dom vill då dom vill!
Att dom vet att dom kan och att dom får.
Jag är så glad för så mycket och särskilt glad över dagen då vi var till doktorn och jag kände mig rätt onödig faktiskt.
Nu vet man inte och tyvärr har det flera gånger varit så att jag behövts vid läkare då Marielle gått dit själv för att hon velat klara sig utan sin mamma.
Men då man flera gånger möter fel läkare och personal som inte alls lyssnar och förstår ja då får faktiskt mamma följa.
Det är egentligen så himla dumt att det ska behöva vara så, men jag är glad att jag får följa henne och försöka hjälpa till så gott jag kan.
Att finnas är förstås viktigast, och det är ju självklart att jag gör och att jag står upp för henne och kämpar för att hon ska få må bra.

Ja jag hoppas iallafall och tror att Örebro är bättre än det varit här och än så länge känns det så.
Doktorn förstod henne och lyssnade in bra. Härligt härligt!!

Nej nu ska jag sluta för idag, det blev lite kort inlägg men jag måste lägga in någon bild och rätta och det tar ju också lite tid.

Hoppas på en fin dag imorgon.

Kram kram på er!

2 kommentarer:

  1. Gud jag skrev nyss en kommentar men jag vet inte om du fick den ?!

    Jag heter iallafall Lisa och är 20 år, hittade din blogg igår när jag googlade på "jag vill skratta mer". Hade haft en jobbig dag vilket jag haft många dagar nu. Mycket bottnar sig i dålig självkänsla och rädslan att va mig själv, jag har inte dåligt självförtroende men jag har svårt att öppna mig för folk vilket jag egentligen brukade ha lätt för.. Men har blivit sårad av så många så det har ettsat sig fast. Ibland vill jag bara dö.
    Men iaf så blev jag så himla glad av din blogg och hur du ser på livet. Om du bara förstår hur stark människa du är!!!
    Och du sparar verkligen inte på din kärlek du beskriver så mycket hur du älskar dina nära och hur glad du är över vissa saker.. Men varför ska man spara sin kärlek? Jag vill bli mer som dig och bara öppna mina armar och krama varenda människa.. Men det är som du säger, hur många är det inte som känner sin ensamna i detta samhälle?
    Jag gör det och fruktansvärt många.
    Ja, nu är du iallafall som bokmärke här på min dator så jag kommer gå in o få lite positiv energi här varje dag. Och självklart är inte alla inlägg positiva men du återkommer alltid till att du ska vara glad för det du har.. så jävla grym är du..

    Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Hej på dig och tusen tack för att du skriver och tusen tack för så snällt du skriver <3
    Jag blir så glad och när jag skulle läsa upp för min man det fina du skrev så nästan gråter jag.
    Jag hoppas verkligen att du får positiv energi av mig och stolt är jag om jag får vara ett bokmärke på din dator :)
    Jag förstår mycket väl det du skriver och ibland kan livet kännas för jäkligt och då man blir sårad sitter det precis som du skriver etsat fast inuti en. Det går att ta sig igenom massa svåra saker men det är inte lätt. Det är ett jobb, ibland kanske ett livslångt jobb.
    Vill man och om man får lite hjälp då man behöver så fixar man faktiskt allt. Jag är jätteglad att du skrev ska du veta och jag finns här! Jag har ingen som helst utbildning inom det jag skriver om, men erfarenheter och sunt förnuft brukar fungera så skriv då du känner att du behöver så finns jag och försöker hjälpa.
    Du är alldeles säkert en super rar tjej som duger precis så som du är och det är viktigt att man har det med sig liksom, att man duger precis så som man är.
    Ofta känner man ju då man blivit sårad och sviken oavsett av vem att man inte duger och räcker till. Men självklart är det inte så och det är nog hjärnspöken som spökar bara :)
    Många kramar och jag är så tacksam och glad <3

    SvaraRadera